Evde bitmek bilmeyen sorunlar

ElifMavi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
599
-524
98
yine dertleşmeye geldim :( aile evinde yaşıyorum biliyorsunuz. hiçbirimiz anlaşamıyoruz. ben evdekilerin hal ve hareketlerini görmezden geliyorum umursamıyorum zaten. 2 gün önce evde olay çıktı. her zaman ki gibi kahvaltıdan sonra temizlik yapayım dedim. mutfak tezgahına folyo kaplama yapıştırmıştım çıkarayım dedim çıkmıyor neyse ben işimi yaparken abim denilen şahıs mutfağa geldi durduk yere beddualar etmeye başladı bende kayış koptu. mecbur olmadıkça evde konuşmam iletişim kurmam çünkü mezun olup eve geldiği günden beri 5 yıldır bize etmediği çektirmediği kalmadı. sinirlendim ağlamaklı oldum. sonra dedim ki sana saygısızlık yapmıyorum sen niye bana beddua ediyorsun diye. annem abime kızmayıp aksine bana çemkirdi. alışığım zaten hep onu korur toz kondurmaz. onun gözünde hep biz haksızız. abim tüm bu ortalığı karştırmak olsun annemi dolduruşa getirmek olsun bunları yapıyorsa annem yüz verdiği için yapıyor. bu evde iyice psikolojim bozuldu. belki bende normal değilim ancak abimin yaptıkları az buz değil. neyse ben kaplamaları çıkarmaya devam ettim abim yüzünden sinirlendim ve mutfak tezgahının yenilenmesi gerektiğini söyledim anneme. daha öncede mutfak ile ilgili tartışmamız olmuştu. annem itiraz etti baban kredi çekemez diye. ailemin kredi borçları var bu arada. ben sinirlendim ya bir kere sinirim durmuyor aile grubumuz var mutfak tezgahının fotoğrafını çekip yolladım watsaba. evde olay çıktı. annem başladı sanki yas tutuyor baban senin yüzünden gidip kredi çekecek diye . baban gelsin söylicem senin yaptıklarını diye. neymiş hep abimle tartışıyormuşuz kardeşimle küsmüşüz diye. bende de bu babaya şikayet etme mevzusu travma oldu . çocukken de hep yapardı bunu ablam abim bize sataşır evde tartışma çıkar annem bizi babama şikayet ederdi. tokat yiyende azar yiyende hep ben olurdum anneme dedimki sen şikayet et bende patlarım artık. şikayet edemedi babam eve gelince. üstelik babam sorunları kaldıramayan sinir hastası bir adam. kardeşlerimle olan bağlarımızın zayıfladığından bahsetmiştim önceki konumda. abim hep annemi bize karşı dolduruyor. hem gözümün önünde yapıyor hem arkamdan yapıyor. annem sürekli evde siz çalışmıyorsunuz baban bu kredi borçlarını ödemekte zorlanıyor diye bana çemkiriyor bende dedimki ben babama çalışıp 45 bin tl verdim sen bunu söyleyemezsin diye. benim yaptığımı şu ana kadar evdeki kimse yapmadı çünkü. ben elimden geleni yaptım sıra diğerlerinde. abime toz kondurmuyor . 30 yaşına gelmiş erkek sözde ya bir gün babama maddi destek olmadı. yaptığı tek sey evde gün boyu camış gibi yatıp ortalığı karıştırmak. inanın bir uğraşım olsa hayatta tutunacak biri olsa tüm bu evdeki olayları kafaya takmazdım. evde en çok sevdiğim kişi ablamdı. ona özelden yazdım dedimki neden benim arkamda durmuyorsun. taraf tutamam dedi. dedimki ben haklıyım ve anneme haklı olduğumu beni dinlemesi anlaması gerektiğini söylesen ölür müsün diye. baktım bencilce davranıyor dedimki IBAN ını at gönderdiğin parayı geri göndericem diye. Ayda yılda bir para gödermiş bende şaşırdım üstelik üniversitedeyken bir kuruş b ile gönderdiğini hatırlamıyorum kendisi memur bu arada. Ablalık para göndermekle olmuyor en kötü günlerimde bile yanımda olmadı bencilce davrandı bense saf gibi sineye çektim ablamdır dedim boşverdim. bende de o gün ablama karşı kayış koptu içimdekileri çemkirdim. anladım ki hiçbirinde kardeşlik duygusu yokmuş.

Ee para yoksa insanlar mutfağı nasıl yaptıracak? Fotosunu çekip niye atıyorsun? Ablanın kendi hayatı olamaz mı? Kızı niye kaosa sokuyorsun. Sende de suç var. Babana verdiğin 45k bir şey değil bu arada büyütme. Herkes işsizlikten evde birbirine sarıyor bence.
Babamın bir huyu var masraf yapmayı sever. Evdeki odayı butuyeyim diyor bende anneme dedimki odayı büyütmek yerine mutfağı yenilesin sonuçta masraf yapıcak yapıcaksa bari mutfağa yapsın

Babamın bir huyu var masraf yapmayı sever. Evdeki odayı butuyeyim diyor bende anneme dedimki odayı büyütmek yerine mutfağı yenilesin sonuçta masraf yapıcak yapıcaksa bari mutfağa yapsın
Kaç yaşındasınız? Çalışmıyor musunuz?

Madem konu yazıp çözüm arıyorsun
Tezgahı boş veriyorsun
Kredi çekip alanında uzman bir ruh ve sinir hastalıkları doktoru bulup ailece tedavi oluyorsunuz
Bu kız erkek kardeş aile içi melesini geçmiş
Evdekiler sorunlu ise ben napim. Ben kabuğuma çekiliyorum odama kapaniyorum. Abim annemi doldurusa getiriyor tüm bunlar onun yüzünden oluyor. Annem de benim burnumdan getiriyor. Yahu ben elimden geleni yaptım şimdi diğerleri yapsın bana ne sariyorsun be kadın

Kaç yaşındasınız? Çalışmıyor musunuz?
İş arıyorum hatta bugün iş görüşmesine gidecektim iş ( uzaktan değil iş yerinde olacakmış) bende vazgeçtim çünkü gidiş 2 saat eve dönüş 2 saat toplam 4 saat o yola kesinlikle dayanamazdim eğer ki işe alinsaydim

Madem konu yazıp çözüm arıyorsun
Tezgahı boş veriyorsun
Kredi çekip alanında uzman bir ruh ve sinir hastalıkları doktoru bulup ailece tedavi oluyorsunuz
Bu kız erkek kardeş aile içi melesini geçmiş
Benim evdekiler yüzünden psikolojim bozuldu desem . Üniversiteye gidince biraz sakinlesmiş durulmuştum. Aile evine dönünce olanlar oldu yine . Allah cezami verseydi de aile evine donmeseydim çünkü aile evi en büyük ceza

İş arıyorum hatta bugün iş görüşmesine gidecektim iş ( uzaktan değil iş yerinde olacakmış) bende vazgeçtim çünkü gidiş 2 saat eve dönüş 2 saat toplam 4 saat o yola kesinlikle dayanamazdim eğer ki işe alinsaydim
Ben de işe ilk başladığımda o kadar yol çekiyordum. Kaç yaşındasın? Alanın neydi? Konuyu tam anlamak için soruyorum

Tek diyebilceğim ablanızı bulaştırmayın. Bu saçma sapan kaosun içine çekmeye çalışmayın. Haliniz tavrınız tepkileriniz çok çocukça.
Ablam bencil bir insan. Umrumda bile değil bizim yaşadıklarımız. O kadar zoruma gidiyor ki . Evde en çok onu sevdim ona değer verdim. Evde dedikodusu yapılınca onu savundum haksız yere koyulunca ben hakkini savundum. Ama o gelmiş bana diyor ki sen haksizsin gecinmez birisin. Evine bile istemiyor biliyor musun. Direk söyleyemez ancak hal ve hareketlerinden anladım. O kadar hayal kırikligi yaşattı ki soğudum uzaklaştım artık. Bir karses olarak manevi açıdan beklentisi oluyor insanın. Agladigimi gördü neyin var demedi. Üniversitede yine çok zorlandim arayıp sormadı. Kardeşlik bu değil böyle bir şey değil. Tatilde bizim eve geliyor. Bizimle vakit geçirmek yerine görümceleri kaynanası eltileriyle vakit geçiriyor. Demekki onlara bizden daha fazla değer veriyor. Zaten baba evinden çıkan gerçek yüzünü belli ediyor. Bende bir çıkayım baba evinden arayıp soran ne olsun

Ben de işe ilk başladığımda o kadar yol çekiyordum. Kaç yaşındasın? Alanın neydi? Konuyu tam anlamak için soruyorum
Ya hadi diyelim ki ise başladım . Evdekileri ikna etmekle uğraşamam. Eve dönene kadar muhtemelen akşam sekiz yada sekiz buçuk olur. Birinin beni duraktan alması gerek. Kimse de almayacağına göre ve karanlık olacağına göre işe gitme diyecekler

Of yine mi sen?
Kpss çalışmaktan da bunalıma girip bıraktım desem ! Sabrın sonu selamet değil ki zaten torpil istiyor artık torpil yoksa çalışmanın da anlamı yok
Hala aynı cümleler. Evlen de herkes rahatlasın. Senden başka bir şey olmaz.

Ben anlamadım kazık kadar insanlar evde oturuyor babanızın eline mi bakıyorsunuz?
Evet kazık kadar insanlar. Düşünce yok abim ve kardeşimde. İlk dönem ben çalışıyordum sonra çıkarıldım. Ben destek oldum diğerleri düşüşünsün artık umrumda değil. Ayrıca benim bir harcamam olmuyor diğerleri düşünsün

Back
X