Ev sahibi

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
35
Kizlar nisanlim kiradaydi ay sonu evden cikacakti.1 ay boyunca isten geldi evi temizledi.halilari koltuklari sildi.ev sahibi depozitoyu almayayim 1 ay kira yerine gecsin demisti.adam evi gormeye geldiginde esi evi temiz kullanmissin demis halilari yikatmak lazim vs denmis ama sonucta helallesip ayrilmislar.bugun emlakci aramis once evi temizletecekler para istiyor diye.evi temiz biraktim gorduler de vermem demis.ardindan ev sahibi icraa takibe vericem seni bakalim 2 yil kira verdigini nasil kanitlayacaksin demis ? Sonucta 2 yil oturdu bir gun gecikmeden kira verdi.deprem sigortalari var adina faturalara var.? Emlakci ben arayi bulayim ararim demis.bence korkutma amacli biraz.cok kiziyorum suan elden verdigi icin ama ne yapnali simdi ? Durdduk yere dugun zamani sorun cikacak ?

Acaba ne istiyorlarsa verip sonra vergi dairesine vergi kaciriyor diye sikayet mi etmeli ?

Istedikleri parayi vermeyerek sonucunda ne olacagina mi bakmali ? Boyle bir durumda ne olur.

2 yıl kira verdiğini nasıl kanıtlayacaksın derken ? Bildiğim kadarı ile kirayı bankaya yatırıyorsa devlet ev sahibinden vergi alıyor. Emin değilim ama bundan. Eğer öyle ise adamda iki yıl vergi kaçırmış olur. Kim iki yıl kirasını almadan evinde oturtur? Adam herhangi bir şey yapmış mi bununla ilgili 2 yıldır. Kanıtlamıyorsa kira ödediğini ben o evde oturmadım derdim bende o vakit. Sanırım boş tehditler bunlar.

Zaten sorun bankaya yatmamasi.insanlik yapip elden verdi 2 yil kirayi adamda simdi kirayi odemedi derim diyormus.sozlesme var evet ama kira bankadan yatmiyordu

Tamam da şimdi adam diyecek ki kiramı iki yıl ödemedi. Nişanlın da diyecek ki elden verdim. Bence kimse iki yıl kira almadan evinde birini oturtmaz. Savcı hakim polis artık kimse bu işe bakan demeli ki ev sahibi sen iki yıldır neden bir suç duyursunda bulunmadın. Mantıklı olan bu. Biri evinde oturuyor iki yıl kira vermeden senin aklına iki yıl sonra geliyor. Demekki elden aldın. Bence bu şikayet boş çıkar.

E elden kira verdiyse kira sözleşmesi de yapmamıştır??
Bu adam kim ben bunların evinde oturmuyorum der olmaz mı?

Ayni seyi ben dusundum.sonucta komsulara sorsalar kaliyordu diyecekler 2 yil kim kira odemeden kalabilir ? Banada biraz parayi almak icin yapiyor gibi geldi ne kadar kotu insanlar var yeryuzunde yahu.hic utanmiyor kac yasindaki adam yalan soylemeye.topu topu 500 tl icin yapacak bunu

Çok kolay o zaman 2 yıldır nişanlınızın oturdugunu nasıl kanıtlayacaklar.Sözleşme yoksa ortada.Böyle dengesizler çıkıyor.Dikkat etmek lazım.Kendileri de suçlu çıkarlar.Bende evden ayrıldıgım gün elektirik faturasını yatırıp sıfırladım naptılarsa fatura gelmiş bizim üzerimize attılar.Ben de faturamı tarihiyle göstermiştim.

E elden kira verdiyse kira sözleşmesi de yapmamıştır??
Bu adam kim ben bunların evinde oturmuyorum der olmaz mı?
Kira sozlesmesi var ama o da emlakcida sanirim o sozlesmeyi alsak zaten kendisi suc duyurusunda bulunacak

Bu adamın kanunlardan haberi yok galiba. Kiranın bankaya yatması şart. Bu şartı yerine getirmediği gibi bi de evinde kiracı oturttuğunu ve kira vermediğini söylüycek. Siz ona deyin ki 2 yıl vergi kaçırmaktan dolayı çok daha büyük zarara uğratır d3vlet seni.. bidaha da uğraşmazlar nişanlınızla

Benim memlekette bir ev sahibi vardı. Apartmanı vardı adamın. Kiracı evden çıkınca adam evdeki lavaboları kırıp bilir kişi getirip dava açardı. Bunu bir iki kişiye yaptı. Bunu bilen son kiracı anahtarı teslim etmeden bilir kişi getirdi. Adam aynısını yapıp dava açınca foyası ortaya çıktı. Ilginç insan çok...

En çok pişman olduğum şeydir elden kira vermek. Keşke hep bankaya yatırıp altına da kira bedeli diye yazsaydım.

Kira sozlesmesi var ama o da emlakcida sanirim o sozlesmeyi alsak zaten kendisi suc duyurusunda bulunacak

Bulunsa kendisi de vergi kaçırmaktan 2 yıllık cezalı vergisini ödeyecek paşa paşa.

Eve bakmış okeylemiş daha dönüp dönüp ne diye arıza çıkarıyor ki

gerçekten mi? Böyle tiplerin sayıca az olmasını umuyorum.

Konuya dönecek olursak bence kendi vergi suçu da ortaya çıkacağı için icra takibi yoluna gitmez,gidemez. Olur da sansini deneyip ilamsız icra yoluna giderse o zmaan da itirazinizla takip durur, takibin devamı için dava açmaya da bence yine cesaret edemez. Cünkü hayatın olağan akışında 2 yıl boyunca kira alacağı için hiçbir hukuksal yola basvurmadigina hiçbir hakim inanmaz. Rahat olun

Benzer durumda olan arkadaşlar varsa da sakın elden kira ödeme yoluna gitmesinler, banka havalesi yaparken de mutlaka hangi aya ait kira bedeli olduğunu açıklama kısmına yazsinlar.

En çok pişman olduğum şeydir elden kira vermek. Keşke hep bankaya yatırıp altına da kira bedeli diye yazsaydım.
Kesinlikle cok onemliymis nasil yaptin boyle bir seyi diyorum bir de adam gelip goruyor evi bir sorun olsa yuzyuzr soylersin zaten yok daha sonra detayli bakmislar temiz degilmis.

Ben de ayni seyleri soyledim ama durduk yere canimiz sıkılacak diye endise etti o da ve kira verdigimi ben nasil ispat edecegim dedi bir imza bile almis olsa yetecekti

Şok oldum suan.adam bir de demisti ki cok efendisin kiradan yana sorun yasatmadin Allah yolunu acik etsin.midem bulaniyo nssil insanlar var ya

Bulunsa kendisi de vergi kaçırmaktan 2 yıllık cezalı vergisini ödeyecek paşa paşa.

Eve bakmış okeylemiş daha dönüp dönüp ne diye arıza çıkarıyor ki
Temizlik parasi icin :) saka gibi.insan 2 yil memnun kaldigi birine onu yapar mi

Cok tesekkur ederim.aynen oyle elden kira olayina kimse girmesin cok sakincali.hasta ruhlu insan dolu ortalik

Yalnız şu da eğer ki o kira ödemedin kanıtla derse
Sizde ona benim o evde oturduğum ne malum dersiniz
Sözleşme varsa para verdiğini kanıtlayacak şahit bulsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…