Ev yapımı dondurma tarifiniz var mı kızlar ?

Canım merhaba benim annem bize hep bu tarifte dondurma yapardı..Bende denedim birkaç kez fakat gerçek salep bulmak gerekiyor.Aktarlarda bulabilirsin..Diğer tariflerde gelsin istediğini denersin canım
Birde süt reçeli ile yapılan tarif var

Dondurma
Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı sahlep
1 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı)

Yapılışı

Sütün tamamını derin bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra şeker ve sahlep ekleyin.
eğer kakaolu dondurma yapmak istiyorsanız kakaoyu da ekleyin.
Malzemeyi ekledikten sonra sürekli karıştırmalısınız yoksa sahlep topak topak olacaktır.
Yeterince kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve sıcakken dondurma kaplarına koyun.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzluğa koyarak dondurun. Her yarım saatte bir karıştırmayı unutmayın.
Ara ara çıkarıp karıştırmak gerekiyor..
İsteğe bağlı meyvede ekleyebilirsin...

Teşekkür ederim dondurma tadı oluyor değil mi paket sahlep güzel olmuyor mu.

3 yumurtayı 15 dk iyice çırp kabarak ve 3 katı olacak yumurtanın
ardından 1 su bardağı şekeri ekleyip şeker eriyene kadr 5 dk çırp
üzerine 2.5 su bardağı süt ve 1 paket vanilya ekle çırp. ama geniş bir kase kullan çırparken
ardından hani şu 1kutu içinde 2 adet olan kremşantiden 1 kutuyu ekle ve 20 dk ya yakın çırp ne sıvı olacak ne de ne çok koyu kıvam şanti kıvamında olacak. yani kek hamuru kıvamında olacak.
ardından istersen içine çilek püresi kakao vs koyabilirsin. bunları kaplara koy ve buzluğa at. 3 kez her 1 saat arayla karıştır.

Canım ben hiç yapmadım ama tarif var(faceden almıştım)yumurtasız,yumurtasız olanı her saat başı karıştırmak gerektiğini ,yoksa buz tuttuğunu okumuştum.
Malzemeler;
2,5 su b. süt
1 paket krema
yarım su b.şeker
1 paket krem şanti
1 vanilya
1 tek içimlik salep
Yapılışı;
Süt,şeker,krema tencereye boşaltılıp,kısık ateşte kaynayana kadar çırpıcıyla karıştırılır
Kaynama yakını salep va vanilya ilave edilir,10 dk kaynatılır karıştırarak
Altı kapatılıp soğuyunca krem şanti ilave edilir.
İstersen bir kısmını bölüp kakao veya küçük doğranmış muz parçası katılıp buzluğa atılır.

Teşekkürler.

Benim tarifim yok ama yapacak olsam bu iki tarifi denerdim canım.Aklıma yattı bu tarifler.

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı salep
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Önce sütü tencere ile kaynamaya bırakın.10 dakika kaynadıktan sonra toz şeker ve salep
karışımını ilave edin.Dibini tutturmadan 15 dakika daha pişirin. En son krema ve vanilyasını
ekleyin.5 dakika sonra altını kapatın.Oda ısısına gelene kadar kepçe ile savurarak soğutun.
Daha sonra derin dondurucuya koyun. Yarım saat sonra çıkartıp tekrar karıştırıp yine dondurucuya koyun.Ertesi gün nefis dondurmanız hazır.

MALZEMELER

1 Litre yağlı süt
1 Tatlı kaşığı toz salep
1 Çay kaşığı vanilya
1 Su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Bir kap içerisine toz şeker, salep, vanilya konulur ve karıştırılır.Tencere içerisine 1 litre süt konulur ve normal ısıda kaynatılır.Üzerine hazırlanan toz şeker, salep, vanilya karışımı bitinceye kadar azar azar ilave edilir.Tencere kaynamaya başladıktan sonra,ocak ısısı düşük ısı konumuna getirilir.Tencere 10 dakika süre ile savrularak kaynatılır.Süre bitiminde tencere ocaktan alınır ve oda sıcaklığına düşünceye kadar bekletilir. Ardından tencere kapağı kapalı olarak, dondurucuya konulur ve 2 saat süre ile dondurucuda tutulur. Süre bitiminde tencere dondurucudan alınır ve karıştırılır.Tenceredeki süt tamamen donuncaya kadar, her saat başı karıştırma işlemine devam edilir.Yaklaşık 5 saat süre sonunda vanilyalı dondurmanız sevise hazır.

Son düzenleme:
bulca unuttum sanma
Tarifi ingilizceden çeviremedim
İş çok yoğundu
Sana hayatında yiyeceğin en güzel ev yapımı dondurma tarifini vereceğim.

tesekkürler.

Ben yumurtalı ve yumurtasız ikisinden de yaptım. Yumurtalı yaptığımdakinde Çiğ yumurta olduğu için midem almadı ama bi kaşık tattım tadı çok güzeldi. Diğerini salepli yaptım. Çok güzel oldu. Benimde tercihim yumurtasız bundan sonra.

Vanilyalı ? Çikolatalı ? Bitter ?
Ballı şeftalili? Çikolatalı blueberryli var.
Canım kusura bakma geç olacak ama
En azından ileride kullanırsın
E hepsi.Şu an elinde ne varsa kabulümüzdür.Biz de merak ettik.Bence bulca çikolatalı der ilk olarak.

Vanilyalı ? Çikolatalı ? Bitter ?
Ballı şeftalili? Çikolatalı blueberryli var.
Canım kusura bakma geç olacak ama
En azından ileride kullanırsın
ilk tercihim sade sütlü

tesekkür ederim yumurtalı agır olur gibime geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…