Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu bana da garip geldi. Senelerce çocukları yoktu zaten. Eşi tatile bile gitmiyor. Küçük yerde yaşıyorlar. Tabii diğer durumlarını bilemeyiz, belki başka bir masraf kapısı vardır ama bu çiftin çok da gideri olmamalıydı, bir ev alabilirlermiş aslında. Pandeminin en pikli zamanlarında, küçük bebeği varken ve hastalıktan ödü patlamasına rağmen okulda ekstra kurs açıyordu. (Buna kimse idealist öğretmen muhabbeti yapmasın. Tek açıklaması para.) Bu durumda bile kurs açan öğretmen bence çocuktan ve pandemiden önce her türlü açıyordur. İki öğretmen maaşı güllük gülistanlık yaşatmaz belki ama bu çifte mutlaka bir ev aldırırdı. Alır almaz, isterlerse parayı saçarlar, bu bizi ilgilendirmez ama ev sahibinin malı mülkü de onları ilgilendirmez.

Bana gelmedi. Bebegi uyutamayinca yurume bandi alip balkona atmis, gunu geceyi bant ustunde bebek arabasiyla gecirmisti. Elektrikle calisiyor malum. Her isi boyle hesapsiz yapan bir kisi imaji var bende.

O nasil bir artis korkunc 😵‍💫
Dükkan sahibi biz orada iş yapıyoruz para kazanıyoruz diye böyle uygun gördü. Maalesef,ülkenin hali işte.
Ayrıca bina da satılık şu anda,satılırsa da yeni alacak kişi bizi çıkarabilir yani öyle de bir tehlike var.

Ev sahibi olarak yari fiyatindanda az odeyen kiracilı olmak moral bozucu birde karsiliginda bende kiraci iken ama ote yandan asgari ucretle yasayip kira odeyenlerin iside cok cok zor. Rabbim herkesin yardimcısi olsun.

1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı
5 yılı geçtiyse güncelleme yapabilir ki normal bir meblağ yapmış size. Başka ev bakın bakalım kaç para diyorlar. Eğer daha uygun bulursanız taşınırsınız.

Ev sahibinin kaç evi olduğu ve kiralarını nasıl ayarlaması gerektiği sizi ilgilendirmiyor.
3500tl şu anda çok iyi bir fiyat

Kayınvalidesinin birikiminin hesabını tutan üyeyi henüz aşamamışken ev sahibinin gelirinin, birikiminin çetelesini tutan insanlar görüyor bu gözler 🥲

Size tavsiyem ev sahibine gidip şey demeniz, telefonunu çıkar bakacam. Geçinemediğini iddia ediyorsa hemmmen ispatlasın!!!!
Ev sahibi de kiracıya çıkar telefonunu bakıcam derse sanki kiracı daha zararlı çıkar 😂 malum bir yıllık gelirimizi telefona yatırmak gibi hobilerimiz var.

Bunları biliyorum ama 5 seneyi geçti süremiz. Hep insanlar yazmışlar ev sahipleri ne yapsın, onlar da kira ile geçiniyor diye. O yüzden yazdım. Kira ile geçinmeyen ev sahipleri de aynı zamları yaptı.Çevremde de %25 artıran görmedim ne yazık ki.. O biraz lafta kaldı.
Kira ile geçinmiyor diye ihtiyacı yok sanıyorsunuz, nerden biliyorsunuz ihtiyacı olana vermediğini? İsterse çöpe atar parayı.. Ayrıca o ev o insanlara gökten düşmedi. Kim bilir neleri kısıtlayarak alındı. Belki yatırım şekilleri de bu.
5 yılı geçmiş zaten.
Çooook fazla ise kira, zaten o değerde bir eve taşınıp oturabilirsiniz. Demek ki emsallerine göre yine az ki çıkmıyorsunuz evden

Asla katılmıyorum piyasayı fırsatçılık belirler bu ülkede bu işlerde görünen son durum..
Ne fırsatçılığı bu? Evsahibim yüzde yüz zam istedi haklı bulduk yaptık. Kendi kiracılarımıza da yüzde 80 90 arası zam yaptık. Bizler de ev geçindiriyoruz çocuk okutuyoruz. Bu korkunç enflasyonda yüzde 20 25 zam olur mu? Gidin bir piyasayı gezin okul masraflarına bakın.lcw ye gidin sadece o bile yeter. Okul servisi 2350 TL istedi. O zammı yapanlara hesap sorun.elbette o masrafları karşılamak için biz evsahipleri de zam yapacağız. Geçinemiyoruz artık yahu ötesi var mı? Kiracı da olsak evsahibi de olsak geçinemiyoruz. Hesap kitap yapmaktan bıktık.

Millet telefonunu göster diyen amcalara boşuna kızıyor ben onu anladım. Zira o amcalar konuşmasından halinden tavrından bell eğitimsiz, kendi fakirliğini kader, alın yazısı olarak gören cahil insanlar. Ama konu sahibide dahil birçok eğitimli insanın şu enflasyonda sanki suçun kaynağı ev sahibindeymiş gibi ona beddua eder tarzı konuşması, adamın kişisel malında hakkı varmış gibi atarlanması cidden üzücü. Ayrıca ev fiyatları gereksiz artmıyor sadece ev yapım maliyetleri arttı ve bizim paramızın değeri düştü olan bu. Yani önceden adamın evi 50 bin dolar ediyorsa şimdi gene aynı ederi istediğinde sanki iki katını istemiş gibi suçlanıyor. Önceden 150 dolar karşılığı kira alıyorsa şimdi sadece onu almak istiyor. Aslında adam fahiş zam yapmıyor senin paranın değeri yok.
Buradaki konulara bakınca cidden ülkemdeki düşünme ve empatinin sıfır olduğunu görüyorum. Bunun en büyük kanıtı da şu ev sahibi konuları ile bakıcı yardımcı konuları. Kimse evini ederinin altında kiralamak zorunda değil, ev sahipleri hayır işlemek istese gider çocuk okutur, cidden ihtiyacı olan mağdura yardım eder. Neden karı koca memur, üç kişi olarak deniz manzaralı dubeks evde oturmayı tercih eden konu sahibine evini yok pahasına oturtmaya devam etsin.
Aynı şey bakıcı ve yardımcılar içinde geçerli. Kimse sırf işsiz diye bir başkasının çocuğuna 2-3 bine sigortasız tam gün bakmak, üç kuruşa milletin evini temizlemek zorunda değil. Üstelik bunu yapanlar üniversite mezunu eğitimli çoğu devlet memuru insanlar. Bakıcı ücretlerine gelince asgari ücretin yarısına sigortasız çocuk baktıran, hatta bakmadığı resmi tatillerin parasını kesen ve savunma olarak da bu işin piyasası böyle diye gayet hukuksuz bir savunma yapanlar, bu işin piyasası böyle diye enflasyon artışından daha az oranda zam yapan ev sahibini bile insafsızlıkla suçluyor. Herkes işine geldiği gibi. Bu pis zihniyet düzelmedikçe enflasyonda dahil hiçbir şey düzelmez.

Millet telefonunu göster diyen amcalara boşuna kızıyor ben onu anladım. Zira o amcalar konuşmasından halinden tavrından bell eğitimsiz, kendi fakirliğini kader, alın yazısı olarak gören cahil insanlar. Ama konu sahibide dahil birçok eğitimli insanın şu enflasyonda sanki suçun kaynağı ev sahibindeymiş gibi ona beddua eder tarzı konuşması, adamın kişisel malında hakkı varmış gibi atarlanması cidden üzücü. Ayrıca ev fiyatları gereksiz artmıyor sadece ev yapım maliyetleri arttı ve bizim paramızın değeri düştü olan bu. Yani önceden adamın evi 50 bin dolar ediyorsa şimdi gene aynı ederi istediğinde sanki iki katını istemiş gibi suçlanıyor. Önceden 150 dolar karşılığı kira alıyorsa şimdi sadece onu almak istiyor. Aslında adam fahiş zam yapmıyor senin paranın değeri yok.
Buradaki konulara bakınca cidden ülkemdeki düşünme ve empatinin sıfır olduğunu görüyorum. Bunun en büyük kanıtı da şu ev sahibi konuları ile bakıcı yardımcı konuları. Kimse evini ederinin altında kiralamak zorunda değil, ev sahipleri hayır işlemek istese gider çocuk okutur, cidden ihtiyacı olan mağdura yardım eder. Neden karı koca memur, üç kişi olarak deniz manzaralı dubeks evde oturmayı tercih eden konu sahibine evini yok pahasına oturtmaya devam etsin.
Aynı şey bakıcı ve yardımcılar içinde geçerli. Kimse sırf işsiz diye bir başkasının çocuğuna 2-3 bine sigortasız tam gün bakmak, üç kuruşa milletin evini temizlemek zorunda değil. Üstelik bunu yapanlar üniversite mezunu eğitimli çoğu devlet memuru insanlar. Bakıcı ücretlerine gelince asgari ücretin yarısına sigortasız çocuk baktıran, hatta bakmadığı resmi tatillerin parasını kesen ve savunma olarak da bu işin piyasası böyle diye gayet hukuksuz bir savunma yapanlar, bu işin piyasası böyle diye enflasyon artışından daha az oranda zam yapan ev sahibini bile insafsızlıkla suçluyor. Herkes işine geldiği gibi. Bu pis zihniyet düzelmedikçe enflasyonda dahil hiçbir şey düzelmez.
Daha az para biriktirebileceğiz diye evsahiplerine kızıyorlar şaka gibi. Bu arada ben talibim o Deniz manzaralı eve. Valla bedavaymış😅😃

Daha az para biriktirebileceğiz diye evsahiplerine kızıyorlar şaka gibi. Bu arada ben talibim o Deniz manzaralı eve. Valla bedavaymış😅😃
Konu sahibinin evi deniz manzaralı , Bahçeli bir evdi değil mi ? Ben de öyle hatırlıyorum, hatta bahçeye cocuga uygun park yapmışlardı.

Yanılıyorsam düzeltin .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X