gayet kullanışlı bi başlık olmuş çok teşekkürler emeğin için..
yalnız ben bu sour cream i orjinalinden başka hiçbi şekilde beğenemiyorum.. hayatımda ciddi bi eksiklik o benim ya.. guacamole nin pürenin ve biçok şeyin olmazsa olmazı..
evaporated milk için de bi önerin var mı
libyanacim gene yapmissin yapacagimi :asigim:
cok faydali bilgilerle donatmissin topiginia.s.
acikcasi ben jelatini kullanmiyordum yurt disinda yasadigimiz icin güvenilir olmadigindan dolayi almiyoruz.
ve jelatinli seyler yapmiyorum ama bundan sonra artik sayende yapabilecegim:sm_cool:
bu güzel ve özel paylasimin icin cok tesekkür ederim canim iyiki varsin kk da:asigim:a.s.opuyorumnanaktan
cok tesekkurler libyana ozellikle Ev yapimi jelatin icin
sayende bende gereken yerlerde jelatin kullanabilecegim
cok guzel bir baslik olmus...konuyu acan arkadastan devaminida bekliyorum....ozellikle almnyaya geldigimden beri ev yapimi dogal seyler tuketmeye basladim....markette yok onda katki maddesi var yok bu kansorejen diye ayiklama yapiyorum...valla ne yiyecegimizi sasirdik insallah burdaki bilgilerden faydalanacagim...tekrar cok tesekkurler...
teşekkürler cnm
sık kullanılanlar a ekleyip yararalanmak
isteyince hemen bulurum burdan
libyanacim sen bi harikasin canim yaaaa,kendine bi blog acsan dahaa super olurrrrr
Corn Syrup:
Verecegim tarif birebir misir surubu degil, misir surubunun yerine ayni islevi gorecek suruptur. Yani o an evde yoksa yerine kullanilabilecek suruptur. Agir ve hafif olmak uzere iki cesidi var.Ama en azindan dogal ve kendim pisirdigim icin emin olabiliyorum.Denemek isteyenlere...
2 cup normal beyaz toz seker
1 cup su
1 fiske tuz
su ve sekeri karistirin orta ateste isitin.Kaynama noktasina gelince bes dakika kadar kaynatin.Atesin altini sondurup bir fiske tuz atip karistirin.Sogutun sonra kullanin.
Bu ustteki hafif (light) olani..
Eger agir(dark) istiyorsaniz.Seker ile suyu isitmadan once yukaridaki olculere 1,5 yemek kasigi vanilya ekstrasi veya varsa dogal vanilyaninortasindaki siyah siviyi bicakla kaziyip(dogal olanindan kullanirsaniz isitmadan once bir sure bekletin ki aroma cozulsun) icine atin o sekilde pisirin..
Siz de mi Martha cılardan sınızmatrha stewart ta marsmalow tarifini izlediğimden beri yani 1 seneden fazladır corn syrup arıyorum heryerde deli gibi. sonunda .. çok teşekkür ederim eline sağlık libyana:sm_cool:
bende size ev yapımı sucuk tarifi vereyim
-4 kg.dana eti
-1 kg.iç yağı
-50 gr.acı toz biber
-70 gr.tatlı toz biber
-25 gr.yeni bahar
-25gr.karabiber
-100gr.kimyon
-100 gr.sarmısak
-100 gr.tuz
-5 metre kurutulmuş sucukluk bağırsak
eti kasapta çektirin bütün malzemeleri koyup iyice yoğurun yaklaşık 2 saat sıcak suda beklettiğiniz bağırsağa huni yardımıyla doldurup sucuk şekli verin her kangal sucuğun iki ağzını iple bağlayın güneş görmeyen yerde 8-9 gün rengi değişene kadar kurutun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?