Size yani herkese bir şey anlatayım, oooo bir sürü evleri var vs deniyor ya, göze mal mülk görünüyor kimse kimsenin derdini bilmiyor.
Bir komşunun oğlu feci bir kaza geçirdi doktorlar yaşamaz demişler, insan kendinden önce evladını toprağa vermek ister mi? Kimse evladıyla sınanmasın.
İnsanlar küçücük umutlara bile tutundular, defalarca ameliyat, aylarca hastanede yatma, adamın evlatlarının eşinin masrafları derken kaç ev ve araba sattı o insanlar.
Helali hoş olsun dediler evlatları sağ olsun da giden mal olsun, çevrelerinden kim karşılayacaktı bu kadar masrafı.
Çocukları aylar sonra eve gelebildi ama tedavi bitmedi, hastaneye her gidiş gelişlerinde arabayla gidebilecek durumda olmadığından ambulans ayarlanmış, uzun soluklu bir tedavi olduğu için herhalde, ambulans evdeki hastayı ücretsiz götürmüyormuş, insanların elinde bir küçücük evleri kaldı ama şükrediyorlar çocukları yaşıyor diye, olmasaydı ne yapacaklardı?
O yüzden diyorum Allah herkesin yardımcısı olsun zira ister apartman dikin ister çadırda yaşıyor olun, dışarı adım attığınız anda her şey para, sağlık, eğitim, barınma, gıda, kimseye kızamazsınız herkes kendi imkanlarını iyileştirme veya mevcut durumunu koruma derdine düştü.