Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
valla evlilik icin saglik raporu aldik aile hekimligine onaylatin dediler bizim aile hekimi sehir hastanesinde cikiyormus. aileme haber vermedim kendim de maalesef halledemedim tam 3 saat bekledim tek bir imza icin. sonra aradim hemen biri geldi kagidi aldi beni de pesine takti 5 dakika surmeden onaylattim ciktim.

hadi benimki sadece bir imzaydi, gercekten hastaligi olan insan oradan nasil randevu bulur, nasil doktora derdini anlatir, nasil ekg, mr, tomografi sirasi alir, sonucunu gosterir vs hicbir sekilde dusunemiyorum. ben aliskin olmadigim icin fazla kotuluyorum diyelim ama bence siz de gereksiz fazla ovuyorsunuz. kucuk sehirlerde belki sistem iyi isliyordur ama ankarada rezalet.

Geçen gün özel sağlık sigortasının Check up i için şehrin en iyi hastahanesine gittim, anlaşma oradaymış. Ağırlık yabancı hastalar idi. Bizimkiler de şehir hastahanelerinde randevu arasın dursun oy yavrum oy

valla evlilik icin saglik raporu aldik aile hekimligine onaylatin dediler bizim aile hekimi sehir hastanesinde cikiyormus. aileme haber vermedim kendim de maalesef halledemedim tam 3 saat bekledim tek bir imza icin. sonra aradim hemen biri geldi kagidi aldi beni de pesine takti 5 dakika surmeden onaylattim ciktim.

hadi benimki sadece bir imzaydi, gercekten hastaligi olan insan oradan nasil randevu bulur, nasil doktora derdini anlatir, nasil ekg, mr, tomografi sirasi alir, sonucunu gosterir vs hicbir sekilde dusunemiyorum. ben aliskin olmadigim icin fazla kotuluyorum diyelim ama bence siz de gereksiz fazla ovuyorsunuz. kucuk sehirlerde belki sistem iyi isliyordur ama ankarada rezalet.
Aynen de böyle oluyor.
2 hafta önce gece oğlum hastalandı.
Evimin yakınında devlet hastanesinin acili var hemen oraya götürdüm eşim de yoktu. Sıra bekledik baya , tahlil için kan aldılar ama ağlaya ağlata , insan gibi muamele bile yapan yok. 2 saatten fazla bekledik , sonuç da çıkmadı . En sonunda baktım olmayacak özele götürdüm . 1000 TL gitti ama olsun bana da ders oldu daha devletin kapısından geçmem .

İki sene önce 170 liraya ayakkabı almış çocuğa, sonrasını bilmiyoruz 😂

Çocukken at binmeyi çok istemiştim, olmadı, imkanlar el vermedi o zaman. Geçen denk geldim gittiğimiz bir yerde yetişkin binicilik derslerine saati 250 lira. Gidicem muhtemelen bu kış. Çocuğum olsa ve at binmek istese (Ya da başka bişey) anında götürürüm, benim içimde kalmış onun da kalmasın.
Ayağı da yavaş büyüyor, öyle ayarlamış. Bizimkiler gibi 3 ayda bir yeni ayakkabı ihtiyacı yok. Meyve, kuruyemiş, et de yemezse çocuk oldu bu iş. Belli ki çocuk hep evde yaşayarak gelmiş bu yaşa sonrası da malum.

Benimde gitar hevesim yarım kalmıştı.Kursa gidicektim ama kızımı piyanoya yazdırmak istiyorum. Kendim belki zeminim olduğundan evde öğrenmeye karar verdim. Hem gitar kursu da bedavaya gelmiş olur çocuklara ☺️ içinde birşey kalmasını hiç istemem çünkü.

Kendiniz için iyi bir güzellik olur gidebilirseniz. Bende çocukluğumda ne yapamadıysam yapmaya çalışıyorum artık. Artı olarak çocukları da herşeye götüreceğim. Önüme ne denk gelirse. En son sevdiklerini seçecekler sonuçta. Hangisinde yetenekleri varsa o yolda ilerlerler diye düşünüyorum. Ama anne bana bunu yapmadın ya da baba şunu çok istemiştim çocukken ama olmadı demesini istemiyorum.

Son düzenleme:
Bu hafta 2 kez günübirlik havuza gittik. 2 yetişkin 1 çocuk 1000 den 2000 . Benzin de 500 tuttu . Yeme içme yok bu fiyatta . 3 yıldır Deniz görmedik gitmesemiydik. Evde leğene su mu doldurup girseydik?😅😃
Bence pahalı havuz o fiyata, 3500 e haftaya her şey dahil 3 gece 4 gün götüreceğim..

Hastanede çok beklemiyoruz anlamında söyledim.
Çok beklememeniz normal. devlet hastanelerinde muayene süresini en son 5 dakikaya düşürüldü, ondandır. 🤦🏻‍♀️ E zaten ekstra bir tahlil, tomografi vs. aynı gün yapılamıyor, günler sonrasına yer bulabiliyorsunuz. Hemen pat pat halledip hastaneden çıkmanız doğal tabii.

Bu hafta 2 kez günübirlik havuza gittik. 2 yetişkin 1 çocuk 1000 den 2000 . Benzin de 500 tuttu . Yeme içme yok bu fiyatta . 3 yıldır Deniz görmedik gitmesemiydik. Evde leğene su mu doldurup girseydik?😅😃
Bunları yapmayan da çocuk büyütüyor işte. Kovaya su doldurup başını suya daldırırken hayalini kuracaksın bodrumdasın mesela. O da yeter insana 🤣🤣

Çok beklememeniz normal. devlet hastanelerinde muayene süresini en son 5 dakikaya düşürüldü, ondandır. 🤦🏻‍♀️ E zaten ekstra bir tahlil, tomografi vs. aynı gün yapılamıyor, günler sonrasına yer bulabiliyorsunuz. Hemen pat pat halledip hastaneden çıkmanız doğal tabii.
Gayet güzel açıklama yapılıp bütün tahliller de o gün oluyor desem inanmazsınız siz yine

Buggsbunny Haziran'da çocuğu kreşin (özel)havuz etkinliğine gönderdi 3 gitmelikmis 250 TL ..çok az dimi 😏
Siz bu gidişle o kreşten dışarı çıkmayacaksınız. Havuzu olan kreş de aylık nasıl 2300 oluyor. Biryerlerde bir hata var ama. Ya doğruları görmüyorsunuz ya da havuz şişme havuz ötesi yok.

Gayet güzel açıklama yapılıp bütün tahliller de o gün oluyor desem inanmazsınız siz yine

Birsey soracağım neden empati yeteneğin bu kadar az neden sizden fazla yapılan her harcama dünyanın en saçma hareketi gibi davranıyorsunuz
Matematik belli fiyatlar belli özel bir sürü durum olabilir
Ki verdiğiniz örneklerde örneğin 2 yıl önceki 170 tl çok fazla su an çok gördüğünüz markalar o zaman indirim donemlerinde 100tl ye alınınca pahalı oluyordu
2300 TL'lik kreş demişsiniz örneğin yemek yiyor mu ailelerin öğün hassasiyeti olabilir helva ekmek verilen kresler var neden çocuğu için seçenekleri değerlendirmesi
Mevzu yaptıklarımız değil mevzu alim gücünün eksiye düşmesi bu konuda neden anlasamiyoruz

Kreşin havuz etkinliğine de gitti beraber hepsi dahil tatile de gittik,hiçbir şeyden mahrum değiliz leğene de hiç girmedik.Bu kadar abartmak sana yakışmıyor
Kendi harcamamı yazıyorum yahu. Arkadaşıma yazdım. Her yazdığımı neden üstüne alınıyorsun anlamadım. Havuz masrafını yazmış onayladım biz de benzer harcama yaptık diye. Siz mi belirleyeceksiniz nereye gideceğimizi nerede okuyacağımızı nerede oturacağımızı?bizlerin yaşam standardı normali bu hatta daha üstüydü düştü.

Sizinle aynı gemide olduğuna ben de üzüldüm şimdi siz öyle deyince.
Çocugum hastanelerde surunmuyo devlet kurumlarını niye bu kadar kotuluyorsunuz ki..Yerleri yalamiyor gidip dönüyoruz hemen pat pat her şey halloluyor
Aylık geliri bilmem kaç bin liraları olan kişilerle boşuna diyalog kurmayın anlamazlar herkesin kendisi de çocuğu da değerli ama gücü bir değil bu ilki..

2. Her devlet hastanesi için aynı durum söz konusu değil 1. 5 saat beklediğimi biliyorum.. Evet bazı bölümler var bekletmeyen ama onlarda genel bölümden açıp sevk ettikleri bölümler.. Son pandemi sonrası neredeyse tüm bölümler kötü durumda özellikle randevu bakımından..

Bu arada davranış olarak devlette malesef durum kötü, özeldeki güler yüz için bile gidilir oraya ama gerçekten yukarılarda kalan bir örneği tekrarlayim.Herkesce bilinen bir özel hastane çocuğumun derdini bilemedi gata bildi.Her özel mükemmel değil.Ozel de bir de çok soyuldum zamanında.Cok ticari yaklaşıyorlar bunu desteklememek adına genelde üni hastanesi tercih ediyorum,çok ciddi durumda ozele de giriyoruz

1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı
Konu uzadı gitti yine 4 yaş çocuk masraflarına ama ev sahibinin malı ile bağış yapıp yapmaması sizi ilgilendirmez diye düşünüyorum. Çok evi var diye neden uyguna verecek ki? Hem 3500 de çok bir kira değil. Kaç yıllık daire bu?

2500 olan 6000 oldu gerçekten insanlar uçmuş durumda ..keşke bu duruma bir dur dese hükümet

Günü birlik olunca daha pahalıya geliyor.
Günü birlikle alakası yok ben size 300 TL ye de aqua bulurum 800 e de daha fazlasını da önemli olan nereden daha iyi hizmet aldığınız pahalı iyi hizmet verecek diye kaide yok.. Sonuçta hepsi de müşterisini artırmak istiyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X