Ev Yapımı Tarifler (Arayıp da bulamadıklarımız,özel reçetelerimiz)

libisim konun hayirli olsun cok guzel dusunmusun ,burda yurt disinda cok arkadaslar var ,ozel soslar yemekler falan buraya ekleyebiliriz, simdilerde cok musait degilim ,ama benimde ekliceklerim olabilir
cok faydali olur insallah herkese

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
libyanam sen bir tanesin ya
masallah benim canim arkadasima
:teytey:süper bir baslik:teytey:
vereliniortaksüper fikirvereliniortak
opuyorumnanaktanhayirli olsun bu güzel topigin canimopuyorumnanaktan

libisim konun hayirli olsun cok guzel dusunmusun ,burda yurt disinda cok arkadaslar var ,ozel soslar yemekler falan buraya ekleyebiliriz, simdilerde cok musait degilim ,ama benimde ekliceklerim olabilir
cok faydali olur insallah herkese

Çok sağol arkadaşım,umuyorum faydalı olur hepimize..
opuyorumnanaktan
Tariflerde ki yabancı terimlerden anlayamadıklarımızı da burada paylaşabiliriz;mutfakta ve türk hanımlarında çare tükenmez zemuszemus

:kedi:
Eksik olma incitanem.
Katılım ve paylaşımlarınızı beklerim..

Sevgiler

Ev Yapımı LebLebi:
Malzemeler
- 1/2 kg. nohut
- Tuz

Yapılışı
1. Önce nohutu ayıklayın ve 1 gece önceden ıslatın. Dilerseniz haşlayabilirsiniz de…
2. Ertesi gün teflon tencerede, nohutları tuzla beraber güzelce kavurun

Mis gibi leblebilerinizi soğuk kış günlerinde afiyetle götürün:)

Dilerseniz farklı baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz.

ne güzel bir topik olmuş bu böyle...sık sık uğrayıp tarifleri deneyeceğim....senin zevkine güveniyorum tatlımopuyorumnanaktan...topiğin hayırlı olsuna.s.a.s.....

turkbayragiturkbayragiturkbayragi

ne güzel bir topik olmuş bu böyle...sık sık uğrayıp tarifleri deneyeceğim....senin zevkine güveniyorum tatlımopuyorumnanaktan...topiğin hayırlı olsuna.s.a.s.....

turkbayragiturkbayragiturkbayragi

Yürekten teşekkür ederim,bunları duymak o kadar güzel ki.
Sizlerin de katılımını bekliyorum lütfen basit zor bilindik bilinmedik ,ev yapımı bütün tariflerimizi burada paylaşalım opuyorumnanaktan

Tekrar teşekkürler tatlısı..

Ev Yapımı Sucuk:

Babamın bir aralar fena sardığı bir üründür kendisi:)
Evde yapacağım diye tutturdu,bu konularda ki marifetini de inkar edemeyeceğim,yemede de yapmada da ustadır kendisi:) (tabi amator olarak)
Lise zamanlarımızdı hiç unutmuyorum eve her geldiğimde babam kafasında bonesi geçmiş terasa homini homini sucuk yoğuruyor,annem de arkadasından etrafı topluyor (bilirsiniz erkeklerin mutfaktaki halelrini:)
Ne talı ne şirin günlerdi..Tabi hazırı almak daha basit ve belki daha mantıklı ama babanızın yaptıkları daha bir tatlı

tarif:
MALZEMELER
1 kg.kıyma
1 bardağa yakın su
1 paket sucuk harcı-paketin içinden dört adet çıkıyor,siz bir kilo kıyma için birtanesini kullanın-
Malzemelerin hepsini güzelce karıştırın.Buzdolabında en az bir saat bekletin.Daha sonra karışımı buzdolabından çıkarın ve dörde bölün,her bir parçaya rulo şekli vererek alimunyum folyoya sarın.Uçlarını bükün.Buzdolabın buzlugunda muhafaza edin.Kullanacağınız zaman buzluktan çıkardıktan sonra bir süre bekletin,10 dk kadar,sonra dilimleyerek kızartın. sucukları güveçte domates ve biraz tereyağı,çok az kekik ilavesi ile pişirirseniz şahane olur..

Kaynakiyalog ymk.

Bir işi başarma;bunu ben yaptım diyebilme duygusunun insana verdiği haz eşsiz..
O açıdan ev yapımı tariflerin yeri bambaşka..

Siz de bebeğiniz olduktan sonra;beslenme açısından titizlenen,özen gösterenlerden misiniz?

Kızım doğduktan sonra hazır gıdalara karşı büyük antipati beslemeye başladım özellikle Çin de ürütülen ve -mazallah- bebek hayatlarına mal olan hazır gıdalar mamalardan sonra..

Kızımın yediği çucuk krakerleri,peynirleri,ekmekleri,kurabiye ve çörekleri,yoğurtları,bisküvileri hatta cipsleri ben yapmaya başladım evde..

Bu koruma iç güdüsü ile başaramayacağınız hiçbirşey yok inanın bana..
Zor değil..
Ben de öncesinde elimi hamura sokmuş değildim:)
Ama herşeyin bir başlangıcı vardır değil mi..Hem içiniz rahat hem de inanılmaz mutlu oluyorsunuz bu şekilde..
Müthiş bir terapi..

EV YAPIMI BEBE BıSKÜVıSı:

Malzemeler:

- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 14-15 tepeleme yemek kaşığı un
- Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılır un az gelirse biraz daha eklenebilir. Elle yuvarlayarak veya merdane ile açıp kalıpla istenen şekil verilir. Sert olmaması için çok ince olmaması gerekiyor. 170 dereceye ayarlanmış fırında 15 dk çok kızartmadan pişirilir

kaynakl:elmalıturta

EV YAPIMI KAYMAK:

Malzemeler;2paket (2×200 gr)cig sut kaymagi,Krema,slagroom ,sahne)

;1 su bardagi sut

;2corba kasigi tepeleme misir nisastasi

Yapilisi;Malzemelerin hepsi bir cirpma teli yardimiyla karistirarak kaynayip koyulasana kadar pisirilir.Koyulasinca bir cam tepsiye yada kucuk kaselere paylastirilir soguduktan sonra servis yapilir

AFIYET OLSUN

not:Zehra50 ark. tşk.

Ben bu tariften sonra kendim yapıyorum kaymağı da..
Bal eşliğinde kahvaltılarda
tatlılar eşliğinde midede çok güzel duruyor;p

Çömlek Peyniri
Malzemeler
Süt 5 lt
Ayran 1 su bardağı
Tuz 1 çorba kaşığı
Ceviz 1 su bardağı
Güveç 1 adet
YAPILIŞI:
Süt kaynatılır,soğumaya alınınca bir bardak ayran içine dökülür.Bir süre sonra süt kesilmeye başlar böylece süt yarım saat kadar dinlendilir.Tülbentten süzdürülen süt kesiği uygun bir yerde tamamen suyunu atana kadar süzdürülür.Bir tepsinin içinde üzerine bir ağırlık konarak yaklaşık 8 saat buzdolabında dinledirmeye alınır.8 saat sonra kırık ceviz ve tuz ile karıştırılarak güvecin içerisine basılır.Üzeri streç ile kaplanarak buzdolabında dinlenmeye alınır.
Alıntı:Özgür Şef

Sosis Yapımı
Malzemeler
Kuzu ve Dana Kıyma 300 gr
Yumurta akı 2 adet
Buğday nişastası 1 dolu yemek kaşığı
Sarımsak 2 diş
Tuz
Karabiber
Kimyon
Mumbar
YAPILIŞI:
Kasaptan ustaca seçtiğiniz biraz kuzu biraz dana kıymasını aldık mutfağa geldik.Kıymayı bir tepsiye yayarak dolabın derin dondurucusuna koyun ama yalnızca 30 dakika için.Buz gibi olmuş kıymayı mutfak robotuna koyun (300 gr olduğunu var sayıyorum) içine 2 yumurta akı, 1 dolu yemek kaşık buğday nişastası ,2 diş sarımsak, tuz,karabiber,kimyon ya da istediğiniz herhangi bir baharat.Robotu çalıştırın 2 dakika kadar ve içine 1 çay bardağı dolusu kırık buz ekleyin.Buzlar eriyene kadar karıştırmaya devam edin ,hamurun kıvamı (kıymanın bu kıvamına hamur diyoruz)boza kıvamında biraz daha sert olmalı.Ciğercinizden önceden istediğiniz mumbarları (kuzu bağırsağı)bir huninin ağızına geçirin.Eğer bağırsak bulamazsanız ya da kullanmak istemezseniz bir alternatifim olacak;hamurumuzu huninin ağzından doldurarak sosisi şekillendirmeye başlayın (aman bağırsağın alt tarafını bağlamayı unutmayın) her bir karışta bir sosisi döndürün ki şekil alsın.Şimdi bağırsak kullanmıyorsak mutfakta kullandığımız streç filmi bir tahtaya gergince yayın.Kaşık ile hamurdan alıp streçin tam ortasına yerleştirin ve diğer tarafından tutup rulo haline getirin.İki ucunu şeker paketi gibi kıvırın.Şimdi ön pişirme safhasına geldik:Sıcak ama kaynamayan (eğer ölçebilirseniz 70 derece ideal sıcaklık) bir suyun içinde 15 dakika haşlayın ve çıkartıp soğutun.İşte bu kadar sosislerimiz hazır!
Alıntı: Özgür Şef

Libyana yeni topiğin hayırlı olsun.Çok yararlı olacağını düşünüyorum.
Yukarıdaki iki tarifte benden...

Çok teşekkür ederim
Çömlek peyniri ve sosisi de not ettim;katılım için çok sağol arkadaşım.

bacım sonunda buldum yine.emeğine fikrine sağlık bende aklıma geldikçe eklemeye çalışacağım...allaha emanet ol...

gayet kullanışlı bi başlık olmuş çok teşekkürler emeğin için..

yalnız ben bu sour cream i orjinalinden başka hiçbi şekilde beğenemiyorum.. hayatımda ciddi bi eksiklik o benim ya.. guacamole nin pürenin ve biçok şeyin olmazsa olmazı..
evaporated milk için de bi önerin var mı

libyanacim gene yapmissin yapacagimi :asigim:
cok faydali bilgilerle donatmissin topiginia.s.
acikcasi ben jelatini kullanmiyordum yurt disinda yasadigimiz icin güvenilir olmadigindan dolayi almiyoruz.
ve jelatinli seyler yapmiyorum ama bundan sonra artik sayende yapabilecegim:sm_cool:
bu güzel ve özel paylasimin icin cok tesekkür ederim canim iyiki varsin kk da:asigim:a.s.opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…