• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde hakkım varmı

Kv dangalak net ama sizde gelmiş o olaydan sonra eşim ölse alabilirmiyim diyorsunuz siz de bir parça tuhafsınız eşim ölme durumunda ben ne yapayım evi malı mülkü hayat arkadaşım gitmiş ve evet aslında evlenmeden önce ailesinin aldığı evde sizin hakkınız olmaması gerek ama kanunen mirasçı olursunuz

ortak cocugunuz olmazsa %25 hukukı hakkınız var evde
cocugunuz var ıse %50

Benim esimde biz nisanliyken krediyle aldi borcunj beraber oduyoruz 10 sene odeyecez bazen sikistik maddi olarak ama bosanma durumunda hakkim yok malesef.bu daha kotu bi durum bence

Ben 4 yıllık evliyim geçen gün kayınvalide ile otururken konu açıldı ben evi oğluma verdim ama senin evde hakkın yok dedi tabi ben şok oldum eşime bekarken vermiş evi evlenmeden edinilen mülklerde eşlerin hakkı olmuyormuş biraz araştırdım acaba eşimin vefatı veya boşanma gibi bir durum olursa benim evde hakkım olmaz mı kardeşleri veya ailesinin hakkı varmı evde bu gibi durumlarla karşılaşan varsa yardımcı olursanız sevinirim
eşinin vefatı halinde mirasçısı olursun ama boşanmanız halinde evde hakkın yok maalesef, eşinin kişisel malı.

Bosanirsaniz hakkiniz yok
Vefat durumunda da cocugunuz varsa birlikte hak sahibi olursunuz. Cocugunuz yoksa esinizin ailesi ile birlikte hak sahibi olursunuz

Da nerden cikti bu haklarinizi ogrenmek? Tuhaf yani

Niye tuhaf olsun,
Hakkını her yerde arıcan.
Hakkını da öğrencen.
Böyle romantik laflarla az insan evinden edilmedi, sokaklara atılmadı kocası ölünce veya boşanınca.
Kadın boşanacak nafaka hakkından bir haber, çocuğa bakamam deyip boşanmıyor.

Niye tuhaf olsun,
Hakkını her yerde arıcan.
Hakkını da öğrencen.
Böyle romantik laflarla az insan evinden edilmedi, sokaklara atılmadı kocası ölünce veya boşanınca.
Kadın boşanacak nafaka hakkından bir haber, çocuğa bakamam deyip boşanmıyor.
Ya bu konudaki kaynana mal diye malla mal olunmak zorunda degil ki? Kaynanaya kizmis gelmis soruyor, sence kac kisi bosaniyor? Herkes geberiyor kocam da kocam diye yuzlerine karsi ama arkalarindan vay hakkim

Ki bosanma durumunun yanina ölürse de alamam mi diye eklemesi,cok cok garip yani. Öldü de malsiz kaldin he derler insana

hicbi hakkin yok. eger karsi taraf kardesler dava acarsa. anne diger kardesleri dururken bi cocguna ev verirse annenin olumu sonunda kardesler dava acar. evi bolusurler. cocugunuz varsa da esinizin sadece o evdeki hakkini alir.

kimin kimden önce öleceği belli sanki
ben kaynana neden böyle bir şey söylemiş ona da takıldım acaba oğlunu boşayacağınızı mı düşündü
ölümü halinde bile eğer kardeşler dava açarsa sana bi şey kalmaya da bilir sadece çocuğunuz babasına düşen payını alır(adamı da öldürdük ya yaşarken ne diyeyim )
kardeşlerin insafına kalmış dava açıp açmamak ama sana söyleyeyim şimdiden mal mülk düşkünü gibi imaj yaratırsan o kardeşler o evi sana bırakmaz
boşansan asla alamazsın pay zaten

bayanlar bende merak ettim evlenmeden önce alinip tapusu erkegin üstüne yapilmis ama kredi borcu kari koca ödenen evlerde durum ne? bayan boşanirsa ödediği kredinin yarısı kadar pay alabiliyor mu???

esimden boşanma gibi bi düşüncem hic yok ama merak ettim sadece :)

Benim esimde biz nisanliyken krediyle aldi borcunj beraber oduyoruz 10 sene odeyecez bazen sikistik maddi olarak ama bosanma durumunda hakkim yok malesef.bu daha kotu bi durum bence
Kredilerde evlendikten sonraki kısmı birlikte ödemiş olduğunuz için hakkınız var diye biliyorum. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin tabi.

Daha evlenmeden herhangi bir boşanma durumunda eş mala ortak olmasın diye oğluna ev veren kv
Eşi hayatta iken ve evlilikte boşama gibi bir şey söz konusu değilken bunlardan biri olursa evde hakkım var mı diye soran gelin
Aile kavramı mükemmel
Eve ne olur bilememde bu zihniyetten pek birşey olmaz

Ben 4 yıllık evliyim geçen gün kayınvalide ile otururken konu açıldı ben evi oğluma verdim ama senin evde hakkın yok dedi tabi ben şok oldum eşime bekarken vermiş evi evlenmeden edinilen mülklerde eşlerin hakkı olmuyormuş biraz araştırdım acaba eşimin vefatı veya boşanma gibi bir durum olursa benim evde hakkım olmaz mı kardeşleri veya ailesinin hakkı varmı evde bu gibi durumlarla karşılaşan varsa yardımcı olursanız sevinirim
Yasal olarak evlenmeden önce edinilen mülkte eşin hakkı olmaz ama çocuğun olur. fakat nisanliyken mesela kredi ile alındı ise ve siz de borca ortak olduğunuzu birlikte odediginizi ispat edebilirseniz mahkeme kararı ile hem bosanma hem ölümde bir şansınız olabilir.

Evlilik oncesi ya da sonrasi fark etmez, anne cocugunun uzerine ev yaparsa bosanmada cocugun esi onu alamaz. Miras konusunda annenin o evden. Baska mali olup olmadigina gore durum degisir. Baska mali yoksa esinizin kardesleri sakli paylarina tecavuz edildigi icin dava acip paylarini alirlar, ama kayinvalidenin baska mallari varsa ve cocuklarinin sakli paylarina tecavuz yoksa (cocugun sakli payi mallarin 3/8idir) evin yarisi sizin yarisi da kayinvalide ve kayinpederin olur. (Cocugunuz yoksa)

Birlikte kredi odeyen ama tapu eslerinin uzerine olanlar da bosanma davasinda cikan karar kesinlestikten sonra katilma alacagi davasi acabilirler

Back
X