evde geçim düzenini nasıl sağlıyorsunuz...

Dalgayla ne ilgisi var. Evlilikteki düzeni söyleyecektim bende yani şu kadar şuraya gider bu kadar buraya gider paranızdan şu kalır vs. Tecrübe derken de neyi kastettiniz. Anlamadım neyse.

tecrübe derken : yaşayan insan yaşamayandan iyi bilir ya oyüzden dedim.
maaşımız 2500tl olacak buyrunuz tablonuzu alayım :):)
gerçekten soruyorum alınmayınız lütfen sevgiler

bizde suan 2 kısıyız 2 ay sonra 3 kısı olacak her ay buyuk markete gidiyoruz evde lazım olsun olmasın alıyorum indirime giren bişiy olursa evımde musaıt stok yapıyorum deterjan yag vs vs bozulmayacak seylerden ...gittiğinizde istedıklerınden al stokla zaten ufak tefek seyler hep eksık cıkar o zamanda yakındakılere gıdersın dert etme evı gayet guzel cekıp cevırırsın merak etme

Benim eşimde öyle canım birde oğlum var bak sana yaptığım ödeme planını yazım.

800 TL kira
200 TL oğlum
400 TL fatura apartman giderleri (Bu aydan sonra bu da azalacak. Doğlagazdan dolayı biraz yüksek.)
200 TL taksitlerim
400 TL market (1 ay boyunca eve herşeyi bu paradan alıyorum.)
400 TL BEN
400 TL EŞİM
KALANI DA ALTIN VE BİRİKTİRİYORUM.

inşallah dediğiniz gibi yapabilirim.
annem gibi bi kadın olmayı hayal etmişimdir hep :)
düzenlidir evimizde herşeyimiz bulunur dolapların altında yedek yap yedek deterjan vs parasıda kalır artırırda bi kenara hayran kalıyorum .mutfakta geniş bi aileyiz çünkü babamlar güzel yemeğe çok düşkündür öyle büyüdük .

iş başa düşünce insan herşey alışıyor sanırım.

tebrikler :)canım...
kiranızda olmaz inşallah ilerde.
bende şöyle bi düşündüm bi tablo çizeyim hemencecik.

aylık harcama.
400 tl market
400tl ben
300tl eşim :):)Haha burda bi kahkaha attım (sebebi onun sigara yemek ve yol parası yok :)kendisi diyor bana çok almam diye ama kıyamadım yinede

300tl faturalar
200tl benzin vs ekstra ihtiyaçlar
toplam:1600 tuttu
geriye kalan 900tl oluyor eee bunla napıcaz :)

bende genelde annemden gördüğümü uygulamaya calısıyorum eskiler bu işi biliyor gercekten ki ben cok savruktum bekarken aldıgım parayı tek basıma harcayabılrdım evede katkım olmazdı annem derdı senden ev ocak olmaz falan dıye ama ben aslında baba evının rahatlıyla öyle davranmısım sımdı pekte güzel ıdare edebılıyorum ne kendımı ne evımı ihmal etmiyorum ev kıra degıl şu aralar bebiş için giderler biraz fazlalastı ama onun dısında allaha şükür yani

bende baba evimin verdiği rahatlıkla belkide böyle düşündüm oyüzden sizlere sordum canım.
yani şuan aldığım şeyi harcıyorum falan ama aslına bakarsan küçüklükten beride taksitlerim olmuştur çeyizimdeki şeylerde katkım çoktur babam harcamak için veriyordu bol bol herşeyimi alıyordum ama gidip kahvaltı seti alıp ödüyordum :)

kendi evim ve düzenim olunca eminim daha iyisinide yaparım dediğim gibi iş başa düşünce herşey yerine oturuyor.
bebeğinizde hayırlı olsun canım.rabbim sağlıkla büyüktmek nasip etsin inşallah

fatura o kadar olmaz cnm 150 TL anca olur kendine ayırdığın paranında hepsini harcama ben kendime ayırdığım paradan 150 TLsini bankada biriktiriyorum çok değil ama birikiyo eşimin haberi bile yok bundan ev alırken söylemeyi düşünüyorum. Parayı eşin sana versin sen idare et cnm

çok teşekkür ederim darısı vakti zamanı gelince senın basına

fatura dediğim cep telefonları falanda kattım içine hani fazla fazla yazdım .
çok iyi yapıyorsun çünkü aylık 400 tl harcarsam kendime çok aşırı olur düşünüyorumda kıyafet falan al al al nereye kadar
bende ayda 100 tlsini kendim için biriktiririm bi köşede.

Ev eve uymaz ama ben yazayım giderlerimi ona göre otur hesap çıkar kendine :)

Ev kirası : 530
Aidat : 10
Kızımın kreşi :350
Hafta sonu için bakıcı : 60
elden alınan borç :500
Eşimin ve benim için harçlık: 250
Mutfak masrafımız :350 (ikimiz çalıştıgımız için sadece akşam yemeği+hafta sonu masrafımız )
Kızımın aylık ıvır zıvırı :100
elektrik,su,doğalgaz,internet : 200 (dogal gaz yaz geldigi için hesab böyle )
Kıyafet masraflarımızda oluyor haliyle çalıştıgımız için aylık yeme ,içme,gezme derken 200 de öyle gidiyor..

Geriye kalıyor 1000 lira onuda birikim yapıyoruz ev almak istiyoruz

Son düzenleme:
MERHABA ...
Bende yeni evliyim yalnızca eşim çalışıyor evimiz kira değil...Lakin kira öder gibi aidat vs ödüyoruz :/oturduğumuz yerin cartı curtu cok...düğün borcumuz vs de yok
Ama zorlanıyorum ben...yani kendi gereksiz!harcamalarımı yapamadığım için rahata alışmışız ikimizde o yüzden...
Çalışmak istiyorum zaten nişanlıykende diyordum hep 4-5 ay evliliğimin evimin tadını çıkarır sonrada çalışırım şimdi iş arıyoruz işte...
Evli olunca o da zor çalışma saatleri izin günleri maaş belki en sona kalıyor zaten öyle çok çok bi beklentim yok 1000 lira ile çalışsam yeter diyorum çünkü eşimin maaşı bizi zaten gecindiriyor çok şükür dedim ya illa ki geciniyorsun ama kendine ve biriktirmeye bişey kalmıyor şu an bizde..

İstanbul zaten zor bir şehir adım atsan para...Ben ankaradan geldim senin dediğin gibi fatura ne bilmezdim zaten marketimiz var bizim aylık mutfak vs onu da hiç bilmezdim her akşam eve gelirken bişiler alırdım bi insan maaşını bir ay mutfak masraflarımız olurmuş bizim baba evindeyken...
şimdi o parayla geciniyrouz...

Valla iki kişi olunca öyle çok çok bi mutfak masrafın olmuyor ama biz ıvırı zıvırı çok seven insanlarız o yüzden gidiyor ama Allah var annemler her ay geliyorsa ya da ben gidiyorsam bi sürü eksiklerimi alıp geliyorum getiriyorular kayınvalidemler de aynı faturalarımızı filan yatırılar ellerinden geldiiğince destek oluyrlar ya bak ne olursa olsun allahın izniyle helal para yetiyor bi şekilde allah rızkını artıyor çok şükür tutumlu olmakta fayda var kuzum...

Arkadaşların dediği gibi atabildiğin zaman at 5 10 ne olursa...

Allah hepimizin yardımcısı olsun..

peki canım mutfak masrafı derken büyük yerden toplumu yapıyorsunuz alışverişinizi .?

Hmm biz kendi telefon faturalarımızı kendimize ayırdığımız paradan ödüyoruz cnm ben kıyafet harcamalarımı kart ile yapıyorum benim için daha iyi oluyor aylık 200 TL ona ödüyoruz eşim peşin alıyor ama
Birikim yap güzelim çocuk olmadan yap

canım baştn düzenleme gibi bişey yapamazsın çünkü ne zaman karşına nasıl bi masraf çıkacağını bilmiyorsun..evinizin olması çok güzel bi olay. bi de eşyaları aileleriniz alırsa hiç borçsuz evleneceksiniz hayata 1-0 önde başlıcaksınız bana göre.. ama eşyayaı kendiniz alsanız bile üzülmeyin ödenir gider.. inan eşim ve ben ikimiz d çalıştığımız halde bazen dara düşebiliyoruz.. ben kend,i adıma yaptığım bi yöntemi söyliyim aynı bende senin gibi harcamayı çok severim özellikle giyime.. ama artık hep sezon sonunu bekliyorum sezonunda bişey aldığım çok nadirdir.. fiyatlar yarı yrıya düşüyor.. oğlumun eşimini ve kendimin bu yaz giyeceğimiz şeyleri geçen yaz sonunda alıp kenara koymuştum.. gelecek kış için de daha 1 ay öncesi alışveriş yaptım.. inan çok karlı oluyor.. takılarını iyi değerlendir ya da hiç bozdurma..belki eşin maaşından size ait başka bi hesaba otamatik para aktarma yaptırabilir.. böylece para sizin elinize hiç gelmeden başaka bi yerde birikmiş olur

allah herşeyin bir çıkar yolunu gösteriyor canım, bence kendini çok kasma bu konuda, ben ilk evlendiğimde üstümüzde bi sürü borç tek maaş geçindik gittik, kolaymıydı hayır çok zordu, ama bi şekilde oldu işte, yarının ne getireceğini bilemiyorsun, teslimiyetci olmak lazım galiba biraz

tecrübe derken : yaşayan insan yaşamayandan iyi bilir ya oyüzden dedim.
maaşımız 2500tl olacak buyrunuz tablonuzu alayım :):)
gerçekten soruyorum alınmayınız lütfen sevgiler

Kiranızın olmaması bu devirde çok iyi birşey. Normal şartlardaki geçimden 500 lira karla başlıyorsunuz. 500 liranın kiraya gittiğini düşünün ve 2000 tl maaş aldığınızı farzedin. elektrik su - 150yi geçmez 2 kişilik bir evde. Aylık market ihtiyacı 200 lirayı bulur. Çünkü ilk evlendiğinde hep etli butlu değişik asortik yemekler yapma çabasında oluyorsun Bir ıspanak yapayım da olsun bitsin olmuyor :) Eşinizin yol parası harçlığı sigarası ( varsa tabi ) 300 lira olsun. Haftalık 50-60 lirada sizin harçlığınız olsun.
Kalan paranız 1150. Düğününüzü kendiniz mi yapacaksınız bilmiyorum ama kendiniz yaparsanız. Eşya mobilya vs. 800-900 lirada taksit olur.
Kalan paranız 350. Herşeyi de fazladan yazdım. Mesela her hafta kendinize birşey almazsınız. Bir hafta 50 liraya ayakkabı alırsınız öteki hafta 50 lira kenara koyarsınız.
Son olarak kışın yakıt parası olacak. Orda kalan 350 de yakıta gitsin.

Kira parası olarak ayırdığınız 500 liraya dokunmadan geçinebileceğinizi düşünüyorum. Her ay 500 lira biriktirirseniz Evliliğiniz 10. yılında bir ev sahibi daha olursunuz. Hayırlı geçimler..

peki canım mutfak masrafı derken büyük yerden toplumu yapıyorsunuz alışverişinizi .?

canım mutfak masrafını da ben şöyle yapıyorum eşime bişey bitmeden söylerim o da indirimde gördüğünde hemen alır.. böylece o şey evde bitmeden yerine yenisi hem geliyor hem de fiyatı uygun oluyor.. mesela şimdi evde küçük bir tuvalet kağıdı ordusu ve çay paketi ordusu var :)

Sıfır borcla evlenıceksınız ve kıra derdınız yok. Bence bıze sormanıza gerek yok cunku sız ıstemesenız de para bırıkır

Bız evlendıgımızde dugun vs herseyı esım kendısı yaptı(aılesının durumu yoktu) .Butun altınları bozdurduk ona ragmen borcların 3'de bırı kapanmadı. İstanbula atandı ben Ankaradakı işimi bıraktım İstanbula tasındık. Kira borclar onun aldıgı 2100tl maas ve kardesı askerdeydı ona gönder vs derken her ay 300-400 eksıye düştük. Sonra ben iş buldum işe basladım 2300tl maas alıyodum fakat delı gıbı mesaıye kalıyodum mesaılerle bılıkte maasım 2800felandı. İlk 6 ay eskıye dönuk borçları ödedik elimize hiçbirşey kalmıyordu gene. Düşün yani ne kadar borcumuz varmış çünkü aylık gelirimiz 5000tl felandı. Sonra ıcımızde kalan alamadıgımız guzel bı tv vardı onu aldık. Eşim bana butun altınlarım bozuldugu ıcın bı tane takmam ıcın bileklik aldı. Çok begendıgım bi saati aldı.

Ben çok yoruldugum halde düğün kredımız bıtsın dıye o işyerinde 1.5 yıl calıstım. Sonucta aslında 2013de bıtecek kredımızı ayda 2,3 kredı ödeyerek erken bıtırdık. Şimdi kpss ıcın 5 aylıgına ısten ayrıldım. Eşimin maaşı 2800 oldu. Bu parayla araba aldık taksıt öduyoruz. Kıra verıyoruz. Faturalar. Yine aılesıne ufak tefek yarım edıyoruz. Benım saat ve tv borcumuz ödenıyor düşün yani. Çook rahat yeter siz aylık en az 800 köşeye atın hiç dokunmayın o paraya. Takılan altınları da bankaya koyun işte takılan paraların da her ay üzerine ekleyin bi araba alın

anacım ne şanslısın bak bizi gör de mutlu ol biraz:))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…