- 25 Temmuz 2013
- 13.356
- 54.547
- 798
- Konu Sahibi stsareseven
-
Her şey normal diye normal doğuma alınıp son anda acilen sezeryana alınan insanlar var. Sizi oldukça cesur gördüm. Hayırlısı olsun.Son anımıza kadar tüm kontroller yapılacak, bebeğin pozisyonları açılma vs.aksi bir durum olmadığı takdirde evde olcak inşallah. Bu konuları detaylı olarak yüz yüze önümüzdeki haftaki randevuda konuşucaz.
Nasıl en güzel doğum oluyor? Benim bebeğimin kalbi durmuştu doğumda, müdahale edilmese kaybedecektik. Yorum yaparken vebal de aliyorsunuz .Sizi tebrik ediyorum bunun devirle alakasi yok en güzel doğum evde yapilandir, sağlikla kucağınıza alin insallah,ebeniz işi ehli biriyse siz de ona güveniyorsaniz sorun yok
Saatlerce ıkınamazsa, kordon dolanmışsa, bebek kanalda sıkışırsa hastaneye yetisebileceklerini sanıyorlar. Bebeğin oksijensiz kalmasında saniyelerin önemi yokmuş gibi.Oluşabilecek komplikasyonlarda 1 saniyenin bile önemi varken "evim hastaneye yakın" açıklamasını çok saçma buldum.
Hastane ortamı evde ne kadar sağlanabilir? Ev ne kadar steril olabilir? İyi hastanelerde iyi koşullarda doğum hizmeti alabilirsiniz. Kendinizi de bebeği de riske sokmak bu. Birileri de gelmiş alkış tutuyor. Birinize bir şey olsa vebal alacaklar, haberleri yok.
Ebe işinin ehliymiş.Saatlerce ıkınamazsa, kordon dolanmışsa, bebek kanalda sıkışırsa hastaneye yetisebileceklerini sanıyorlar. Bebeğin oksijensiz kalmasında saniyelerin önemi yokmuş gibi.
Burada böyle bir evde doğum konusu açılmıştı, çok üzülmüştüm ona. İnsan, olabilecek her türlü soruna karşı hastane ortamı ister.
Allah akıl versin ne diyelim ki.
İnşallah bir facia yaşanmaz. Konu sahibi kararlıysa diyecek bir şey yok. Diyor ya doktorlar hoş karşılamaz, hoş karşılamak değil doktora kabul ettiremezsin ki evde doğum yaptırmasını. O sorumluluğun altına girmek istemez.Ebe işinin ehliymiş.Ev ortamında bir prof bile yetersiz kalabilirken ebeye güvenmeyi anlamıyorum. Konu, işinin ehli olması değil, ortamın yetersizliği.
Ben sadece kişisel düşüncemi bellirttim konu sahibide kendisi uygun görmüş zatenNasıl en güzel doğum oluyor? Benim bebeğimin kalbi durmuştu doğumda, müdahale edilmese kaybedecektik. Yorum yaparken vebal de aliyorsunuz .
Ben sadece fikrimi belirttim isteyen istedigini yapar ne demek avamlık lafinizi bilipde yorum yapinBu avamlıkla nasıl bu yaşa gelebildiniz?
Sonucunda hayati tehlike olabilecek durumlara fikir diyemezsiniz. Tek güvenli yol bir sağlık kuruluşuyken bunu kötüleyip başka bir yöntemi desteklemenize fikir diyemezsiniz.Ben sadece fikrimi belirttim isteyen istedigini yapar ne demek avamlık lafinizi bilipde yorum yapin
Faciayla sonuclanabilecek bir şeyi destekleyip düşüncemi belirttim sadece diyemezsiniz. Konu sahibi Allah korusun doğumda bebeğini kaybetse ya da aşırı kanamadan kendisi vefat etse yine olsun en güzel doğumu yaptın mi diyeceksiniz mesela? Önünü arkasını düşünmeden insanların eylemlerini desteklemeyin bence.Ben sadece kişisel düşüncemi bellirttim konu sahibide kendisi uygun görmüş zaten
Zaten konu sahibini kararini vermis ben sizle ayni fikri savunmuyorum diye yüklenemezssiniz cesaret edip goze alinabiliyorsa yapilir ben sağlik kurulusunu kötülemiyorum bana gore bu doğru sizle ayni fikri savunmak zorunda değilim.Sonucunda hayati tehlike olabilecek durumlara fikir diyemezsiniz. Tek güvenli yol bir sağlık kuruluşuyken bunu kötüleyip başka bir yöntemi desteklemenize fikir diyemezsiniz.
fikir belirtmek başka birşey, " en güzel doğum evde yapılandır " diye kesin hüküm verir yazmak başka bişeyBen sadece kişisel düşüncemi bellirttim konu sahibide kendisi uygun görmüş zaten
Amin arkadaşım amin söylediklerinde öyle haklısın ki . O bebeğe soruldu mu evde mi doğmak istiyorsun diye ? Çocuğa birşey olsa müdehale gerekse Allah korusun bebek sakat kalsa sorumlusu kim ? Çocuk böyle bir hayatı isteyecek mi ?Çocuğun hayatı ve sağlığı söz konusuyda saygı bile duymuyorum. Devlet el atmalı kesinlikle böyle ‘ebeveynlere’ . Çocuğum doğumda öldü/sakat kaldı bilmenne diye haberlerde görürüz sonra. Daha yakın zamanda evde ebe konusu vardı burda faciayla sonuçlanmış. Allah akıl fikir versin.
En güzel doğum evde yapılan doğummu sizce,epey saçmalamışsınız..Sizi tebrik ediyorum bunun devirle alakasi yok en güzel doğum evde yapilandir, sağlikla kucağınıza alin insallah,ebeniz işi ehli biriyse siz de ona güveniyorsaniz sorun yok
Ne olacak abla tabi böyle cahil cahil yorum yapan arkadaş gelip bebeği kurtaracakEn güzel doğum evde yapılan doğummu sizce,epey saçmalamışsınız..
Komplikasyon çıkarsa kordon dolansa ne olacak,yada bebek ters gelirse.
Bu tarz düşünceleri hiç anlamıyorum,akıl vermek bedava nasılsa.Ne olacak abla tabi böyle cahil cahil yorum yapan arkadaş gelip bebeği kurtaracak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?