Ev tapusu ve eşlerin hakki ile ilgili yardim

Güvenmiyor musun diyorsunuz da arkadaşlar burada o kadar konu açılıyor bazı erkekler var afedersiniz de kendini bile satacaklar para için. Güven olmuyor kimseye

Ben de nisanliyim ve boyle durumlarda neyin nasil olacagini cok merak ederim. Nisanlim da "niye bosanma ihtimalini, mal paylasimini dusunuyorsun" diye kizar bana. Sag olsunlar nisanlimin ailesi ev verdi, ona karisamam. Ama evlendikten sonraki her kurusta hakkim vardir, kimselere birakmam da sattirmam da. Kimse bosanmak icin evlenmiyor ama dunyanin binbir turlu hali var maalesef.

Tabi ki ne kadar guveniyirumda desen insanin içine bir şüphe duser
Yani tabi herkes güvenerek evleniyor ama insanoğlu güveni boşa çıkarabiliyor. Bi kadın gidip tek başına evini satmaya belki cesaret edemez ama erkeklerde bi genişlik bi hesap vermezlik almış başını gidiyor. Endişelenmekte haklısın arkadaşım emeğine emeğine sahip çık. Dedemize babamıza da güveniyoruz ama daha üç gün önce tanıdık birinin kızına tecavüz ettiğini öğrendik, bir ay önce dedenin torununa tecavüz ettiğini öğrendik tabi çok şükür hapsi boyladılar orası ayrı da demem o ki artık daha bir dede baba kızının bedenine göz dikebiliyorsa insanın kocasına güveni mi kalır

Satar senden habersiz o evi ipotekletemez sadece.sen eve tedbir ya da aile konutu şerhi koydurman lazım aile konutu şerhi senin talebinde konur ama eşe de bildirim yapılır eğer eve gelen bildirimi eşinden önce haberi olmadan alırsan öğrenemez

yalnız e Devlet şifresi varsa sen tapuya talepte bulunduğun an onun telefonuna mesaj gider evle ilgili işlem başlatışdığına dair.
Eğer eşin razı olursa aile konutu yapabilirsiniz evlendikten sonra edinilen mallarda ortaklık rejimi geçerli olmasına rağmen haberiniz olmadan satabilir...

Ben de nisanliyim ve boyle durumlarda neyin nasil olacagini cok merak ederim. Nisanlim da "niye bosanma ihtimalini, mal paylasimini dusunuyorsun" diye kizar bana. Sag olsunlar nisanlimin ailesi ev verdi, ona karisamam. Ama evlendikten sonraki her kurusta hakkim vardir, kimselere birakmam da sattirmam da. Kimse bosanmak icin evlenmiyor ama dunyanin binbir turlu hali var maalesef.
Erkekler tabi hepsi cici hepsi melek hepsi hak hukuk bilir kadını asla mağdur etmezler o yüzden geleceğimizi düşünmeye hiç gerek yok onlara göre. Ama öyle olmuyor işte tabi ki hakkını korumak için elinden geleni yapacaksın.

Aile konutu şerhi satıldıktan sonra da koydurulabiliyor.
Böyle bir haber çıkmıştı. Bir kadın yapmıştı eşi evi sattığı için.
Aile konutu şerhi oturun ev için konur diyelim 2 ev var oturdukları ev eşinin üzerine değil de babasının üzerineyse aile konutu şerhi konulmaz.yani sattılar sonra konamaz

Aile konutu şerhi konutun eşlerin ikametleri dahi aynı olmalıdır diyelim eşler den biri akıllılık edip ikamet adresini değiştirise tapu ail konutu şerhini koyamaz

Şu an kredisi ödeniyor henüz tapu yok ki kredi bittiğinde tapu çıkacak o zaman ortak tapu istersin ve aile konutu şerhi koydurursun, aksi halde evet satabilir ama satış bozdurulur falan filan uzun is

Tapu memuruyum. Tapu eşinizin üstüne olduğu için satabilir. Eşlerin birlikte oturduğu sadece bir daire içinde Aile konutu şerhi koydurulabilir. Aile konutu şerhi koyduktan sonra eşe de bilgi yazısı gönderiyoruz konulduğuna dair, e devlette telefonu kayıtlıysa aynı anda telefona da mesaj gidiyor.

kalliope noktayı koymuş ;)

Valla kafam karisti ben izin vermeden Nasil satacak ama 5 yol oldu evleneli yari yariya diye biliyorum
Evlilk süresince kazanılan bütün mal varlığı boşanma halinde eşit olarak mahkeme kararınca pay edilir fakat mülk direk eşinizin üstüne şahsi olduğu için hertürlü satma hakkına sahip imzanıza ihtiyacı yok malesef ,diye biliyorum

Valla kafam karisti ben izin vermeden Nasil satacak ama 5 yol oldu evleneli yari yariya diye biliyorum

boşanırken yarı yarıya ama şimdi satar sa satabilir
garantiye olmak istiyorsaniz
tapu dairesine aile konutu şerhi koydurmak istediğinizi belirten bir dilekçe verin
ama bunu yaparken esinizin haberi olsun ki aranız açılmasın durduk yere
çünkü bu durumu ona tebliğ ediyorlar görünce sasirmasin

Tapuda serh olabilir yahut baska istisnai bir durum olabilir. Arkadasinizin ne yasadigini tam olarak bilemezsiniz. Munferit tek olaydan yola cikarakk yanlis yonlendirme yapiyorsunuz. Edinilmis mallara katilma rejimi evlilik birligi sona ererken uygulanir yani o durumda eslerin malvarliklarina bakilir. Yoksa evlilik birligi devam ediyorken yarisi benim demek sadece lafta kalir. Lutfen yanlis yonlendidme yapmayin.

olayın ayrıntılarına bakılmadan her kosulda sonuc aynı olacakmış gibi düşünüyor bizim millet
mahkeme kararları için bile durum böyle

Eşiniz evi satabilir ama bunu öğrendiğiniz anda itiraz edip satışı iptal ettirirsiniz, tapuya şerh dusturun bu durumda size sormadan satamaz. Evlilikte edinilen malkar eşten habersiz satılırsa bu mal kaçırmaya girer ve iptal davası açılır. Korkulu gormektense tapuya şerh koydurun olsun bitsin

Arkadaslar bilginiz olsun bosandiktan sonrada oyle kolay kolay mal paylasini olmuyor.kendi aranizda anlasarak protokol imzalarsaniz.kolay yoksa koca itiraz ettimi mahkeme uzar gider

Yarı yarıya boşanma durumlarında değil mi sadece? Hayırdır niye merak ettiniz ki durup dururken.. bu arada bence de satar.. babam çatır çatır sattı. .

Aile konutu şerhi oturun ev için konur diyelim 2 ev var oturdukları ev eşinin üzerine değil de babasının üzerineyse aile konutu şerhi konulmaz.yani sattılar sonra konamaz

Aile konutu şerhi konutun eşlerin ikametleri dahi aynı olmalıdır diyelim eşler den biri akıllılık edip ikamet adresini değiştirise tapu ail konutu şerhini koyamaz

O haberin detayını da tam hatırlamıyorum ama kadın sonradan yaptığı itirazda orada ikametinin olduğunu belirtmiş zaten. Ve kabul edilmişti itirazı. Demek ki ev adamın üzerineymiş.

Şu an kredisi ödeniyor henüz tapu yok ki kredi bittiğinde tapu çıkacak o zaman ortak tapu istersin ve aile konutu şerhi koydurursun, aksi halde evet satabilir ama satış bozdurulur falan filan uzun is

Bizim daha 7 sene ev kredisi borcumuz var ama tapumuz ortak olarak elimizde. Sadece protokolde bankaya ipotekli olarak belirtilmiş durumda.

Bu arada bankaya ipotekli satamaz deniyor ama kredi borcunu devrederek de satabilir.

Back
X