ev sahibinin evden çıkarması

en son 39.000 ödedim
bu kirayı alıyorsa adamın amacı kira değildir gerçekten oturmaktır.
Belliki kendi kira sözleşmesi bittiğinde evi boş görmek istiyor bu ister 2 ay olur ister 1yıl.
Yazın çocukların okulları yokken mi çikmanız mantıklı okul telaşesi başlayınca mı birde böyle düşünün.

Evet hemfikiriz

Burada kendisini haksız bulan herkese "çocuğuna yalan söylemeyi mi öğretiyorsun" diyen bir kadın "sen de çocuğuna şunu öğretiyorsun" denmeyi hak ediyordur. Daha ortada hiçbir şey yok, komşularını bile tetikte bekletiyor. Ben de kiracıyım, ev sahibim evi satacağını söyledi. Eve kağıt bile yollamasına gerek kalmadı, bir ay içinde ev buldum ve çıktım. Çünkü ev onun, benim değil. Ben 2 yıl oturmuştum, konu sahibi ise 6 yıl oturmuş. Zaten yeni taşınmış olsa herkes kendisine hak verirdi. Bugüne kadar ev sahibiyle sorun yaşamamış, kirası da çok yüksek değilmiş. Herhangi bir mesajında "ev sahibi tarafından baskı, sözlü taciz" vs. gibi şeylerden de bahsetmemiş. Her şey usulüne göre olmuş, 6 ay dolmuş ve taşınmış. Buna rağmen bir kuruşluk dava açmanın peşinde. Bu konuda mağduriyet nerede? Yakında ev sahipleri böyle insanlar yüzünden haklı olarak evlerini kiraya vermeyecekler.

Yakında ev sahipleri böyle insanlar yüzünden haklı olarak evlerini kiraya vermeyecekler.
Genel olarak özellikle son yıllarda ev sahibi-kiracı ilişkilerinde mağduriyetler arttı, kimi zaman kiracı kimi zaman ev sahibi mağdur ediliyor, yakın zamanda ev sahipleri evlerini kiraya vermeyecekler demişsiniz, maalesef zaten kiracılar uygun fiyatlı ev bulamayacak çünkü rayiç bedellerle ilgili yeni düzenleme ve düzeltmeler yapılıyor, bunun emlak vergilerinde büyük bir artışa neden olacağı, mal sahiplerinin ödeyeceği yüksek emlak vergilerinin kiralara da yansıyacağı söyleniyor.
Artık ya fahiş fiyatlı kiralık evlere denk geleceğiz veya kiraya verilen evlerin yüksek emlak vergileri yüzünden satışa koyulduğunu göreceğiz.

Kafayı ev sahibine taktığınız kadar sizi aldatan kocanıza da taktınız mı çok merak ettim. Eve çöken kiracılara gıcığım da birazcık.i
Konuda hanımefendinin haksiz olabilir ama onu üşenmeyip gecmis konularına bakip aldatilmasiyla vurup yarasina tuz basacak kadar da ileriye gitmeniz gerekmiyor ekran başından yazıyorsunuz diye yarin sizin başınıza gelmeyeceği ne malum??

Kafayı ev sahibine taktığınız kadar sizi aldatan kocanıza da taktınız mı çok merak ettim. Eve çöken kiracılara gıcığım da birazcık.
Şu yaptığınız yorum inanılmaz ahlaksızca. Üstelik konu sahibi boşanmış. Umarım rahatlamışsınızdır diycem de hırsınızdan yazmaya devam etmişsiniz.

He bu arada eğer eski konulardan vuracaksak sizin de eşinizle yaşadığınız sorunlarla ilgili konunuz var. Yaptığınız yemeklere yapa yapa bunu mu yaptın diyormuş falan filan. O zamanlar boşanmayı da düşünmüşsünüz ama boşanmamışsınız kendi tercihiniz beni ilgilendirmiyor. Ancak başkasına evlilik veya boşanma üzerinden bel altı vurabilecek pozisyonda değilsiniz

Son düzenleme:
Allah allah
Ne bela oldunuz yahu milletin başına.
Evimi boşaltın diyor, bitti.
Bu nasıl kuyruk acısı hala bir şey yapabilir miyiz diye soruyorsunuz. Ne yapacaksınız geri mi taşınacaksınız?
Milleti malından bezdirmeyin yahu.

karmaya inanın hanımefendi. şimdi bunu yazdınız ya sakın unutmayın bu mesajı ve benim canımı ne kadar acıttığınızı. sizi allaha havale ediyorum
Yooo pek de güzel yazmış size.
Milletin malına çökene kadar kendi sorunlarınızla ilgilenin.
Evdekilere gücünüz yetmeyince dışarıya saldırıyorsunuz.

Bu arada konu sahibi daha taşınalı 2 ay olmuş 2 ayda hiçbir şey olmaması gayet normal. Ev şu an boşmuş zaten. Elinizde arabuluculuk tutanağı var. Mahkeme kararına benzer bir etkisi var o tutanağın. 3 yıl kiraya verme yasağı var. Bu üç yılda başkasına kiraya verirse bir yıllık kira bedeli + taşınma masraflarını alabilirsin.

Ama 39 bin lira kira veriyormuşsun. Eğer havuzlu bahçeli villada oturmadıysan veya evin konumu aşırı lüks bir semt değilse az bir tutar değil. O yüzden bana ev sahibi doğru söylüyor gibi geldi. İhtiyacı olmasaydı 40 bin liraya yakın kira veren kiracıyı çıkartmak için avukat, arabulucu falan o kadar uğraşmazdı diye düşünüyorum. Ama belli de olmaz. Dediğim gibi 3 yıl içinde başkasına kiraya verirse ciddi bir tazminat alma hakkın var. Elindeki belgeler bunun için yeterli.

Son düzenleme:
Güncel kira miktarlarını ödemeyi göze alıyorsunuz madem aynı semtten ev tutun?

Ama bence sizin derdiniz ucuza oturmaya devam etmek

Adamın yakasına yapışın hesap sorun, babanızın malıya.

ay konu sahibinin üstüne tüm ev sahipleri hunharca gitmiş ama bence gayet haklı durumu takip etmekte. eğer evin tahliyesi resmiyete döküldüyse ve ev sahibinin çıkarma gerekçesi kızının oturacak olmasıysa evi boşaltan kiracının bu durumun gerçekleşmemesi halinde tazminat hakkı doğuyor, hukukçular detayları bilir elbette. ha şu anda ev boşken herhangi bir hak iddia edemez. belki de gerçekten bir süre sonra kızı oturacaktır. ancak başkasına kiralandığı anda dava açma hakkı var kiracının.

Eğer yasal yollarla ev sahibinin birinci dereceden yakını oturacağı için evden mahkeme kararıyla çıkarıldıysanız bildiğim kadarıyla 2 yıl süresince kiraya veremiyor. Siz kiraya verdiğini kanıtlarsanız ev sahibi ceza alır. Ama kızı taşınacaktı, taşınmadı vs diye bir şey yapamazsınız.

Ev sahibi 3 seneye boyunca kiraya veremiyor, kiraya verirse tazminat hakkı doğuyor diyen arkadaşlar için şu teknik bilgiyi vereyim: Bunun için kiracının ihtiyaç sebepli tahliye davasının sonucunda evden çıkmayıp "icra yoluyla" evden tahliye ettirilmiş olması lazım. Arabuluculuk ve/veya tahliye davasının açılmış olması yeterli değil.

Biz yok demedik ki o hakkı baki, ama iki ay olmuş bana yalan söylediler kimse taşınmadı 2 ay geçti, biri taşınsın bak başına nası bela oluyorum demek sağlıklı gelmiyor bana. Ben kendi adıma herhalde renovasyon bişey yapacaklar diye düşünürüm, bekliyim de 3 kuruşluk dava açayım demem.

Kiraya verebilir mi yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…