- 22 Kasım 2010
- 11.409
- 20.519
- 598
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
avukatın sürekli sıkıştırdığı detayını atlıyorsunuz ama. tadilat bir an önce başlar diye düşünür insan bu kadar sıkıştırmaya. daha oğlum- kızım oturacak deyip kiracısını çıkartıp gerçekten oğlunu -kızını oturtan çok az ev sahibi gördüm. neyse bekleyip görecek bu durumda.Biz yok demedik ki o hakkı baki, ama iki ay olmuş bana yalan söylediler kimse taşınmadı 2 ay geçti, biri taşınsın bak başına nası bela oluyorum demek sağlıklı gelmiyor bana. Ben kendi adıma herhalde renovasyon bişey yapacaklar diye düşünürüm, bekliyim de 3 kuruşluk dava açayım demem.
Ben çıkmak için ayak dirediğini herşeyi anlatmadığını düşünüyorum çünkü kendi ağzıyla hemen de çıkılmaz öyle evden benzeri laflar etti.avukatın sürekli sıkıştırdığı detayını atlıyorsunuz ama. tadilat bir an önce başlar diye düşünür insan bu kadar sıkıştırmaya. daha oğlum- kızım oturacak deyip kiracısını çıkartıp gerçekten oğlunu -kızını oturtan çok az ev sahibi gördüm. neyse bekleyip görecek bu durumda.
Kira meselelerinde zorunlu arabuluculuk meselesi yeni olduğu için arabuluculuk tutanağının yeterli olup olmadığı tartışmalı. Arabuluculuk tutanağında ihtiyaç sebebiyle kiracının tahliyeyi kabul ettiği yazdığı için bunu mahkeme kararı gibi kabul edip tazminat talebini kabul eden mahkemeye rastladım ama daha birkaç ay oldu daha karar çıkalı. Ancak tutanakta açık açık kiraya verme yasağını kabul ettiğini falan da beyan etmişti. Şu an istinafta takip ediyorum bakayım ne çıkacak.Ev sahibi 3 seneye boyunca kiraya veremiyor, kiraya verirse tazminat hakkı doğuyor diyen arkadaşlar için şu teknik bilgiyi vereyim: Bunun için kiracının ihtiyaç sebepli tahliye davasının sonucunda evden çıkmayıp "icra yoluyla" evden tahliye ettirilmiş olması lazım. Arabuluculuk ve/veya tahliye davasının açılmış olması yeterli değil.
Arabuluculuk tutanağında kiraya verme yasağına yer verildiği için mahkeme tazminat talebini kabul etmiştir. İstinafın kararının ne olacağı merak konusu gerçekten.Kira meselelerinde zorunlu arabuluculuk meselesi yeni olduğu için arabuluculuk tutanağının yeterli olup olmadığı tartışmalı. Arabuluculuk tutanağında ihtiyaç sebebiyle kiracının tahliyeyi kabul ettiği yazdığı için bunu mahkeme kararı gibi kabul edip tazminat talebini kabul eden mahkemeye rastladım ama daha birkaç ay oldu daha karar çıkalı. Ancak tutanakta açık açık kiraya verme yasağını kabul ettiğini falan da beyan etmişti. Şu an istinafta takip ediyorum bakayım ne çıkacak.
Çok terbiyesizsiniz.Kafayı ev sahibine taktığınız kadar sizi aldatan kocanıza da taktınız mı çok merak ettim. Eve çöken kiracılara gıcığım da birazcık.
Hem ev sahibi hem kiracı olarak yazıyorum. 1+1 evimiz var. Orayı kiraya verip kendim kirada oturuyordum.eğer kızım oturacak denildiyse ve oturmuyorsa bu yalandır. kızım oturacak deyip biz çıktıktan sonra kızı otursaydı zaten kimsenin sesi çıkmazdı ama ortada yalan var.
kimse kimsenin hiçbir şeyini düşünmek zorunda değil fakat yalan söyleyerek kimsenin düzenini bozmalarını uygun bulmuyorum.
ben konuyla ilgili bilgi almak için yazdım kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değiliz :) umarım yaşadığımı yaşamazsınız. sağlıklı günler dilerim
Hem ev sahibi hem kiracı olarak yazıyorum. 1+1 evimiz var. Orayı kiraya verip kendim kirada oturuyordum.eğer kızım oturacak denildiyse ve oturmuyorsa bu yalandır. kızım oturacak deyip biz çıktıktan sonra kızı otursaydı zaten kimsenin sesi çıkmazdı ama ortada yalan var.
kimse kimsenin hiçbir şeyini düşünmek zorunda değil fakat yalan söyleyerek kimsenin düzenini bozmalarını uygun bulmuyorum.
ben konuyla ilgili bilgi almak için yazdım kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değiliz :) umarım yaşadığımı yaşamazsınız. sağlıklı günler dilerim
uzun bir aradan sonra herkese merhaba :)
sizin güzel fikirlerinize tavsiyelerinize ihiyacım var.
6 yıldır kiracı olduğumuz ev sahibimiz kızım oturacak diyerek bizi evden çıkardı. kirayı arttırmayı vs teklif ettik fakat kabul etmedi, bizde dava açmasını söyledik. arabulucu ile resmiyete döküldü ve net bir şekilde kızım oturacağı için evi boşaltmamızı istediğini bildirdi. bir süre verdi ve sürenin sonunda avukatları bize sürekli mesaj attı ne zaman boşaltıyorsunuz evi diye. buraya kadar bir sorun yok.
fakat biz taşınalı 2 ay olmasına rağmen eve ne oturan var ne tadilat var ne bir hareketlilik var. biz bu durumda bir şey yapabilir miyiz?
Çıkmamak için ayak da direyebilir tabi ki hemen çıkılmaz. Kanun neyse öyle hareket edilir. Bu ev sahibinin kızım oturacak yalanını uydurmasını gerektirmez. Oturmazsa onun da geri dönüşü olur.Ben çıkmak için ayak dirediğini herşeyi anlatmadığını düşünüyorum çünkü kendi ağzıyla hemen de çıkılmaz öyle evden benzeri laflar etti.
Ev sahibi 3 seneye boyunca kiraya veremiyor, kiraya verirse tazminat hakkı doğuyor diyen arkadaşlar için şu teknik bilgiyi vereyim: Bunun için kiracının ihtiyaç sebepli tahliye davasının sonucunda evden çıkmayıp "icra yoluyla" evden tahliye ettirilmiş olması lazım. Arabuluculuk ve/veya tahliye davasının açılmış olması yeterli değil.
Bu arada konu sahibi daha taşınalı 2 ay olmuş 2 ayda hiçbir şey olmaması gayet normal. Ev şu an boşmuş zaten. Elinizde arabuluculuk tutanağı var. Mahkeme kararına benzer bir etkisi var o tutanağın. 3 yıl kiraya verme yasağı var. Bu üç yılda başkasına kiraya verirse bir yıllık kira bedeli + taşınma masraflarını alabilirsin.
Ama 39 bin lira kira veriyormuşsun. Eğer havuzlu bahçeli villada oturmadıysan veya evin konumu aşırı lüks bir semt değilse az bir tutar değil. O yüzden bana ev sahibi doğru söylüyor gibi geldi. İhtiyacı olmasaydı 40 bin liraya yakın kira veren kiracıyı çıkartmak için avukat, arabulucu falan o kadar uğraşmazdı diye düşünüyorum. Ama belli de olmaz. Dediğim gibi 3 yıl içinde başkasına kiraya verirse ciddi bir tazminat alma hakkın var. Elindeki belgeler bunun için yeterli.
Peki size göre en az kaç yıl oturmalı kiracılar? Yani 6 sene size göre azsa gerçekten merak ediyorum bir ev sahibi kaç yılda bir kiracısını değiştirebilmeli?Yorumlarda ev sahipleri, kiracılar ve ev sahibi olup adalet duygusu gelişmiş insanlar çeşnisi var. Arkadaşlar ben de evimi kiraya vereceğim ama canım istedi hadi çık diyemeyeceğimin farkındayım. İnsanlar oyuncak değil. Barbie evi kurup, bozar gibi onlarla oynayasınız. Tabi ki de insanlar düzen kuruyor evin bulunduğu mevkiye göre. Ev sizin ama hukuk da toplumun. Siz de ev alsaydınız diyen temel empati yoksunluğu çekenleri zaten ciddiye bile alamadım.
Kanun ne kadar derse o kadar süre. Ev aldığımda bunu biliyordum. Kiraya verirken de biliyor olacağım.Peki size göre en az kaç yıl oturmalı kiracılar? Yani 6 sene size göre azsa gerçekten merak ediyorum bir ev sahibi kaç yılda bir kiracısını değiştirebilmeli?
Aynı kanunda bakmakla yükümlü olduğu akrabaları için evden çıkaracağı da yazıyor.Kanun ne kadar derse o kadar süre. Ev aldığımda bunu biliyordum. Kiraya verirken de biliyor olacağım.
Ben ev sahibi olarak bakıyorum olaya. Gaspettigim bir ev yok. Okuduğunuzu anlayarak yorum yazın. Hırsınız hınça dönüşmüş. Buradaki kimse evinizi elinizden almadı. Kanun ne derse o tabi ki. Ama size kalsa kanun da kusurlu, kiracı da. Sadece siz haklısınız. Ayıp ediyorsunuz.Aynı kanunda bakmakla yükümlü olduğu akrabaları için evden çıkaracağı da yazıyor.
Ayrıca 5 senede piyasaya göre zam yapma hakkı demek anlaşamazlarsa çıkarabilmesi de demek.
En az on seneliğine kiralamıyorsunuz neticede evi, senelik kontrat çoğu.
Elalemin evini satın almış gibi düzen kurup sonra da bu kadar hak talep edemezsiniz
Bana göre 6 sene oturduğu halde kızı oturacak dendiğinde çıkmayıp işi zorlaştıran, hala takip edip dava açma peşinde koşan kiracı ayıp ediyor.Ben ev sahibi olarak bakıyorum olaya. Gaspettigim bir ev yok. Okuduğunuzu anlayarak yorum yazın. Hırsınız hınça dönüşmüş. Buradaki kimse evinizi elinizden almadı. Kanun ne derse o tabi ki. Ama size kalsa kanun da kusurlu, kiracı da. Sadece siz haklısınız. Ayıp ediyorsunuz.
Yasalar barınma hakkını korur. Siz evsiz insanlarla dolu kapitalist ABD den ev almalısınız. Barınma hakkı kutsaldır ve vicdanidir. Ben takip etmezdim.ama kandırıldığını düşünüp takip edeni ayiplamam. Çünkü kanunun verdiği hakkım var. Neden kullanmayayim diye düşünebilir. Bizim binada kendim geleceğim deyip kiracıyı çıkartıp kiraya veren ev sahibi de oldu. Kira ödemeyip 2 yıl evi gaspeden kiracı da. İnsan olmayan her durumda problemi yaratıyor. Ama vicdani bakmazsak bir gün aynı duruma düştüğümüz de toplum bizi de öğütür. Depremde yaşadık iki evi olup kiraya çıkan tanıdık oldu. Aynı binadaki iki dalresi de ağır hasar yüzünden yıkıldı. Düşmez kalkmaz bir Allah.Bana göre 6 sene oturduğu halde kızı oturacak dendiğinde çıkmayıp işi zorlaştıran, hala takip edip dava açma peşinde koşan kiracı ayıp ediyor.
Ve evet yasalar ev sahiplerini fazlasıyla mağdur ediyor bence
Ya ablacım adamla beraber mi kazanıp aldın evi?eğer kızım oturacak denildiyse ve oturmuyorsa bu yalandır. kızım oturacak deyip biz çıktıktan sonra kızı otursaydı zaten kimsenin sesi çıkmazdı ama ortada yalan var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?