ev sahibinin evden çıkarması

avukatın sürekli sıkıştırdığı detayını atlıyorsunuz ama. tadilat bir an önce başlar diye düşünür insan bu kadar sıkıştırmaya. daha oğlum- kızım oturacak deyip kiracısını çıkartıp gerçekten oğlunu -kızını oturtan çok az ev sahibi gördüm. neyse bekleyip görecek bu durumda.

Ben çıkmak için ayak dirediğini herşeyi anlatmadığını düşünüyorum çünkü kendi ağzıyla hemen de çıkılmaz öyle evden benzeri laflar etti.

Kira meselelerinde zorunlu arabuluculuk meselesi yeni olduğu için arabuluculuk tutanağının yeterli olup olmadığı tartışmalı. Arabuluculuk tutanağında ihtiyaç sebebiyle kiracının tahliyeyi kabul ettiği yazdığı için bunu mahkeme kararı gibi kabul edip tazminat talebini kabul eden mahkemeye rastladım ama daha birkaç ay oldu daha karar çıkalı. Ancak tutanakta açık açık kiraya verme yasağını kabul ettiğini falan da beyan etmişti. Şu an istinafta takip ediyorum bakayım ne çıkacak.

Arabuluculuk tutanağında kiraya verme yasağına yer verildiği için mahkeme tazminat talebini kabul etmiştir. İstinafın kararının ne olacağı merak konusu gerçekten.
Konu sahibinin arabuluculuk tutanağında bu şekilde bir düzenleme yok sanırım, olsaydı söylerdi.

Özellikle istanbul'da yaşayanlar için söylüyorum, her "çıkın" diyen ev sahibinin lafıyla ev boşlatsaydık cidden yılda bir ev değiştirmemiz gerekirdi o konuda konu sahibinin söylediği "çıkın demeyle hemen çıkılmaz" lafına katılıyorum.
Öte yandan 6 senedir oturuyormuşsunuz ve gayet yüksek bir meblağ ödüyormuşsunuz. Demek ki dertleri para değil. Ya da emsal evler çok daha pahalı direkt o fiyattan vermek istiyorlar o kısmı bilemiyoruz.
İki aydır boş olduğuna göre ve "kiralık" yazısı asılmadığına göre adamlar doğru söylüyor. Ben olsam peşine düşmezdim artık.
Boşanmayla da konunun ne ilgisi var hiç anlamadım.

Hem ev sahibi hem kiracı olarak yazıyorum. 1+1 evimiz var. Orayı kiraya verip kendim kirada oturuyordum.
Öncelikle tutturmussunuz duzen duzen diye. Bu duzen illa ki bir gun bozulacak cunku mülk sahibi değilsin. Sen bir kiracısın bugun olmasa baska zaman olacaktı. Ama bir gün olacakti yani cunku tapu senin değil.
Yurtdisina yerleşmeye karar verdik ve kira kontratı dolunca evi bosalttik. Eşyalarımı depoya kaldırdım cunku bu sure zarfında kendi evimde kiracı vardi. Kiracının çıkmasını istedik. Kiracı kontratı bitince evi boşalttı. O evi bosaltasiya ben tabi başka yerlerde kalıyordum. Eşim yurtdisina benden önce gitti ve ben annemgile geçtim. Yani ev boşalalı 1 yılı geçti ama ne ben içine yerleştim ne kiracı soktum. Şuan bile kiraya mi versek,evi mi satsak,evi mi büyütsek vs. konularla kendi aile içinde durumu yönetiyoruz. Bizimde paraya ihtiyacımız var bizimde kendi planlarımız var bizimde bir düzenimiz var yani. Bir mülk sahibi olarak onu istediğim zaman istediğim gibi kullanmakta hakkım oldugunu düşünüyorum. Bu kadar zorunuza gittiyse bir ev alin o halde. Almak kolay mi demenizi bekliyorum. Evet bende söylüyorum almak kolay mi? Bu kadar uğraşıp alabildiysek onu kimseyi mağdur etmeden istediğimiz gibi kullanabilmeliyiz bence.

Hem ev sahibi hem kiracı olarak yazıyorum. 1+1 evimiz var. Orayı kiraya verip kendim kirada oturuyordum.
Öncelikle tutturmussunuz duzen duzen diye. Bu duzen illa ki bir gun bozulacak cunku mülk sahibi değilsin. Sen bir kiracısın bugun olmasa baska zaman olacaktı. Ama bir gün olacakti yani cunku tapu senin değil.
Yurtdisina yerleşmeye karar verdik ve kira kontratı dolunca evi bosalttik. Eşyalarımı depoya kaldırdım cunku bu sure zarfında kendi evimde kiracı vardi. Kiracının çıkmasını istedik. Kiracı kontratı bitince evi boşalttı. O evi bosaltasiya ben tabi başka yerlerde kalıyordum. Eşim yurtdisina benden önce gitti ve ben annemgile geçtim. Yani ev boşalalı 1 yılı geçti ama ne ben içine yerleştim ne kiracı soktum. Şuan bile kiraya mi versek,evi mi satsak,evi mi büyütsek vs. konularla kendi aile içinde durumu yönetiyoruz. Bizimde paraya ihtiyacımız var bizimde kendi planlarımız var bizimde bir düzenimiz var yani. Bir mülk sahibi olarak onu istediğim zaman istediğim gibi kullanmakta hakkım oldugunu düşünüyorum. Bu kadar zorunuza gittiyse bir ev alin o halde. Almak kolay mi demenizi bekliyorum. Evet bende söylüyorum almak kolay mi? Bu kadar uğraşıp alabildiysek onu kimseyi mağdur etmeden istediğimiz gibi kullanabilmeliyiz bence.

Sizin avukatınız var mıydı bu süreçte?
Ben çıkmak için ayak dirediğini herşeyi anlatmadığını düşünüyorum çünkü kendi ağzıyla hemen de çıkılmaz öyle evden benzeri laflar etti.
Çıkmamak için ayak da direyebilir tabi ki hemen çıkılmaz. Kanun neyse öyle hareket edilir. Bu ev sahibinin kızım oturacak yalanını uydurmasını gerektirmez. Oturmazsa onun da geri dönüşü olur.
Ev kiraya verirken orda insan yaşadığını hayatını düzenini ona göre kurduğu bunun karşılığında bir bedel ödediği gerçeğini çoğu zaman unutuyoruz.
Benim babam da kira gelirleriyle geçinen bir insan çok yaşıyoruz bu süreçleri.
Kira geliri enflasyon karşısında erir. Kriz durumlarında da ev sahipleri kiraları arttıramayınca hep aynı yola gider. Hem oturduğum yerden pasif gelir olsun hem enflasyona yenilmesin isteniyorsa o kira değil üzgünüm. İnsanların barınma ihtiyacı söz konusu olunca ev benim hadi çık olmuyor. Bence de hemen çıkılmaz öyle.

Arabuluculuk kararı yeterli diye biliyorum ben. Tahliye gerekçesi hala kızım oturacak. Mirta da o şekilde açıklamış zaten.

Uslubunuz cok itici oncelikle yorum begenmiyorsaniz parasini odeyin avukata basvurun.
Tutturmussunuz bir yalanda yalan daha 2 ay olmus 6 yil oturdunuz diye tapuyu sizle mi paylasti ev sahibi ? Kizi belki yurtdisindan geliyo belki evi degistirecek ne yapacakti elinde bavul sizi kapida mi bekleyevekti kafalara bak ya
valla
Sizin gibiler yuzunden kiraya vermekten korkuyoruz artik tahliye taahhütsuz kira sozlesmesi yapmiyor kimse korkudan.

Ben şunu anlamadim bir ev sahibi diyelim kızım yada oğlum oturacak dedi ama sonra is bozuldu kız nişanlısından ayrıldı, tayinleri çıkti bir sey oldu oturmadilar.
Şimdi ben niye eski kiraciya bunu kanitlamak ve yerine bir kiraci alamamak gibi durumlarda kaliyorum.
Konu sahibi az buz süre oturmamış 6 yıldan bahsediliyor çıkın denilince tamam deyip hemen çikilmamis iş mahkemeye gitmiş.
Bu insanlar evlerini kiraya verdikleri icin bu ev artik bu kiracının sonsuza kadar kullanimina sunulmustur diye ferman mi imzaladilar?
Ülkede kira sözleşmeleri çok uzun ve her sey kiracidan yana

Yorumlarda ev sahipleri, kiracılar ve ev sahibi olup adalet duygusu gelişmiş insanlar çeşnisi var. Arkadaşlar ben de evimi kiraya vereceğim ama canım istedi hadi çık diyemeyeceğimin farkındayım. İnsanlar oyuncak değil. Barbie evi kurup, bozar gibi onlarla oynayasınız. Tabi ki de insanlar düzen kuruyor evin bulunduğu mevkiye göre. Ev sizin ama hukuk da toplumun. Siz de ev alsaydınız diyen temel empati yoksunluğu çekenleri zaten ciddiye bile alamadım.

Peki size göre en az kaç yıl oturmalı kiracılar? Yani 6 sene size göre azsa gerçekten merak ediyorum bir ev sahibi kaç yılda bir kiracısını değiştirebilmeli?

Kanun ne kadar derse o kadar süre. Ev aldığımda bunu biliyordum. Kiraya verirken de biliyor olacağım.
Aynı kanunda bakmakla yükümlü olduğu akrabaları için evden çıkaracağı da yazıyor.
Ayrıca 5 senede piyasaya göre zam yapma hakkı demek anlaşamazlarsa çıkarabilmesi de demek.
En az on seneliğine kiralamıyorsunuz neticede evi, senelik kontrat çoğu.
Elalemin evini satın almış gibi düzen kurup sonra da bu kadar hak talep edemezsiniz

Ben ev sahibi olarak bakıyorum olaya. Gaspettigim bir ev yok. Okuduğunuzu anlayarak yorum yazın. Hırsınız hınça dönüşmüş. Buradaki kimse evinizi elinizden almadı. Kanun ne derse o tabi ki. Ama size kalsa kanun da kusurlu, kiracı da. Sadece siz haklısınız. Ayıp ediyorsunuz.

Bana göre 6 sene oturduğu halde kızı oturacak dendiğinde çıkmayıp işi zorlaştıran, hala takip edip dava açma peşinde koşan kiracı ayıp ediyor.
Ve evet yasalar ev sahiplerini fazlasıyla mağdur ediyor bence

Yasalar barınma hakkını korur. Siz evsiz insanlarla dolu kapitalist ABD den ev almalısınız. Barınma hakkı kutsaldır ve vicdanidir. Ben takip etmezdim.ama kandırıldığını düşünüp takip edeni ayiplamam. Çünkü kanunun verdiği hakkım var. Neden kullanmayayim diye düşünebilir. Bizim binada kendim geleceğim deyip kiracıyı çıkartıp kiraya veren ev sahibi de oldu. Kira ödemeyip 2 yıl evi gaspeden kiracı da. İnsan olmayan her durumda problemi yaratıyor. Ama vicdani bakmazsak bir gün aynı duruma düştüğümüz de toplum bizi de öğütür. Depremde yaşadık iki evi olup kiraya çıkan tanıdık oldu. Aynı binadaki iki dalresi de ağır hasar yüzünden yıkıldı. Düşmez kalkmaz bir Allah.

Ya ablacım adamla beraber mi kazanıp aldın evi?
Arsızlığa bak. Kalkıp bir de kolay kolay insanların düzenlerini bozmamalılar demişsin ajdjsjdhsj.
Sen alsaydın o zaman? Kendi düzenini kurup kendine ev alsaydın da kiracı olmasaydın.
Mülküm yok, evimde yok, ev sahibi de değilim ama bu nasıl bir utanmazlık anlamakta güçlük çekiyorum.
Oturtmak istemiyor seni, isterse 10 ay sonra kızını oturtur, sanane?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…