Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendini ifade edecek becerisi olmayan insanlar hakarete başvururlar. İade ediyorum size, devam ederseniz dava etme hakkımı kullanmaktan çekinmem, bilirler burada.
Herkese sataşmakla biliniyorsun sadece ban almaktan hiç çekinmem hakaret etmiyorum çünkü..

Hakaret ediyorsunuz, sassy’ye de ettiniz az önce. Ban almanız beni ilgilendirmiyor ben hakkımı yasal yollardan ararım.
Sen hakaret algılıyorsun bense tavrını dalga geçmek hangisi birbirinden daha kötü sen düşün öyle cevap ver..

Yani şimdi Allah kahretmesin ki ev sahipleride haklı, adam bi eve bir milyondan fazla veriyor(ev fiyatları yükseldi diye) ama kalkıp o evi 1500e kiraya veremez ki. Ben de kiracıyım zam zamanı çok zoruma gidiyor ama bişey diyemiyorum. Tabi sizin durumunuz daha farklı, zengin insan doymuyo, yani o kadar geliri mal varlığı var bari 3bin yap. Zor valla, Allah sonumuzu hayır etsin.

2 yıl önceye kadar çocuk okutulmasına yardım ediyorduk rahatça. Tüm çocuklaraysa kutu kutu çikolatalar alıp dağıtırdım. Artık kendi evladıma zor alıyorum indirim takip edip. Promosyonları gözler olduk yahu. Annem bizle yaşıyor bilen bilir. Maaşını savurturdum lüks tüketim mallarına. Artık çocuğa kitap okul taksidi sağlık giderine yetmiyor. Dışarda insanların yüzü gülmüyor artık. Kirasını faturalarını açılacak okulları kışın gelecek doğalgaz ı düşünüyorlar. Apartman aidatları güncelleniyor bu ay . Şehir dışı üniversite kazanan gençler mutlu olurdu eskiden artık nerede barınırız nasıl geçiniriz diyorlar.
Artık eğitim bile buna göre şekillenecek çoğu uzmanlık yabancı öğrencilere kalacak bizim gençlerimiz evlerine yakın yerde yaşayacak okuyacak
Tabloya bütün olarak bakmayı öğrenmedigimiz sürece hiç birseyi düzeltemeyiz

Hakaretin cezası var, siz karar verin. Muhatap olmasanız mı benimle artık? İyi yerlere gitmeyecek...
Dalga geçmenin yok mu? .. Bir kurallara bak istersen iyi niyetli olmayan her şey yasak.. Bana cevap verirsen alırsın cevabını.. Göz ardı edebilirsin ☝️

Hakaretin cezası var, siz karar verin. Muhatap olmasanız mı benimle artık? İyi yerlere gitmeyecek...
Kiracımız var diye de suçlu olacağız az kaldı😅😃evsahibim kıymetimi bilsin hakkında tek kötü laf etmeden zam yaptım saygıyla konuşuyoruz hala eskisi gibi. Evini hibe mi edecekti bana hayat pahalandı diye?

Dalga geçmenin yok mu? .. Bir kurallara bak istersen iyi niyetli olmayan her şey yasak.. Bana cevap verirsen alırsın cevabını.. Göz ardı edebilirsin ☝️
Siteden bahsetmiyorum hanfendi anlamamakta diretiyorsunuz. Dünya bu siteden ibaret değil farkındasınız değil mi? Evet son mesajım size, gözardı ediyorum.

Yani şimdi Allah kahretmesin ki ev sahipleride haklı, adam bi eve bir milyondan fazla veriyor(ev fiyatları yükseldi diye) ama kalkıp o evi 1500e kiraya veremez ki. Ben de kiracıyım zam zamanı çok zoruma gidiyor ama bişey diyemiyorum. Tabi sizin durumunuz daha farklı, zengin insan doymuyo, yani o kadar geliri mal varlığı var bari 3bin yap. Zor valla, Allah sonumuzu hayır etsin.
Aradaki 500 lirayı iki öğretmene hibe etmektense bir öğrenciye burs vermeyi tercih ediyordur belki.

Kiracımız var diye de suçlu olacağız az kaldı😅😃evsahibim kıymetimi bilsin hakkında tek kötü laf etmeden zam yaptım saygıyla konuşuyoruz hala eskisi gibi. Evini hibe mi edecekti bana hayat pahalandı diye?
İşin komiği benim kiracım da yok 😂

Yani sanki sizin kiracınızmis gibi sert yazıyorsunuz
Hanım efendi ben de kiracıyım ve bana da zam gelecek. Ev sahibim zengin diye malının hesabını yapıp bana bu kadar zam yapmayın diyemem. Banane zenginliğinden malından mülkünden.

Artacak diye kiraladılar tamam da bu insanın maaşı diyelim ki 10 bin TL 6 bin verince kiraya nasıl geçinecek, ilerde de tıkanacak bu sistem. Serbest piyasa bu sefer ödemeyi baz alacak ya da yabancıları doldurup ülkeyi vatandaş terk edecek.. Bir devleti yok etmek istiyorsanız ekonomisini yok edin örneği işte apaçık..
MaHlass,
konunun duygusal yönüne bakarsak her şeyin fiyatı ateş pahası, buna ev kiraları, satılık evlerin fiyatları da dahil.
Buradan örnek vereyim 10 yıl önce 45 bin liraya 1+1 ev alan komşum aynı evi 850 bine sattı 3 ay önce, sattığı andan itibaren zarar etti çünkü eline geçen parayla 1+1 ev dahi alamadı açıkta kaldı, sattığı ev bugün 1.500.000 lira, sattığı evin aynısını bile alamadığından kiraya gitti.

İnsanlar nasıl geçinecek diye düşünülmüyor, kim o kirayı verebilirse o otursun deniyor ve genelde artık 1 yıllık peşin ödemelerle ev kiralama yapılıyor, olaya iki taraflı bakınca ev sahipleri de haklı kiracılar da haklı zira herkes kaygılı, ister 1 evi olsun ister 1 apartman komple bir kişiye ait olsun, vaktiyle insanlar dişinden tırnağından arttırarak mülk edinmiş, kiracının iyisi kadar kötüsüyle de karşılaşıyor, adamın birinin karısına tepesi atmış kavga anında kiracısı olduğu evi yakmış, zararı kim karşılayacak?
Aynı şekilde kiracı da kötü ev sahibiyle karşılaşıyor, parasını ödediği evde huzurla oturamayanlar var.

İşin siyasi kısmına giremem, o yüzden bazı şeyleri pas geçeceğim😬 Allah herkesin yardımcısı olsun.

Aradaki 500 lirayı iki öğretmene hibe etmektense bir öğrenciye burs vermeyi tercih ediyordur belki.
3600 le zam gelecek öğretmenlere ayrıca uzman öğretmenlik miydi adı tam hatırlayamadım onu kazanan da extra zam alacak. Kurs açabilir özel ders verebilir. Belki evsahibi aldığı kirayla önemli sağlık sorununu karşılıyor belki torununu okutuyor belki çalışıp aldım kirasıyla şehir şehir gezeceğim her ay diyor kime ne. Fahiş fiyat artırıp fırsatçılar yüzde 20 var yoktur. Kalanı da geçinmeye çalışan insanlar aynı bizim gibi. Benim evsahibim tıp da evladını okutuyor. Elbette zam yapacak . Kızına da kira ödüyor çünkü .

3600 le zam gelecek öğretmenlere ayrıca uzman öğretmenlik miydi adı tam hatırlayamadım onu kazanan da extra zam alacak. Kurs açabilir özel ders verebilir. Belki evsahibi aldığı kirayla önemli sağlık sorununu karşılıyor belki torununu okutuyor belki çalışıp aldım kirasıyla şehir şehir gezeceğim her ay diyor kime ne. Fahiş fiyat artırıp fırsatçılar yüzde 20 var yoktur. Kalanı da geçinmeye çalışan insanlar aynı bizim gibi. Benim evsahibim tıp da evladını okutuyor. Elbette zam yapacak . Kızına da kira ödüyor çünkü .
Valla isterse pavyonda yesin ceycey. Adamın hakkı mı? Hakkı...

Hanımlar lütfen rica ediyorum ne polemiğe girin, ne üslupsuz mesajlar yazın, ne de işin siyasi kısmına girin.

Geçim derdi, artan fiyatlar vs herkesin ortak sıkıntısı ama şunu da unutmamak lazım, herkes kendince haklı.
Bugün ev almak hiç kolay değil, vaktiyle alınmış evlerini kiraya verenler kendi hayat standartlarını korumak zorunda, kiracılar da hem geçim hem barınma derdine düştü, herkes için zor.

Konu sahibinin tek maaş olduğunu düşünerek söyledim ben, öyleyse adam haklı.söylediğiniz gibi bende genelde bu şekilde düşünüp hayırda bulunuyorum. Daha mantıklı ve içime sinen oluyor. İnşallah o da öyle düşünüyordur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X