Ev sahibi

Ben olsam alttan almazdim
O kirayi vermedin dese siz de oturdugumu kanitla deyin , komsulari sahit gosteririm derse bende devlete sikayet edecegim vergi kacirdigin icin desin
O zaman nasil geri adim atiyor gorursunuz
Ne pislik insanlar var ya inanilir gibi degil

Kayıt dışı ile etkin mücadele için, kira ve maaş bedellerini bankaya yatırma zorunluluğu geliyor. Maliye'nin üzerinde çalıştığı tebliğe göre 500 YTL'yi aşan konut kiraları, 100 YTL'nin üzerindeki ücret ödemeleri ve tüm işyeri kiraları bankaya yatırılacak.

Maaşta işveren, işyeri kiralarında kiracı, konutta ise ev sahibi sorumlu olacak. Örneğin ayda 500 YTL kira alan birinci sınıf tüccar, kira bedelini elden aldığının tespit edilmesi halinde en az bin 490 yeni lira usulsüzlük cezası ödeyecek

Yanı ev sahibi yanar bu durumda ıstiyorsa yapsın öyle söyleyin. Kiracı suçlu sayılmıyormuş konutta. 2008 de çıkmış yasa.

Ayni seyi ben dusundum.sonucta komsulara sorsalar kaliyordu diyecekler 2 yil kim kira odemeden kalabilir ? Banada biraz parayi almak icin yapiyor gibi geldi ne kadar kotu insanlar var yeryuzunde yahu.hic utanmiyor kac yasindaki adam yalan soylemeye.topu topu 500 tl icin yapacak bunu
Hiçbirşey yapamaz. Korkmayın bunların hepsi terbiyesiz nişanlınız rest çeksin git nereye istiyorsan şikayet et diye. 2 yıl boyunca hiç mi şikayet etmemiş de şimdi evden çıkarken ediyor diye zaten şüpheli bir durum var

Ben de 6-7 yıl önce benzer bir sorun yasamıstım. İş sebebiyle farklı bir sehre tasındıgım için evi bosaltmak durumunda kaldım. 2-3 ay önceden de haber verdim. Hatta zorda kalmasınlar diye oturmadıgım bir ayın daha kirasını onden ödedim. Ev sahibi gayet mutluydu ve beni ugurlamaya falan geldiler. Ben tasındıktan 6 ay sonra beni arayıp taciz etmeye basladılar. Kira sözlesmesi 1 yılı doldurmadan cıktım diye bir yıllık kirayı talep ettiler. Ben de gayet güzel bir cevap verdim kendilerine( şimdi burda yazamıyorum) hacizle falan tehdit ettiler vs.. gunun sonunda hiç bir şey olmadı.Böyle boş tehditlere hiç kafa yormayın. Hatta siz onu tehdit edin kirayı elden aldıgı için(bunlara böylesi yaranır). Devlete vergi kacırmanın hesabını vermeyi göze alıyorsa dava acsın size(sıkar biraz). Bu tipler tatlı su kurnazıdır; kuş kadar beyinleriyle karsıdakini aptal yerine koyarlar. Ama "höt" deyince de tırsarlar. Gönlünüz ferah olsun:)

Kizlar hepinize tesekkur ederim.ben de boyle dusunmustum ama acaba sorun olur mu diye supheye dustum icimi rahatlattiniz.kesinlikle daha dik tavir sergilemeli..sagolun yorumlariniz icin fikir edindik :)

Kizlar nisanlim kiradaydi ay sonu evden cikacakti.1 ay boyunca isten geldi evi temizledi.halilari koltuklari sildi.ev sahibi depozitoyu almayayim 1 ay kira yerine gecsin demisti.adam evi gormeye geldiginde esi evi temiz kullanmissin demis halilari yikatmak lazim vs denmis ama sonucta helallesip ayrilmislar.bugun emlakci aramis once evi temizletecekler para istiyor diye.evi temiz biraktim gorduler de vermem demis.ardindan ev sahibi icraa takibe vericem seni bakalim 2 yil kira verdigini nasil kanitlayacaksin demis ? Sonucta 2 yil oturdu bir gun gecikmeden kira verdi.deprem sigortalari var adina faturalara var.? Emlakci ben arayi bulayim ararim demis.bence korkutma amacli biraz.cok kiziyorum suan elden verdigi icin ama ne yapnali simdi ? Durdduk yere dugun zamani sorun cikacak ?

Acaba ne istiyorlarsa verip sonra vergi dairesine vergi kaciriyor diye sikayet mi etmeli ?

Istedikleri parayi vermeyerek sonucunda ne olacagina mi bakmali ? Boyle bir durumda ne olur.
Sözlüm icra memuru ona sordum. Konusma ekran goruntusunu atmaya caliscam becerebilirsem . Icin rahat olsun ama ;)

Kizlar hepinize tesekkur ederim.ben de boyle dusunmustum ama acaba sorun olur mu diye supheye dustum icimi rahatlattiniz.kesinlikle daha dik tavir sergilemeli..sagolun yorumlariniz icin fikir edindik :)

Eklentiler

• WhatsApp Image 2017-09-05 at 21.09.33.webp
    WhatsApp Image 2017-09-05 at 21.09.33.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 85
Başlatsın bakalım kim 2 yıl kira vermeden evinde oturturda simdi icraya verir ayrıca kendisi vergi kaçırıyor suçlu olur

Bu kim canim bir bilen oldugu kesin.nisanlim can sıkıntısındn patliyor suanda.emlakcida ev sahibide bir daha aramamis akillarinca sureyi uzatip gerilsin istiyorlar

Icra memuruymus tatlim pardon simdi gordum cok tesekkur ederim ya :)

kiraların bankaya yatırılması lazım bu yüzden ilk önce kendi suçlu durumuna düşer. sadece korkutmak amaçlı konuşmuş

kiracı ile ev sahibinin yükümlülüğü aynı , eğer bankadan ödememişse ev sahibide aynı şekilde sorumlu. demekki kendide kira geliri için gelir vergisi vermemek adına böyle bir yöntem seçti. keşke bir şekilde o evi kiraya vermesinden dolayı vergi ödeyip ödemediğini öğrenebilseniz. sizin elinizede müthiş bir koz geçmiş olur

Sizde çirkefleşin. Mesaj atsın nişanlınız. Abi (gerçek kira 500 ise). 2000 lira kiranı günü gününe yatırdım. Hiç sıkıntı yaşamadık
Çıkarkende helalleştik desin.
Uyanık elden kira alıyorsa vergi algı hak getire.

Sizde çirkefleşin. Mesaj atsın nişanlınız. Abi (gerçek kira 500 ise). 2000 lira kiranı günü gününe yatırdım. Hiç sıkıntı yaşamadık
Çıkarkende helalleştik desin.
Uyanık elden kira alıyorsa vergi algı hak getire.
Hala aramadi.bugun ararsa eger 200 300 bir sey isterse o parayi verip daha sonra evini kiraya verecek muhtemelen onada elden verecek o zaman sikayette bulunuaz.

Back
X