Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba. Ev sahibiniz en çok %25 oranında zam yapabilir. Yani en fazla 487,5₺ zam yapabilir. Ancak 5 yılı aşkın bir süredir oturuyorsanız emsâl karar ile istediği zammı gerçekleştirebilir. Fakat böyle bir durum yoksa ortada, dava açıp hakkınızı arayabilirsiniz. Ancak mahkemede bunları sunamazsınız, eşinin emekli maaşı var geçimini bizim kiramızla sağlamıyor gibi. Çünkü bunlar kişinin özel hayatıdır. Malesef kimseyi alakadar etmez, hükmünüz yoktur. Sevgiler🌿

Merhaba. Ev sahibiniz en çok %25 oranında zam yapabilir. Yani en fazla 487,5₺ zam yapabilir. Ancak 5 yılı aşkın bir süredir oturuyorsanız emsâl karar ile istediği zammı gerçekleştirebilir. Fakat böyle bir durum yoksa ortada, dava açıp hakkınızı arayabilirsiniz. Ancak mahkemede bunları sunamazsınız, eşinin emekli maaşı var geçimini bizim kiramızla sağlamıyor gibi. Çünkü bunlar kişinin özel hayatıdır. Malesef kimseyi alakadar etmez, hükmünüz yoktur. Sevgiler🌿
Bunları biliyorum ama 5 seneyi geçti süremiz. Hep insanlar yazmışlar ev sahipleri ne yapsın, onlar da kira ile geçiniyor diye. O yüzden yazdım. Kira ile geçinmeyen ev sahipleri de aynı zamları yaptı.Çevremde de %25 artıran görmedim ne yazık ki.. O biraz lafta kaldı.

1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı

Şanslıymışsınız. Yüzde yüz zam yapmamış , insaflı davranmış yine de.

Bunları biliyorum ama 5 seneyi geçti süremiz. Hep insanlar yazmışlar ev sahipleri ne yapsın, onlar da kira ile geçiniyor diye. O yüzden yazdım. Kira ile geçinmeyen ev sahipleri de aynı zamları yaptı.Çevremde de %25 artıran görmedim ne yazık ki.. O biraz lafta kaldı.
Malesef fırsatçılar çok. İstanbulda ev sahibiyiz. Bi biz karşımızdaki insanların insan evladı olduğunu unutmuyoruz herhalde. Allah yardımcınız olsun.

İnsanlar sunu anlamyr evet onlar "ev sahibi" ama biz değil Allah acgözlüleri cimrileri ıslah etsin.

Kira ile geçimini sağlaması gerekmiyor ki. Bu devirde 1900 TL ile 1 aylık mutfak alışverişi bile yapılamıyor. Ben de 1900'e oturuyorum ev sahibine üzülüyorum biraz, tabii bizim 1 sene olacak o yüzden dediğiniz miktarda artış yapamaz, biraz boşa gelir gibi duruyor. Size de hak veriyorum o ayrı.

Tüm evler bu civarda mı, başka yere baksanız diyeceğim ama daha fazladır diye düşünüyorum.

Evini hangi fiyattan vereceğine karar verebilmesi için illa kirayla geçinmesi mi lazım? Ya da birden fazla evi, iyi bir maaşı var diye evin birini size hibe mi etsin? Tabi ki evinin ederi olan kirayı istemek hakkı insanların.

Benim daha ilk yılım adam 6.ayda 2.650 zammı 5.bin yapcakmış. Kabul etmedik. Şimdi ilk yıl dolmak üzere. 8 bin lafı dönüyor yine kabul etmeyiz de taşınacağız kendi evimize sanırım o yüzden ses etmedik. Ama yasal değil. Orada kalsak yine kabul etmezdim ben eşim tırsak orta yolu bulalım diye uğraşırdı kesin.
Bizim ev sahibi de geçim derdini bahane etti. Bina onun ve bir sürü evi var. Almanya’dan galiba emekli Türkiye de yaşıyor. Yeni deniz kenarında iki tane villa aldı.

Nokta kadar hakkım helal değil bize bu stresi yaşattığı için.

1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı
Bizim de 2000’den 3500’e çıktı. 🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X