- 3 Eylül 2020
- 3.403
- 5.953
- 78
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bizde şuan görev dolayısıyla bulunduğumuz şehirde kiracıyız asla tek bi zarar vermedim ufak bi iki şey var onu da yaptırıp çıkıcam kesinlikle kimsenin ahını almam.Öylemi diyorsunuz, ya ne insanlar var bizde kiracıyız şu an gözümüz gibi bakıyoruz bi çivi bile çakmadık. İyi kiracılar da var da dediğiniz gibi şans biraz o iş.
Kiraya vereceğimiz yerde evle ilgilenecek yakınlarımız var. Ama yine de kiraya vermek mantıksız gelmeye başladı herkes bizim gibi değilBizde şuan görev dolayısıyla bulunduğumuz şehirde kiracıyız asla tek bi zarar vermedim ufak bi iki şey var onu da yaptırıp çıkıcam kesinlikle kimsenin ahını almam.
Şimdi siz bulunduğunuz ilde değil başka bir yerden ev alıp kiraya verince sahip çıkamıyorsunuz kiracıda yokluğunuzdan faydalanıyor o yüzden eğer ev alıp kiraya verecekseniz bile sıkı bi sözleşme ile emlakçıya verin en azından bizim gibi mağdur olmazsınız.
İlgilenecek demeyin kimse kimsenin malına sahip çıkmıyor bizde emanet ettik göz kulak ol diye gidip sorduk niye ilgilenmedin diye verdiği cevap kiraya veriyorsanız o kadarını göze alacaksınız diyip kiracıyı savundu. Siz yinede usulune göre yapın yaparsanızda emlakçı arada olunca yaptırım korkusundan dolayı zarar veremezler verselerde tazmin etmek zorundalar. Bizimki sarı çizmeli Mehmet ağa oldu gitti.Kiraya vereceğimiz yerde evle ilgilenecek yakınlarımız var. Ama yine de kiraya vermek mantıksız gelmeye başladı herkes bizim gibi değil
Krediye karşı bir insan olarak altına yatırmaktan yana kullanırdım hakkımıArkadaşlar evimizi satmaya karar verdik, bina görevlimiz bir alıcı buldu. Fiyata 335 bin dedik ısrar ettiler 325 bine düştük. Sonrasında bina görevlisi ve birkaç komşu ucuza verdiniz diyor. Bina görevlisi inmeseniz de alacaklardı diyor e madem öyle zamanında söyleseydin. Biz de elimizdeki müşteriyi kaçırmak istemedik açıkçası. Ama insanın canı sıkılıyor yinede. Aramış nerdeyse satmayın ben daha pahalıya satarım diyor. İnsanlar niye böyle anlamak güç.
Asıl sorunuma gelince, şu an kiradayız iş sebebiyle başka şehirdeyim, üzerine koyup daha iyi bir ev almayı düşünüyorum. Kiraya vericez mecburen. Altınım var sizce altın mı bozdurmalı kredi mi çekmeli yoksa parayı altına yatırıp beklemeli mi? Ne dersiniz.
Ev alıp kiraya vermeyin sakın. Eşim aynı hatayı yaptı şuan mdf olan mutfak dolaplarını bile nasıl şişirmiş hayret içerisindeyiz. Kapısından penceresine ev dökülüyor. Girdiğinde sıfır daireydi şuan 40 yıllık daire gibi. En az 50 bin masrafımız var. Biz yandık siz yanmayın.
Altın geçenlerde kısa süreli düşüşe geçsede yükselişe yeniden geçti. Altına yatırın paranızı. Doğru zamanda sıfır bi daire alıp istediğiniz gibi döşer kendiniz oturursunuz. Emek emek aldığınız evi başkalarının elinde mahvolduğunu görünce insan ah vah ediyor iş işten geçiyor.
Kesinlikle öyle. İçini yaptırana kadar o farkı verip daha iyi ev almak daha mantıklı oluyor.Ben de aynı şekilde düşünüyorum maalesef, oturmayacağın evi almak akıl karı değil. Kiraya vereyim sonra oturayım diyorsun ama o kiracı gittikten sonra evin de oturulacak hali kalmıyor![]()
Daire fiyatları düşecek, altın fırlayacak... altın alın kasada bekletin...
Çevrenizde ki insanların lafına pek aldanmayın ev için söylediklerine size çok ucuza gitti derler karşı tarafada çok pahalı aldınız diye söylerler.Arkadaşlar evimizi satmaya karar verdik, bina görevlimiz bir alıcı buldu. Fiyata 335 bin dedik ısrar ettiler 325 bine düştük. Sonrasında bina görevlisi ve birkaç komşu ucuza verdiniz diyor. Bina görevlisi inmeseniz de alacaklardı diyor e madem öyle zamanında söyleseydin. Biz de elimizdeki müşteriyi kaçırmak istemedik açıkçası. Ama insanın canı sıkılıyor yinede. Aramış nerdeyse satmayın ben daha pahalıya satarım diyor. İnsanlar niye böyle anlamak güç.
Asıl sorunuma gelince, şu an kiradayız iş sebebiyle başka şehirdeyim, üzerine koyup daha iyi bir ev almayı düşünüyorum. Kiraya vericez mecburen. Altınım var sizce altın mı bozdurmalı kredi mi çekmeli yoksa parayı altına yatırıp beklemeli mi? Ne dersiniz.
Daire fiyatları düşmez düşücegini hiç zannetmiyorum 10 küsür yıl önce ev satıp ev alırken o fiyata ev alınmaz asla ev fiyatları düşecek emlak balonu patlayacak vs demişlerdi düştümü hayır artıyor mu evet artıyor.öylemi diyorsunuz sanki altın artınca herşeyinde fiyatı artmıyor mu
Daire fiyatları düşmez düşücegini hiç zannetmiyorum 10 küsür yıl önce ev satıp ev alırken o fiyata ev alınmaz asla ev fiyatları düşecek emlak balonu patlayacak vs demişlerdi düştümü hayır artıyor mu evet artıyor.
Haklısınız 3 e 5 e bakmamak lazım neyseki uzaklaştık oradan :)Çevrenizde ki insanların lafına pek aldanmayın ev için söylediklerine size çok ucuza gitti derler karşı tarafada çok pahalı aldınız diye söylerler.
Aynısını başımıza geldi çünkü evimizi satarken gelen müşterilere ev çok pahalı o fiyata etmez bizede çok ucuz istiyorsunuz o fiyata satmayın diyenler bundan 10 küsür yıl önce![]()
Herkes bişey der siz onları boşverin.Şu an satmak istiyorsanız 10 aşağı 10 yukarı çok farketmez.üstelik şu an krediler çok yüksek, kaç kişi gelecek bakacak karar verecekte alacak.Hayırlı olsun deyip verin.Para değerlendirme kısmı için birşey diyemeyeceğimArkadaşlar evimizi satmaya karar verdik, bina görevlimiz bir alıcı buldu. Fiyata 335 bin dedik ısrar ettiler 325 bine düştük. Sonrasında bina görevlisi ve birkaç komşu ucuza verdiniz diyor. Bina görevlisi inmeseniz de alacaklardı diyor e madem öyle zamanında söyleseydin. Biz de elimizdeki müşteriyi kaçırmak istemedik açıkçası. Ama insanın canı sıkılıyor yinede. Aramış nerdeyse satmayın ben daha pahalıya satarım diyor. İnsanlar niye böyle anlamak güç.
Asıl sorunuma gelince, şu an kiradayız iş sebebiyle başka şehirdeyim, üzerine koyup daha iyi bir ev almayı düşünüyorum. Kiraya vericez mecburen. Altınım var sizce altın mı bozdurmalı kredi mi çekmeli yoksa parayı altına yatırıp beklemeli mi? Ne dersiniz.
4 yıl önce ev aldık 270.000
Evim şu an 550000
4 yıl önce altın alsaydım şu an 950.000'den fazla edecekti.
Alın size açık hesap.
Sonuç olarak ne tavsiye edersinizAltın son birkaç yıldır epey kâr getirdi evet.
Ama bu böyle devam eder mi bilemeyiz. Şuan olağandisi şeyler oluyor. Yarın derler aşıyı bulduk covid bitti vs vs. Veya farklı şeyler.
Sürekli kazandırmıyor sanılanın aksine. Yıllarca yatay seyrettiği olmuş geçmiş yıllarda bı inceleyin derim.
Ev alma konusunda çoğu arkadaşla aynı fikirdeyim. Kendi oturacaginiz ev olsaydı gönül rahatlığıyla alın derdim ama kiracı nasıl çıkacak,evi temiz kullanacak mi. Kirasini verecek mi.
Kredi oranları şuan en düşük 1.30 diye biliyorum.
Evde kendim oturmayacağım için şu durumda gözümü kapatır nakit parami altında veya değerlendirebilirdim. Tabii ki bu bir yatırım tavsiyesi değil.Sonuç olarak ne tavsiye edersiniz![]()