Evde gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?

İşte aslında hepimiz farklıyız hepimizin ilgi alanları çok farklı. Kendinize iyi gelecek hoşunuza giden bir oyun olsun dizi film olsun yani bir şeyler düşünseniz umarım hoşunuza giden şeyler bulursunuz

Ben o tarz oyunları pek beceremiyorum ya. Bizde çocuklar falan oynarken görüyordum ya yok ben sağıma soluma zor dönen biriyim oyunlarda
Evet zaten o oyunlarda ben de pek iyi değilim :) yeğenim liseden beri oynar hala oynuyor o küçüklükten beri oynadığı için eli alışkın. İşte anca öyle olanlar daha iyi oynuyor

Pencelerim normal boyutta aslında ama toz konusu benimde kafamı çok kurcalıyor tabii ki.
Siliyorum süpürüyorum yine aynı.

Ayrıca kedi işeme problemi yüzünde camı tam açamaz oldum.

Daha geçen gün camlarım açıktı gelmiş sinekliğin oradan işemeye ve tülüm de battı ve 2 gün olmuştu yıkayalı.

Yani aslında bir ev bulduk fiyatına da tamam demiştik ama ev 5. Kat , asansör var ama yine de bu sefer de katı çok yüksek bir de evde 4 tane açık balkon vardı. Sıfır binaydı ama vazgeçtik bu yüzden.

Çocuk olmadan çıkın satabiliyorsanız satın.
Bodrum kat ha diyince de satılmaz zaten.

Ben her gün yürüyüşe gidiyorum. Kitap okuyorum, bulmaca çözüyorum, arkadaşlarımla görüşüyorum.

Yok alıcısı var evimizi beğeniyorlar. En gideceği fiyat bizim burada 4 milyon falan.

Ama bizim buradaki evlere yine bizim gücümüz yetmez. 6.5 - 7 milyon falan o da yine 2+1 80 metrekare falan yani.

Eşim de bu muhitten ayrılmaz. Bakınca bende istemem bildiğim büyüdüğüm yer.

Her şey elimizin altında. Her yere yakın. Metrobüsün dibindeyiz.

Bizim verebileceğimiz maksimum fiyatlar 5- 5.5 milyon arası. Krediye girmeden alabilmemiz için..
eşim zaten krediye de girmez.

Yanlış anlamayın ama eşiniz de hem kiraya çıkmıyor hem krediye girmiyor. Ne yapmayı düşünüyor peki bu evde?
Ev kentsel dönüşümlüyse muhtemelen normalden küçüktür. Bebeğin özel odası olacak mı o evde? Böyle şeyleri konuşmadınız mı bebek yapmadan önce?
Ben öğrenciyken mutfağı birleşik küçücük bir evde kalmıştım içim daralmıştı öyle bile. Bebekle yorgun olacaksınız ev işi daha az yapacaksınız ortalık daha kolay dağılacak vs nasıl sabredeceksiniz?
Toz sorunu üst katlarda bile çok maalesef, hava temizleyici ürün bakabilirsiniz çok etkili olmasa da.
Yürüyüş konusunda haklısınız ben de dediğiniz gibi bir semtte yaşıyorum yürüsem kaldırımda bile yaya trafiği var, yolda sürekli araç korna sesi. Sırf bu yüzden spor salonuna yazıldım koşu bandında kulaklığımı takıp dümdüz yürüyebilmek için. İmkanınız varsa hem destekleyici spor olur.
Yine imkan varsa yapboz ve bulmaca gibi etkinlikler alabilirsiniz. Zaten bebek olunca bu boşluğu arayacağınızı düşünüyorum keyfinizi çıkarmaya bakın

Evinizde klima yoksa klima alin. Bir kere yarim saat havalandirin. Sonra camlar kapali olsun. Burada en takildigim sey kedi isemesi olurdu.
Ev madem satilmayacak o zaman sevmeye bakin. Hatta sevmek zorunda degilsiniz ama evi kafaniza takmayin.
Siz bir amac edinin bence. Bit dil ogrenebilirsiniz. Bir kursa yazilabilirsiniz.
ya da cocuk biraz buyuyunce calisacak misiniz? Ona yonelik bir ugras olabilir.
Cocuk alisverisi, odasi vs hazirlanmasi. Dogunca neler yapacaginiz seylerle ilgili bir seyler bakabilirsiniz.

Her gun yarim saat kitap okuyun. Yarim saat yuruyecek bir ywre gidebilirsinis. Sahil falan.

Hic mi arkadasiniz yok haftasonu 1 gun bulusun en azindan

Keşke baştan kabul etmeseydin bu evi demek ki sevmiyorsun. Hava temizleyici al bi nebze rahatlatır

Benim yaşadığım yerde evler 15 milyondan başlıyor
6,5’a ev çok değil ki
4 milyon peşinatınız varken
Eşiniz hiç fedakarlığa yanaşmıyor seni ve çocuğunu düşünmesi lazım

6,5’a ev çok değil ki
Bize çok sonuç olarak üstüne 2.5 milyon koymak herkese kolay değil baktığında bizim burada da o fiyatlara var ben minimum bakabileceğimizi söyledim.

Yok evimizin oturma odası dışında kullanım alanı iyi. Çocuk odamız da var ben boş bırakmıştım zaten ardiye gibi kullanıyordum. Hava temizleyicim var ama ben fayda sağladığını düşünmüyorum. Sonuçta toz uçuşuyor içeri giriyor eşyaların üstüne , yerlere yapışıyor. Benim bu evimde mutfağım ayrı olsaydı hadi yine bir şekilde idare ederim ruhum daralıyor demezdim ama bu şekilde daralıyorum.
Bir şekilde hobiler bulacağım artık. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Eşim evet bu arada krediye yanaşmıyor onun niyeyi peşin ev almak

Yorumlara şaşırdım sahiden
Insan cennet gibi bir yerde de otursa meşguliyeti yoksa bir süre sonra orası insani boğar ben tek sebep ev görmüyorum hatta %30 ev belki %70 meşguliyet olmaması

Insan akşama kadar oyun oynar, dizi izlerse de boğulur böyle ömür geçmez, insanin ruhu tatmin olmus gibi mutlu hissetmez.

Once sosyal bir çevre tavsiye ederim
Vakıflarda gönüllü olabilirsiniz, devletin kurslarına katılabilirsiniz vs...
Bunlar mümkün olmazsa evde iş öneririm,
Yapmasanız bile e-ticaret araştırabilirsiniz sizi oyalar hem para kazanma imkanınız olur belki bir süre sonra...

Bazıları yemek yapıp satıyor, bazisi evde el işi yapıp satiyor; bazisi paketleme vs. Bunlar da sizi tatmin etmeyebilir daha iyisi kendi ürününüzü olusturmak olabilir sonra bir ticaret sitesinde bunu pazarlayabilirsiniz. Bu kısım sizi daha cok tatmin eder.

Orneğin bodrum katta yaşadığınız bir sorunun çözümü olacak bir eşyayı geliştirip satmaya çalışabilirsiniz vs.
Bunlara direkt para kazanma niyetiyle girmeyin, sizi oyalıyor gibi uzun vadeli bakın. Dönerse para dönmüş olur dönmezse uzulmezsiniz.

İş de sizi tamamen tatmin etmeyecek, bir sure sonra sosyal çevre şart oluyor, dediğim gibi belediye kursları, gönüllü faaliyetler, Islam hassasiyetiniz varsa Diyanetin ayarladığı merkezlerde surekli sohbetler oluyor onlara katılın vs.

Tahmin ediyorum belki %70 belki daha çok boşluktan bunalıyorsunuz ev de o yuzden daha cok batıyor. Cennet gibi evde de olsanız çok fark edeceğini düşünmüyorum boşluk duygusu yaşama sevincini aliyor.

Hatta bir videoda izlemiştim insanin meşguliyetinin olmaması kendi kendini tükenmesi ve depresyona girmesi demektir, bu kaçınılmaz vs diyordu.

ALLAH Teala buyuruyor 'Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.'
İnşirah yani huzur/ferahlık süresinde geçiyor. Gerçekten çok hikmetli...

Ben de gerçekten herkesin bodrum kat olmasına takılı kalmasına şaşırdım. İnsanların maddi gücü o evi karşılıyor olabilir. Ben müstakil bahçeli kocaman evde oturuyorum benim de gün içinde canım sıkıldığı oluyor çünkü hiç arkadaşım yok yaşadığım şehirde. Kurslara gidip arkadaş edinebilirsiniz. Ingilizce keman resim vs. Öyle bir imkan yoksa yağlı boya seti sipariş verip evde yapmayı deneyin. Veya hobi setleri satılıyor internette onları deneyebilirsiniz. Online hamile pilatesi yapabilirsiniz

bebiş hayırlı olsun. çalışmıyorken ben; 11 gibi kalkıyorum mayışıklık kahvaltı 12:30 oluyor. mutfağı topla makineyi boşalt yemek yap tekrar topla 15 cıvarı oluyor, temizlik varsa yapıyordum dubleksin işi çok oluyor, kocam 18:30 gibi geliyor, yemek falan 20:00 oluyor, biraz başbaşa vakit geçirdik dinlendik, 22 cıvarı yatakodasındayız. haftaiçlerim böyleydi, temizlik iş olmadığı zaman dışarı çıkardım, koaför, alışveriş, market, arkadaşlarla cafe bazen eşimle akşam yemeye çıkacaksak o gün yemekte yapmazdım, pineklerdim kışın yatakta reelse bayılırım . şimdi çalışıyorum, koştur koştur haftaiçlerimiz, haftasonuna kalıyor büyük işler pinekleyemiyorum

Hayır saçma değil tabi ki. Neden saçma olsun?
Park yok mu hiç mesela. Parka kadar yürüyün kahve alın kahvenizi için geri dönün.
Kendinize hedef koyun yavaş yavaş arttırın km yi. Akıllı saat alın mesafe ölçün. Her gün 12de mutlaka çıkacağım mesela bu kuralınız olsun. Dönüşte bir markete girin alışverişinizi yapın.
Ben normalde çalışıyorum ama şu an 2. Bebeğini büyüttüğüm için evdeyim. Arabam var ama hergün oğlumu yürüyerek götürüp alıyorum bugün yağmurda bile yürüdük 2 çocukla. Biri pusette uyuyor ötekiyle sohbet ede ede aheste aheste yürüdük sokak aralarında evet. Dönüşte de tek başıma bir parkta Kamelyanın altında oturdum. Kahvemi çıkardım mis gibi benim ev hayatındaki terapi şeklim bu :)
Yoksa kafayı yerim. Şimdi evdeyiz kahvaltımı edeceğim. Sonra yemek vakit geçiyor. Sizin hamilelik mutfağa girememe durumu da var ondan da canınız sıkılıyor.
Akşamları el işi yapıyorum çocuklar uyuduktan sonra. Örgü biliyorsanız güzel olur ben kanaviçe yapıyorum çocuklarımın odasında çok tatlı tablolar oldu. Telefon ve kaydırma bağımlılıpına birebir

Nerede yaşıyorsunuz merak ettim 80 metre kare ev 7 milyon ama yürüyüş imkanı yok

İyide sen evini paylaşmıştın evin güzel yani eşin yaptırmış içini, öyle öldüm bitiyorum bi bodrum katı gibi düşündü yorumdakiler .
öyle bi evi olsun die dua eden milyonlarca insan vardır .evını ekleyım aşağıya millet karanlıkta fare rutubet oturuyor sanmış galiba

Yorumdaki hanımlara da şaşırdım yahu herkes kredi borcuna girmek istemeyebilir milletin aylık 40-50 bin kredi ödeyecek parası olmayabilir ne kadar kolay söylüyorsunuz hamile kadına eşin seni bebegını düşünmüyor elini taş altına koymuyor die . Kadın sıkılıyorum demiş sıkılıyorsa Sosyalleşceği şeyler söylenir olur biter . bugün 500 bin kredi çekse aylık 45 bin ödemesi var 2-3 mılyon çekse ödeyecek kapasitesi yoksa adam karısını çocuğunu düşünmüyor mu oluyor ?

Burdaki kadınların çoğu gerçekten herkesi karı koca 100 binler yada küsürler maaş ile yaşıyor zannediyor, galiba- demicem öyle zannediyor kendi yaşam şekillerine göre cartt die yazıyor . Tamam kardeşim yazıyorsun da herkes aynı şekilde mi yaşıyor . Nie aile apartmanında size bodrum kat demişsiniz onuda eski konusunda anlattı . Aile kimseye bedava ev sunmamış parası olan yeteni almış oturmuş yada elti ilk bodrumda oturmuş sonra yukarı gecıp parasını ödemiş falan fistan unuttum tam hatırlayamıyorum . Ee kiraya çık yahu kira kolaymı komşular nasıl çıkacak ev sahibi her sene çık diyecek mi millet birbirini kesiyor vuruyor artık kiracılıkta zor hadi çıktı suan misal adamın 1,5 birikimi varmış kiraya çıksa bodrum katı 25 e verse kendı gidecek 40 a ev tutacak o aradaki farkı kiraya verecegıne birikimine devam eder dişini sıkar başka ev alır . Evini paylaştı gerçekten milyonlarca insan hayalini kuruyordur olsa yeter kiradan kurtuluruz die .

Konu sahibi sende eşinin durumunu biliyorsun şikayet etmek yerine şükür mü etsen yani evim bodrum bodrum demek yerine evde sıkılıyorum mu desen . Sıkılıyorsan kurslara git bebegıne örgü yap ne bileyim kitap oku

. Evim han gibi ferah heryerden ışık alıyor içi benım istediğim şekilde döşendi elimde 3 çocuğum var 14 aylık ikizim var kapıdan çıktımmı parka adım atıyorum öyle bi park düşünme oturacak yer bulamazsın geleni gideni çok olan bi park 3 kişi bebeklere laf atsa 2 saat geçer . blokta 8 genç komşuyuz biri olmasa biriyle mutlaka denk gelir 2 si çalışıyor ama 6 kadın evdeyiz kahvemizi içeriz bana sorsan bende sıkılıyorum düşün elimde ikiz 14 aylık bebek sorumluluklarım 1 tane ergen çocuğum akşama koca yetmez daha bide eş ailesiyle kendı ailem aynı mahalledeyiz ama ara ara sıkılıyorum aynı şeyler insanı sıkıyor çoğu zaman . Çalışırken bi anda evde kalan herkes sıkılır . Arkadaşın yoksa eşin senınle paylaşımcı biri değilse sıkılman geçmez akşama kadar seni kırk yer gezdirsin eve gelir yine sıkılmaya devam edersin . Arkadaş bitane de olsa yapman lazım en azından konuşunca bi rahatlarsın eşininde mi yok arkadaş çevresi hanımlarıyla görüşebileceğin ?

Eklentiler

• IMG_1780.webp
    27,5 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_1781.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
6,5’a ev çok değil ki
2,5 mılyon kredi az mı bugün ? Ödemesi olacak 4 mılyon diyelim konu sahibinin eşi ne iş yapıyor Allah bilir bu adam ödeyebilecek mi taksitleri üstelik taze bebek gelecek ? Şimdi bu koca fedakar olmuyor öyle mi ? Canını mı versin napsın yoksa adam .
Herkes yüzbinler maaşla mı yaşıyor

Eşi düşünmüyor demek yerine madem çocuğu erteleseydiniz beraber çalışıp düzlüğe çıkıp çocuk yapsaydınız daha yaşın erken de diyebilirdiniz fedakarlık yapacaksa iki tarafta yapsaymış .

konu sahibi de kocasının durumunu bile bile burda hiç tanımadığı insanlara eşine şu lafları söyletip cevap olarak da , eşim iyi biridir maddi gücü yettiği kadar yapıyor demek yerine , eşim kredi çekmiyor diye cevap veriyor eşin kredi çeksin de aylık 70-80 bin taksit ödeyecek durumu varmı sonra geriye kalan parası çocuğa sana yetecek mi bide bunu cevaplayabilir misin ? Eğer 150-200 maaşı varsa eyvallah kusura bakma ben yanılmışım kocan fedakar değilmiş diyeyim ama yoksa madem bende soruyorum , eşin söylenilen gibi fedakar seni çocuğunu düşünen biri değilse nie çocuk yaptın sonuçta hayat 4 duvar değil böyle bi herife nie çocuk yaptın ki

`