• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sorunu

Başkaları dediğiniz kişiler anne baba olmasaydı biz de asla güvenmezdik bunu yaşamasaydık yine anne babaya güvenilmemesi gerektiğini düşünmezdik. Sözleri veren kişiler yüzünden gelinen nokta bu. Biz girdiğimiz borcu ödeyebiliyoruz ben de çocuktan ötürü çalışmıyorum doktor masrafı da sonradan çıktı. Borçları kolayladık çocuk istedik ama maalesef süreç iyi ilerlemedi. Planlar uymadı. Yine toparlamaya çalışıyoruz ama bu sefer ev olayı büyük bir masraf çıkardı. Emin olun bundan sonra anne baba dahil kimsenin sözlerine güvenmemeyi öğrendik bizim de hayattan alacağımız derd buymuş. İllaki bir yola koyulacak kira da borç da ödenecek ben evden iş yapmaya başladım maddiyat yerine gelecek ama güven gelmeyecek. Belki doğrusu buydu biz güvenmekle hata yaptık ama en başa dönsek bilemezdik Bn hiç böyle bir şry yaşayacağımızı düşünmezdim
Hala öyle olmasaydı böyle yapmasaydı diyorsunuz. Bunlar sizi haklı çıkarmaz. Geçeceksiniz bunları. Hata sizin, kabullenin.

Evden para kazanılmaz, geçin bunları. Öyle olsa hepimiz evimizde oturur sıcak sıcak çayımızı çorbamızı içerken bişeyler satardık oturduğumuz yerden.

Size ailemden bir örnek vermek istiyorum. Biz aile apartmanında yaşadık yıllarca. Dedem oturduğumuz ev için hep sizin dedi. Sonra ben mezun olup da benim masrafım bitip babam ekonomik olarak rahatlayınca eve tadilat yaptırmak istedi. Ama tapu hala dedemin üzerindeydi. Ben 24 yaşımda daha çocuk sayılan halimle ortalığı yıktım bu eve yatırım yapamazsın ve ben artık çekirdek aile ayrı bir eviniz olsun istiyorum diye. Sonuç olarak yeni ev alındı (biraz daha uzak bir yerden). Şu an 50li yaşlardaki annemle babam bana sürekli teşekkür ediyorlar bu cesareti verdiğim için. Resmen 25 yıllık evlilikten sonra özgürlüklerine kavuştular, üzerlerindeki gölge kalktı. Allah razı olsun kira ödemedik ama keşke daha önce böyle yapsaydık diyorlar.

Hala öyle olmasaydı böyle yapmasaydı diyorsunuz. Bunlar sizi haklı çıkarmaz. Geçeceksiniz bunları. Hata sizin, kabullenin.

Evden para kazanılmaz, geçin bunları. Öyle olsa hepimiz evimizde oturur sıcak sıcak çayımızı çorbamızı içerken bişeyler satardık oturduğumuz yerden.
ŞU saatten sonra aynı şeyi yapsak hata bile değil slaklık derim ama öncesi için diyemiyorum sadece niye güvendik pişmanlığı yaşıyorum. Biz bir düzene koyduk hayatımızı zaten sırasız yapmadık kira yok arabaya girdik borcu kolayladık çocuk konusu çıktı tedavi sürecini bilemezdik yine yoluna koyduk epey masraf kıstık ama yoluna koyduk hallediyoruz. Ben çalışamıyorum tedavi sürecindeyim diyorum siz çocuk fikrini tamamen iptal edin diyorsunuz şu an ama buna karar vermek kolay değil özellikle şu anki durumda. Aylardır takviyeler aldım sürekli tahliller yaptırıyorum birden vazgeçmek kolay değil özellikle bu kadar isterken. Kiralık ev bulacağız ve bundan sonra daha akıllı davranarak yolumuza bakacağız. Teşekkürler yorumunuz için

Konunun ilk halini tam okuyamadım ama dededin tek torunu eşiniz mi?
Bakın kayınpeder bile değil, dedenin verdiği eve bel bağlanıp hareket edilmez.
Benim etrafımda ilk etapta baba evinde oturan herkes kendine ev almaya çalıştı bu zamana kadar. Hele ki dede olacak bu kişi, nasılsa bizim gözüyle bakılması çok mantıklı değil.
Siz de bir yıllık evliliğe çocuk ve araba işini aynı anda sıkıştırmasaydınız keşke. Birinden birine öncelik verilmesi gerekirdi. İki kişi aktif çalışsanız mesela ödemeler daha çabuk biterdi. Borçsuz bir şekilde çocuk sahibi olma yoluna girerdiniz.
Artık bu meselede çok şey söylemeyin eşinize, aile onun, evler onların. Bir yerden sonra ters teper bazı şeyler, yine siz üzülürsünüz.

Konunun ilk halini tam okuyamadım ama dededin tek torunu eşiniz mi?
Bakın kayınpeder bile değil, dedenin verdiği eve bel bağlanıp hareket edilmez.
Benim etrafımda ilk etapta baba evinde oturan herkes kendine ev almaya çalıştı bu zamana kadar. Hele ki dede olacak bu kişi, nasılsa bizim gözüyle bakılması çok mantıklı değil.
Siz de bir yıllık evliliğe çocuk ve araba işini aynı anda sıkıştırmasaydınız keşke. Birinden birine öncelik verilmesi gerekirdi. İki kişi aktif çalışsanız mesela ödemeler daha çabuk biterdi. Borçsuz bir şekilde çocuk sahibi olma yoluna girerdiniz.
Artık bu meselede çok şey söylemeyin eşinize, aile onun, evler onların. Bir yerden sonra ters teper bazı şeyler, yine siz üzülürsünüz.
Konuşmuyoruz eşimle bu konuyu tamamen kapattık. İki kardeşi var eşimin.
Bu ailede söz sahibi dededir eşimin babasına hiç laf düştüğünü görmedim her şeye dede karar verir o ne derse olur. Zaten eşimin babasının bir şey söylemesine de gerek yok her şeyi yapılmış o yüzden sessiz kalır hayatına bakar karışmaz kayınvalidem biraz hırslı bu işi çeviren de o oldu. Biz de dedenin lafına güvendik böyle olacağını bilemezdik olan oldu önümüze bakacağız maddiyat illaki yerine gelir güven asla gelmeyecek.
Şunu da ekleyeyim eşim bebeklik ve çocukluk dönemini babaannesi dedesinin yanında geçirmiş babası tek çocuk olduğu için eşim ikinci çocuk olmuş onlara çünkü babaanne çok evlat kaybetmiş. Yani eşim de paşa gibi büyümüş önüne sermişler Her şeyi ama dede ve anne aynı mantıkta olmayınca evlendikten sonra her şey değişti. Dedeye kalsa yine bizi düşünüyor ama neyse artık olan oldu dedğim gibi yolumuza bakacağız

İnsanı bu konuma düşürdüler halbuki kimsenin bir şey istediği yoktu etrafa duyurmak için verdiler gösterdiler sonra sormadan etmeden satmaya karar verdiler. Neyse ben defalarca belirttim kimsenim parası üzerine konuşulmuyor şu an dede ne isterse onu yapıyor bize de kendi verdi istemedik ama sonra aklına girdiler bize verilen yeri tabiri yerindeyse yedirmediler. Başta söz verilmeseydi biz şu anki borca girmezdik daha onların kuruşuna tamam demem ağzım yandı hem gururumuzu hiçe saydılar mal için hem de borçların altında kaldık şu an. Herkes bir şekilde ders alıyor bu hayattan.

Ya birde şunu merak ediyorum. Bu dedenin kaç tane dairesi var. Diğerler torunlara ev verildi mi? Belki halalar,diğer kuzenler rahatsız oldu.

Siz bir senedir kira vermeden oturdunuz, satılan kadar belki bir sene daha geçecek iki sene kira vermeden oturmuş oldunuz bir hesaplayın bakalım ne kadar ediyor. Ayrıca belki evi satma fikri yeni gelişti. Şimdi ihtiyaç oldu. İnsanlar size yalan söylememis. Şartlar değişmiş.

Sizin olmayan mal üzerinden hesap yapamazsınız. Yapılan hoş değil ama sizin tepkiniz çok çirkin. Yazdıklarınızı okudukça kp babasının malının derdine düşmüş gibi gözüküyorsunuz.

Ya birde şunu merak ediyorum. Bu dedenin kaç tane dairesi var. Diğerler torunlara ev verildi mi? Belki halalar,diğer kuzenler rahatsız oldu.

Siz bir senedir kira vermeden oturdunuz, satılan kadar belki bir sene daha geçecek iki sene kira vermeden oturmuş oldunuz bir hesaplayın bakalım ne kadar ediyor. Ayrıca belki evi satma fikri yeni gelişti. Şimdi ihtiyaç oldu. İnsanlar size yalan söylememis. Şartlar değişmiş.

Sizin olmayan mal üzerinden hesap yapamazsınız. Yapılan hoş değil ama sizin tepkiniz çok çirkin. Yazdıklarınızı okudukça kp babasının malının derdine düşmüş gibi gözüküyorsunuz.
Hayır öyle bir şey yok kimsenin malının derdinde değiliz kayınvaliden dedenin parasını çevirmeye çalışıyor biz sadece gösterilen yere geçtik bir şey talep etmedik şimdi de çıkıyoruz ben sadece olay yeni içimdekileri döktüm zaman geçince zaten düşüncelerim de oturacak yerine dünden bu yana yazılanları okudukça bile ilk olduğu kadar içerlemiyorum. Benim derdim yalan söylenilmesi ve kayınvalidem de biliyor yaptığını benim tepkimi ölçüyor acaba ne diyeceğim diye ama ben hiçbir şry demedim ve yüzümden belli etmedim buraya yazdıklarım sadece düşüncelerim. Eşimin babası tek çocuk hala amca yok dedenin daireleri varmış kaç tane bilmiyorum sadece eşimin babasına bıraktıkları binayı biliyorum iş yeri var bir de oturduğumuz daire. Orası onlarındı burası bizim bunu veren dede zaten kendi malı. Başka daireler varmış babaanne diyordu ama sormadım tabii ki ne var ne yok diye bana sadece söyleneni biliyorum aile içinde de eşime de sormadım çünkü beni alakadar etmez sadece verdikleri söz yüzünden o kadar daire içinden birini vermeye kıyamadılar dedim ama buna da artık aklımı yormayacağım. Mal de dedenin kayınvalidem kıyamayan ama nedense yorumlarda suçlu ben oldum çok garip.

Kardeşleri kız mı erkek mi? Onlara bir şey verildi mi ya da yeni evlerden verilecek mi?
Kardeşleri kız biri uzakta evli eşinin durumu iyi yardım yapıldı mı bilmiyorum eşim ilk zamanlar annesinin ona çok şeyler yaptığını söylemişti ben de kızına yapar demiştim detaylı sormadım

Konu ne tam anlayamadim ama tek anladigim oturdugunuz ev satiliyor bu evde dedenin. Tek sorun satmayi dusunulen eve sizi oturtmamalari gerekiyor. Birde kiraladiginiz evi iptal etmek ? Size sormadan ne curet yani. Bunlar hep genclerin isine karismaktan oluyor. Evlenebilecek maddi manevi yetiskinlige hazir genclerin isine karisilmamali ev mi tutucak tutsunlar 2. El esya mi alinacak alsinlar esyasiz oturup balayina mi gidecekler gitsinler yani herkes hayatini bir sekilde kendi kuracak kendi dogrulariyla. Tabiki de tuttugunuz evi iptal edip sizi bu daireye oturun diyip oturtup ardindan satarlarsa olacak is degil bastan karismayacaklardi

Konu ne tam anlayamadim ama tek anladigim oturdugunuz ev satiliyor bu evde dedenin. Tek sorun satmayi dusunulen eve sizi oturtmamalari gerekiyor. Birde kiraladiginiz evi iptal etmek ? Size sormadan ne curet yani. Bunlar hep genclerin isine karismaktan oluyor. Evlenebilecek maddi manevi yetiskinlige hazir genclerin isine karisilmamali ev mi tutucak tutsunlar 2. El esya mi alinacak alsinlar esyasiz oturup balayina mi gidecekler gitsinler yani herkes hayatini bir sekilde kendi kuracak kendi dogrulariyla. Tabiki de tuttugunuz evi iptal edip sizi bu daireye oturun diyip oturtup ardindan satarlarsa olacak is degil bastan karismayacaklardi
Kim başkasının kiraladığı evi iptal edebilir? Konu sahibine ya da eşine size ev vereceğiz demişlerdir, onlar da gidip iptal ettirmiştir. Yoksa siz şimdi bir ev sahibiyle anlaşın, ben gidip iptal ettirebilir miyim?

Kim başkasının kiraladığı evi iptal edebilir? Konu sahibine ya da eşine size ev vereceğiz demişlerdir, onlar da gidip iptal ettirmiştir. Yoksa siz şimdi bir ev sahibiyle anlaşın, ben gidip iptal ettirebilir miyim?
Onlar iptal ettirdi dedigi icin boyle yazdim. Tanidiklari miydi nasil iptal ettirier bilmiyorim normalde olmamasi lazim

Şöyle bu aile doğulu ve zengin babanın kardeşi yok dedim ama erkek kardeşi yok büyük anladı var o da uzakta ve çocukları falan herkesin durumu iyi. Bu ailede her şey erkeğe yapılıyor dede zengin olduğu İçin bize ev verdi ama eşimin babası tek erkek çocuk olduğu İçin her şeyi kendilerine almaya alışmış babasının evini kaptırmak istemedi halbuki eşim de onun tek oğlu. Biz ev kiraladık ama kirada oturursak elalem ne der bu insnalar rezil olurdu bizim tuttuğumuz evi iptal ettirdiler eşim iptal etti size ev vereceğiz dediler biz de tabii ki bu aileye bir daire hiçbir şey etmeyeceği için inandık daireye yerleştik ama ev görmeye gelen geldi sonra biz orayı satacağız kiralayacağız dediler şimdi biz kiralık eve çıkacağız konu bu. Halbuki başta karışmayacaklardı ama dedenin de hatası 90 küsür yaşında adam çocuğunu tanımıyor mu? Ve diğer erkek toruna da galiba ev vermiş ondan eşime vereceğini söyledi ama onun annesiyle eşimin babası aynı karaktere sahip değil

Öyle oldu evet güzel bir ev vereceğiz dediler ataşehir tarafında güzel bir ev verdiler ama sonra işler değişti gelinen nokta bu. Şimdi daha uygun bir semtte kiralık ev arıyoruz eşimin iş yerine uzak olacak borca girdik kira ve borç bir arada olacak yani bizi çok zor duruma soktular. Başta kiraladığımız yere girseydik kira ödüyoruz diye borca girmezdik

Öyle oldu evet güzel bir ev vereceğiz dediler ataşehir tarafında güzel bir ev verdiler ama sonra işler değişti gelinen nokta bu. Şimdi daha uygun bir semtte kiralık ev arıyoruz eşimin iş yerine uzak olacak borca girdik kira ve borç bir arada olacak yani bizi çok zor duruma soktular. Başta kiraladığımız yere girseydik kira ödüyoruz diye borca girmezdik
Yani bir mertlik yapip kiraladiginiz evi iptal ettiriyorlarsa çıkın dememeleri lazim. Ama demisler malesef. O zmn bu saatten kira vermeden oturdugunuz yillari kar sayip tasinma masrafi zarari ile bu mevzuyu kapatin. Daha da sozlerine guvenmeyin

Yani bir mertlik yapip kiraladiginiz evi iptal ettiriyorlarsa çıkın dememeleri lazim. Ama demisler malesef. O zmn bu saatten kira vermeden oturdugunuz yillari kar sayip tasinma masrafi zarari ile bu mevzuyu kapatin. Daha da sozlerine guvenmeyin
Öyle yapacağız tabi bir seneden fazla oturduk iki seneye yaklaştık iki ay sonra yıl dönümümüz. İlk başta birden bu duruma düşünce öfkelendik eşim çok kötü oldu ama zaman geçince sakinleştik kendimizce plan yaptık ayarlamalar yaptık artık yolumuza bakacağız. Bize de ders oldu ne kadar aile de olsa kimseye güvenmeyeceksin bu hayatta

Kardeşleri kız biri uzakta evli eşinin durumu iyi yardım yapıldı mı bilmiyorum eşim ilk zamanlar annesinin ona çok şeyler yaptığını söylemişti ben de kızına yapar demiştim detaylı sormadım

Ailedeki bütün kız çocuklarının eşlerinin durumu iyi maşallah. Kardeşin, halanın vs. Keşke kızlara da hakları verilseydi, onların da durumu eşlerinden bağımsız iyi olsaydı.
Her şey erkeklere yapılırken haksızlık olmuyor ama dede sizi evden çıkarınca haksızlık oluyor. Çok ilginç.

Şöyle bu aile doğulu ve zengin babanın kardeşi yok dedim ama erkek kardeşi yok büyük anladı var o da uzakta ve çocukları falan herkesin durumu iyi. Bu ailede her şey erkeğe yapılıyor dede zengin olduğu İçin bize ev verdi ama eşimin babası tek erkek çocuk olduğu İçin her şeyi kendilerine almaya alışmış babasının evini kaptırmak istemedi halbuki eşim de onun tek oğlu. Biz ev kiraladık ama kirada oturursak elalem ne der bu insnalar rezil olurdu bizim tuttuğumuz evi iptal ettirdiler eşim iptal etti size ev vereceğiz dediler biz de tabii ki bu aileye bir daire hiçbir şey etmeyeceği için inandık daireye yerleştik ama ev görmeye gelen geldi sonra biz orayı satacağız kiralayacağız dediler şimdi biz kiralık eve çıkacağız konu bu. Halbuki başta karışmayacaklardı ama dedenin de hatası 90 küsür yaşında adam çocuğunu tanımıyor mu? Ve diğer erkek toruna da galiba ev vermiş ondan eşime vereceğini söyledi ama onun annesiyle eşimin babası aynı karaktere sahip değil
Dede halaların hakkını vermemiş, siz kızkardeşlerin hakkına çökme peşindesiniz. Bir de tek çocuk diyorsunuz kayınpeder için.
İyi olmuş size. Kadınların miras hakkını yiyen siz olsanız güzel gelecekti değil mi?
Maddi durum daha iyi dahi olsa kızların miras hakkını istiyorsa alır. Bu saçmalığı normal görüp oturacaktınız yani?

Ailedeki bütün kız çocuklarının eşlerinin durumu iyi maşallah. Kardeşin, halanın vs. Keşke kızlara da hakları verilseydi, onların da durumu eşlerinden bağımsız iyi olsaydı.
Her şey erkeklere yapılırken haksızlık olmuyor ama dede sizi evden çıkarınca haksızlık oluyor. Çok ilginç.
İyi de kızlara bir şey yapılmadı demedim büyükler benden çok önce evlenmişler ne oldu bilmiyorum dedim. Babaları vermiştir illaki köyde babadan evleri var her sene giderler belki İstanbul’da da vardır nereden bilebilirim. Bunu hala İçin söylüyorum. Eşimin ablasına ne verildi hiç bilmiyorum. Ailede herkesin durumu iyi bekarken de öyleydi evlenince de

Dede halaların hakkını vermemiş, siz kızkardeşlerin hakkına çökme peşindesiniz. Bir de tek çocuk diyorsunuz kayınpeder için.
İyi olmuş size. Kadınların miras hakkını yiyen siz olsanız güzel gelecekti değil mi?
Maddi durum daha iyi dahi olsa kızların miras hakkını istiyorsa alır. Bu saçmalığı normal görüp oturacaktınız yani?
Ya siz gerçekten saçmalıyorsunuz dede hayatta yaşıyor ne mirasından bahsediyorusnuz kendi parasını çocuğuna torununa veriyor bu sizi ne ilgilendirir? Biz mirastan hak mı istiyoruz dedik okuduğunuzu anlayın lütfen. Biz zaten başımızın çaresine bakacaktık dede kendi ev verdi eşimin babası geri aldı. dedenin kızı evleneli 50 sene olmuş torundan torunu var ben onlara ne yaptı bilmiyorum herkesin köyde şehirde yeri var demek ki bir şeyler yapmıştır. Bu ailede genelde erkeklere yapılıyor onu biliyorum o yüzden yazdım ama kızını mağdur etmemiştir siz merak etmeyin o insanlar sizin göremeyeceğiniz imkanlarla yaşadılar ve devam ediyorlar yargılayıcı konuşup sürekli konuşu çekiştirmeyin lütfen. Üstelik kendiniz de ev sahibi olmak İçin çalışmak yerine ailenizin dairesinde oturuyorsunuz başka kardeşiniz yok mu mirasa konmuşsunuz hemen. (Benim konuma sizin bakış açınızın aynısı. Annem verdi yazmayın ben her mesajda dede verdi yazdım anlamamakta ısrarcısınız.)

Back
X