- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Hımm evet işte bunu öğrenmek istiyordum. Peki belediye hiç mi izin vermez? Sonuçta bir daire gibi yapılmış ama sadece içine bir sey yapılmamış. Bu bana çok tuhaf geliyor..Binanın belediyedeki onaylı planında kat olarak geçmiyorsa orası hiçbirşey yapamazsınız maalesef Bilgece.
Belediyeye plan veriliyor bina yapılırken kaç kat olacak,kaç m2,kaç daire vs.belirtiliyor ona göre onay çıkıyor,aksi bir durumda yapılsa dahi yıktırma durumu olabilir tespiti halinde
Belediyeden soruşturun derim.
Bilemiyorum ki. Şimdi orası belediyeye verilen planda varmı ne olarak gösterilmiş bunlara bakmanız lazim.Hımm evet işte bunu öğrenmek istiyordum. Peki belediye hiç mi izin vermez? Sonuçta bir daire gibi yapılmış ama sadece içine bir sey yapılmamış. Bu bana çok tuhaf geliyor..
Bilemiyorum ki. Şimdi orası belediyeye verilen planda varmı ne olarak gösterilmiş bunlara bakmanız lazim.
Hiç zannetmiyorum canım. Bizim sitedede bodrumda kazan dairesi olarak gorulen yeri muteahit daire olarak satmış ve çok sorunlar oldu ev sahibi evini satmak istedi satamadı falan filan..
yani normal daireyi kağıt uzerinde kazan dairesi olarak gostermiş tabi alan kişinin elinde patladı..Oha ya kazan dairesini nasıl ev diye satmış o da manyak.
Neyse hayırlısi olsun o zaman. Bi gidip soracaklar eger izin alınırsa yapılır alınmazsa zaten kanunsuz is yapmazlar..
Sağol cnaim bu arada
yani normal daireyi kağıt uzerinde kazan dairesi olarak gostermiş tabi alan kişinin elinde patladı..
keşke sizinkiler aldığı vakit oranında tapusunu neyim bişeyini alaymışlar. İnşllh çozulur
Alınır ama çok zor..genelde seçim zamanları yapar bu işleri belediyeler ya da adamın varsa..Hımm evet işte bunu öğrenmek istiyordum. Peki belediye hiç mi izin vermez? Sonuçta bir daire gibi yapılmış ama sadece içine bir sey yapılmamış. Bu bana çok tuhaf geliyor..
Ortak alan sıkıntı @Bilgece hiç girişmeyin bence, şimdi olmasa da sonrası zor, mutlaka sıkıntı çıkıyor.
Bilge'm, evin bulunduğu Belediye'nin tapu dairesine gidip imar planını rica edin. Eğer yapılabilecek bir şey varsa en doğru yolu onlar gösterir.
Alınır ama çok zor..genelde seçim zamanları yapar bu işleri belediyeler ya da adamın varsa..
Sessiz sedasız yapılırsa evin içi şikayet eden de olmazsa eğer kimse ilgilenmiyor ama izin alicaksaniz eğer o zaman başka.
Belli bi miktar para ödenir diye biliyorum
Teşekkürler arkadaşlar. Tapu müdürlüğüne gidilip sorulacak eğer izin falan yoksa imarda sıkıntı varsa yapılmaz zaten. Tekrar sağolun :**Orası için izin almanız bildiğim kadarıyla mümkün değil.
Babam kendi arsamızın müteahhitliğini yaptı. her katta iki daire var. en üst kattaki dairelerden teki normal diğeri dubleks şeklinde. dubleks olanda biz oturduk. enüst terasın olduğu katta yaklaşık 3 odalık boş alan vardı. Babam inşaatı yaptırırken bu alanları da yaptırıp doğal gaz hattı çekti. şuan alt ve üst katı birbirinden ayırdı ve 2 ayrı daire şeklinde. fakat doğalgaz su elektirik tek bir hattan. (Doğalgaz için ayrı kombi var her kata ait) hepsinin tek bir saati var faturalar ortak yani.
Eğer ev yapma gibi bir planınız varsa ancak bu şekilde yapılabilir.
Aynen,bizim teras kat da bu şekilde. Bina için 3 kat şeklinde izin alınmış ama 4.katımız da ayrı bir daire olarak kullanılıyor. Normal daireden farkı; su,elektrik doğalgaz hepsi 3.kattaki daireyle ortak. Bence bilgece belediyeye giderek dairenin durumunu sorgulayın,muhakkak yönlendirirler. Eğer daire olarak izin verilmiyorsa da bizimki gibi yapmayın bence,ne olur ne olmaz.Şimdi razılar ama siz orayı adam edip hatları kendi dairenizle birleştirirsiniz, seneler sonra yan çizerler filan başınız ağrır.Orası için izin almanız bildiğim kadarıyla mümkün değil.
Babam kendi arsamızın müteahhitliğini yaptı. her katta iki daire var. en üst kattaki dairelerden teki normal diğeri dubleks şeklinde. dubleks olanda biz oturduk. enüst terasın olduğu katta yaklaşık 3 odalık boş alan vardı. Babam inşaatı yaptırırken bu alanları da yaptırıp doğal gaz hattı çekti. şuan alt ve üst katı birbirinden ayırdı ve 2 ayrı daire şeklinde. fakat doğalgaz su elektirik tek bir hattan. (Doğalgaz için ayrı kombi var her kata ait) hepsinin tek bir saati var faturalar ortak yani.
Eğer ev yapma gibi bir planınız varsa ancak bu şekilde yapılabilir.
Can'ım günaydın , binalarda ki bu olaya kaçak kat diyoruz her binanın bir yoğunluk hesabı var bu hesaba göre inşaatın kapalı alanı hesaplanır ve bunun dışında bulunan kapalı alanların yıkılması gerekir, bir kanun çıkar imarda yoğunluk değişir araya biri girerse tapu alınabilir, normalde orası yıkılır tapu verilmez adam o yüzden hallederseniz sizin olsun demişMerhaba arkadaşlar, benim bi sorum olacak muhakkak bilen birileri vardır diye soruyorum.
Benim eltilerim karşılıklı oturuyorlar bi binanın en üst katında. Ve onların üstünde de iki tane boş içi yapılmamış daire var ama etrafı falan duvarlarla örülmüş. Evi alirlarken müteahhit üst kat da sizindir isterseniz eğer izin alabilirseniz yaptırın demiş cunku buna gore biraz fazla para almis. Fakat tapuda üst katla ilgili bir şey yazmıyor. Binanın ortak mali deniyor. Fakat Binadaki herkes kabul etmiş kayinlarimin olduğunu.
İşin ilginç tarafı evin sahibi de öldürülmus maalesef yaşamıyor..
Sizce binanın ortak alanı diye geçen yer belediyeden izin alınıp daire haline getirilip tapu alinabilinir mi?
Bina sakinleri imza veriyorlar ama belediye için ne yapmak lazım, imza yeterli olur mu?
Çünkü üst kati yapıp kaynanam oraya geçmeyi düşünüyor. Çok da büyük bir yer çok rahat 2 daire çıkar ordan .
Muhakkak bilen birileri vardır diye sormak istedim size. Teşekkürler şimdiden...
Merhaba arkadaşlar, benim bi sorum olacak muhakkak bilen birileri vardır diye soruyorum.
Benim eltilerim karşılıklı oturuyorlar bi binanın en üst katında. Ve onların üstünde de iki tane boş içi yapılmamış daire var ama etrafı falan duvarlarla örülmüş. Evi alirlarken müteahhit üst kat da sizindir isterseniz eğer izin alabilirseniz yaptırın demiş cunku buna gore biraz fazla para almis. Fakat tapuda üst katla ilgili bir şey yazmıyor. Binanın ortak mali deniyor. Fakat Binadaki herkes kabul etmiş kayinlarimin olduğunu.
İşin ilginç tarafı evin sahibi de öldürülmus maalesef yaşamıyor..
Sizce binanın ortak alanı diye geçen yer belediyeden izin alınıp daire haline getirilip tapu alinabilinir mi?
Bina sakinleri imza veriyorlar ama belediye için ne yapmak lazım, imza yeterli olur mu?
Çünkü üst kati yapıp kaynanam oraya geçmeyi düşünüyor. Çok da büyük bir yer çok rahat 2 daire çıkar ordan .
Muhakkak bilen birileri vardır diye sormak istedim size. Teşekkürler şimdiden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?