Ev tapusu ve eşlerin hakki ile ilgili yardim

Şu an kredisi ödeniyor henüz tapu yok ki kredi bittiğinde tapu çıkacak o zaman ortak tapu istersin ve aile konutu şerhi koydurursun, aksi halde evet satabilir ama satış bozdurulur falan filan uzun is
Şu an kredim var ama tapum da var tabu banka adına ipotek te
Niye tapu olmasın anlamadım

Satar. Satışı da geçerli olur. İptal edemezsin.Bu satışla tapudaki şerhe güvenip mülkiyeti devralan mülkiyeti kazanır
Ama eğer satamasın diyorsan
Tapuda şerh koyduracaksın. Senin onayın olmadan satamayacak. Satmaya kalktığında devralmak isteyen senin şerh koydurduğunu görecek eğer onayın olmadan yapılırsa sözleşme, bu sözleşmenin bozulabileceğini bileceği için mülkiyeti kazanamaz

Aile şerhi koyun yoksa ruhunuz duymaz
(ben 1 sene önce ki kanunla borç alırken, kefil olurken taşınmaz satarken artık eş rızası aranmayacak diye kanun çıktı diye biliyorum, not: bu çıkmadan önce bir önceki de daha bi iki yıllık bir kanun du yani her daim satabilir di)

Aile şerhi koyun yoksa ruhunuz duymaz
(ben 1 sene önce ki kanunla borç alırken, kefil olurken taşınmaz satarken artık eş rızası aranmayacak diye kanun çıktı diye biliyorum, not: bu çıkmadan önce bir önceki de daha bi iki yıllık bir kanun du yani her daim satabilir di)
Kredi kullanırken kefil olurken kesinlikle eş muvafakatı alıyoruz
bir banka eşinden gizli kredi kullandırmıştı ve adam borcunu ödeyememişti ev cebri icra yoluyla satılmıştı kadın bankayı dava etti ve kazandı kredi işleri daha sıkı ama satmaya gelince hiç bişey yok adamlar satıyor

Valla kafam karisti ben izin vermeden Nasil satacak ama 5 yol oldu evleneli yari yariya diye biliyorum
Canim benim o allah korusun bosanma oldugunda mal paylasimi durumunda 2ye bolunur. Biz arabamizi satma karari aldigimizda esim satis islemlerini yaparken hic bana ihtiyac duymadi ve satabildi. Ancak neden suan boyle birsey dusundugunu anlayamadim. Evlisiniz elbet birseyler ikinizden birinizin uzerine olacak sen ya da esin ne farkeder.

Kizlar merak ettiğim için soruyorum ama dünya hali tabi belli olmaz allah korusunda.esimle ev aldik 3 sene önce fakat krediyi o ödediği içi n tapu onun üstüne oldu haliyle.benden habersiz devir edebilirmi? Yada evi satabilirmi öğrenmek istedim bu cevapkarinizi bekliyorum
Aile konutunuz mu? O evde yaşıyorsanız aile konutu olduğuna dair şerh koydurun üzerine. Onayınız olmadan satamaz.

Ama orada yaşamıyorsanız satabilir.

Back
X