Oyke tabii ama herseyi heryere sokusturmusyz.. camlar les gibiydi.. koltuk altlari toz.. temizlik yapioz tabii ama gunluk yspmak ayri detayli yapmak cok ayri. Bibsure isare eder
Tabi canım özellikle çocuk odası,oturma odası ve mutfak fena oluyor:)
Dün kızların odayı temizledik.Bayağı değişimler yaptık.Ama dedim dikkat edeceskiniz kirletmek yokYani dökme saçma:)
Yani yalap salap mi yspiyo bu kadinlar? Elleri yatkin desem ne bilim bende uyuz yapmam isi ama.. esim biraz uyuz bide mola veriyo ha bire deli ediyo beni :))) sona gelince perdeleri ters takmis:)) bana surekli supurgeyi getir viledayi getir diye emrediyo.. ben ayakci degilim diyorum:))
valla bilmiyorum nasil yapiyorlar. Elim hizlidir ama takintiliyim onu biliyorum. Ayni yeri uc kerede silerim 5 kerede. Camlar perdeler ve genel temizlik sabahin korunde baslasamda gece bitiyor. Ve malesed ben hep tek basima yaparim. Esim asla yardim etmez bu işlere. Perdeyi de asmaz hak getire. Batirmasin yeter benim icin. Zor oluyor ama icime sine sine yapiyorum iste bende. Ama sende cocuklar var iyi ki de esin yardim ediyor sagolsun valla
valla bilmiyorum nasil yapiyorlar. Elim hizlidir ama takintiliyim onu biliyorum. Ayni yeri uc kerede silerim 5 kerede. Camlar perdeler ve genel temizlik sabahin korunde baslasamda gece bitiyor. Ve malesed ben hep tek basima yaparim. Esim asla yardim etmez bu işlere. Perdeyi de asmaz hak getire. Batirmasin yeter benim icin. Zor oluyor ama icime sine sine yapiyorum iste bende. Ama sende cocuklar var iyi ki de esin yardim ediyor sagolsun valla
Tabi ki biri ev süpürecek,diğeri silecek,kızda başlarda toz alırOhhh sefan olsun.Bak ben montesori kursunda bunun eğitimini alıyorum.Çocuklara 2.5 yaşından itibaren iş yaptırılıyor.Bu onların zekasını yukarı çıkarıyor:)
İstersen örnekler veririm:)
Hem elleri alışır:)Hem güven duyguları,kasları,motor gelişimleri artar:)
Evet sukur etmese eve almam:)) perdeleri indirme takma onun isi. Yikama benim. Koltuk yatak cekme cam silme onun isi. Ben bi tarafi sildim sadece.. firini filan ben temizledim mesela.. dolaplari topladim atilcaklari attim. Kapilari sildim.. tuvalet banyo bende.. bazi yerleri birlikte supurduk sildik.. ona kalsa tum isi o yapmis:))
Aynen toz alma,çamaşır katlama yaptırabilirsin.Birde iş dışında bir şeyi bir yerdn diğer tarafa aktarma:)Mesela nohut,mercimek,fasulye gibi bakliyatları bir kapa koy ellerine bir kaşık veya ölçek ver bir kaptan diğer kaba katarsınlar:)Bu çok faydalıymış:)Toz almanın bile yöntemleri var:)
Evet sukur etmese eve almam:)) perdeleri indirme takma onun isi. Yikama benim. Koltuk yatak cekme cam silme onun isi. Ben bi tarafi sildim sadece.. firini filan ben temizledim mesela.. dolaplari topladim atilcaklari attim. Kapilari sildim.. tuvalet banyo bende.. bazi yerleri birlikte supurduk sildik.. ona kalsa tum isi o yapmis:))
Yani zarar veriyorsa uzak dursunBenim kansızlık,tiroid problemim var.Çabuk yoruluyorum nefes almam lazım bir şey yaparken sağolsun nefes almama yardımcı oluyor:)