- 11 Temmuz 2014
- 670
- 416
- 158
- Konu Sahibi heyecandorukta
-
15 gunde her yer toz kıl olur kız
Teşekkür ederim fikirleriniz için,
Yardımcı 2 ayda bir olacak şekilde geliyor zaten eşimin yardım etmesi de evde kendi annesi hiç elini sürdürmediği için eli hiç yatkın değil ve o yapmaya çalıştığında ev daha çok dağılıp" tamam ben hallederim" noktasına geliyorum ve engel oluyorum sanırım. Bunu nasıl aşacağım bir sorun da o sanırım.
hem çalışıyorum hemde iki küçüğk çocuk annesi olarak..
yıkadığım çamaşırları ipten toplayınca akşamına çocukları uyutuyorum dizi izlerken tv karşısında ütümü yapıyorum..
sürekli yerlere eğiliyorum çocukların bir sümüklü böcek edasıyla evde gezinip batırdıkları yerleri toplayarak odadan odaya geçiyorum..
mutfağa çay koymaya giderken yerdeki oyuncağı kaldırıyorum mesela dönerken başka bir dağınıklığı kaldırıyorum..
tuvalete girdiğimde tuvaleti yıkayıp çıkıyorum
banyoya girdiğimde duş almadan hemen lavabosunu yıkıyorum..
akşam uyumadan evvel bulaşık makinesine bulaşıkları mutlaka atıyorum ocağı siliyorum. tenceredeki yemekleri küçültüp saklama kaplarına alıyorum.. elim değmişken buzdolabına da bir çeki düzen veriyorum..
ev halkı uyuyor bende kirli çamaşır temiz çamaşır ayrımı yapıyorum çantamı düzeltiyorum ertesi gün giyeceğim şeyleri ayarlayıp yatıyorum..
off ben yazarken yoruldum valla..
Merhaba Arkadaşlar,
Benim derdim buradaki dertler yanında tabii ki ummanda damla ama herkesin de kendine göre bir derdi var işte.
8 Aylık evliyim ve evlenene kadar hiç ne temizlik ne yemek yapmamıştım. Şimdi yemek işi oturdu ama temizlik ne yazık ki beni deli ediyor. İpin ucu bir kaçtı mı bir daha ki misafir gelene kadar ev savaş alanına dönüyor. İş çıkışı yemeği hazırlayıp topladıktan sonra eşimin televizyon karşısına uzanıp yorgunum demesi benim de iş yapmamama sebep oluyor çünkü bende akşama kadar yoruluyorum ve o oturursa bende otururum diye hiç bir iş yapmıyorum.
İnstagramdan vs. bakıyorum bazı arkadaşlar hem çalışıp hem de çok düzenli olabiliyorlar bunun yöntemi nedir? Hem çalışıp hem de nasıl düzenli olunuyor ve en önemlisi eşlerin yardım etmesi için nasıl yaklaşmak gerekiyor?
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şimdiden
Kişi ile alakalı bir durum canım o.Ben ev o kadar dağınıkken asla rahat edemem ve ne tv nede nete takılamam.
Bir gün evi topla ,diğer gün sil,diğergün vc banyo temizle,
Yemeklerini hafta sonundan hazır et at buzluğa.Misal köfte yap at,dolma biber doldur at.Yemekte harcadığın zamanı temizliğe kaydır.
Hani hayat müşterekti? Kadin sabahtan aksama is yerinde yorulsun gelsin yemek yapsin ardindan mutfagi toplasin yorulsun ama koca yattigi yerden yorgunum desin! Oldu!
Böyle tembel erkek yetistiren annelere selam olsun
Ben iste bu yuzden evlenmek istemiyorum kimsenin arkasini toplamak için gelmedim dünyaya
Ben de yemek işini duzene sokamadim. Her gun ne pisirsem diye dusunuyorum. Temizligi seviyorum. Haftada 1 kez sil supur tamam. Wc banyo kullandikca sık sık temizlerim zaten. 2 kisilik evde baska ne olabilir ki.
çalışıyorum, hamileyim, evim dublex
eşim öyle çok ahım şahım yardım etmez pis ve dağınık değil buşalık makinasını falan boşaltır haftalık temizliğimde koltuk falan çeker
cumartesi öğleden snra büyük temizliğe ayırıyorum vaktimi (sil süpür toz al banyo mutfak) aylık cam sil mutfak detaylı temizlenir vs bunun için kadında tuabilirsiniz, onun dışında her akşam evde düzenli yemek yapıyorum mutfagımı toplar tv odamıza geçeriz haftada 2 3 kere banyo lavabo vs ovarım elim sürekli üzerinde olduğu için dağılmıyor pislenmiyorda
1 yıllık evliyim:)
Benim de cocuklugum hastanelerde gecti ama iyilesince anneme hep yardim ettim su an hayatımın tum sorumluluğu bende kira faturalar is yemek hersey yani ve hep dediğim bir laf vardir onu da siz yazmışsınız bana hayatta aldigim yukleri hafifletecek biri lazim yoksa simdiki sorumluluklarin üzerine bir de koca adamin yükünü alamamHayat müşterek mi o da ne ! Ne yazık ki üzülerek söylüyorum ki (benim için) yok öyle bir dünya. Kayınvalidem dünya tatlısı çok iyi bir insan ve benden bu konuda hala özür diler, eşim yıllar sonra doğduğu ve çocukluğunda hastalıklar geçirdiği için evlendiğimiz güne kadar masadan tabak kaldırtmamışlar desem yeridir. Umarım sizin hayat yükünüzü azaltacak biri çıkar karşınıza :)
olsunnn
çoluk yok çocuk yok
kocaman insanlar yerde yuvarlanmıyor ya
benim evim olmuyordu valla zira halı yok bence en çok toz kıl sebebi özellikle o yeni kurulan evlerde halı tüyü
yazın toz çok olur da kışın kapı pencere de açılamıyor çok zaten evi otel gibi kullanıyoruz o zaman kirlenmiyor
Amann koy g..ne rahvan gitsin
Ben oyle yapiyorum,
Birak daginik kalsin,
esler zorlamayla yarsimci olmuyo genelde , bu yastan sonra da cocuk terbiye eder gibi adam terbiye edemiyosun,
Benim aksam bulasiklarini bile makineye koymadan.yattigim.cok oluyo,basima da bisey gelmedi bu zaman kadar
Sanki mis gibi temiz duzenli olunca boynumuzda madalyayla geziyos
.Merhaba Arkadaşlar,
Benim derdim buradaki dertler yanında tabii ki ummanda damla ama herkesin de kendine göre bir derdi var işte.
8 Aylık evliyim ve evlenene kadar hiç ne temizlik ne yemek yapmamıştım. Şimdi yemek işi oturdu ama temizlik ne yazık ki beni deli ediyor. İpin ucu bir kaçtı mı bir daha ki misafir gelene kadar ev savaş alanına dönüyor. İş çıkışı yemeği hazırlayıp topladıktan sonra eşimin televizyon karşısına uzanıp yorgunum demesi benim de iş yapmamama sebep oluyor çünkü bende akşama kadar yoruluyorum ve o oturursa bende otururum diye hiç bir iş yapmıyorum.
İnstagramdan vs. bakıyorum bazı arkadaşlar hem çalışıp hem de çok düzenli olabiliyorlar bunun yöntemi nedir? Hem çalışıp hem de nasıl düzenli olunuyor ve en önemlisi eşlerin yardım etmesi için nasıl yaklaşmak gerekiyor?
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şimdiden
instegram filan sosyal medyanın reklam kaynağı
emin ol çalışan hiçbirkadının ev işleri 4 4 lük olmuyor
tabiki en azami çabayı göstererek derli toplu kalmayı başaran insanlarda yok değil
ben çözümü tabletimde buldum
:)
mutfağa yatak odasına banyoya taşıyorum
işlerimi yaparken sevdiğim bir dizi ye de göz ucu ile bakıyorum
dizi mi seyrediyorum ev işimi yapıyorum net olmasa bile :)
günün sonunda dağınıklığım kalmıyor
işin açıkcası yorulduğumu farketmeden işler bitiyor
birde
iş dönüşü önce bir oturup dineleneyim yapmıyrum
çünki kalkmak çok zor oluyor
gelir gelmez önce mutfağa sonrada diğer odalardaki derleme toparlama işlerine girişiyorum
sil süpür filan hafta sonuna kalıyor
ev dağınık olmayınca
yorucuda olmuyor
Hem çalışıp hem ev ..
alkışlıyorum. .
En zoru ikisi bir arada ..
Günlük rutin işleri yaparsan birikmez. .
Mesela birgün süpür..
Birgün toz al ..
Birgün wc yıka ..
Düzene oturtmak ..
Çok yorulmazsın rutin olursa. .
Eşinde yardımcı olmalı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?