evde geçim düzenini nasıl sağlıyorsunuz...

em__oss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
429
1
0
İstanbul
merabalar kızlar...

bende yakında evliler kervanına katılacağım hadi hayırlısı
eşim çalışacak ben çalışmayacağım.
türkiye standartlarına göre maaş çok şükür iyi başka biyere geçiş yapacak ve maaşımız daha çok artıcak evimizde var.

şimdi merak ettiğim baştan düzeni koyarsan hep öyle gider bende öyle bir uygulama yapmak istiyorum.
çünkü ben harcamayı seven bi insanım ama öyle savurganlık derecesinde olmaz bu sorumluluklarımı borçalarımıda bilirim.
nasıl düzenleme yapıyorsunuz maaşı alınca.
mutfak parası ayrı sizin kendi harçlıgınız ayrı vs?gibi birşeymi yapıyorsunuz.
fikir almak istiyorum sizlerden.

hayırlı olsun

eşin kamulumu ?? biz kiradayız mecburen polis eşiyim yetmiyor o yüzden Allah izin verirse bende okuyorum bende çalışcam

yaşadın ile göre değişiyor geçim

Ayıp olmazsa eş adayın ne kadar ücret alıyor. Söylersen eğer sana geçim tablosu ayarlarım üstelik yatırım yapmanızı sağlarım

hayırlı olsun

eşin kamulumu ?? biz kiradayız mecburen polis eşiyim yetmiyor o yüzden Allah izin verirse bende okuyorum bende çalışcam

yaşadın ile göre değişiyor geçim

eşim öğretmen canım ama şuanda özel bi okulda çünkü maaşlar daha yüksek ve başka bi okuldan teklif geldi çok iyi bi maaşla oraya geçmeyi düşünüyor.
istanbulda oturuyoruz ...
ama para biriktirmeye kalkarsak epey biriktirebiliriz yani bu düzeni nasıl koymalıyım diye düşünüyorum...
mesela her hafta mutfak parası için bi miktarmı ayırıyorsuunuz?öyle yaptığımda eşimle büyük markete gitsem diye düşünüyorum abur cuburları toparlar geliriz busefer mutfak için ayırdıgımız para o haftalık kalmaz
bunun gibi şeyler

ahhh ahh güzelim sorma eşim 2,400 maaş alıyor aylık 200 zor kalıyor çünki yeni evliyim 7 aylık herşeyi biz aldık düğün borcu felan

1,500 kredi kartı geliyor 900 ü taksitler felan geri kalanı biz ıvır zıvır düşün yani

mıtfağa aylık 5 kere 100 tlllik alışveriş yavıyorum ki ful dolu olur dolabım zor yetiyor 2 kişiyiz :)) ama sizin kiranız yok gayet ii geçinirsiniz korkma

her ay kenara 50 olmadı 100 at yok say

abur cuburlar en fazla 50 tl tutuyor insan çikolata cips kola meyva suyu yaş pastası çerezi başka alcak bişe bulamıyor :))

eşinin maası ne kadar iyi olursa olsun bence kadın yinede calısmalı kendı ıhtıyaclarını kendısı alabılmelı....neyse ben maaşı alınca faturaları kredi kartlarını mutfak ıhtıyaclarını karsılıyorum gerısınıde kendıme harcıyorum tabı hesapta yıne para bırakıyorum eşim maası alınca bir kısmını biriktirmek ıcın ayırır bır kısmı ıhtıyaclarını alır gerısıde bıze kar kalır..ay bası eşim ay ortası ben maas aldıgım ıcın sıkıntı olmuyor

sana tavsıyem calısabılıyorsan calıss

canım evet kiramız yok bizim birde düğün borçlarımız olmayacak çok şükür iki tarafın aileleride üstüne düşenleri hep yaptılar.bize ödeyecek birşey yok.
şuan maaşımız 2000tl
yeni okula geçince 2500tl olacak inşallah.
geçim derdi çok zor sanırım bugüne kadar babamın evinde faturalar nezaman gelir bilmem.
ama şuan düzen şart ve baştan bi yol izlemem lazım ki öyle devam etsin.

tatlım bizzim de öyşe belli harcamalarımız vardır ...

mesela büyük marketlere gtmeyiz bime gideriz..

çünkü hala evimiz yok bizim ve bborçlarımız var borçlarımız bitene kadar sıkmayı düşünüyoruz.

100 tl her ay bime harcarız..

100 tl her ay pazara harcarız iki haftada bir çıkarım iki kişiyiz yetiyor..

onun dışında 300 kirada veririz..

500 kredi borcumuz var...

150 koltuk takımı bırcu...

300 faturalar....

kalanıda bizeharçlık kalır.. her ay ki düzenli harcamalarımız böyledir ...

bunun yanı sıra okul taksitim çıkar arada bir ... senin böyle dertlerin yok kiradır borçtur ooooo kenarra para koyarsınız

şöyle yapabılrsın maas aldıgı vakıt buyuk marketlerden alısverısınızı yaparsınz aldıklarınız epey yeter zaten her hafta da harclık alırsın onada kendı ıhtıyaclarına faturalara pay edersın ve bence eşinden aldıgın harclıklarla esnden habersız ufak tefek bırıkımler yap..5 yıllık evlı tavsyesı

ben açıköğretimden okuyorum şuanda canım .çalışmak istiyorum aslında ama okulu bitirip güzel bi iş bulabilirsem ...
çocuk oluncada çalışabileceğimi sanmıyorum çünkü ailem anadolu yakasında oturuyor ben avrupayakasında olacağım ve çocuğu bırakabileceğim kimse olmayacak

Tatlım bende çalışıyorum ama biz şöyle yapıyoruz. Bizim evimiz kira ben aylık faturalar için belli bir para kira için ayrı, mutfak için ayrı, çocuk için ayrı, taksitler için ayrı kendim ve eşim içinde ayrı para ayırıyorum geri kalanını birikim yapıyoruz. Market için olan parayı biraz fazla ayır ayır ki geride kalan paraya dokunma

süpersiniz tşk ederim bu tavsiyenizi dikkate alacağımm...
sonuçta büyükler herzaman doğruyu bilir ve söylerler.
tecrübeyle sabit.

ne kadar gelirse o kadar gider derler mesela ben calısmıorum ama burda bi topic var ordan neler neler kazanıorum ev ekonomisine katkı oluyor undan deterjana sampuandan sarküteri ürünlerine neler neler kazandım 1 yıldır bunlarla ugrasıorum cok ta memnunum alısverisimize baya katkı saglıyor benim gecim sıkıntım yok bu sayede para bile biriktirdim cok şükür bide evdeki hesap carsıya hiç uymuyo bana cpk misafir gelir yemekli her misafir 100 tl demek bunlarıda düsün gelen gidenin cok olacaksa

Son düzenleme:

rabbim kolaylık versin.
en kısa zamanda inşallah güzel bi yuvanız olur.
evet bizim o yönden çok çok şükür sıkıntımız yok ama düzeninize hayran kaldım.çünkü baştan böyle birşey yapmasam nerden aldığımız nereye gittiği belli olmayacak dediğim gibi her kadın gibi bende harcamayı severim olduğu zamanda daha çok harcanır oyüzden böyle bi tabloya ihtiyacım olacaktıteşekkürler

inş. canım güzel temennin için bende teşekkür ederimm....

hım o zaman şöyle yaparsın okul bittıkten sonra cocuk hemen düşünüyorsanız yap kurtul kreş cagına kadar sen bakarsın sonra krese verırsın okul cagı derken büyüyüp gider çunku yenı iş bulcaksın tam işe alstıgın vakıt hamılelık dolayısıyle uzak kalacaksın vs vs işe baslarken engelın kalmasın tabı eger hemen bebek dusunuyorsan...

süpersiniz tşk ederim bu tavsiyenizi dikkate alacağımm...
sonuçta büyükler herzaman doğruyu bilir ve söylerler.
tecrübeyle sabit.

rica ederim benım hep bi kenarda yastık altı vardr işe yarıyo emin ol

en çok marketi düşünüyorum zaten eşimle büyük markete gitmek istiyorum mesela ama nekadar gidersem gideyim hafta içi ufak tefek ihtiyaclar için küçük marketler işte bimdir vs gibi yerlere ihtiyaç duyuluyor.
ve nişanlımda abur cubur tatlı manyağı bende aksine pek sevmem
oyüzden dediğin gibi fazla ayırmam lazım markete yoksa benim harçlıktan gider

dalgaylamı yazdınız bilemiyorum ama evlilikteki düzeni sordum ben burda sonuçta herkesin tecrübesi farklı.

Dalgayla ne ilgisi var. Evlilikteki düzeni söyleyecektim bende yani şu kadar şuraya gider bu kadar buraya gider paranızdan şu kalır vs. Tecrübe derken de neyi kastettiniz. Anlamadım neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…