Dalgayla ne ilgisi var. Evlilikteki düzeni söyleyecektim bende yani şu kadar şuraya gider bu kadar buraya gider paranızdan şu kalır vs. Tecrübe derken de neyi kastettiniz. Anlamadım neyse.
en çok marketi düşünüyorum zaten eşimle büyük markete gitmek istiyorum mesela ama nekadar gidersem gideyim hafta içi ufak tefek ihtiyaclar için küçük marketler işte bimdir vs gibi yerlere ihtiyaç duyuluyor.
ve nişanlımda abur cubur tatlı manyağı bende aksine pek sevmem
oyüzden dediğin gibi fazla ayırmam lazım markete yoksa benim harçlıktan gider
en çok marketi düşünüyorum zaten eşimle büyük markete gitmek istiyorum mesela ama nekadar gidersem gideyim hafta içi ufak tefek ihtiyaclar için küçük marketler işte bimdir vs gibi yerlere ihtiyaç duyuluyor.
ve nişanlımda abur cubur tatlı manyağı bende aksine pek sevmem
oyüzden dediğin gibi fazla ayırmam lazım markete yoksa benim harçlıktan gider
bizde suan 2 kısıyız 2 ay sonra 3 kısı olacak her ay buyuk markete gidiyoruz evde lazım olsun olmasın alıyorum indirime giren bişiy olursa evımde musaıt stok yapıyorum deterjan yag vs vs bozulmayacak seylerden ...gittiğinizde istedıklerınden al stokla zaten ufak tefek seyler hep eksık cıkar o zamanda yakındakılere gıdersın dert etme evı gayet guzel cekıp cevırırsın merak etme
Benim eşimde öyle canım birde oğlum var bak sana yaptığım ödeme planını yazım.
800 TL kira
200 TL oğlum
400 TL fatura apartman giderleri (Bu aydan sonra bu da azalacak. Doğlagazdan dolayı biraz yüksek.)
200 TL taksitlerim
400 TL market (1 ay boyunca eve herşeyi bu paradan alıyorum.)
400 TL BEN
400 TL EŞİM
KALANI DA ALTIN VE BİRİKTİRİYORUM.
inşallah dediğiniz gibi yapabilirim.
annem gibi bi kadın olmayı hayal etmişimdir hep :)
düzenlidir evimizde herşeyimiz bulunur dolapların altında yedek yap yedek deterjan vs parasıda kalır artırırda bi kenara hayran kalıyorum .mutfakta geniş bi aileyiz çünkü babamlar güzel yemeğe çok düşkündür öyle büyüdük .
iş başa düşünce insan herşey alışıyor sanırım.
bende genelde annemden gördüğümü uygulamaya calısıyorum eskiler bu işi biliyor gercekten ki ben cok savruktum bekarken aldıgım parayı tek basıma harcayabılrdım evede katkım olmazdı annem derdı senden ev ocak olmaz falan dıye ama ben aslında baba evının rahatlıyla öyle davranmısım sımdı pekte güzel ıdare edebılıyorum ne kendımı ne evımı ihmal etmiyorum ev kıra degıl şu aralar bebiş için giderler biraz fazlalastı ama onun dısında allaha şükür yani
tebrikler :)canım...
kiranızda olmaz inşallah ilerde.
bende şöyle bi düşündüm bi tablo çizeyim hemencecik.
aylık harcama.
400 tl market
400tl ben
300tl eşim :):)Haha burda bi kahkaha attım (sebebi onun sigara yemek ve yol parası yok :)kendisi diyor bana çok almam diye ama kıyamadım yinede
300tl faturalar
200tl benzin vs ekstra ihtiyaçlar
toplam:1600 tuttu
geriye kalan 900tl oluyor eee bunla napıcaz :)
aylık harcama.
400 tl market
400tl ben
300tl eşim :):)Haha burda bi kahkaha attım (sebebi onun sigara yemek ve yol parası yok :)kendisi diyor bana çok almam diye ama kıyamadım yinede
300tl faturalar
bende baba evimin verdiği rahatlıkla belkide böyle düşündüm oyüzden sizlere sordum canım.
yani şuan aldığım şeyi harcıyorum falan ama aslına bakarsan küçüklükten beride taksitlerim olmuştur çeyizimdeki şeylerde katkım çoktur babam harcamak için veriyordu bol bol herşeyimi alıyordum ama gidip kahvaltı seti alıp ödüyordum :)
kendi evim ve düzenim olunca eminim daha iyisinide yaparım dediğim gibi iş başa düşünce herşey yerine oturuyor.
bebeğinizde hayırlı olsun canım.rabbim sağlıkla büyüktmek nasip etsin inşallah
fatura o kadar olmaz cnm 150 TL anca olur kendine ayırdığın paranında hepsini harcama ben kendime ayırdığım paradan 150 TLsini bankada biriktiriyorum çok değil ama birikiyo eşimin haberi bile yok bundan ev alırken söylemeyi düşünüyorum. Parayı eşin sana versin sen idare et cnm
çok teşekkür ederim darısı vakti zamanı gelince senın basına
Ev eve uymaz ama ben yazayım giderlerimi ona göre otur hesap çıkar kendine :)
Ev kirası : 530
Aidat : 10
Kızımın kreşi :350
Hafta sonu için bakıcı : 60
elden alınan borç :500
Eşimin ve benim için harçlık: 250
Mutfak masrafımız :350 (ikimiz çalıştıgımız için sadece akşam yemeği+hafta sonu masrafımız )
Kızımın aylık ıvır zıvırı :100
Kıyafet masraflarımızda oluyor haliyle çalıştıgımız için aylık yeme ,içme,gezme derken 300 de öyle gidiyor..
Geriye kalıyor 1000 lira onuda birikim yapıyoruz ev almak istiyoruz
fatura dediğim cep telefonları falanda kattım içine hani fazla fazla yazdım .
çok iyi yapıyorsun çünkü aylık 400 tl harcarsam kendime çok aşırı olur düşünüyorumda kıyafet falan al al al nereye kadar
bende ayda 100 tlsini kendim için biriktiririm bi köşede.
merabalar kızlar...
bende yakında evliler kervanına katılacağım hadi hayırlısı
eşim çalışacak ben çalışmayacağım.
türkiye standartlarına göre maaş çok şükür iyi başka biyere geçiş yapacak ve maaşımız daha çok artıcak evimizde var.
şimdi merak ettiğim baştan düzeni koyarsan hep öyle gider bende öyle bir uygulama yapmak istiyorum.
çünkü ben harcamayı seven bi insanımama öyle savurganlık derecesinde olmaz bu sorumluluklarımı borçalarımıda bilirim.
nasıl düzenleme yapıyorsunuz maaşı alınca.
mutfak parası ayrı sizin kendi harçlıgınız ayrı vs?gibi birşeymi yapıyorsunuz.
fikir almak istiyorum sizlerden.
tecrübe derken : yaşayan insan yaşamayandan iyi bilir ya oyüzden dedim.
maaşımız 2500tl olacak buyrunuz tablonuzu alayım :):)
gerçekten soruyorum alınmayınız lütfen sevgiler
peki canım mutfak masrafı derken büyük yerden toplumu yapıyorsunuz alışverişinizi .?
aylık harcama.
400 tl market
400tl ben
300tl faturalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?