Ev sahibi sorunu

Ayip ihbari mi. Araştıralım bunu . Bu kadar kolay mı gerçekten. Çok teşekkür ederim. İnşallah çok maliyetli bir işlem olmaz
Açıkçası bu kadar kolay ama söylemesi. İlamsiz takip yaparsaniz icra surecinin baslamasi lazim. Bunu da avukat veya icra takip elemani degilseniz sizin yapmaniz cok zor. Tavsiyem gidin bir avukatla gorusun yeni mezun genc biriyle anlasirsaniz uygun bir meblaya sizin için halleder.

Kira kontratı ile ilgili bilgim yok. Balkonu odaya dahil etme konusu biraz karışık, şikayet edildiğinde bu konuda değişik kararlar çıkabiliyor. Bazı durumlarda yıkım kararı veriliyor. Yanlış hatırlamıyorsam balkonu kapatmak için kat maliklerinin oy birliği gerekiyordu. Eğer bu izni almadıysa şikayet edin.
Kira ile ilgili dava açacaksanız balkon konusunu da ekleyin. Gidip kafasına göre kapattıysa şikayetçi olacağınızı söyleyin. Balkonu odaya mı dahil etmiş ya da balkondan yeni bir oda mı yaratmış bilmiyorum ama dava durumunda işinize yarayabilir. Bu konuda size bilgi verilmediyse evin metrekaresi veya oda sayısı hakkında yanıltılmış oluyorsunuz çünkü.

:KK68: Yaa bilmedigim şeyler ogrendim. Tamam biz onu da dahil edelim. Balkon odaya dahil edilmiş. Hem de iki odanın balkonu.

Açıkçası bu kadar kolay ama söylemesi. İlamsiz takip yaparsaniz icra surecinin baslamasi lazim. Bunu da avukat veya icra takip elemani degilseniz sizin yapmaniz cok zor. Tavsiyem gidin bir avukatla gorusun yeni mezun genc biriyle anlasirsaniz uygun bir meblaya sizin için halleder.
Tamam. Çok çok teşekkür ederiz. Sagolun. Yarın Pazartesi . İnşallah hallederiz. İcra takip elemanı ne oluyor. Biz direk avukat bulalım en iyisi

Tamam. Çok çok teşekkür ederiz. Sagolun. Yarın Pazartesi . İnşallah hallederiz. İcra takip elemanı ne oluyor. Biz direk avukat bulalım en iyisi
Aynen direk avukat bulun. İhbari filan da sizin icin o yapsin ugrasmayin noterle yalniz ihbari biran once yapmasi icin mutlaka uyarin gec kaldikca alacaginiz mebla azalir.

Aynen direk avukat bulun. İhbari filan da sizin icin o yapsin ugrasmayin noterle yalniz ihbari biran once yapmasi icin mutlaka uyarin gec kaldikca alacaginiz mebla azalir.
Tamam. Allah'a emanet olun. Vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim. Dün yapabilecegimiz hiç bir şey yok derken yapabileceğimiz şeylerin olduğunu ogrendik. Allah razı olsun.

Öyle olursa başkasının da hakkına girerler. Giren en fazla üç ay oturup çıkmış. Yazık gercekten. İnsanların durust olmamasi bu duruma sokuyor. Teşekkürler zaman ayırdığınız için.
Koru korune vermesin tabi. Durustce soylesin hic olmadi depo olarak kiralasin. Her odada sorun yok anladigim kadariyla.

Toplu ödedikleri için kira indirimli mi olmuş? 9 aylık kira 4150 tl ye aylık kirası çok düşük.. aylık kira 500 tl ise bile düşük..

Toplu ödedikleri için kira indirimli mi olmuş? 9 aylık kira 4150 tl ye aylık kirası çok düşük.. aylık kira 500 tl ise bile düşük..
Bizim yaşadığımız yerde kiralar bu sekilde. Ben de 3+1 evde 550 liraya oturuyorum. Antalya da yasiyoruz. Eltim 185 liraya oturuyor mesela Konyaninin bir ilcesinde. Yer yer değişiyor. Kira indirimi olmuş bu arada. 500 liraymis. 450 ye inmis.

Bizim yaşadığımız yerde kiralar bu sekilde. Ben de 3+1 evde 550 liraya oturuyorum. Antalya da yasiyoruz. Eltim 185 liraya oturuyor mesela Konyaninin bir ilcesinde. Yer yer değişiyor. Kira indirimi olmuş bu arada. 500 liraymis. 450 ye inmis.

Ben de Konya'dayım düşük geldi..

Merhabalar .
Kizkardesim yeni evlendi. Ev tuttular üç ay once . Evi tutarken bir yıllık kirayı peşin vermişler. Bundan haberimiz olmadı. Haberimiz olsaydı aylik vermelerini tavsiye ederdik. Kizkardesim üç haftadır evinde değil bizde kaliyor. Çünkü evin iki odası da şu şu aliyor pencere ve duvardan. Çünkü ev sahibi balkonu içeri aldırmış iki odanın da . yaptırayım dedi .iki hafta beklediler biri anca geldi. Biraz uğraştı gitti. Su yine giriyor. Kizkardesim perdelerini bile yeni aldi iki ay once. 3800 lira para verdi. Hepsi islandigi icin kuflenmesinden vs.korktugu icin kullanmiyor.
Dün başka ev tuttular. Bugün de ev sahibine kalan parayı vermelerini istedik. 9 aylık para. 4150 lira yapıyor. O parayı vermicem diyor. Avukat tanidimlarim var bu parayı benden alamazsiniz dedi . Biz de aliriz deyince sıkıysa gelin alın dedi. Kira sözleşmesi var ama noter onaylı degil. Kisisel bir sözleşme. Evin su aldığına dair fotoğraflar da var. Bu durumda ne yapabiliriz bu parayı alabilmek için ?
Son olarak kirayı toplu ödediklerine dair kağıt var ellerinde.
Bu arada kirayı elden mi vermişler? Öyleyse sahibi evin vergisini de kaçırıyor olabilir. Böyle bir durum varsa maliyeye şikayet etsinler

Maalesef ben de bozuldum. Bız de çok gerginiz. Ama rahat ederiz kira derdi olmaz diye dusunmusler. Bir senelik kira bedeli 5.500 lira bu arada.
Yanlis anlamayin lutfrn merakimdan soruyorum hangi sehirde oturuyor kardesiniz? Cok ucuzmus kirasi
Dava acmadan alamaz , dava acarsa da kazanip kazanmayacagi mechul bi 4 bin de avukata verir

Avukatlar tarife disinda ucret alamiyor diye biliyorum , yanlis da biliyor olabilirim ama bir tarifeleri var

Bu arada kirayı elden mi vermişler? Öyleyse sahibi evin vergisini de kaçırıyor olabilir. Böyle bir durum varsa maliyeye şikayet etsinler
Evet elden. Muhtemelen kaçırıyorlar zaten . Geçen sene ev ararken bir eve bakmıştık. Ev kayitli degil. İkametgah sorunu vardı o yuzden. Evi kaydettirmemis. Kabul ederseniz boyle oturacaksiniz demişti. Etmisken onu da şikayet edelim. Sinir oluyorum arkadas boyle şeylere. O ev hala kiralık şu anda. Giren çıkan hep o sorun yüzünden cikti. Nasıl öğreniriz biz bunu vergisini verip vermedigniv

Yanlis anlamayin lutfrn merakimdan soruyorum hangi sehirde oturuyor kardesiniz? Cok ucuzmus kirasi
Dava acmadan alamaz , dava acarsa da kazanip kazanmayacagi mechul bi 4 bin de avukata verir
Bir arkadas icra takibi demiş. Onu deyecegiz. Kizkardesim ile aynı yerde oturuyorum. Manavgat Sarılar mahallesi onunki. Benimki de hemen onun yakınında bir mahalle. İnternetten bakabilirsiniz kiralara. Hatta 400 e de ev var. Birinci katlar mesela.

Ben de Konya'dayım düşük geldi..
Ev iyi değil. O yuzden. Mahalle veremem. Ama şunu söyleyeyim Konya'nın bir ilçesi. TOKİ konutlari bile 275-350 arası bir şeydi . Çok ilgilendigim bir konu değil. Onlar da ev iyi olmadigi için taşınacak. 250 liraya iyi bir ev tutmuslar.

Bir arkadas icra takibi demiş. Onu deyecegiz. Kizkardesim ile aynı yerde oturuyorum. Manavgat Sarılar mahallesi onunki. Benimki de hemen onun yakınında bir mahalle. İnternetten bakabilirsiniz kiralara. Hatta 400 e de ev var. Birinci katlar mesela.

Hemde turistik bolge , cok sanslisiniz
Insallah kardesiniz alabilir parasini

Hemde turistik bolge , cok sanslisiniz
Insallah kardesiniz alabilir parasini
:) İnşallah alır.
Burda sidede kiralar pahalı. 600 den başlar beş bin liraya kadar kiralik ev var. Merkezde daha uygun. 500 den başlar evin kalitesine gire artar. Sarilar Mahallesi nde kiralar çok daha uygun. Cunku carsiya ortalama 3-4 km uzaklikta. Tutulan yeni evin kirasi 700 lira mesela. Ama ev çok guzel. Amerikan mutfak. Ara kat. Dort dörtlük bir ev diyebilirim. En azından biz çok begendik. İnslalah Kısmet olursa oraya taşınırlar. Devlet Hastanesi'ne iki dakika yurume mesafesinde.

Avukatlar tarife disinda ucret alamiyor diye biliyorum , yanlis da biliyor olabilirim ama bir tarifeleri var
Tarife alt limit olarak yani belli bir ucretin karsinda veya ücretsiz calismak yasak. Ama bu asgari ücret tarifesi komik rakamlar oldugu icin yillanmis avukatlar asla o ucrete bakmaz. Mesela ağır ceza mahkemesi davasi asgari ücret tarifesine gore 4.000 tl gibi bir meblağdi yanlis hatirlamiyorsam fakat bu meblaga bakacak kimseyi hemen hemen bulamazsiniz. Ancak yeni mezun piyasadan hic haberdar olmayan biri olabilir. Ankara icin En düşük 10.000 den baslar, ortalamasi 25.000 civaridir kalantorlar 100.000 den başlar örnek vermek gerekirse...

Tarife alt limit olarak yani belli bir ucretin karsinda veya ücretsiz calismak yasak. Ama bu asgari ücret tarifesi komik rakamlar oldugu icin yillanmis avukatlar asla o ucrete bakmaz. Mesela ağır ceza mahkemesi davasi asgari ücret tarifesine gore 4.000 tl gibi bir meblağdi yanlis hatirlamiyorsam fakat bu meblaga bakacak kimseyi hemen hemen bulamazsiniz. Ancak yeni mezun piyasadan hic haberdar olmayan biri olabilir. Ankara icin En düşük 10.000 den baslar, ortalamasi 25.000 civaridir kalantorlar 100.000 den başlar örnek vermek gerekirse...
O nee ! Bu rakamlar çok korkunç.. Biz direk icra takibini deneyecegiz. Teşekkürler.

O nee ! Bu rakamlar çok korkunç.. Biz direk icra takibini deneyecegiz. Teşekkürler.
Agir ceza davalarindan ornek verdim. Sizin durumla alakasi yok. Sizinkisi icra işi. Gidip de ceza davasi acilacak değil. Yine siz bilirsiniz caninizin istedigi gibi yapin ama bilmeyen birinin icra takibi yapmasi da pek olasi değil. Nasil mal sorgulatacaksiniz, sorgulattiniz diyelim nasil hacize cikacaksiniz? Siz bolgenizdeki avukatlara bakin gidim ücret sorun kesenize uymazsa kendiniz ugrasirsiniz. En makul tavsiye benim ilk verdigim tavsiye genç bir avukatla anlasmaniz.

Back
X