- Konu Sahibi heyecandorukta
-
Amann koy g..ne rahvan gitsin
Ben oyle yapiyorum,
Birak daginik kalsin,
esler zorlamayla yarsimci olmuyo genelde , bu yastan sonra da cocuk terbiye eder gibi adam terbiye edemiyosun,
Benim aksam bulasiklarini bile makineye koymadan.yattigim.cok oluyo,basima da bisey gelmedi bu zaman kadar
Sanki mis gibi temiz duzenli olunca boynumuzda madalyayla geziyos
Eşlerimizi de biz alıştırıyoruz aslında.
Tamam ana evinde yapmamıştır iş olabilir, bakın siz de yapmamışsınız.
Ama evlenince yeni bir düzen kuruluyor. Genelde kadınlar bir hevesle tüm işleri kendileri yapmaya çalışıyor, tabi bu arada eş de bu yeni düzeninde de eski rahatlığını buluyor sonra da vazgeçmek istemiyor. En baştan birlikte planlamak gerek bunları.
Örnek vereyim. İl evlendiğimizde eşim her konuda yardımcıydı, özellikle iş paylaşımı yapmazdık, evin ne işi varsa kim uygunsa o yapardı. Sonra çocuk oldu ve ben doğum izni kullandım. Hazır evdeyim, eşim de çalışıyor, akşamları birlikte vakit geçirelim diye, ona hiç iş yaptırmadım, gündüz tüm işlerimi bitirdim. İşe geri dönünce ise eşime yeniden eski düzene dönmek zor geldi. Gerçekten baya sıkıntı oldu, ve eskiden kesinlikle yardımcı tutmaya yanaşmayan adam gitti, şu an haftaiçi haftaiçi bir yardımcımız geliyor. Sadece yemek-bulaşık işimiz oluyor akşamları, ama ona bile üşeniyor beyefendi :)
Aynen de buTavsiyeleri okurken aklıma @umitli geldi o da evde esine is yaptirmak istediğinde "hadi askim bak sen yaparsın/yakisikli kocam kaslı kocam" tarzi pohpohlamalarla is yaptiriyorum diyordu :))) boyle politik olmak da zor ama
adamın içinden gelmiyorsa yapmaz, benim eşimde o model düzenlidir ama evde iş yapmaz. çok nadir yaparsa yapar, o da ben soylersem ama yarım yamalak...Merhaba Arkadaşlar,
Benim derdim buradaki dertler yanında tabii ki ummanda damla ama herkesin de kendine göre bir derdi var işte.
8 Aylık evliyim ve evlenene kadar hiç ne temizlik ne yemek yapmamıştım. Şimdi yemek işi oturdu ama temizlik ne yazık ki beni deli ediyor. İpin ucu bir kaçtı mı bir daha ki misafir gelene kadar ev savaş alanına dönüyor. İş çıkışı yemeği hazırlayıp topladıktan sonra eşimin televizyon karşısına uzanıp yorgunum demesi benim de iş yapmamama sebep oluyor çünkü bende akşama kadar yoruluyorum ve o oturursa bende otururum diye hiç bir iş yapmıyorum.
İnstagramdan vs. bakıyorum bazı arkadaşlar hem çalışıp hem de çok düzenli olabiliyorlar bunun yöntemi nedir? Hem çalışıp hem de nasıl düzenli olunuyor ve en önemlisi eşlerin yardım etmesi için nasıl yaklaşmak gerekiyor?
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şimdiden
Bunun bi yöntemi yok, insanın içinden gelecek Titiz insanlar değil yorgunum demeyi, iş , temizlik yapınca yorgunluğunun geçtiğini hisseden insanlar var İçinden gelmiyosa uğraşmayla olmaz
haftada 1 süpürge vileda toz alma yeter zaten. banyo wc zaten 2 günde bir yapılabilinir.
Alıntıyı sizden yaptım ama bir çok arkadaş benzer şeyler yazıyor
gerçekten kirleniyor mu 2 güne bir temizliyor musunuz
benim şimdi çocuğum var ama çocuk yokken eve ikimiz birden akşam 1900 da geliyorduk gece 12 de yatsak 5 saat saat başı tuvalete girsek ki girmeyiz 5 er kere eder bir de sabah kalkınca girdik günde ortalama 10 kere girilmiş olur çekersin sifonu gider iki günde bir tuvaletin neresi kirlenir ki ovalım
2 günde zaten birer kez duş alınır bizim evde atıyorum Pazartesi akşamı alındı ise Çarşamba akşamı alınır eee o arada banyo nasıl kirlendi
yine valla lavaboda sabah elimi yüzümü yıkıyorum bir de eve gelince tuvalete girersem bir de; ne kadar kirlenebilir ki
benim çocuğum var; haftada bir temizlik bana yetiyor; iki kişi iken 15 günde bir temizlik bile yeter
Not: alıntı yaptım dedim ama becerememişim içinden alıntı yapmayı :)
Ahhh güzelim böyle şeyler okuyunca neden evde kaldığımı daha iyi anlıyorumMerhaba Arkadaşlar,
Benim derdim buradaki dertler yanında tabii ki ummanda damla ama herkesin de kendine göre bir derdi var işte.
8 Aylık evliyim ve evlenene kadar hiç ne temizlik ne yemek yapmamıştım. Şimdi yemek işi oturdu ama temizlik ne yazık ki beni deli ediyor. İpin ucu bir kaçtı mı bir daha ki misafir gelene kadar ev savaş alanına dönüyor. İş çıkışı yemeği hazırlayıp topladıktan sonra eşimin televizyon karşısına uzanıp yorgunum demesi benim de iş yapmamama sebep oluyor çünkü bende akşama kadar yoruluyorum ve o oturursa bende otururum diye hiç bir iş yapmıyorum.
İnstagramdan vs. bakıyorum bazı arkadaşlar hem çalışıp hem de çok düzenli olabiliyorlar bunun yöntemi nedir? Hem çalışıp hem de nasıl düzenli olunuyor ve en önemlisi eşlerin yardım etmesi için nasıl yaklaşmak gerekiyor?
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şimdiden
1) Yardımcı tutulabilir.
2) Özellikle fiziksel olarak zorlayıcı işler eşe bırakılabilir. Süpürge gibi.
3) Günlük işler tamamen paylaşılabilir. Yemeği siz yapıyorsanız masayı toplamak ve bulaşıklar eşinizde olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?