İşte aslında hepimiz farklıyız hepimizin ilgi alanları çok farklı. Kendinize iyi gelecek hoşunuza giden bir oyun olsun dizi film olsun yani bir şeyler düşünseniz umarım hoşunuza giden şeyler bulursunuzBende ps de mortal kombat oynuyordum ama tek olunca sisteme karşı oynamak sıkıyor.
Kitap okumayı sevsem de öyle düzenli okumam yani yalan söylemeye gerek yok.
Bilgisayarımız yok olsa belki oynardım yine severim oyun oynamayı aslında.
Ps de detroit i bitirdim. İkinciye tekrar başlayayım dedim ama harbiden playstation midemi çok bulandırıyor bu durumu yaşayan da insanlar oluyormuş.
Sonra uncharted kayıp miras ı bitirdim.
Gta falan benlik değil zaten çok hareket varsa midem tutuyor bu sefer.
Evet zaten o oyunlarda ben de pek iyi değilim :) yeğenim liseden beri oynar hala oynuyor o küçüklükten beri oynadığı için eli alışkın. İşte anca öyle olanlar daha iyi oynuyorBen o tarz oyunları pek beceremiyorum ya. Bizde çocuklar falan oynarken görüyordum ya yok ben sağıma soluma zor dönen biriyim oyunlarda
Pencelerim normal boyutta aslında ama toz konusu benimde kafamı çok kurcalıyor tabii ki.Bu evde çocuk nasıl büyüyecek ki?
Pencereler küçük, sürekli toz giriyor. Küçük bir çocuk için hiç sağlıklı değil.
Sen anlatırken benim ruhum daraldı
Evi değiştirme imkanınız yok mu?
Çocuk olmadan çıkın satabiliyorsanız satın.Pencelerim normal boyutta aslında ama toz konusu benimde kafamı çok kurcalıyor tabii ki.
Siliyorum süpürüyorum yine aynı.
Ayrıca kedi işeme problemi yüzünde camı tam açamaz oldum.
Daha geçen gün camlarım açıktı gelmiş sinekliğin oradan işemeye ve tülüm de battı ve 2 gün olmuştu yıkayalı.
Yani aslında bir ev bulduk fiyatına da tamam demiştik ama ev 5. Kat , asansör var ama yine de bu sefer de katı çok yüksek bir de evde 4 tane açık balkon vardı. Sıfır binaydı ama vazgeçtik bu yüzden.
Yok alıcısı var evimizi beğeniyorlar. En gideceği fiyat bizim burada 4 milyon falan.Çocuk olmadan çıkın satabiliyorsanız satın.
Bodrum kat ha diyince de satılmaz zaten.
Bizim verebileceğimiz maksimum fiyatlar 5- 5.5 milyon arası. Krediye girmeden alabilmemiz için..Çocuk olmadan çıkın satabiliyorsanız satın.
Bodrum kat ha diyince de satılmaz zaten.
Keşke baştan kabul etmeseydin bu evi demek ki sevmiyorsun. Hava temizleyici al bi nebze rahatlatırYa anlattım orada sebepleri , siz kendiniz rutubet diye sordunuz bende bizim evimizde öyle bir problem yok dedim.
Ama neden sıkıldığımı da tüm yazdıklarımda anlattım.
Aile apartmanı ama herkes evini başkasına satmış gitmiş.
Ayrıca bu binada kullanılabilir ev sayısı da çok az zaten.
Uzun hikaye yani. Bize şu ev var bu ev var seçin de demedi kimse.
Kaldı ki başında eltime de denmemiş. Eltim de benim oturduğum evde 3 sene oturdu.
Kayınvalidemler taşınınca onların evine çıkmış para ödeyerek.
Yoksa oğlum en güzel ev senin olsun ama bodrum kat kardeşinin olsun denmiş değil.
Benim yaşadığım yerde evler 15 milyondan başlıyorYok alıcısı var evimizi beğeniyorlar. En gideceği fiyat bizim burada 4 milyon falan.
Ama bizim buradaki evlere yine bizim gücümüz yetmez. 6.5 - 7 milyon falan o da yine 2+1 80 metrekare falan yani.
Eşim de bu muhitten ayrılmaz. Bakınca bende istemem bildiğim büyüdüğüm yer.
Her şey elimizin altında. Her yere yakın. Metrobüsün dibindeyiz.
Bize çok sonuç olarak üstüne 2.5 milyon koymak herkese kolay değil baktığında bizim burada da o fiyatlara var ben minimum bakabileceğimizi söyledim.Benim yaşadığım yerde evler 15 milyondan başlıyor
6,5’a ev çok değil ki
4 milyon peşinatınız varken
Eşiniz hiç fedakarlığa yanaşmıyor seni ve çocuğunu düşünmesi lazım
Yok evimizin oturma odası dışında kullanım alanı iyi. Çocuk odamız da var ben boş bırakmıştım zaten ardiye gibi kullanıyordum. Hava temizleyicim var ama ben fayda sağladığını düşünmüyorum. Sonuçta toz uçuşuyor içeri giriyor eşyaların üstüne , yerlere yapışıyor. Benim bu evimde mutfağım ayrı olsaydı hadi yine bir şekilde idare ederim ruhum daralıyor demezdim ama bu şekilde daralıyorum.Yanlış anlamayın ama eşiniz de hem kiraya çıkmıyor hem krediye girmiyor. Ne yapmayı düşünüyor peki bu evde?
Ev kentsel dönüşümlüyse muhtemelen normalden küçüktür. Bebeğin özel odası olacak mı o evde? Böyle şeyleri konuşmadınız mı bebek yapmadan önce?
Ben öğrenciyken mutfağı birleşik küçücük bir evde kalmıştım içim daralmıştı öyle bile. Bebekle yorgun olacaksınız ev işi daha az yapacaksınız ortalık daha kolay dağılacak vs nasıl sabredeceksiniz?
Toz sorunu üst katlarda bile çok maalesef, hava temizleyici ürün bakabilirsiniz çok etkili olmasa da.
Yürüyüş konusunda haklısınız ben de dediğiniz gibi bir semtte yaşıyorum yürüsem kaldırımda bile yaya trafiği var, yolda sürekli araç korna sesi. Sırf bu yüzden spor salonuna yazıldım koşu bandında kulaklığımı takıp dümdüz yürüyebilmek için. İmkanınız varsa hem destekleyici spor olur.
Yine imkan varsa yapboz ve bulmaca gibi etkinlikler alabilirsiniz. Zaten bebek olunca bu boşluğu arayacağınızı düşünüyorum keyfinizi çıkarmaya bakın
Ben de gerçekten herkesin bodrum kat olmasına takılı kalmasına şaşırdım. İnsanların maddi gücü o evi karşılıyor olabilir. Ben müstakil bahçeli kocaman evde oturuyorum benim de gün içinde canım sıkıldığı oluyor çünkü hiç arkadaşım yok yaşadığım şehirde. Kurslara gidip arkadaş edinebilirsiniz. Ingilizce keman resim vs. Öyle bir imkan yoksa yağlı boya seti sipariş verip evde yapmayı deneyin. Veya hobi setleri satılıyor internette onları deneyebilirsiniz. Online hamile pilatesi yapabilirsinizYorumlara şaşırdım sahiden
Insan cennet gibi bir yerde de otursa meşguliyeti yoksa bir süre sonra orası insani boğar ben tek sebep ev görmüyorum hatta %30 ev belki %70 meşguliyet olmaması
Insan akşama kadar oyun oynar, dizi izlerse de boğulur böyle ömür geçmez, insanin ruhu tatmin olmus gibi mutlu hissetmez.
Once sosyal bir çevre tavsiye ederim
Vakıflarda gönüllü olabilirsiniz, devletin kurslarına katılabilirsiniz vs...
Bunlar mümkün olmazsa evde iş öneririm,
Yapmasanız bile e-ticaret araştırabilirsiniz sizi oyalar hem para kazanma imkanınız olur belki bir süre sonra...
Bazıları yemek yapıp satıyor, bazisi evde el işi yapıp satiyor; bazisi paketleme vs. Bunlar da sizi tatmin etmeyebilir daha iyisi kendi ürününüzü olusturmak olabilir sonra bir ticaret sitesinde bunu pazarlayabilirsiniz. Bu kısım sizi daha cok tatmin eder.
Orneğin bodrum katta yaşadığınız bir sorunun çözümü olacak bir eşyayı geliştirip satmaya çalışabilirsiniz vs.
Bunlara direkt para kazanma niyetiyle girmeyin, sizi oyalıyor gibi uzun vadeli bakın. Dönerse para dönmüş olur dönmezse uzulmezsiniz.
İş de sizi tamamen tatmin etmeyecek, bir sure sonra sosyal çevre şart oluyor, dediğim gibi belediye kursları, gönüllü faaliyetler, Islam hassasiyetiniz varsa Diyanetin ayarladığı merkezlerde surekli sohbetler oluyor onlara katılın vs.
Tahmin ediyorum belki %70 belki daha çok boşluktan bunalıyorsunuz ev de o yuzden daha cok batıyor. Cennet gibi evde de olsanız çok fark edeceğini düşünmüyorum boşluk duygusu yaşama sevincini aliyor.
Hatta bir videoda izlemiştim insanin meşguliyetinin olmaması kendi kendini tükenmesi ve depresyona girmesi demektir, bu kaçınılmaz vs diyordu.
ALLAH Teala buyuruyor 'Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.'
İnşirah yani huzur/ferahlık süresinde geçiyor. Gerçekten çok hikmetli...
Cadde her yer yürüyüş derken nereye gideyim?
Buradan yakın bir avm var oraya kadar yürüdüm diyeyim trafik , gürültü, sıkışıklık her şey var..
özellikle oraya giden belli bir cadde var her gün tıklım tıklım.
Hani takayım kulaklığı yürüyüş yapayım denecek yeri nerden bulayım öyle demek istedim.
En kötü sokak sokak yürüyebilirim o da saçma değil mi neden sokaklardan sokaklara yürüyeyim?
Yok alıcısı var evimizi beğeniyorlar. En gideceği fiyat bizim burada 4 milyon falan.
Ama bizim buradaki evlere yine bizim gücümüz yetmez. 6.5 - 7 milyon falan o da yine 2+1 80 metrekare falan yani.
Eşim de bu muhitten ayrılmaz. Bakınca bende istemem bildiğim büyüdüğüm yer.
Her şey elimizin altında. Her yere yakın. Metrobüsün dibindeyiz.
2,5 mılyon kredi az mı bugün ? Ödemesi olacak 4 mılyon diyelim konu sahibinin eşi ne iş yapıyor Allah bilir bu adam ödeyebilecek mi taksitleri üstelik taze bebek gelecek ? Şimdi bu koca fedakar olmuyor öyle mi ? Canını mı versin napsın yoksa adam .Benim yaşadığım yerde evler 15 milyondan başlıyor
6,5’a ev çok değil ki
4 milyon peşinatınız varken
Eşiniz hiç fedakarlığa yanaşmıyor seni ve çocuğunu düşünmesi lazım