Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

stsareseven

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
47
-247
1
Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere 1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi?
Bu çağda neden böyle ilkel bir yöntem düşünüyorsunuz? Doğum bu doğum. Bir komplikasyon olsa napıcaksınız? Bebek ölse, sakat kalsa, siz kan kaybından ölseniz vs çok mu güzel olacak? Millet fıldır fıldır tam teşekküllğ hastane arar, yeni doğan yoğum bakımı olmayan hastanede doğurmaz siz ev diyorsunuz

A canım yorumun için teşekkür ederim gerçekten ama öncelikle insanların fikirlerine saygılı olmayı öğrenmeniz gerekiyor. Bencede hangi çağda yaşadığımızı düşünürsek, sabırla beklediğim minik yavrum için gerekli araştırmaları yapmış olduğumuzu, onun için en iyisini istediğimizi tahmin etmelisiniz. Sormuş olduğum sorulara yanıt aradığımı belirterek iyi günler diliyorum size

Isinin ehli ebeyle calisacaksaniz ve kadin dogum doktoru da olacaksa olur. Tabi kendinize guveniyorsaniz. Olaki bi komplikasyonda doktor hemen mudehale edebilmeli.

Bu zamanda evde doğum yapmak ne kadar sağlıklı sizce acaba,ters giden birşeyle olsa ne olacak peki.
Doğum esnasında çıkacak olan seslerede bişi demiyorum,evde doğum riskli canınızı ve bebeği riske atmayın.
Doktorunuz ne diyor buna.

Isinin ehli ebeyle calisacaksaniz ve kadin dogum doktoru da olacaksa olur. Tabi kendinize guveniyorsaniz. Olaki bi komplikasyonda doktor hemen mudehale edebilmeli.
İşinin ehli meşhur bir ebe kendisi. fakat ayriyeten evde doğumda yanımda olması için konuştuğum kadın doğum doktoru yok. Malum evde doğum konusuna bakış bizim ülkemizde çook gerilerden geldiği için bunu doktorlar kabul etmez diye düşünüyordumm ama yinede danisabilecegim Bi kadın doğum uzmani biliyorum. Yorumun için teşekkür ederim .

Ya bu devirde evde doğum ne alaka ? Benim bebeğimin boynunda kordon vardı ve doğumum zor ilerlemişti en sonunda gerçekten hiç gücüm kalmadığı için zorlandım doğumdan sonra bebeğime 5 dk kadar oksijen vermek zorunda kaldılar hemen . Ayrıca yan odada doğum yapan kadının 3. Doğumuydu o kadar tecrübeli olmasına rağmen bebek kanalda kalmıştı doktor kaç kere bağırdı bebeği kurtarmak için hiç unutmuyorum bebek doğdu mosmor oksijensiz kalmış onu da hemen götürdüler . Sizin de böyle şeyler yaşamayacağınızın garantisi var mı ? Sadece ebe ile evde olacağına cidden inanıyor musunuz?

Evde doğurmak gerçekten cesaret işi ve farklı bir bakış açısı bir şey diyemiyorum, saygı duyuyorum ama bebek doğduktan sonra bebek doktorunun gerekli kontrolleri yapması gerekiyor ve doğum sonrası hemen vurulması gereken önemli aşılar ve yapılması gereken önemli testler var bu aşamaları nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz?

Sizi tebrik ediyorum bunun devirle alakasi yok en güzel doğum evde yapilandir, sağlikla kucağınıza alin insallah,ebeniz işi ehli biriyse siz de ona güveniyorsaniz sorun yok

ben evde doğmuşum :)

Dogum saatım bılınmıyor diye hep üzgünüm. Lütfen not edin saati :)
Şaka bir yana herhangi bir aksi durumda hemen müdahale edelebilir olacak mı ?
Ben olsam korkardım sanırım. Acil bir durum olabilir diye.

Çocuğun hayatı ve sağlığı söz konusuyda saygı bile duymuyorum. Devlet el atmalı kesinlikle böyle ‘ebeveynlere’ . Çocuğum doğumda öldü/sakat kaldı bilmenne diye haberlerde görürüz sonra. Daha yakın zamanda evde ebe konusu vardı burda faciayla sonuçlanmış. Allah akıl fikir versin.

Sizi tebrik ediyorum bunun devirle alakasi yok en güzel doğum evde yapilandir, sağlikla kucağınıza alin insallah,ebeniz işi ehli biriyse siz de ona güveniyorsaniz sorun yok
Çocuk oksijensiz kaldığı bir komplikasyonda da evde müdahale edersiniz oturup hastaneye gitmezsiniz :)

Bu avamlıkla nasıl bu yaşa gelebildiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…