ev temizliğini sevmenin bir yolu var mı?

Bakış açını değiştirirsen seversin, sağlığın için temiz ve ferah bir ortam için bunu yapabilirsin
Oturduğunda ev temiz toplu olunca psikolojik olarak rahatlıyor insan, güzel kokular yayılınca mutlu olabiliyorsun
İsteyince yapabilirsin

ben önce eve uzun uzun bakarım.
nasıl düzenlesem daha iyi olur diye araştırmalar yaparım.
temiz tutmak için çaba harcarım daha çok temizlemek daha kolay oluyor.
sonuçta yasantımın en önemli alanını oluşturuyor sevmem lazım evi.

Bence bir evde iki insan calistiginda ev isini sevmenin bir yolu yok . Cunku iki kiside calisiyor ve eve geldiginde dinlenmek istiyor ikiside hakli ben yorgunum sen yap diyemezsin. Temizlikci tutmakta herkes icin mumkun olmuyor. Benim tavsiyem bir kisi calissin tek gelirle ev gecindirmek zor diceksiniz ama evim temiz olsun diyorsaniz kazandiginiz kadar harcamayi bilmelisiniz . Ev temizligide bir istir oyleki temizlikciler var bunu parayla yapiyolar.calisan bayan eve geldiginde bir de temizlik yapinca iki iste bir calisiyormus gibi oluyor.Ev temizligi kafasi rahat boş insana kolay gelir. Iki isi bir yapamazsiniz birini secmelisiniz. Evin kadini calistigi surece evin her zaman temiz olmasi cok zor kadinin evini temiz tutmaya karsi olan istegide kayboluyor bi sure sonra .
OLAY TAMDA BÖLE ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSSIN CANIM

İse gitmeden önce kalk hemen yatak odanı topla Ora bi düzenli olsun. Eve gelince yemek yendiği zaman hemen mutfağını topla yerleri sil varsa çamaşır hallet. İzinli oldugun gün kalk süpürge tut her yere yerleri sil viledayla sonra tozları al. Her banyo yaptığında ve lavaboya girdiğinde oraları cifle ov. Tamamdır

biz eşimle beraber yapıyoruz. ben mutfağı hallerken o süpürgeyi yapıyor. sonra viledaya geçiyor ben çamaşırları atıp toz alıyorum. cuma günleri çamaşırları hallediyoruz. cumartesi yarım gün çalışıyoruz ve o günü gezerek değerlendiriyoruz. pazar günün sadece banyoyu temizliyorum ve bitiyor, gerisi keyif. çalışan kadınların en büyük nimeti mükemmel bir eş bence :KK200:

biz eşimle beraber yapıyoruz. ben mutfağı hallerken o süpürgeyi yapıyor. sonra viledaya geçiyor ben çamaşırları atıp toz alıyorum. cuma günleri çamaşırları hallediyoruz. cumartesi yarım gün çalışıyoruz ve o günü gezerek değerlendiriyoruz. pazar günün sadece banyoyu temizliyorum ve bitiyor, gerisi keyif. çalışan kadınların en büyük nimeti mükemmel bir eş bence :KK200:
ben çalışmıyorum ama eşim anlattıgınız eşiniz gbi bide akşamları işten gelince 1.5 yasında kızımı alır benden oynar mamasını yedırır uyutur gece de o ilgilenir ben hiç kalkmam bıde kv benı hıc sevmez bu yuzden:)

ben çalışmıyorum ama eşim anlattıgınız eşiniz gbi bide akşamları işten gelince 1.5 yasında kızımı alır benden oynar mamasını yedırır uyutur gece de o ilgilenir ben hiç kalkmam bıde kv benı hıc sevmez bu yuzden:)

aman nazarlar değmesin böyle kocalara :nazar:

hayatta her şey keyif alınarak yapılmıyor ki. bazıları görev, bazıları sorumluluk olduğu için yapılıyor. düzenli olarak haftanın bir günü otomatiğe bağlasan ve temizlik yapsan, zamanla belki temiz ve düzenli bir ev seni mutlu etmeye başlayabilir. ayda bir de genel temizlik için yardımcı alsan, oldu bitti işte. imkanın varsa da 15 günde bir al. ayrıca bu sitede ev işlerine motive amaçlı açılmış topikler görmüştüm. hangi başlık altındaydı hatırlamıyorum ama, biraz okumuştum çok eğlenceli görünüyordu. herkes o gün evle ilgli yaptıkları işleri rapor ediyordu. istersen sen de bir bak canım.

not: yorumlara baktım da haftanın 6 günü çalışıp, bir gününü de temizliğe ayırmak çok zor. canım düzenli bir ev için senin haftada bir yardımcı alman şart. alamıyorsan da eşinin mutlaka yardım etmesi lazım. en azından ev süpürüp, paspaslamayı o üzerine alsın. sen de daha özen isteyen işleri. sonra da evi dağıtmamayı ve kirletmemeyi, işleri ertelemeden hemen o an yapmayı alışkanlık edinmek gelir. bunu annemden duyuyorumo_O:KK48:

Son düzenleme:
Kocan hiç yardım etmiyorsa yardımcı da almıyorsa bırak pis kalsın yıkama çamaşırlarını filan.. benimki de temizlik işinden epeyce kaytarmaya başladı adama nazar mı değdi ne olduysa :KK11: bi süre elimi sürmüyorum alerjisi var hapşırmaya başlayınca el mahkum temizliğe yardım ediyor. Aynı zamanda benim de alerjim var. Kadını öyle her hafta alamıyorum vallahi utanıyorum kadından evimi kınayacak diye. Duvarları sildirmeye çağırdım gece yarısına kadar temizlik yaptım o gelmeden önce :KK47:

Ben kazandığım paranın tamamını temizlikciye vermeye razı olurdum çalışsaydım. O kadar nefret ediyorum ev işinden.

Her gün az az yapınca insan sıkılmıyor.
Mesela bir gün yerleri sil, bir gün süpürge yap, bir gün toz al vs gibi.
Hem yorucu olmuyor hem gözümde büyümüyor.

Kocanla is bolumu yapsanız?
Sen mutfagi temizlerken bi supurge bi vileda yapsa mesela?

Ben de boyle dusunuyorum.
Ama en en en minimjmdan 1300 tl kazanan kadin da bence 400 tl verebilmeli rahati icin.
Esi verdirmiyorsa temizligi de yapacak o zaman.
Calisan kadinlarin kendine asiri yuklenmesine karsiyim.
aynen...
eğer kadın çalışıyorsa bir temizlikçi tutması haktır
ha bütçesi elvermiyorsa o zaman kocası yardım etmeli

ev temizlemekten nefret ediyorum. kocamdan utanmasam evi çöp ev olana kadar ellemem sanırım.
annem hastalık derecesinde titiz bir kadındır. bekarken bundan bunaldımda mı bu kadar pis oldum yoksa yaşadığım bazı psikolojik rahatsızlıklardan sonra mı bilmiyorum. Depresyon ve okb tedavisi gördüm ve hala da iyileşebilmiş değilim ama bence bunlar bahane olmamalı zaten ülkenin yarısı depresyonda.
çalıştığım için çok vaktim olmuyor ama ben çalışmıyorken de böyleydim.
yani özetle TEMBEL ve PİS bir kadınım ya da o yolda ilerliyorum.
Benim gibi olupta sonrada değişenler var mı? nasıl başardınız?
Reklam vermek gibi olmasin ama biz bu topikte beraber basariyoruz. :D:D ben cok fena bir bayandim ama biz burada biraraya geldik bir kac arkadas yarismaydi gaza getirmeydi hep birlikte hallediyoruz gelip bir kac gun bak istersen. Günlük maddeler yaiyoruz gun sonunda yaptim yapamadim diyoruz.http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kullerden-dogmak-vol-2.853679/page-1925

Bende çalışıyorum hafta içi zaten dipli köşeli yapamıyorum ama hafta sonu yapmaya çalışıyorum .

Ama hiç sevmiyorum temizlik yapmayı :(
:110:

ev temizlemekten nefret ediyorum. kocamdan utanmasam evi çöp ev olana kadar ellemem sanırım.
annem hastalık derecesinde titiz bir kadındır. bekarken bundan bunaldımda mı bu kadar pis oldum yoksa yaşadığım bazı psikolojik rahatsızlıklardan sonra mı bilmiyorum. Depresyon ve okb tedavisi gördüm ve hala da iyileşebilmiş değilim ama bence bunlar bahane olmamalı zaten ülkenin yarısı depresyonda.
çalıştığım için çok vaktim olmuyor ama ben çalışmıyorken de böyleydim.
yani özetle TEMBEL ve PİS bir kadınım ya da o yolda ilerliyorum.
Benim gibi olupta sonrada değişenler var mı? nasıl başardınız?

Aynı ben

Back
X