- 12 Temmuz 2006
- 59.157
- 225.789
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
Eviniz hayırlı olsun, Allah isteyen herkese kendi evini nasip etsin inşallahBarınma hakkı kutsaldır ve vicdanidir. Ben takip etmezdim.ama kandırıldığını düşünüp takip edeni ayiplamam. Çünkü kanunun verdiği hakkım var. Neden kullanmayayim diye düşünebilir. Bizim binada kendim geleceğim deyip kiracıyı çıkartıp kiraya veren ev sahibi de oldu. Kira ödemeyip 2 yıl evi gaspeden kiracı da. İnsan olmayan her durumda problemi yaratıyor. Ama vicdani bakmazsak bir gün aynı duruma düştüğümüz de toplum bizi de öğütür. Depremde yaşadık iki evi olup kiraya çıkan tanıdık oldu. Aynı binadaki iki dalresi de ağır hasar yüzünden yıkıldı. Düşmez kalkmaz bir Allah.
Adaleti kavrayışınız da çok ilginç gerçekten. Yasal hak yasal hak diyorsunuz da ev sahibi yasal hakkını kullanınca kötü, kiracı iki ay geçtiği halde kinini güdüp dava açmaya mazeret arayınca yasal hak.Ya ablacım adamla beraber mi kazanıp aldın evi?
Arsızlığa bak. Kalkıp bir de kolay kolay insanların düzenlerini bozmamalılar demişsin ajdjsjdhsj.
Sen alsaydın o zaman? Kendi düzenini kurup kendine ev alsaydın da kiracı olmasaydın.
Mülküm yok, evimde yok, ev sahibi de değilim ama bu nasıl bir utanmazlık anlamakta güçlük çekiyorum.
Oturtmak istemiyor seni, isterse 10 ay sonra kızını oturtur, sanane?
20 ve mümkünse aynı kira ile.. niye çünkü düzen bozulmamalıPeki size göre en az kaç yıl oturmalı kiracılar? Yani 6 sene size göre azsa gerçekten merak ediyorum bir ev sahibi kaç yılda bir kiracısını değiştirebilmeli?
Sanki barınama sorunu devletin değil de ev sahibinin sorunu gibi yazıyorlar.20 ve mümkünse aynı kira ile.. niye çünkü düzen bozulmamalıev sahibi de biraz fedakarlık yapacak çünkü kiracılar alışıyor eve
Kızmayın ama evim olsa size kiraya vermem. Uslubunuz sert oldugu için tepkiler aldınız burda. Bazen demek ki parayı tam vermek bile yetmiyor. Hep kanunlardan haklardan bahsettiyseniz ev sahipleri sizi cikarmaya çalışırbekliyorum bakalım ne kadar süre boş kalacak
Herkesin eşiyle yaşadığı sorunlar oluyor o konu aldatmayla bir değil. Evliliğin ilk dönemleriydi sorunlar oluyordu illaki sonra her şey yoluna girdi çok şükür. Kaldı ki konu sahibi evet boşandım demedi. Bende kendisine aldatılma durumunun herkesin başına geleceğini bunun benim başıma gelip gelmeyeceğini Allah’ın bileceğini söyledim Kemal’im yapmaz demiyorum yani herkesin başına gelebilir. Konunun benim olayla alakası yok.Şu yaptığınız yorum inanılmaz ahlaksızca. Üstelik konu sahibi boşanmış. Umarım rahatlamışsınızdır diycem de hırsınızdan yazmaya devam etmişsiniz.
He bu arada eğer eski konulardan vuracaksak sizin de eşinizle yaşadığınız sorunlarla ilgili konunuz var. Yaptığınız yemeklere yapa yapa bunu mu yaptın diyormuş falan filan. O zamanlar boşanmayı da düşünmüşsünüz ama boşanmamışsınız kendi tercihiniz beni ilgilendirmiyor. Ancak başkasına evlilik veya boşanma üzerinden bel altı vurabilecek pozisyonda değilsiniz
4 yıl önce 6 bin yapıp sonra her yıl %100 zam yaptıysanız çıktığınızda 48 bin lira kira veriyor olmalıydınız. Bunu da artırıp çıkmamayı mı teklif ettiniz?çıkarmak isteyebilir ama yalan söyleyemez, ben bişey söylemek istiyorum sizler yalan konusunu nasıl bu kadar kolay kabullenip normalleştiriyorsunuz. siz annesinizdir veya gelecekte anne olacaksınızdır çocuklarınıza yalanın normal bir şey olduğunu mu anlatıyorsunuz benim çok garibime gitti kusura bakmayın.
kiramız sanırım bundan 4 yıl önce piyasanız çok altında kalmıştı KENDİMİZ bir görüşme talep edip o dönem 1250 tl olan kirayı 6000 tl ye çıkardık. ve devamında her yıl millet tefe tüfeye göre zam yaparken biz %100 zam yaptık
Kiraya oturali beş yılı geçti ise kira tespit davası açarsınız kiraciniza. Kirayı emsal kira ücretine cekmezse olur biter. Sonuçta bu bir ticaret. Kimse kimseye gereksiz iyilik yapmak zorunda değil, herkes hakkını arayabilir. Kaldı ki iyi niyetten evi bosaltmamissiniz, iş arabulucu aşamasına geldigine göre , adam dava açsa kazanacağını öğrenip cikmissiniz. Zira dava açılsa bir sürü mahkeme masrafı ve vekalet ücreti de ödersiniz.hayır kızları evli kendi ev kirası yüksek olduğu için bizi çıkarıp kızı oturacaktı.
bilmiyorum ya insanlarla bakış açım çok ters düştü. farklı bir şehir de benim de evim var yıllardır da aynı kiracım oturuyor ev ne durumda gidip bakmadık bile her ay kiramı yatırıyor eve de güzel baktığını söylüyor tamam. kirada şuan o tarafta 25.000 civarıyken benim kiracım 13.000 e oturuyor. kimseye de eziyet etmeyi kendimde hak görmediğim için evden çıkın diye yalanlar uydurmuyorum
Her seyın tek bi cevabı var cunku evleri var ve ev sahipleri benın ıhtıyacım varkende kendı evıme ıhtıyacım varken karsısın ıhtıyacı benı bağlamaz acıkcası bırlıkte mı kazandınız evi de kalmaya calisiyosunuz?Niye yapayım hemen açıklayayım size;
sırf ev sahibi oldukları için insanların düzenlerini bu kadar kolay bozamamalılar. çocuğumuzun okulunu, iş yerlerimizin servis güzergahlarını, hayatımızın bir çok akışını herkes gibi biz de oturduğumuz eve göre ayarlıyoruz. yalan söylemek kötü bir şey bu konuda hemfikiriz değil mi? kimse de yalanla dolanla evinden olmak istemez bu konuda da hemfikir olacağımızı düşünüyorum.
yalana ve sahtekarlığa karşı koymazsak bu hayatta hiç bir şey düzene girmez, sonra o sahtekarlığı size yaparlar başka bir yerde, çocuğunuzun karşısına çıkar bu sahtekarlıklarla insanlar.
eğer her kötü şeye gözümüzü kulağımızı kapatırsak kandırılmaya mahkum oluruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?