ev temizliğini sevmenin bir yolu var mı?

deniz54321

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2015
131
176
23
39
ev temizlemekten nefret ediyorum. kocamdan utanmasam evi çöp ev olana kadar ellemem sanırım.
annem hastalık derecesinde titiz bir kadındır. bekarken bundan bunaldımda mı bu kadar pis oldum yoksa yaşadığım bazı psikolojik rahatsızlıklardan sonra mı bilmiyorum. Depresyon ve okb tedavisi gördüm ve hala da iyileşebilmiş değilim ama bence bunlar bahane olmamalı zaten ülkenin yarısı depresyonda.
çalıştığım için çok vaktim olmuyor ama ben çalışmıyorken de böyleydim.
yani özetle TEMBEL ve PİS bir kadınım ya da o yolda ilerliyorum.
Benim gibi olupta sonrada değişenler var mı? nasıl başardınız?

benim hanım çok pasaklı pis diyip başka bi bir kadına giderse napcannn??:KK61: hep bunu düşün tertemiz ol:KK48:

Yeni temizlenmiş mis gb kokan düzenli bir eve bakıp mutlu olmak gbsi yok :)

İçinden gelmese bile belli bir temizlik günün olsun, bahane bulmadan o gün temizlik işini hallet, ilk başta tüm işi bir günde yapmaya çalışma, yavaş yavaş iş yükünü arttır.
Ha bir de aldığın şeyleri yeniden aldığın yere koymaya ve kirlenen yeri hemen temizleye dikkat edersen işin kolaylaşır
Bir de evin toplu düzenli olursa ani misafir veya eşine mahçup olmazsın

Ben uzun zamandır derin bir temizlik yapamıyorum, bebişim çok ufak :(

Niye çalışıyorsun? Rahat yaşamak için. Yardımcı kadın al eve, işleri yemeği o yapsın sen keyfine bak.

Calisan kadinlarin kendini evde de yormasina karsiyim.
Terminator musunuz kardesim?
Haftada 1 birini al.
En temizi.

kocama bu konuda laf anlatamıyorum. kendi ailesinde hiç görmemiş temizli için birnin alındığını o yüzden kabul etmiyor (kendi ailesinde çalışan kadın yok ama ) bende bırakıyorum pisliğinde boğulsun o zaman. akşam 6 ya kadar çalışıyorum haftada 6 gün. kocam benden az çalışıyor. haksız mıyım kızlar

Calisan kadinlarin kendini evde de yormasina karsiyim.
Terminator musunuz kardesim?
Haftada 1 birini al.
En temizi.
haftada bır bırını al demek ne kadar kolay yaaa, sankı bedavaya gelıyorlar her hafta bır kadın gelse ayda eder en az 400 tl para , altı ustu bır sıl supur toz al mutfak wc temızlıgı ıcın her ay bu kadar para verılmez kı...
sonucta calısıyoruz ama temızlıge bu kadar butce ayırmak ıcın borc harc olmaması lazım yoksa her yıgısın harcı degıl temızlıkcı mevzusu.. ya da eve gıren meblag ortalamanın ustunde olacak...
hem ev temızlıgı denen sey de oyle atla deve degıl..abartmayın yanı... ( lafım sıze degıl bu ıslerı gozunde buyutenlere )

Yeni temizlenmiş mis gb kokan düzenli bir eve bakıp mutlu olmak gbsi yok :)

İçinden gelmese bile belli bir temizlik günün olsun, bahane bulmadan o gün temizlik işini hallet, ilk başta tüm işi bir günde yapmaya çalışma, yavaş yavaş iş yükünü arttır.
Ha bir de aldığın şeyleri yeniden aldığın yere koymaya ve kirlenen yeri hemen temizleye dikkat edersen işin kolaylaşır
Bir de evin toplu düzenli olursa ani misafir veya eşine mahçup olmazsın

Ben uzun zamandır derin bir temizlik yapamıyorum, bebişim çok ufak :KK43:
ben yalnzca pazarları tam gün evdeyim o gün de dinlenmek istiyorum o kadar zor geliyor ki. gerçekten temiz ev insanın ruhuna bile iyi geliyor.

Sen zaten psikolojikman kendine pisim pasakliyim demişsin. Önce kendine karşı bu görüşünü değiştirsen iyi olur.

hayat müşterek. o da bana yardım etmiyor. bu sebepten gitmek isteyene de kapıyı ben açarım

Böyle adamlara sinir olurum afedersiniz ama.Karısı hizmetçi sanki hem para kazansın,hem evin işine baksın,çocuk olunca bir güzel de onun peşinden koşsun falan filan...Çekilecek iş değil.
Paranız varsa biriyle konuşun belli zamanlarda gelip temizlesin.Yok ihtiyacımız var diyorsanız da söyleyin görev paylaşımı yapın.
Ben size şu günlerde şunu yapın şöyle motive olun falan diyemem kusura bakmayın,bir insanın hem çalışıp hem bütün işleri sırtlanmasına karşıyım.O evde ne yapıp edip görev paylaşımı yapın,kimseye hizmet etmeye gelmediniz bu dünyaya.

benim hanım çok pasaklı pis diyip başka bi bir kadına giderse napcannn??:KK61: hep bunu düşün tertemiz ol:KK48:
dalga geçiyor olmalısın.. bunu ciddi olarak mı söyledin??
o ne demek ya iyi gün var kötü gün var ne mecbur muyuz evi sürekli temiz tutmaya.. meraklı ise herifler yardım edecek ev beraber temiz tutulacak.. ya da çok çalışacaklar bi yardımcı tutacaklar.. hem yemeklerini yap, hem çocuk büyüt hem çalış hem evi pırıl tut bi de adamların gönlünü eğle.. yok öyle dünya..

dalga geçiyor olmalısın.. bunu ciddi olarak mı söyledin??
o ne demek ya iyi gün var kötü gün var ne mecbur muyuz evi sürekli temiz tutmaya.. meraklı ise herifler yardım edecek ev beraber temiz tutulacak.. ya da çok çalışacaklar bi yardımcı tutacaklar.. hem yemeklerini yap, hem çocuk büyüt hem çalış hem evi pırıl tut bi de adamların gönlünü eğle.. yok öyle dünya..
zaten böyle bir sebepten başka bir kadına gidecekse ona kapıyı açar ardından da bir sürahi su dökerim yolu açık olsun diye

kocama bu konuda laf anlatamıyorum. kendi ailesinde hiç görmemiş temizli için birnin alındığını o yüzden kabul etmiyor (kendi ailesinde çalışan kadın yok ama ) bende bırakıyorum pisliğinde boğulsun o zaman. akşam 6 ya kadar çalışıyorum haftada 6 gün. kocam benden az çalışıyor. haksız mıyım kızlar

Kocanla is bolumu yapsanız?
Sen mutfagi temizlerken bi supurge bi vileda yapsa mesela?

haftada bır bırını al demek ne kadar kolay yaaa, sankı bedavaya gelıyorlar her hafta bır kadın gelse ayda eder en az 400 tl para , altı ustu bır sıl supur toz al mutfak wc temızlıgı ıcın her ay bu kadar para verılmez kı...
sonucta calısıyoruz ama temızlıge bu kadar butce ayırmak ıcın borc harc olmaması lazım yoksa her yıgısın harcı degıl temızlıkcı mevzusu.. ya da eve gıren meblag ortalamanın ustunde olacak...
hem ev temızlıgı denen sey de oyle atla deve degıl..abartmayın yanı... ( lafım sıze degıl bu ıslerı gozunde buyutenlere )

Ben de boyle dusunuyorum.
Ama en en en minimjmdan 1300 tl kazanan kadin da bence 400 tl verebilmeli rahati icin.
Esi verdirmiyorsa temizligi de yapacak o zaman.
Calisan kadinlarin kendine asiri yuklenmesine karsiyim.

zaten böyle bir sebepten başka bir kadına gidecekse ona kapıyı açar ardından da bir sürahi su dökerim yolu açık olsun diye
tamam sen yaparsın ben de yaparım da bu yorumu yapan arkadaşın ciddi olup olmadığını anlamaya çalışıorm.. ciddi ise kadının kadın için daha vahimi kendi için düşündüğü bu şey çok korkunç..

Kocanla is bolumu yapsanız?
Sen mutfagi temizlerken bi supurge bi vileda yapsa mesela?

Ben de boyle dusunuyorum.
Ama en en en minimjmdan 1300 tl kazanan kadin da bence 400 tl verebilmeli rahati icin.
Esi verdirmiyorsa temizligi de yapacak o zaman.
Calisan kadinlarin kendine asiri yuklenmesine karsiyim.

kaldı ki temizlikçiler öyle 400e gelmiyor.
tüm gün 120 tl yarım gün 60 tl her hafta yarım gün alınsa ya da ayda 2 kere tam gün alınsa 240 tl eder ki çalışan kadın için bence lüks değil..

Back
X