Evde Giyimlik Ugg ve kiyuzlu anta YAPIMI

Sersoy

www.ebruhane.blogcu.com
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
2.998
2
316
46
İstanbul
İlk olarak malzemeler :hulya:
eski bir kazak
eski bir pantolon
eski duğmeler
eski bir kemer tokası
ayakkabı içine konan deri astar veya deri parçası
evdekiartık ipler
bide makas :jeyyar:

Ugg çılgınlığı benide sardı. kış gunlerinde ayaklarım hep sovuk diyorsanız bu fikir size sıcaklık verebilir

ilk olarak kazağımızın kollarını kullanıyoruz. Ugglarımızı yapıyoruz nasıl mı?
kolları duzgunce çıkarttıktan sonra bilek yerleri uste gelecek şekilde ayağımıza giyip ölçu alıyoruz. sonra dikiyoruz. dikiş makinası olanlar makinada dikebilir yoksa tığla kenarlarını kaçmaması için işliyoruz. omuz kısmınıda taban olarak diktikten sonra ayakkabı içine konan astarı tabana yerleştirip kenarlardan sufle yaparak dikillir. en son olarakta ayaktan kaymaması için kordan yapılır.

sıra geldi ikiyuzlu çantaya.. adı ustunde çantamız iki yuzlu çevir çevir kullan. bir yanı yazlık diğer yanı kışlık kaydirigubbakcemile3

buraya kadar olan kısmı anlatayım; kazağın kollarını çıkarttıktan sonra yakasınıda çıkartıp atlet görununde bıarkıyoruz. sonra yan dikişleri ust uste gelecek şekilde katlayı alt taraftan dikiyoruz. ayrıyeten askı yapmıyoruz askılar birlikte çıkıyor.

sırada çantanın diğer yuzu var

yapılışına gelince; eski pantonu alıyoruz çantanın ölçusunde belden aşağısını kesiyoruz ve bu parçayla astarlama yapıyoruz çantamıza. sonra kazaktan elde kalan parçaları birleştirip kordon yapıyoruz ve kemer tokasıyla birleştirip yeni bir kemer elde ediyoruz.
çantanın uzerini de yine kazaktan elde kalan parçalarla yoyo yaparak susluyoruz
hepsi bu kadar.

dilerim anlatabilmişimdir. yoğunluğumdan dolayı yaparken fotoğraflamaya vaktim pek olmadı. eksik kalan birşey varsa affola opuyorumnanaktan

aaaa muhteşemsin canım yaaa süper olmuşlar bayıldımmmmm
ama çorabın tabanını nasıl makinada dikecez orayı anamadım :))))

teşekkurler bitanem
tatlım alt kısmıda dikiliyor sen dediğim gibi ayağına geçirip ölçu alırsan daha iyi anlayacaksın opuyorumnanaktan

teşekkur ederim bidenem
nan bundan sonra her yaptığım şeyin malzemelerini nereden temin ettiğimide yazacam senin için kaydirigubbakcemile3
sorunun cevabına gelince bizim sitenin çarşısında bir ayakkabı tamircisi amca var rica ettim 2 tl ye verdi sağolsun :roflol:
senin ayakkabu tamircisi amcan yoksa ayakkabıcılara bir sor, yine bulamazsan az bi deri parçası işini görur kaydirigubbakcemile3

yabangulum kordonun nasıl yapıldığını sormuştu; şimdi fırsat bulabildim yazmaya...
ilk olarak çiçeği yaptım sonra çift kat iple zincir çekerek istediğim boyda uzattım ve iğne ile ugg un istediğim bölgesinden geçirdim en sonda ucuna tekrar çiçek yapıp birleştirdim.

hımmmm şimdi anladım canım kordon diyince bende başka bişey sandım ondan sordum.teşekür ederim cevabın için bi denem.opuyorumnanaktan

kısss her görüdğümde şaşırmıycam diyorum ama çok sıradışı yerimseniben

ellerina sağlık
her eve lazım sersoyy alkisalkisalkis

VAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY Sersoy klasiklerinden işte,müthiş olmuş cnm.Hayal gücüne ve emeğine sağlık cnm.

valla muhteşem yani ellerinize sağlık demekki neymiş atılacak eşyalar bir daha gözden geçirilecek hiç bişey atılmayacak en sonunda çöp ev diye zabıtalar evi basıcak :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…