evde geçim düzenini nasıl sağlıyorsunuz...

uzun uzun yazdığın için çok teşekkürler çok samimi buldum canım yazını
inşallan gönlüne göre bir iş bulursun.
evet istanbul zor bi memleket adım atsan para,parasız dışarıya çıkılmıyor enazından ben sevmiyorum parasız gezmeyi yani boş boş mağazalarda dolanmaktan haz almıyorum :)
dediğin gibi seninde baba evinde rahata alışntınmı koca evinde birazcık insan zorlanıyor sorumluluklardan kaynaklanıyor.
herşey senin elinde kocaman ev ve bunu al naparsan yap der gibitemizlik,yemek,fatura,vs vs.
ama Allah kolaylıgını veriyordur eminim.
ama kesinlikle kendi eşimde biriktirdiğimiz para haricinde.bi köşeye mutlaka atıcam.ayda 50 tl de olsa damlaya damlaya göl olur.

Valla hepinize hayran kaldım, kendime de bir kez daha kızdım arkadaşlar. 5 ay sonra benim de düğünüm var. Kendi aylık gelirim ortalama 4000 TL ve bayadır çalışma hayatı içerisindeyim. Ama evlenmeden önce hiç birikim yapamadım desem inanır mısınız? Ama Eylül ayından itibaren maaşım böyle oldu. Ondan önce 2000 TL falandı. Ve benim kenarda hiç birikimin yok, şu aralar da çeyiz, eşyalar falan derken zaten hiç öyle bi olasılık kalmadı. Ne zormuş ev kurmak valla. Nişanlımın geliri benden çok daha iyi. Ama biz evlenince hiç birikim falan yapamayacakmışız gibi geliyor. 5 yıldır birlikteyiz ve o bunca zaman boyunca çok para harcadık valla. Gerçi ona kalsa o kadar harcamaz da. İşte ben sanırım her kadın gibi harcamayı, yemeyi içmeyi alışverişi çok seviyorum. O da bişey diyemiyo garibim. Bazen uyarıyo ama. Ama sizlerin yazdıklarını okuyunca gaza geldim ben de. Kesinlikle evlenir evlenmez birikim yapmaya başlayacağım.

Bu arada 2 kişinin yediği yemekle bir çocuk olunca bile yenen yemek arasında dağlar kadar fark olduğunu biliyorum. Çocuk ne yer denmesin. mesela siz evdeyken öğle yemeğini yemezsiniz ama çocuk olunca bir düzen olmaz zorunda.

peki canım mutfak masrafı derken büyük yerden toplumu yapıyorsunuz alışverişinizi .?

Canım ben bim'den yaparım alışverişimi ve inan çoook uyguna geliyor ürünlerini de begeniyorum..Zaten aldıgım şeyler..Zeytinyagı, ayçiçek yağı, peynir, yoğurd,bulaşık deterjanı, temizlik ürünleri,bakliyat ıvız zıvır :)) İnan bana diğer yerlere oranla ucuz ..Pazardan da haftalık taze meyve ve en fazla 3 çeşit sebze alarak bitiriyorum..

Etimi yakınımızda olan kasaptan alıyorum öyle işte.

aynen katılıyorum oğlumdan önce tüpümüz 3 yada bir biterdi ama şimdi yok sütünü ısıt yok çorbasını ısıt tüp 1.5 ay anca gidiyor..

Aynen tatlım benim oğlum 15 aylık ama masrafları benimkinden çok olabiliyor çünkü çocuk o. Yediği ayrı alınıyordaha özenli en iyileri bezi ıslak mendili doktoru kıyafetleri oyuncakları ..

biz de gezerken felan uygun fiyata et görürsek alırız bol bol.. bozluğa atarım. hem elimin altında hazırca da bulunmuş oluyor...

yazınız için teşekkürler.yaptığınız uygulama güzel biraz önceden alıp ve daha uyguna almak.
eminim sizin için zor olmuştur canım ama Allah kolaylıığıını veriyordur.
evet bende böyle düşünmüştüm kiraya vereceğimiz para yerine onu aklımızdan çıkararak bankaya atmak.
hayır mobilya vs borcumuz hiç olmayacak ailelerimiz herşeyimizi yaptılar sağolsunlar.

:):):)küçük tuvalet kaığdı ve çay paketi ordusu sanırım çoğu evde var annemin evide öylee bizdede bazı şeylerin ordusu vardır.özellikle deterjan

canım maaşınız çok çok iyi.
kesinlikte burdaki bilgilerden faydalan ve evlendiğinizde para biriktirin hem eşinizle hemde siz kendi ayrdı biyerde ufak ufak.
çünkü eminim almanın sonu olmayacak.
hayırlı olsun sizin evliliğinizde inşallah

evinin olması en büyük avantajın sen çalısmıyorum demissin bakıcı paranda olmaz. eğer evin kira olsaydı 2.5 yetmez derdik.çünkü kira ve bakıcı bizim 1 massımızı alıyor.

market 600 den asagı düsmüyor yakıt hem eşim hem benim araç 500 da ona. para geldiği gibi gidiyor. ayda ortalama 3 aksam çıkıyoruz dolayısıyla 250-300 de öle ggdiyor.

senin 1000 market fatura ve dısarı çıkma dersen geriye 1.5 tl kalır. dediğine göre hiç masrafınız yoksa 1000 tl yatırıma kalabılır.

asla evdeki hesap çarsıya uymuyor.

canım benim annemde genelde bimden alır hem çok beğeniyor ürünlerini hemde gerçekten uygun olduğunu söylüyor dedim ya ben pek bilmem evdekiler masrafları :)
biraz hazıra alışmışlık var bundan sonra yavaş yavaş öğreneceğim.
zaten oturacağım evimin altında hemen bim var günlük ihtiyaçlarımın ordan rahatlıkla temin edebilirim.

tabiki canım benim zor olmazmı, yicek ekmek bulamadık samimi söylüyorum, bunu kimseler bilmez tabi, düşünsene yeni gelinsin bütün herşeyin elinden alınmış yicek ekmeğe bile muhtaçsın, ev sahibine kirayı ödeyememişsin vs, ama hepsi geçip gidiyor işte, geçtikten sonra da galiba relax olmak gerekiyo hayatta diye düşünüyosun

hayatın ne getireceğini bilmiyorum ama evet bakıcı derdimiz olmayacak büyük ihtimalle çünkü ben bakacağım çalışmadığım için...

belki büyük temizliklerde kadın tutarım yaptırmak için çünkü yüksek yer ve camları çıkıp silmeme nişanlım ve ailem izin vermiyor.
onundışında evdeki hesap çarşıya uymasa bile bizim dediğiniz gibi artırmak için epey bi paramız olur.

Ayıp olmazsa eş adayın ne kadar ücret alıyor. Söylersen eğer sana geçim tablosu ayarlarım üstelik yatırım yapmanızı sağlarım

nasıl olcak bu geçim tablosu üstelik yatırım da yapılcam merak ettim banada yapsana arkadaşım

benim kuzenimde öyle memleketten istanbula gelin geldi.
eşinin maaşı ancak kıt kıt geçiniyordu ve düğün paralarını altınlarını aldılar bi bilezikleri kalmıştı.
ve eve eşya adına hiç birşey almadılar iki üç eski şeylerden başka.
kesinlikle eski çünkü 400tl koltuk takımımı kaldı artık :)
insanların cahilliğinden kaynaklanıyor.
kuzenimde yiyecek ekmek bulamadığını bile söylemişti en büyük destekçisi annemdi çünkü gerçekten öz annesi gibi hergeldiğinde ellerini doldurup yolluyordu.
bence kuzenim şanslı çünkü annem gibi teyzesi var neyazıkki herkes artık sağduyulu olamıyor annem olduğu için yazmadım ama malesef öyle.
ne oldu geçtimi evet ogünlerde geçiyor ama kuzenim 25 yaşına girdi 5 yıllık evli ve yıprandı!
ilaç kullanıyor yıpradığı için.
halbuki kayınpederleri en azından düğün paralarına dokunmasalardı onlarda bu denli zorluk çekmezlerdi.
tabi eşinin pısırıklığıda cabası!!!

evin kendinin ve düğün borçalrın olmayacakmış canım
ilk önce çok şanlsınız söylemeden geçemiycem
biz eşimle ikimizde muhasebeciyiz toplamda iyi bir para geçiyor elimize
evde paraların kontrolü bende herşeyi ben ayarlarım eviminde muhasebesini tutuyorum aynı zamanda
sen çalışmayaksan kontrolü sen al ne kadar maaş geliyosa eline ona göre ayır
zaten faturaların ilk ay hepsi geldiğinde genel bir toplamın diğer aylarda da ne kadar geliceğini artık bilmiş olursun
maaştan direk kafanda o miktarı ayır ve sonra bizim yaptığımız bir şey var alışveriş konusunda
mesela her pazar alışveriş yaparız ve haftalık yemek listesi olur genelde her akşam ne yemek yapıcaksan ona göre malzeme alırız iki kişilik ve
çayla içmek içinde 2-3 tane bisküvi alırız bu şekilde yapınca daha ekonomik olduğunu görürsein giyim vs ihtiyaçlar içinde zaten belli bir tutar ayırırsın
geri kalanını da yine arabanız varsa benzin yoksa yol parası olarak bir miktar ayırırsın ay sonunda elinde kalan paranı da bankaya koyarsın ya da farklı bir yatırım yaparsın
bizim arabamız olduğu halde işimize otobüsle de ulaşabildiğimiz için genelde öyle yapıyoruz biliyosun ki benzin çok pahalılandı sadece gezmeye gidiceğimiz zaman kullanıyoruz
bu seçeneği de düşünebilirsiniz imkanınız varsa
yani biz kısaca bu planı uyguladığımız için paramızdan güzel bir miktar artırabiliyoruz
en önemlisi ilk ay giderlerinizin toplamına bakmış olmak ve ona göre azaltmaya ve harcama yapmaya gayret etmek

haklsın insanarın sağduylu olmaları gerekiyo ama herkesten aynı derecede insanlık bekleyemiyosun malesef, ilk zamanlar benide çık hırpalamıştı bu olaylar ama şimdi umrumda bile değil, cebimde birikmiş param var ev almayı bile düşünüyorum, hemde yaşadığım şehrin elit kesiminden düüşünüyorum, 12 yıl önce neydi şimdi ne, üç günlük dünyada değmiyo canım kendini hırpalamaya, şimdi kendime çelik bi kalkan ördüm, hiçkimse sınırlarımı çiğneyemiyo bu eşim olsun annem babam olsun hiç far ketmez, kimseye sınırlarımı çiğnetmem, sen kuzenine de bunu benim adıma tavsiye et, sınırlarını çiğnetmesin kimseye, ne zarar versin ne zarar görsün, değilse yarın yataklara düştüğünde kimse sana ayy canım benim yüzümden bu hallere geldin demiyo

abur cuburlar en fazla 50 tl tutuyor insan çikolata cips kola meyva suyu yaş pastası çerezi başka alcak bişe bulamıyor :))

onalrında hepsi zaararlı valla bende oncede 100 tllik alışverişin 50 si o tutuyordu. ben 800 tl kk artı 200 tl pazar parası yetşyo .kira var cocuk var cok şukur haftada 2 dışardada nyemek yiyebilliyoruz. kıyafte pek para harcamayız biz sezonluk alışveriş yapıyoruz. bizimde o kadar maaş var yani cok şukur hiç borç harc yok gayet rahatız hheee birikim yapamıyoruz o başka.

şimdi mesela ben her hafta balık alırım balık ne kadar çipura somon levrek yani kaliteli bir yerden alcaksın 20 tl den asağı değil kilosu fazla bile . ayda 100 tl balığa gitti bile hatta bazen fazlası bile oluyor bu ufak hesap gibi geliyor ama inan ay sonunun etkiliyor. e yemeyiver canım diyceksin kızım var sağlıklı için yiyoruz. bebeğimie vitamın takvıyesi var doktor veriyor 50 tl ona özel hastaneye kontrol için gideriz küçük olunca gidiyoruz 100 öle . kızımın bir hastalığı falan yok yanlıs anlama yeni anneler bilirler sende anlıycaksın konrol diye boy kilo vs götürüyorsun en az 2 sene . e e biz ilçedeyiz ve ile götürüyoruz geziyoruz beğenip alıyorsun . ee çocuguna 3-5 fazla alıyorsun güzel diye. ekstra masraf oluyorki inanamıyorum. ha bendehesabının bilen biriyim o halde böle oluyor. eşimde bende idareci pozisyonunda çalısıyoruz. beni yatırım hesabı kullanıyorum altın hesabı. kızımada 100 bankaya yatırıyoruz bir fon sende bu fonlara 3-5 koyarsın.

çok sanslısın aileniz destekmis bizde yok öle varsa biz verirriz

merhaba topiğiniz hayırlı olsun

sizin çalışmama sebebiniz nedir ?
bunu sormamın sebebi şu eşinizin bugün aldığı 2500 tl ikiniz için çok gibi gelebilir ama istanbul gibi her adım atılan yerin para olduğu bir kentte ve de çocuk sahibi olduktan sonra bu paranın bugünkü alım gücünün sizin yaşamınızda aynı olacağını sanmıyorum.

bunu 12 yıllık öğretmen ve de 11 yıllık evli 8 ve 5 yaşlarında iki evlat sahibi bir anne olarak yazıyorum.

mevcut durumda yani 2500 tl aldığınız şu dönemde eviniz de kira olmayacağı için bu para ile güzel birikim yapılabilir.
bence eviniz kiraymış gibi düşünerek her ay en azından 500 tl yi bir kenara koymaya bakın .
kalan 2000 tl yi
mutfak 300
faturalar (elektrik su doğalgaz telefon internet aidat) 500
yol parası ya da benzin 300 tl
geriye 800 tl para kalır
eşin ve senin için 250 +250 harçlık olsa geriye

300 tl para kalır bunu da koyun bir kenara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…