Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vaktinde çalışmış, tasarruf etmiş almış. Siz de kaç senedir karı koca memursunuz çocuktan önce de senelerce beraber çalıştınız. Alsaydınız. 10 senelik evlilikte ne yaptınız?
Adam da vaktinde dilimden tırnağından arttırıp birilerine hediyem olsun evimde uyguna otursunlar diye almamıştır o evi.
Bu çok acımasız ve gerçekdışı bir yorum. Örnek vermek gerekirse, Benimle aynı işi yapan ama işe beş sene önce girenler 10 yılda villa aldı. Ben 10 yılda belki ufak bir apartman dairesi alırım. Benden Beş sene sonra girenler araba bile alamıyor. Türkiye’de işler bu dediğinize uygun bir şekilde ilerlemedi bunu siz de biliyorsunuz. Ekonominin durumundan dolayı genç neslin artık birikim yapıp mal mülk sahibi olma hayali kalmadı.

Herkes zaten bir grip veya basit sağlık sorunlarında direkt özele gitmiyordur, bu gibi durumlarda özele giden sayısı çok değildir ama ne yazık ki devlet hastanelerinde yetişkinler için randevu almak tam bir eziyete döndü, randevu yok, ölüyorum deseniz bulamıyorsunuz, hadi çok şükür kronik hastalığı olmayanlar bekler belki lakin sürekli doktor gözetiminde olması gereken hastalar zor durumda.

Pandemi başladığında yazmıştım galiba, annem pandemi başlamadan 2 ay evvel çok kötü hastalandı ki zaten olmayan hastalığı yok maalesef, diyabetten yüksek tansiyona ne ararsanız var, acile götürdük kırmızı alana aldılar hemen, kandaki oksijen seviyesi düşüktü acil ve hemen hastaneye yatışı yapılması gereken hasta kategorisinde olmasına rağmen, hastanenin tüm servisleri dolu olduğundan akşam 5 civarı acilden girdiğimiz hastaneden ertesi akşam 5’te ancak yer bulup annemin yatışını yaptırabildim, ki annemi sağlığına kavuşturayım derken ben ölüyordum, 12 saat uykusuz yol gelip 24 saatte hastane acilinde kaldım, gece yarısı bazı hasta yakını zorbalar yüzünden hastane silahlı adamlar tarafından basıldı.

Yani hem hastalara hem doktorundan hemşiresine hastane personeline Allah yardım etsin, insanlar randevu beklerken ölüyor, doktor hemşire hasta muayene ederken.
Randevu konusu zaten içler acısı, göçmenlerden ve pandemiden itibaren.Pandemi bitti randevu sıkıntısı bitmedi.Allah düşürmesin zaten oralara.Ozeller gerekli gereksiz şeyleri yapmayip fahiş fiyatlar soylemeseler hep tercih ederim,müşteri gözüyle bakıyorlar ama yığılma çok yok daha sakin en azından ve daha iyi muamele.

1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı
Kiranizin bu kadar artmasına üzüldüm.
Ancak ev sahibinizin diger evleri, maaş ve emekli maaşı durumu sizi ilgilendirmez
Onun geçtiği yollardan geçip onun gömleğini mi giydiniz
Nasıl yaptı bunları biliyormuyuz
Siz başkasının geliri yerine kendi gelirinizi artırmaya odaklanirsaniz daha mutlu bir hayatiniz olur düşüncesindeyim.

Bu çok acımasız ve gerçekdışı bir yorum. Örnek vermek gerekirse, Benimle aynı işi yapan ama işe beş sene önce girenler 10 yılda villa aldı. Ben 10 yılda belki ufak bir apartman dairesi alırım. Benden Beş sene sonra girenler araba bile alamıyor. Türkiye’de işler bu dediğinize uygun bir şekilde ilerlemedi bunu siz de biliyorsunuz. Ekonominin durumundan dolayı genç neslin artık birikim yapıp mal mülk sahibi olma hayali kalmadı.
Enflasyondan ev sahipleri de etkileniyor. Peynire süte yüzde iki yüz zam gelirken ev sahibi yapmasın diyemezsiniz. Kusura bakmayın ama bu asıl gerçek dışı bir yorum. Ayrıca konu sahibi 15 yıllık evli, karı koca öğretmen büyük şehirde yaşamayan bir kadım. Çocuksuz on sene tatile bile gitmeden yaşadıklarımdan bahseden de kendisi o zaman ev alacaklardı evet.

Ne yazık ki Türkiye şartlarında sadece çalışma ile alınmıyor bazı şeyler. Anne babadan kalan gayrimenkuller, kiralar da belirleyici. Biz 15 senedir mecburen her yıl iki defa memleketlerimize gidiyoruz. 1000 kmlik yollar. Mesela bu yıl hem eşimşn hem benşm memleketime sadece mazot parası 7-8 bin verdik.ister istemez ailelere de düzenli olmasa da veriyoruz. Hatta kaldığımız zamanlardaki elektrik su faturalarını bile ödüyoruz. Çünkü iki tarafında sadece tek emekli maaşı var. Geçinmeleri çok zor. Bizim bir de sokak hayvanları sıkıntımız var. 10 senedir çocuksuz çalışıyorz ama maaşın birini sokak hayvanlarının beslenme ve tedavisi için kullanıyoruz. Kedi köpek mamalarının fiyat artışı dehşete düşürücü. Eskiden her gün 15 kilo köpek maması dağıtırken şimdi daha da azaldı. Veteriner ilaçları özellikle kırıklarda dolara endeksli. Kırıklı hayvan olmasın diye dua ediyorum.

Randevu konusu zaten içler acısı, göçmenlerden ve pandemiden itibaren.Pandemi bitti randevu sıkıntısı bitmedi.Allah düşürmesin zaten oralara.Ozeller gerekli gereksiz şeyleri yapmayip fahiş fiyatlar soylemeseler hep tercih ederim,müşteri gözüyle bakıyorlar ama yığılma çok yok daha sakin en azından ve daha iyi muamele.
Yalnız muamelenin sorumlusu doktorlar değil, muayene sürelerini kısıtladılar bir doktora yüzlerce hasta düşüyor, sonra biz hasta ve hasta yakınlarının arasında anlayışlısı var, çok afedersiniz odunu var.

Mesela ben annemi pandemi öncesi hastaneye götürdüğümde hastane personeli dahil hepimizi resmen rehin alan magandalar gibi kişiler mevcut, olayı da üzerinden çok zaman geçtiği için yazabilirim, haraççının biri başka haraççılarla sokak çatışmasında vuruluyor hastaneye getirildiğinde ölmüştü ama att hala sedye üzerinde kalp masajı yapıyordu, öleni yaşatacaksınız diye bir anda 50 kişi hastaneyi bastı, kusura bakılmasında bu durumda bende doktor olsam çıldırırım.

Yalnız konu sahibi 15-20 senelik evli, çocuğu üç yaş civarında. İkisi de öğretmen.

Onlara bakmadık bile. Tatile bu sene de gidemedik hanımefendi. Çocuğu 2 gün kaplıca oteline götürdüm altı üstü. O da mı lüks oldu?
O rayiç bu rayiç demezseniz hiçbir şey lüks olmaz her fiyata havuz, tatil vs var ve çok şükür onlar evler gibi olmadı henüz.. Yakında o da olur gerçi..

Şunu ekleyeyim,randevu alınmıyor olmuyo en iyisi acili kullanalım sonucuna ulaştım ben bizim çok işimiz olmadı ama tabi
Evimle universite hastanesi arasi 10dakika mesafede. Bu bakis acisi yuzunden acil serviste 1 saat taburede bekletildim, 40 derece ates ve bilincim kapali sekilde ozel hastane acil servisine götürülmüştüm. Rontgen randevusu alamayanlar, düştüm deyip acil servise koşuyor. O ozel hastanede parasini odemeden bir igne bile yapmamislar bana. Cok isiniz olmasa da, birkez bile yapsaniz da hak yiyorsunuz.

1950 den 3500 e çıktı kiramız. Ev sahibimizin 4 tane evi var. Kendisi yüksek bir kademede memur. Eşinin emekli maaşı var. Yani kira ile geçimini sağlamıyor. Birikim yapıyor. Gitti bizim üç beş kuruşluk maaş zammı
Aleyküm selam
Allah'ın rahmet ve bereketi üzerine olsun
Asdafsfafas

Yalnız muamelenin sorumlusu doktorlar değil, muayene sürelerini kısıtladılar bir doktora yüzlerce hasta düşüyor, sonra biz hasta ve hasta yakınlarının arasında anlayışlısı var, çok afedersiniz odunu var.

Mesela ben annemi pandemi öncesi hastaneye götürdüğümde hastane personeli dahil hepimizi resmen rehin alan magandalar gibi kişiler mevcut, olayı da üzerinden çok zaman geçtiği için yazabilirim, haraççının biri başka haraççılarla sokak çatışmasında vuruluyor hastaneye getirildiğinde ölmüştü ama att hala sedye üzerinde kalp masajı yapıyordu, öleni yaşatacaksınız diye bir anda 50 kişi hastaneyi bastı, kusura bakılmasında bu durumda bende doktor olsam çıldırırım.
Doktor değil zaten,o ekrana ismi düşen kaç hasta varsa ve kim ise ona bakıyor.

Adamcagiza resmen çık demek istemişler 😔
O adamcağızın 80 yaşına gelene kadar bu ülkede niye bir göz oda almadığını veya neden böyle geleneksel değerlere bağlı bir ülkede, bu yaşta evlatlarının himayesinde degil de tek başına yaşadığını da sorgulayalim mi? Bütün ömrünü ,kazancını pavyonda, meyhanede , kumarda karı kız peşinde gecirmediginden, eşini ve çocuklarını süründürmediginden emin miyiz ki ? Hayır, öyle olmasa bile o yaşta adamın geçiminden bakımından önce çocukları ve torunları sorumluyken ev sahibine vicdan yapmasını beklemek de ? Ne bileyim?

Evimle universite hastanesi arasi 10dakika mesafede. Bu bakis acisi yuzunden acil serviste 1 saat taburede bekletildim, 40 derece ates ve bilincim kapali sekilde ozel hastane acil servisine götürülmüştüm. Rontgen randevusu alamayanlar, düştüm deyip acil servise koşuyor. O ozel hastanede parasini odemeden bir igne bile yapmamislar bana. Cok isiniz olmasa da, birkez bile yapsaniz da hak yiyorsunuz.
Hiçbir zaman öyle bir şey yapmadık tabiki de,acilin hızına sastigim için lafın gelişi söyledim geçtim tabiki.Biz acile çocuğun gece gece ateşi çıkarsa ya da kötü öksürup kusarsa gidiyoruz çünkü cidden acil bir durum olmuş oluyor.Ani gelişen bir durumda kullanıyoruz.Ornegin çocuk kabız diyerek acile mi gidilir,Dr dan kuyruktan utanır insan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X