Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan düşünüyor ister istemez,kirama muhtaç değilken çok abartmasaydi ne olurdu diye düşünüyor.Bana yuzde 100 bile yapsalar mecbur boyun eğecegim ama ne var sanki çok da abartmasa diye geçiyor içimden.Enflasyon yüzde 78,kiraya yüzde 100 ve üzeri zam yapıyorlar bu biraz fırsatçılığa giriyor sanki
Kiraniza muhtaç olmadığını nereden biliyorsunuz? herkesin yaşam tarzı farklı. Adam ülkedeki ekonomi yüzünden hayat kalitesini düşürmek istemiyordur. Bastakiler ekonomiyi bu hale getirdi diye neden tatilinden, gezmesinden, yemesinden kalsın ki?

Çankaya da oturmuyorum ama Çankaya da oturan herkes zengin mi? Eskiden evini almış oturuyorlar. Çankaya çok geniş bir yer her tür insan var. Ben sizi cidden anlamıyorum. Sizden bir tık fazla kazanan bir tık fazla harcayan herkesi eleştiriyorsunuz. Nedenini anlayamadım.
Yanlis tespit olmuş.Oteki konuda yazdığım yorumu burada eleştirdiğiniz için açıklama getirdim.Neyse ben gideyim yine konu bana döndü.

2300 tam gün kreş fiyatı oluyor.Yarim gün bana da uymuyor,çıkış saatim uymuyor.kresoj yarım günü 12.00 benimki 14.30 .Ben bu fiyatı kreş müdürüne imzalı onaylı yazdırcam sizin için, inanmazsınız çünkü.. Çankaya'da mi oturuyorsunuz siz ?
Mecbur kalmak ayrı, mecbur kalıp bir defa gitti özel hastaneye, hep böyle olmaz herhalde kanser değilse (Allah kimseye vermesin)
Öyle bile olsa ayda 6000 masraf ona özeldir.iyi günler
Çankaya da oturuyorum, 2300ü 2 sene önce veriyorduk. maltepedeki arkadaşım daha fazlasını veriyordu, bizimle aynı caddede başka bir kreş daha fazlaydı.
çocuk şimdi 2 ye gidiyor öyle düşünün.

Çankaya da oturuyorum, 2300ü 2 sene önce veriyorduk. maltepedeki arkadaşım daha fazlasını veriyordu, bizimle aynı caddede başka bir kreş daha fazlaydı.
çocuk şimdi 2 ye gidiyor öyle düşünün.
Okul öncesi eğitimine geçen yıl 70 bin veren bir aile var desem,fiyatlar değişiyor

Servis fiyatına diyeceğim yok,85 bin özel yurt ücretini duydu bu kulaklar.
Okulun muhiti,öğrenci ve veli potansiyeli iyi değilse öyle söylemiş olabilir ya da burada yazmak istemedigim başka bir husustan dolayı.Keske herkesin imkanı olsa da verse ne diyelim ama özele kimisi de çocuğumda okuma kafası yok diyerek veriyor bunu birebir duydum.Neyse bu sizin tercihiniz bisru diyemem.Ulkede özel hastane ve okula gitmeyen çocuklar var,oğlum özel kreşe başlayacak 2300 ödeyecegim ayda.İlk ay kresten istenen birkaç şeyi ve birkaç takım kıyafet ayakkabı alacagim sonraki üç dört ay bunlara ihtiyacı olmayacak.Ne kadar sıksam da 6000 olmuyor bu benim piyasayi bilmediğim anlamına gelmiyor,4 yaş çocugu annesi olarak yazıyorum,lisede işler tabiki değişecek
Demekki yeteri kadar sıkmıyorsunuz. Kızınızı kreşten hariç aktivitelere götürüyor musunuz?

2300 tam gün kreş fiyatı oluyor.Yarim gün bana da uymuyor,çıkış saatim uymuyor.kresoj yarım günü 12.00 benimki 14.30 .Ben bu fiyatı kreş müdürüne imzalı onaylı yazdırcam sizin için, inanmazsınız çünkü.. Çankaya'da mi oturuyorsunuz siz ?
Mecbur kalmak ayrı, mecbur kalıp bir defa gitti özel hastaneye, hep böyle olmaz herhalde kanser değilse (Allah kimseye vermesin)
Öyle bile olsa ayda 6000 masraf ona özeldir.iyi günler
Çinçinde mi oturuyorsunuz siz?

1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı
Enflasyonun yüzde 200 olduğu bir ülkede, ne bekliyordunuz acaba?enflasyona uygun şekilde arttırmış, size uygun gelmediyse çıkarsınız.
Enflasyonu arttıran da ev sahibiniz değil herhalde ,sorunun kaynağı çok daha farklı....Ben de sahip olduğum mulklere yüzde 50 zam yapıyorum bu sene mecburen, istemeyen çıkıp gidebilir kimseye zorla kiraya vermiyoruz...

Çocuğun her şeyi tam,zorla mi bir şeyler alalım.Hastalaninca devlet Hastanesi'ne gidiyoruz genelde (özelde de aynı şeyler söylenip aynı ilaçlar verilip aynı teknikler uygulanıyor çünkü),devlet okuluna gidecek, devletin tam gün kresi olsa oraya yazdırirdim.Bizim masrafimiz 6000 değil ki zaten ozellere de gitse 6000 etmez,sizin hesaplarda bir hata var yapicak bisry yok.
Ayrıca hiç komik değil
Özelle devlet hastanelerinin bakımı, ilgisi aynı mı yahu? Maddi durum yoktur, o ayrı ama imkanım varken çocuğumu hastalandığında devlet hastanelerinde süründürecek kadar sokakta bulmadım ben. Günlerce randevu alınamıyor devlette. Özeldeki doktoruna istediğimde ulaşıp bir şey danışabiliyorum. Bir rahatsızlığı olduğunda hastaneye gittiğimizde teste, tahlile çok para gidiyor diye tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırıyoruz biz mesela. Bu sene için 8 bin tuttu. Yaşadığım yerde üç yaş için devlet kreşi/anaokulu yok. Mecburen bu sene ayda 4 bin lira kreşe gidecek. Size göre bunlar hep fuzulidir, biz yüksekten atıp tutuyoruzdur kesin. Pet şişe suya pahalı diyen vatandaşa “Eskiden su mu içiyordun dışarıda, su içme sen de.” diyen dayı gibisiniz. Hepinizin ortak bir özelliği var ve maalesef sizinle aynı gemideyiz.

Demekki yeteri kadar sıkmıyorsunuz. Kızınızı kreşten hariç aktivitelere götürüyor musunuz?
Henüz kreş başlamadı.08.00-17.30 arası kreşte olacak.Hafta içi buna vakit olmaz,hafta sonları da bir bende bir babada.Yuzme kursuna vermek istiyorum ama kresin geçen yılki havuz etkinliğinde ne olduysa hvuzdan denizden korkar oldu,bir süre ertelenecek.Aklims bir aktiviteler geldikçe tabiki imkanlar dahilinde ve vakit oldukça götürürüm.

Özelle devlet hastanelerinin bakımı, ilgisi aynı mı yahu? Maddi durum yoktur, o ayrı ama imkanım varken çocuğumu hastalandığında devlet hastanelerinde süründürecek kadar sokakta bulmadım ben. Günlerce randevu alınamıyor devlette. Özeldeki doktoruna istediğimde ulaşıp bir şey danışabiliyorum. Bir rahatsızlığı olduğunda hastaneye gittiğimizde teste, tahlile çok para gidiyor diye tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırıyoruz biz mesela. Bu sene için 8 bin tuttu. Yaşadığım yerde üç yaş için devlet kreşi/anaokulu yok. Mecburen bu sene ayda 4 bin lira kreşe gidecek. Size göre bunlar hep fuzulidir, biz yüksekten atıp tutuyoruzdur kesin. Pet şişe suya pahalı diyen vatandaşa “Eskiden su mu içiyordun dışarıda, su içme sen de.” diyen dayı gibisiniz. Hepinizin ortak bir özelliği var ve maalesef sizinle aynı gemideyiz.
Sizinle aynı gemide olduğuna ben de üzüldüm şimdi siz öyle deyince.
Çocugum hastanelerde surunmuyo devlet kurumlarını niye bu kadar kotuluyorsunuz ki..Yerleri yalamiyor gidip dönüyoruz hemen pat pat her şey halloluyor

Çocugum hastanelerde surunmuyo devlet kurumlarını niye bu kadar kotuluyorsunuz ki..Yerleri yalamiyor gidip dönüyoruz hemen pat pat her şey halloluyor
Bilmesem inanırdım da neyse ki biliyorum. 🥰

Yahu sizin memleket neresi kütüğü oraya aldıralım 😫😫😫 bir randevu alınmıyor gece 12 de bekliyoruz 00:01 de yine dolu yine yok 😌

pat pat her şey halloluyor mu? e nabızı açıp herhangi bir hastaneden cildiye veya psikiyatriden randevu almayı deneyin bakalım pat pat halloluyor muymuş?

Henüz kreş başlamadı.08.00-17.30 arası kreşte olacak.Hafta içi buna vakit olmaz,hafta sonları da bir bende bir babada.Yuzme kursuna vermek istiyorum ama kresin geçen yılki havuz etkinliğinde ne olduysa hvuzdan denizden korkar oldu,bir süre ertelenecek.Aklims bir aktiviteler geldikçe tabiki imkanlar dahilinde ve vakit oldukça götürürüm.
Geç kalmışsınız. 3 yaşında bale ya da jimnastiğe başlaması gerekiyordu en azından o da. Diğerlerini saymıyorum bile. Demekki sizin kızınız için öncelikleriniz bizlere göre geride kalıyor. Bu sebeple masraflarınız 6000 i bulmuyor olabilir. Ayrıca servis, yeme içme ücretleri, giyim vs ücretleri her aile için değişkenlik gösteriyor. Sizde servis ya da yol ulaşım ücreti yoktur belki. Kıyafetleriniz azdır lekelidir ya da orta kalitedir. Oyuncakları çok çeşitli değildir. Buradan böyle anlaşılıyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X