libisim konun hayirli olsun cok guzel dusunmusun ,burda yurt disinda cok arkadaslar var ,ozel soslar yemekler falan buraya ekleyebiliriz, simdilerde cok musait degilim ,ama benimde ekliceklerim olabilir
cok faydali olur insallah herkese
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
libyanam sen bir tanesin ya
masallah benim canim arkadasima
:teytey:süper bir baslik:teytey:
vereliniortaksüper fikirvereliniortak
opuyorumnanaktanhayirli olsun bu güzel topigin canimopuyorumnanaktan
ne güzel bir topik olmuş bu böyle ...sık sık uğrayıp tarifleri deneyeceğim....senin zevkine güveniyorum tatlımopuyorumnanaktan...topiğin hayırlı olsuna.s.a.s.....
turkbayragiturkbayragiturkbayragi
Çok teşekkür ederim
Çömlek peyniri ve sosisi de not ettim;katılım için çok sağol arkadaşım.
Siz de bebeğiniz olduktan sonra;beslenme açısından titizlenen,özen gösterenlerden misiniz?
Kızım doğduktan sonra hazır gıdalara karşı büyük antipati beslemeye başladım özellikle Çin de ürütülen ve -mazallah- bebek hayatlarına mal olan hazır gıdalar mamalardan sonra..
Kızımın yediği çucuk krakerleri,peynirleri,ekmekleri,kurabiye ve çörekleri,yoğurtları,bisküvileri hatta cipsleri ben yapmaya başladım evde..
Bu koruma iç güdüsü ile başaramayacağınız hiçbirşey yok inanın bana..
Zor değil..
Ben de öncesinde elimi hamura sokmuş değildim:)
Ama herşeyin bir başlangıcı vardır değil mi..Hem içiniz rahat hem de inanılmaz mutlu oluyorsunuz bu şekilde..
Müthiş bir terapi..
canım benim harikasın:lepi:
süper bir topk olmuş burasıvereliniortak
kesinlikle söylediklerine katılıyorumkaydirigubbakcemile5
ne oldugu belirsiz şeyleri yemekten ve yedirmektense hiç almamayı ve yememeyi tercih edenlerdendim ama böyle bir şey kesinlikle şarttı çok teşekkürler sağolasınopuyorumnanaktan
paylaşımda bulunan herkezede ayrıca teşekkürlerbuyrunnnnnnnnn
Siz de bebeğiniz olduktan sonra;beslenme açısından titizlenen,özen gösterenlerden misiniz?
Kızım doğduktan sonra hazır gıdalara karşı büyük antipati beslemeye başladım özellikle Çin de ürütülen ve -mazallah- bebek hayatlarına mal olan hazır gıdalar mamalardan sonra..
Kızımın yediği çucuk krakerleri,peynirleri,ekmekleri,kurabiye ve çörekleri,yoğurtları,bisküvileri hatta cipsleri ben yapmaya başladım evde..
Bu koruma iç güdüsü ile başaramayacağınız hiçbirşey yok inanın bana..
Zor değil..
Ben de öncesinde elimi hamura sokmuş değildim:)
Ama herşeyin bir başlangıcı vardır değil mi..Hem içiniz rahat hem de inanılmaz mutlu oluyorsunuz bu şekilde..
Müthiş bir terapi..
canım benim harikasın:lepi:
süper bir topk olmuş burasıvereliniortak
kesinlikle söylediklerine katılıyorumkaydirigubbakcemile5
ne oldugu belirsiz şeyleri yemekten ve yedirmektense hiç almamayı ve yememeyi tercih edenlerdendim ama böyle bir şey kesinlikle şarttı çok teşekkürler sağolasınopuyorumnanaktan
paylaşımda bulunan herkezede ayrıca teşekkürlerbuyrunnnnnnnnn
Katılımlarınızı beklerim efemm:hooray:
bacım sonunda buldum yine.emeğine fikrine sağlık bende aklıma geldikçe eklemeye çalışacağım...allaha emanet ol...
EV YAPIMI JELATİN:
Bu tarifi pasta ustu, pastanin keki vs.amacli kullaniyorum.Yani hem ic hem susleme anlaminda...
3/4 cup seker
2 yemek kasigi misir nisastasi
1/2 cup su
1/4 cup kullandiginiz pastada bulunan veya yakisacagini dusundugunuz meyve suyu(limon, portakal,cilek,visne,elma vs.)
4 yumurta sarisi
Bu olculer buyuk boy kelepceli kalipta yapilan bir pasta veya kek icindir.Siz olculerle(ozellikle yumurta) oynayabilirsiniz kullanacaginiz yere gore)
seker,nisasta, ve suyu guzelce kasikla karistirin.Ardindan meyve suyu ilave edin ve tencereyi atese koyarak,karistirmaya ara vermeden orta ateste kalinlasana kadar kaynatin.Sonra atesi kapatin.
Baska bir kapta yumurta sarilarini catalla hafifce cirpin.Bu tenceredeki karisimdan henuz tam manasiyla sogumadan 2 yemek kasigi alip yumurtalarin ustune dokun cabucak karistirin.Bu karisimi yeniden tencereye ilave edin.B kez tenecredeki karisimla ilave ettiginiz yumurtali karisimi birbirine yedirin.Oylece ilinmaya birakin.Ve kullanacaginiz tarifte kullanin daha sonra...
Kullanacaginiz yer eger meyveli bir tarif degilse, meyve suyunu kullanmayin.
Mesela ben marshmallow yaparken sade su kullaniyorum azatilmis olarak meyve suyu yerine..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?