Biraz birikimim var, ama kat irtifaklı ne , kat mulkiyetli ne tam anlamiyorum. Emklakciyla da konuşmadım. Yavaş yavaş ev bakmaya calisicam, anlayan varmı . Tam tapu olması için hangisi geçerli. Kat irtifakli ne onu anlayamadım.
Isi tamamen bitmis, herseyi sorunsuz halledilmis ev kat mulkiyeti tapulu olur.
Kredi cekebilir, ipotek yaptirabilir, aboneliklerini sorunsuz actirabilirsiniz.
Kat irtifakindada daire numaralari vs bellidir ancak henuz iskan alinmamistir. (Iskan=Yapi kullanim izin belgesi)
Kat irtifakli evde alinabilir ama ornegin bazi sehirlerde abonelik alamazsiniz ve insaat aboneligini kullanmaya devam edersiniz, bu da atiyorum 30 daireye tek bir fatura geliyor demektir, ustelik fatura normal konut abonesine kesilen faturanin bilmem kac kati gelir, 3 liralik elektrik sarfiyatiniz var ise 10 lira odersiniz gibi gibi.
Iskan candir.
Mavi renkli tapu irtifaklidir, kirmizi/bordo renkli tapu mulkiyetlidir.
Bunu da tapu rengini gormeden ayirt etmeniz mumkun değil ya da alirken tapu dairesindeki gorevliye soracaksiniz ya da imar planlarini acip onlarada bakabilirsiniz, eger 2.el bir mulk satin alacaksaniz mulk sahibinden e-devlet web tapu kaydini isterseniz oradada tapu turu mutlaka yazar.
Irtifakli tapu bazi illerde hicbir soruna sebep olmazken bazi illerde illallah ettirir, bu tamamen belediyenin tutumuyla alakalidir.