Gunaydin Ben yanlis okumadiysam sampuan demissiniz sampuanlami oluyor sac acmak cok sasirdim ...
araştırdım ve öğrendim şampuan dekolore işlemiymiş saç uzmanları diye bir siteden alıntı yapıyorum
Bu işlemin uygulanması şu şekildedir.
Bir ölçek oryal ile 30 gram kadar oksidan karışımına alabildiğince şampuan ekleyip karıştırıyoruz.
Karışımımız şampuanımızın sıvılığına yakın olmalıdır. Akabinde saçımızı bu hazırladığımız karışım ile şampuanlıyoruz.
Ortalama olarak 4-5 dakika bekledikten sonra bol suyla duruluyoruz.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta ortalama 4-5 dakika olarak verdiğimiz süre değişkenliğidir. Bu süre saçımızın rengine göre değişir.
Koyu renk saçlarda biraz daha uzun sürebilir ya da açık renk saçlarda daha az bir sürede istenilen tonda açılabilir.
Uygulama esnasında saçımızdaki köpüğü iyice sıyırarak kontrol etmemiz istediğimiz renge geldiğimizde durulamamız daha doğrudur.
Bu işlemin uygulanmaması gereken saçlar şunlardır.
1) Şampuan dekolore işlemi dipleri uzamış, uçları boyalı saçlar için uygulanmaz. Uygulandığı takdirde saçın doğal bölümü ile boyalı bölümü farklı tonlarda açılacaktır.
2) Daha önce röfle olan ve boya ile kapatılmış saçlarda uygulanmaz. Uygulandığı takdirde boya ile kapatılmış olan röfleli kısımlar daha çok açılacaktır buda istenmeyen renklerin çıkmasına sebep olabilir.
3) Canlı kızıl saçlarda uygulanmaz. Uygulandığı takdirde kızıl boya canlılığını yitirir ve bakır tonlarına döner. ( Buna uygulanmaz diyoruz çünkü bu tür saç renklerinde daha çok profesyonellik ve tecrübe gerektirir. Bu yüzden evde uygulanmasını tasvip etmiyoruz.)