MERHABA ...
Bende yeni evliyim yalnızca eşim çalışıyor evimiz kira değil...Lakin kira öder gibi aidat vs ödüyoruz :/oturduğumuz yerin cartı curtu cok...düğün borcumuz vs de yok
Ama zorlanıyorum ben...yani kendi gereksiz!harcamalarımı yapamadığım için rahata alışmışız ikimizde o yüzden...
Çalışmak istiyorum zaten nişanlıykende diyordum hep 4-5 ay evliliğimin evimin tadını çıkarır sonrada çalışırım şimdi iş arıyoruz işte...
Evli olunca o da zor çalışma saatleri izin günleri maaş belki en sona kalıyor zaten öyle çok çok bi beklentim yok 1000 lira ile çalışsam yeter diyorumçünkü eşimin maaşı bizi zaten gecindiriyor çok şükür dedim ya illa ki geciniyorsun ama kendine ve biriktirmeye bişey kalmıyor şu an bizde..
İstanbul zaten zor bir şehir adım atsan para...Ben ankaradan geldim senin dediğin gibi fatura ne bilmezdim zaten marketimiz var bizim aylık mutfak vs onu da hiç bilmezdim her akşam eve gelirken bişiler alırdım bi insan maaşını bir ay mutfak masraflarımız olurmuş bizim baba evindeyken...
şimdi o parayla geciniyrouz...
Valla iki kişi olunca öyle çok çok bi mutfak masrafın olmuyor ama biz ıvırı zıvırı çok seven insanlarız o yüzden gidiyor ama Allah var annemler her ay geliyorsa ya da ben gidiyorsam bi sürü eksiklerimi alıp geliyorum getiriyorular kayınvalidemler de aynı faturalarımızı filan yatırılar ellerinden geldiiğince destek oluyrlar ya bak ne olursa olsun allahın izniyle helal para yetiyor bi şekilde allah rızkını artıyor çok şükür tutumlu olmakta fayda var kuzum...
Arkadaşların dediği gibi atabildiğin zaman at 5 10 ne olursa...
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
tebrikler :)canım...
kiranızda olmaz inşallah ilerde.
bende şöyle bi düşündüm bi tablo çizeyim hemencecik.
aylık harcama.
400 tl market
400tl ben
300tl eşim :):)Haha burda bi kahkaha attım (sebebi onun sigara yemek ve yol parası yok :)kendisi diyor bana çok almam diye ama kıyamadım yinede
300tl faturalar
200tl benzin vs ekstra ihtiyaçlar
toplam:1600 tuttu
geriye kalan 900tl oluyor eee bunla napıcaz :)
peki canım mutfak masrafı derken büyük yerden toplumu yapıyorsunuz alışverişinizi .?
aynen katılıyorum oğlumdan önce tüpümüz 3 yada bir biterdi ama şimdi yok sütünü ısıt yok çorbasını ısıt tüp 1.5 ay anca gidiyor..Bu arada 2 kişinin yediği yemekle bir çocuk olunca bile yenen yemek arasında dağlar kadar fark olduğunu biliyorum. Çocuk ne yer denmesin. mesela siz evdeyken öğle yemeğini yemezsiniz ama çocuk olunca bir düzen olmaz zorunda.
Bu arada 2 kişinin yediği yemekle bir çocuk olunca bile yenen yemek arasında dağlar kadar fark olduğunu biliyorum. Çocuk ne yer denmesin. mesela siz evdeyken öğle yemeğini yemezsiniz ama çocuk olunca bir düzen olmaz zorunda.
Canım ben bim'den yaparım alışverişimi ve inan çoook uyguna geliyor ürünlerini de begeniyorum..Zaten aldıgım şeyler..Zeytinyagı, ayçiçek yağı, peynir, yoğurd,bulaşık deterjanı, temizlik ürünleri,bakliyat ıvız zıvır :)) İnan bana diğer yerlere oranla ucuz ..Pazardan da haftalık taze meyve ve en fazla 3 çeşit sebze alarak bitiriyorum..
Etimi yakınımızda olan kasaptan alıyorum öyle işte.
yazınız için teşekkürler.yaptığınız uygulama güzel biraz önceden alıp ve daha uyguna almak.canım baştn düzenleme gibi bişey yapamazsın çünkü ne zaman karşına nasıl bi masraf çıkacağını bilmiyorsun..evinizin olması çok güzel bi olay. bi de eşyaları aileleriniz alırsa hiç borçsuz evleneceksiniz hayata 1-0 önde başlıcaksınız bana göre.. ama eşyayaı kendiniz alsanız bile üzülmeyin ödenir gider.. inan eşim ve ben ikimiz d çalıştığımız halde bazen dara düşebiliyoruz.. ben kend,i adıma yaptığım bi yöntemi söyliyim aynı bende senin gibi harcamayı çok severim özellikle giyime.. ama artık hep sezon sonunu bekliyorum sezonunda bişey aldığım çok nadirdir.. fiyatlar yarı yrıya düşüyor.. oğlumun eşimini ve kendimin bu yaz giyeceğimiz şeyleri geçen yaz sonunda alıp kenara koymuştum.. gelecek kış için de daha 1 ay öncesi alışveriş yaptım.. inan çok karlı oluyor.. takılarını iyi değerlendir ya da hiç bozdurma..belki eşin maaşından size ait başka bi hesaba otamatik para aktarma yaptırabilir.. böylece para sizin elinize hiç gelmeden başaka bi yerde birikmiş olur
eminim sizin için zor olmuştur canım ama Allah kolaylıığıını veriyordur.allah herşeyin bir çıkar yolunu gösteriyor canım, bence kendini çok kasma bu konuda, ben ilk evlendiğimde üstümüzde bi sürü borç tek maaş geçindik gittik, kolaymıydı hayır çok zordu, ama bi şekilde oldu işte, yarının ne getireceğini bilemiyorsun, teslimiyetci olmak lazım galiba biraz
evet bende böyle düşünmüştüm kiraya vereceğimiz para yerine onu aklımızdan çıkararak bankaya atmak.Kiranızın olmaması bu devirde çok iyi birşey. Normal şartlardaki geçimden 500 lira karla başlıyorsunuz. 500 liranın kiraya gittiğini düşünün ve 2000 tl maaş aldığınızı farzedin. elektrik su - 150yi geçmez 2 kişilik bir evde. Aylık market ihtiyacı 200 lirayı bulur. Çünkü ilk evlendiğinde hep etli butlu değişik asortik yemekler yapma çabasında oluyorsunBir ıspanak yapayım da olsun bitsin olmuyor :) Eşinizin yol parası harçlığı sigarası ( varsa tabi ) 300 lira olsun. Haftalık 50-60 lirada sizin harçlığınız olsun.
Kalan paranız 1150. Düğününüzü kendiniz mi yapacaksınız bilmiyorum ama kendiniz yaparsanız. Eşya mobilya vs. 800-900 lirada taksit olur.
Kalan paranız 350. Herşeyi de fazladan yazdım. Mesela her hafta kendinize birşey almazsınız. Bir hafta 50 liraya ayakkabı alırsınız öteki hafta 50 lira kenara koyarsınız.
Son olarak kışın yakıt parası olacak. Orda kalan 350 de yakıta gitsin.
Kira parası olarak ayırdığınız 500 liraya dokunmadan geçinebileceğinizi düşünüyorum. Her ay 500 lira biriktirirseniz Evliliğiniz 10. yılında bir ev sahibi daha olursunuz. Hayırlı geçimler..
:):):)küçük tuvalet kaığdı ve çay paketi ordusu sanırım çoğu evde var annemin evide öylee bizdede bazı şeylerin ordusu vardır.özellikle deterjancanım mutfak masrafını da ben şöyle yapıyorum eşime bişey bitmeden söylerim o da indirimde gördüğünde hemen alır.. böylece o şey evde bitmeden yerine yenisi hem geliyor hem de fiyatı uygun oluyor.. mesela şimdi evde küçük bir tuvalet kağıdı ordusu ve çay paketi ordusu var :)
Sıfır borcla evlenıceksınız ve kıra derdınız yok. Bence bıze sormanıza gerek yok cunku sız ıstemesenız de para bırıkır
Bız evlendıgımızde dugun vs herseyı esım kendısı yaptı(aılesının durumu yoktu) .Butun altınları bozdurduk ona ragmen borcların 3'de bırı kapanmadı. İstanbula atandı ben Ankaradakı işimi bıraktım İstanbula tasındık. Kira borclar onun aldıgı 2100tl maas ve kardesı askerdeydı ona gönder vs derken her ay 300-400 eksıye düştük. Sonra ben iş buldum işe basladım 2300tl maas alıyodum fakat delı gıbı mesaıye kalıyodum mesaılerle bılıkte maasım 2800felandı. İlk 6 ay eskıye dönuk borçları ödedik elimize hiçbirşey kalmıyordu gene. Düşün yani ne kadar borcumuz varmış çünkü aylık gelirimiz 5000tl felandı. Sonra ıcımızde kalan alamadıgımız guzel bı tv vardı onu aldık. Eşim bana butun altınlarım bozuldugu ıcın bı tane takmam ıcın bileklik aldı. Çok begendıgım bi saati aldı.
Ben çok yoruldugum halde düğün kredımız bıtsın dıye o işyerinde 1.5 yıl calıstım. Sonucta aslında 2013de bıtecek kredımızı ayda 2,3 kredı ödeyerek erken bıtırdık. Şimdi kpss ıcın 5 aylıgına ısten ayrıldım. Eşimin maaşı 2800 oldu. Bu parayla araba aldık taksıt öduyoruz. Kıra verıyoruz. Faturalar. Yine aılesıne ufak tefek yarım edıyoruz. Benım saat ve tv borcumuz ödenıyor düşün yani. Çook rahat yeter siz aylık en az 800 köşeye atın hiç dokunmayın o paraya. Takılan altınları da bankaya koyun işte takılan paraların da her ay üzerine ekleyin bi araba alın
anacım ne şanslısın bak bizi gör de mutlu ol biraz:))[/QUOTEkesinlikle çok şükür diyorum ve mutluyum.
çünkü herkes şanslı olamıyor gerçekten bizim borç vs masrafımız hiç olmayacak.
eminim çok zordur kuzenim evlendi kayınvalidesi falan hiç birşey almamıştı üstüne üstlük takılarıda almışlardı.
5 yıllık evliler hala eksikleri çok eski televizyon ile duruyorlar başkasının televizyonu .bunları gözümün önüne alaraktan şükrediyorum.
Valla hepinize hayran kaldım, kendime de bir kez daha kızdım arkadaşlar. 5 ay sonra benim de düğünüm var. Kendi aylık gelirim ortalama 4000 TL ve bayadır çalışma hayatı içerisindeyim. Ama evlenmeden önce hiç birikim yapamadım desem inanır mısınız? Ama Eylül ayından itibaren maaşım böyle oldu. Ondan önce 2000 TL falandı. Ve benim kenarda hiç birikimin yok, şu aralar da çeyiz, eşyalar falan derken zaten hiç öyle bi olasılık kalmadı. Ne zormuş ev kurmak valla. Nişanlımın geliri benden çok daha iyi. Ama biz evlenince hiç birikim falan yapamayacakmışız gibi geliyor. 5 yıldır birlikteyiz ve o bunca zaman boyunca çok para harcadık valla. Gerçi ona kalsa o kadar harcamaz da. İşte ben sanırım her kadın gibi harcamayı, yemeyi içmeyi alışverişi çok seviyorum. O da bişey diyemiyo garibim. Bazen uyarıyo ama. Ama sizlerin yazdıklarını okuyunca gaza geldim ben de. Kesinlikle evlenir evlenmez birikim yapmaya başlayacağım.
merabalar kızlar...
bende yakında evliler kervanına katılacağım hadi hayırlısı
eşim çalışacak ben çalışmayacağım.
türkiye standartlarına göre maaş çok şükür iyi başka biyere geçiş yapacak ve maaşımız daha çok artıcak evimizde var.
şimdi merak ettiğim baştan düzeni koyarsan hep öyle gider bende öyle bir uygulama yapmak istiyorum.
çünkü ben harcamayı seven bi insanımama öyle savurganlık derecesinde olmaz bu sorumluluklarımı borçalarımıda bilirim.
nasıl düzenleme yapıyorsunuz maaşı alınca.
mutfak parası ayrı sizin kendi harçlıgınız ayrı vs?gibi birşeymi yapıyorsunuz.
fikir almak istiyorum sizlerden.
Canım ben bim'den yaparım alışverişimi ve inan çoook uyguna geliyor ürünlerini de begeniyorum..Zaten aldıgım şeyler..Zeytinyagı, ayçiçek yağı, peynir, yoğurd,bulaşık deterjanı, temizlik ürünleri,bakliyat ıvız zıvır :)) İnan bana diğer yerlere oranla ucuz ..Pazardan da haftalık taze meyve ve en fazla 3 çeşit sebze alarak bitiriyorum..
Etimi yakınımızda olan kasaptan alıyorum öyle işte.
evinin olması en büyük avantajın sen çalısmıyorum demissin bakıcı paranda olmaz. eğer evin kira olsaydı 2.5 yetmez derdik.çünkü kira ve bakıcı bizim 1 massımızı alıyor.
market 600 den asagı düsmüyor yakıt hem eşim hem benim araç 500 da ona. para geldiği gibi gidiyor. ayda ortalama 3 aksam çıkıyoruz dolayısıyla 250-300 de öle ggdiyor.
senin 1000 market fatura ve dısarı çıkma dersen geriye 1.5 tl kalır. dediğine göre hiç masrafınız yoksa 1000 tl yatırıma kalabılır.
asla evdeki hesap çarsıya uymuyor.
Ayıp olmazsa eş adayın ne kadar ücret alıyor. Söylersen eğer sana geçim tablosu ayarlarım üstelik yatırım yapmanızı sağlarım
tabiki canım benim zor olmazmı, yicek ekmek bulamadık samimi söylüyorum, bunu kimseler bilmez tabi, düşünsene yeni gelinsin bütün herşeyin elinden alınmış yicek ekmeğe bile muhtaçsın, ev sahibine kirayı ödeyememişsin vs, ama hepsi geçip gidiyor işte, geçtikten sonra da galiba relax olmak gerekiyo hayatta diye düşünüyosun
benim kuzenimde öyle memleketten istanbula gelin geldi.
eşinin maaşı ancak kıt kıt geçiniyordu ve düğün paralarını altınlarını aldılar bi bilezikleri kalmıştı.
ve eve eşya adına hiç birşey almadılar iki üç eski şeylerden başka.
kesinlikle eski çünkü 400tl koltuk takımımı kaldı artık :)
insanların cahilliğinden kaynaklanıyor.
kuzenimde yiyecek ekmek bulamadığını bile söylemişti en büyük destekçisi annemdi çünkü gerçekten öz annesi gibi hergeldiğinde ellerini doldurup yolluyordu.
bence kuzenim şanslı çünkü annem gibi teyzesi var neyazıkki herkes artık sağduyulu olamıyor annem olduğu için yazmadım ama malesef öyle.
ne oldu geçtimi evet ogünlerde geçiyor ama kuzenim 25 yaşına girdi 5 yıllık evli ve yıprandı!
ilaç kullanıyor yıpradığı için.
halbuki kayınpederleri en azından düğün paralarına dokunmasalardı onlarda bu denli zorluk çekmezlerdi.
tabi eşinin pısırıklığıda cabası!!!
abur cuburlar en fazla 50 tl tutuyor insan çikolata cips kola meyva suyu yaş pastası çerezi başka alcak bişe bulamıyor :))
hayatın ne getireceğini bilmiyorum ama evet bakıcı derdimiz olmayacak büyük ihtimalle çünkü ben bakacağım çalışmadığım için...
belki büyük temizliklerde kadın tutarım yaptırmak için çünkü yüksek yer ve camları çıkıp silmeme nişanlım ve ailem izin vermiyor.
onundışında evdeki hesap çarşıya uymasa bile bizim dediğiniz gibi artırmak için epey bi paramız olur.
merabalar kızlar...
bende yakında evliler kervanına katılacağım hadi hayırlısı
eşim çalışacak ben çalışmayacağım.
türkiye standartlarına göre maaş çok şükür iyi başka biyere geçiş yapacak ve maaşımız daha çok artıcak evimizde var.
şimdi merak ettiğim baştan düzeni koyarsan hep öyle gider bende öyle bir uygulama yapmak istiyorum.
çünkü ben harcamayı seven bi insanımama öyle savurganlık derecesinde olmaz bu sorumluluklarımı borçalarımıda bilirim.
nasıl düzenleme yapıyorsunuz maaşı alınca.
mutfak parası ayrı sizin kendi harçlıgınız ayrı vs?gibi birşeymi yapıyorsunuz.
fikir almak istiyorum sizlerden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?