- 31 Mart 2022
- 2.044
- 1.638
- 63
- Konu Sahibi stsareseven
-
Tüm planlarınız herşey yolunda giderse üzerineİşinin ehli meşhur bir ebe kendisi. fakat ayriyeten evde doğumda yanımda olması için konuştuğum kadın doğum doktoru yok. Malum evde doğum konusuna bakış bizim ülkemizde çook gerilerden geldiği için bunu doktorlar kabul etmez diye düşünüyordumm ama yinede danisabilecegim Bi kadın doğum uzmani biliyorum. Yorumun için teşekkür ederim .
Daha geçtiğimiz günlerde okudum burada, bu sitede, okurken benim gözlerim doldu. Bulsun okusun o konuyu kadın vicdan azabından kıvranıyor nasıl yaptım böyle bir hata diye. Çocuk son saniyeAmin arkadaşım amin söylediklerinde öyle haklısın ki . O bebeğe soruldu mu evde mi doğmak istiyorsun diye ? Çocuğa birşey olsa müdehale gerekse Allah korusun bebek sakat kalsa sorumlusu kim ? Çocuk böyle bir hayatı isteyecek mi ?
Ben Hollandada yasiyorum ve burda evde dogum cok normal bisey bu devirde olurmu diyenleri anlayamiyorum. Hastanede dogurupta basina nenisler gelenlerde var yani. Sonucta yaninizda ebe olacak ve tecrubesi olacak mudahale edenilir ve en ufak seyde hastaneye gidebilirsiniz. Riskiniz varsa zaten kontrollerde soyler doktor ona gore olup olmayacagina karar verirsiniz.Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Peki cocuga dunyaya gelmek istedigini sordunuz muAmin arkadaşım amin söylediklerinde öyle haklısın ki . O bebeğe soruldu mu evde mi doğmak istiyorsun diye ? Çocuğa birşey olsa müdehale gerekse Allah korusun bebek sakat kalsa sorumlusu kim ? Çocuk böyle bir hayatı isteyecek mi ?
Hastanede hayatini kaybeden bebek olmuyormu? Ebeveynlik hastanede dogurmakla mi oluyormus? Sonucta bir kisi ebe olmus tecrubesi var ve neyi nasil yapacagini biliyordur.Çocuğun hayatı ve sağlığı söz konusuyda saygı bile duymuyorum. Devlet el atmalı kesinlikle böyle ‘ebeveynlere’ . Çocuğum doğumda öldü/sakat kaldı bilmenne diye haberlerde görürüz sonra. Daha yakın zamanda evde ebe konusu vardı burda faciayla sonuçlanmış. Allah akıl fikir versin.
O zaman diş ağrısı yaşadığımızda da berbere gidip çektirelim çünkü eskiler öyle yapmış ve biz nazlanmayalım.Peki cocuga dunyaya gelmek istedigini sordunuz mu.
Cok sacma bir yorum olmus. Eger bir risk varsa hastanede 100tane doktorda olsa yaninda yine olur. Sakat kalacak bi durumu yok kontrolleri duzgunse bir riski yoksa sokaktada dogabilir, agirdada, tarladada istedigi yerde dogum yapabilir bir kadin. Dogamizda normal dogum var simdi ki bayanlar cok nazli ve rahatina duskun oldugu icin farkli bir sekilde dogum yapmayi tercih ediyor.
Berberin dis cekemeyecegini bilecek kadar cahil degiliz demi artik?O zaman diş ağrısı yaşadığımızda da berbere gidip çektirelim çünkü eskiler öyle yapmış ve biz nazlanmayalım.
Ebe bebek oksijensiz kaldığında evde ne yapacak?Berberin dis cekemeyecegini bilecek kadar cahil degiliz demi artik?
Sonucta ebe olacak yaninda ebe ne ise yarar bir fikriniz var mi acaba? Simdi berber-disci kiyaslamasiyla. Ebe-kadin dogum uzmani kiyaslamasi yapmak cok sacma birsey degilmi.
Kadının aşırı kanaması olunca ebe mi durduracak? Siz olabilecek komplikasyonlarda hastane ortamının ve donanımının faydasının farkında mı değilsiniz acaba? Hastane varken neden riske atalım kendimizi? Doğumu hastanede yapınca neden nazlilik olsun adi? Tedbirli olmak ne zamandan beri rahatına düşkünlük oldu ki? Sanırım siz hastanede doğum yapan herkesin sezeryanla yaptığını sanıyorsunuz.Berberin dis cekemeyecegini bilecek kadar cahil degiliz demi artik?
Sonucta ebe olacak yaninda ebe ne ise yarar bir fikriniz var mi acaba? Simdi berber-disci kiyaslamasiyla. Ebe-kadin dogum uzmani kiyaslamasi yapmak cok sacma birsey degilmi.
Sanırım böyle durumlar yaşanınca takdiri ilahi denilecek. Başka açıklaması yok çünkü.Ebe bebek oksijensiz kaldığında evde ne yapacak?
Kadının kanaması olduğunda ne yapacak?
Kadın makatına kadar yırtıldığında ne yapacak?
Bebek kanala takıldığında ne yapacak?
Bebeğin kalbi durduğunda ne yapacak?
Bebek doğduğu anda kan alıp aşılarını ebe mi yapacak?
Kadına zerre kadar acımam sonuçta herkesin istediği gibi ölme yada çile çekme hakkı var banane ama ya bebekSanırım böyle durumlar yaşanınca takdiri ilahi denilecek. Başka açıklaması yok çünkü.
Ambulans diye birsey var. Oyle bir durumda zaten mudahale edilir. Simdi negatif dusunup herseyin kotu gececegini dusunup ona gore neden hareket edelim ki. Dogumu cok kolay ve sorunsuzda gecebilir sonucta.Kadının aşırı kanaması olunca ebe mi durduracak? Siz olabilecek komplikasyonlarda hastane ortamının ve donanımının faydasının farkında mı değilsiniz acaba? Hastane varken neden riske atalım kendimizi? Doğumu hastanede yapınca neden nazlilik olsun adi? Tedbirli olmak ne zamandan beri rahatına düşkünlük oldu ki? Sanırım siz hastanede doğum yapan herkesin sezeryanla yaptığını sanıyorsunuz.
Affedersiniz ama ebede salak degildir yani bebegin yada annenin hayatini tehlikeye atacak bir durum oldugunda ambulans cagirir. Ve bir cok konuda nasil mudahale edecegini bilir.Ebe bebek oksijensiz kaldığında evde ne yapacak?
Kadının kanaması olduğunda ne yapacak?
Kadın makatına kadar yırtıldığında ne yapacak?
Bebek kanala takıldığında ne yapacak?
Bebeğin kalbi durduğunda ne yapacak?
Bebek doğduğu anda kan alıp aşılarını ebe mi yapacak?
Aynen haklısınız. Ambulans gelene kadar anne de bebek de olmemeye çalışır. Sizinle bu konuda tartismamaya karar verdim. Haklısınız. Güvenli hastane ortamı varken heyecan arayalım. Esegimizi sağlam kazığa bağlamayalım diyar diyar dolaşıp arayalım sonra. Bulamazsak da ah vah ederiz geçer. Mantıklı bence.Ambulans diye birsey var. Oyle bir durumda zaten mudahale edilir. Simdi negatif dusunup herseyin kotu gececegini dusunup ona gore neden hareket edelim ki. Dogumu cok kolay ve sorunsuzda gecebilir sonucta.
Hastane esittir sezeryan demiyorum ben oyle olmayacagini bende biliyorum. Ama benim anlayamadigim evde dogum neden bu kadar tepki aliyor. Gayet normal ve dogal bisey guvenli ortamda dogum yapmak ve bunu istemek. Herseyin kotu olacagini dusunursek hic cocuk yapmamamiz gerekiyor. Sonucta hastanedede bir cok bebegimiz hayatini kaybediyor yanlis mudahale sonucu yada badka sebeplerden. Evde dogum yapmak bu riski cogaltmiyor. Hastanede doktor var diyoruz ama bazi doktorlarin hic bir bilgisi yok yada umursamiyor olabilir.
Bende size hicbirsey demiyorumAynen haklısınız. Ambulans gelene kadar anne de bebek de olmemeye çalışır. Sizinle bu konuda tartismamaya karar verdim. Haklısınız. Güvenli hastane ortamı varken heyecan arayalım. Esegimizi sağlam kazığa bağlamayalım diyar diyar dolaşıp arayalım sonra. Bulamazsak da ah vah ederiz geçer. Mantıklı bence.
Bende evde doğum yaptım ama maalesef dikişlerimi ebe iyi yapamamış ,ama hastanede doğum yapanlar üşütüyor diye bilgim var birde bedenini sıcak tut , ben 1 hafta ayağa kalkamadım eşim wc kucağında götürmüştü sonra kalktım ,hızla iyileştimSelam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?