herkesin kira gelirinin de gidecegi bir yer oluyor ben zannetmiyorum kira gelirini oldugu gibi biriktirenlerin cogunlukta oldugunu. ornegin benim babam kira gelirinin yarisiyla eski esinin nafakasini oduyor. diger yarisi da evdeki yardimcinin, kardesimin bakicisinin maaslari ve masraflarina gidiyor hemen hemen. fazladan cok az kaliyordur diye tahmin ediyorum basa bas yani. nafaka bu sene %60 civarinda artti mesela, calisanlarin maaslarina zam yapildi, giderleri artti. bu durumda babamin da kiralari arttirip onu dengelemek en buyuk hakki. evi kiraya verdik diye kiraciyi besleyecek degiliz.
ev sahipleri farkli bir turkiyede yasamiyor. herkesin kendi hayat sartlarina gore giderleri 2-3 katina cikti. sirf ekonomik durumlari daha kotu diye kimse kiracilara ekstra yardimci olmak zorunda degil. o ucreti karsilayamiyorsan cikip kendine uygun eve gecersin ev sahibinin sucu mal sahibi olmak mi? maaslara zam yapilinca kimse ses etmiyor, bu maaslara zammi kimse babasinin hayrina yapmiyor insanlarin giderleri artiyor cunku. ev sahibinin de gideri artiyorsa ac mi otursun yoksa kirayi mi arttirsin hayretsiniz valla.