Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Türkiye'de çok tercih edilmese bile yurtdışında pekçok insan bu yolu seçiyor artık. Kuzenim (Almanya’da) evde doğum yaptı.
Evet ebe ve eşiniz yeterli. Ancak öncesinde mutlaka gerekli tüm kontrolleri yaptırmış olun. Bebeğin pozisyonu, kordon, suyu, çatı muayenesi vb.. Doğum anı ve sonrası için oluşabilecek komplikasyonlar için alternatiflerinizi detaylı bir şekilde planlayın. Hangi aşamada hastahane aranacak, ne kadar sürede hastahaneye yetişebiliyorsunuz gibi detayları gözden geçirin.
Diğer sorunuza gelecek olursak o çığlık çığlığa doğum sahnesi filmlerde oluyor Zaten eğer o şekilde bağırırsanız rahat bir şekilde doğumu tamamlamanız mümkün değil. Düzenli bir şekilde nefes alıp verdiğiniz sürece de komşuları rahatsız edecek bir ses olmayacaktır.
Yine de yırtılmanızın ve kanamanızın olması, bebekte oluşabilecek herhangi bir sorunda hastahaneye geç kalınması gibi ihtimaller olduğunu unutmayın

Tüm planlarınız herşey yolunda giderse üzerine
Herşey yolunda giderse zaten ebeye de ihtiyacınız yok zira mağarada tarlada tek başına doğuran insanlar oldu geçmişte değil mi iki ıkınmaya çıkıverir ne olacak
Peki işler yolunda gitmezse ne olacak? Kanamanız olursa işinin ehli ebe dikiş iğnesi ipliğiyle mi durduracak kanamayı?
Bebek kanala sıkışıp kalırsa ekmek bıçağıyla evde sezeryan ameliyatı mı yapacak?
Bebek oksijensiz kalırsa pipetle mi üfleyecek?
Bebeğin kalbi durursa saniyeler içinde hastaneye nasıl yetiştirilecek hastane sizin dairenin üst katında mı?
Bebeğin acil yoğun bakıma küveze ihtiyacı olursa bebeği turşu kavanozuna koyup kapıya yoğun bakımdır girilmez mi yazacak ebe hanım?
Bebeğe acil müdahale gerekirse damar yolu açıp evdeki aspirini mi sulandırıp takacak?
Doğum hastane ortamında en uzman doktorlarla öncesinde tüm kontroller yapıldığı halde bile bir muamma iken sizin amacınız ne?
Bebeğiniz için en doğrusu neden bunca tehlikeye maruz bırakmak?
Evde doğum yaptığınız için bebeğiniz ölürse onun için en doğrusu buydu mu diyeceksiniz?
Kendi hayatınızı riske atabilirsiniz umrumda olmaz böyle bir hakkınız var ama bebeğiniz için yok
Evde doğumda bunca tehlike var tek bir artısı yok amacınız ne? Bebeğinizin hayatını bile bile inatla riske atmanızın sebebi ne?
Normal doğumda herşey yolunda gittiği takdirde zaten bir gün sonra evinize döneceksiniz bebeğinizin katili olma ihtimalini size böyle inatla savunduran cazip kılan ne?

Daha geçtiğimiz günlerde okudum burada, bu sitede, okurken benim gözlerim doldu. Bulsun okusun o konuyu kadın vicdan azabından kıvranıyor nasıl yaptım böyle bir hata diye. Çocuk son saniye
yetişmiş hastaneye. Bebekte olabilecekleri geçtim kendi kanaması durmazsa napıcaklar bez tıkayıp durmasını bekleyecek herhalde hastaneye gidene kadar kan kaybından şoka girmezse.

Bence cok riskli ve korkunc. Siz suan en normalini dusundugunuz icin size bu durum normal geliyor. Ama dogum esnasinda sizde veya bebeginizde kotu bi durum gelistiginde o evime yakin hastane var dediginiz hastaneye gidene kadar yenidogan bebekler öluyor. Bence ne kendi hayatinizi ne bebeginizi riske etmeyin sahsi fikrim.

Ben Hollandada yasiyorum ve burda evde dogum cok normal bisey bu devirde olurmu diyenleri anlayamiyorum. Hastanede dogurupta basina nenisler gelenlerde var yani. Sonucta yaninizda ebe olacak ve tecrubesi olacak mudahale edenilir ve en ufak seyde hastaneye gidebilirsiniz. Riskiniz varsa zaten kontrollerde soyler doktor ona gore olup olmayacagina karar verirsiniz.

Bende evde dogumu cok istiyordum ama kilomdan dolayi maalesef hastanede dogum yapmak zorundayim. Eskiden dogum yapanlar nasil yapmissa bizde yapabiliriz dogamizda var bu sonucta. Bence nasil rahat ediyorsaniz oyle yapin. Ses konusuna gelince komsulariniza haber verin onceden evde dogum yapicam diye ses duyunca gelmezler ozaman.

Peki cocuga dunyaya gelmek istedigini sordunuz mu .
Cok sacma bir yorum olmus. Eger bir risk varsa hastanede 100tane doktorda olsa yaninda yine olur. Sakat kalacak bi durumu yok kontrolleri duzgunse bir riski yoksa sokaktada dogabilir, agirdada, tarladada istedigi yerde dogum yapabilir bir kadin. Dogamizda normal dogum var simdi ki bayanlar cok nazli ve rahatina duskun oldugu icin farkli bir sekilde dogum yapmayi tercih ediyor.

Hastanede hayatini kaybeden bebek olmuyormu? Ebeveynlik hastanede dogurmakla mi oluyormus? Sonucta bir kisi ebe olmus tecrubesi var ve neyi nasil yapacagini biliyordur.

Bizim insanlarin bu geri kafaliligini dusuncelerini anlayamiyorum. Ebeveynligini dogum sekline baglamak nedir ya. Hastanede dogurupta cocugu kaybolan, baska cocukla karisan, bi anda birsey yokken cocugunu kaybeden neler neler oluyor. Hanimefendi evinde guvenli bi yerde dogumunu yapmak istiyor ve bence cok guzel de dusunuyor.

O zaman diş ağrısı yaşadığımızda da berbere gidip çektirelim çünkü eskiler öyle yapmış ve biz nazlanmayalım.

O zaman diş ağrısı yaşadığımızda da berbere gidip çektirelim çünkü eskiler öyle yapmış ve biz nazlanmayalım.
Berberin dis cekemeyecegini bilecek kadar cahil degiliz demi artik?
Sonucta ebe olacak yaninda ebe ne ise yarar bir fikriniz var mi acaba? Simdi berber-disci kiyaslamasiyla. Ebe-kadin dogum uzmani kiyaslamasi yapmak cok sacma birsey degilmi .

Ben de çok isterdim ev ortamımda hastane stresine girmeden pırt diye bebek doğurmayı. Cesaretinizi de kırmak istemiyorum ama işler öyle gitmiyor. Son anda komplikasyon yaşadım ve kendi doktorum gelene kadar ameliyathaneye girmemek için ağladım. Şu an elimizin altında imkanlar varken, doğal doğumu destekleyen hastaneler doktorlar varken risk almazdım. Bence ebenizle güzel bir hastane bulun.

Sonucta ebe olacak yaninda ebe ne ise yarar bir fikriniz var mi acaba? Simdi berber-disci kiyaslamasiyla. Ebe-kadin dogum uzmani kiyaslamasi yapmak cok sacma birsey degilmi .
Ebe bebek oksijensiz kaldığında evde ne yapacak?
Kadının kanaması olduğunda ne yapacak?
Kadın makatına kadar yırtıldığında ne yapacak?
Bebek kanala takıldığında ne yapacak?
Bebeğin kalbi durduğunda ne yapacak?
Bebek doğduğu anda kan alıp aşılarını ebe mi yapacak?

Kadının aşırı kanaması olunca ebe mi durduracak? Siz olabilecek komplikasyonlarda hastane ortamının ve donanımının faydasının farkında mı değilsiniz acaba? Hastane varken neden riske atalım kendimizi? Doğumu hastanede yapınca neden nazlilik olsun adi? Tedbirli olmak ne zamandan beri rahatına düşkünlük oldu ki? Sanırım siz hastanede doğum yapan herkesin sezeryanla yaptığını sanıyorsunuz.

Sanırım böyle durumlar yaşanınca takdiri ilahi denilecek. Başka açıklaması yok çünkü.

Ambulans diye birsey var. Oyle bir durumda zaten mudahale edilir. Simdi negatif dusunup herseyin kotu gececegini dusunup ona gore neden hareket edelim ki. Dogumu cok kolay ve sorunsuzda gecebilir sonucta.

Hastane esittir sezeryan demiyorum ben oyle olmayacagini bende biliyorum. Ama benim anlayamadigim evde dogum neden bu kadar tepki aliyor. Gayet normal ve dogal bisey guvenli ortamda dogum yapmak ve bunu istemek. Herseyin kotu olacagini dusunursek hic cocuk yapmamamiz gerekiyor. Sonucta hastanedede bir cok bebegimiz hayatini kaybediyor yanlis mudahale sonucu yada badka sebeplerden. Evde dogum yapmak bu riski cogaltmiyor. Hastanede doktor var diyoruz ama bazi doktorlarin hic bir bilgisi yok yada umursamiyor olabilir.

Affedersiniz ama ebede salak degildir yani bebegin yada annenin hayatini tehlikeye atacak bir durum oldugunda ambulans cagirir. Ve bir cok konuda nasil mudahale edecegini bilir.

Bizim burdaki ebeler kesilmesi gerektiginde onu da yapiyor dogumdan sonra dikiste atiyor. Ve hangi durumda ne yapacaklarini gayet iyi biliyorlar. En kotu senaryoyu dusunup guzel gecebilecegini bir kenara atmamak gerekiyor. Bu saydiklarinizin hic biri olmayabilirde.

Aynen haklısınız. Ambulans gelene kadar anne de bebek de olmemeye çalışır. Sizinle bu konuda tartismamaya karar verdim. Haklısınız. Güvenli hastane ortamı varken heyecan arayalım. Esegimizi sağlam kazığa bağlamayalım diyar diyar dolaşıp arayalım sonra. Bulamazsak da ah vah ederiz geçer. Mantıklı bence.

Bende size hicbirsey demiyorum
evde dogum heyecan aramak degil ve hastanede evden guvenli degil. Doktorlarin tavsiye etmesinin sebebi 99% maddiyattan geciyor Turkiyede hastaneler para odakli calistigi icin…

Bende evde doğum yaptım ama maalesef dikişlerimi ebe iyi yapamamış ,ama hastanede doğum yapanlar üşütüyor diye bilgim var birde bedenini sıcak tut , ben 1 hafta ayağa kalkamadım eşim wc kucağında götürmüştü sonra kalktım ,hızla iyileştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…