Evde her şey düzgün olunca ne oluyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lazım olan şeye kolay ulaşım sağlanıyor. Bi şeyleri bulmak için sürekli kolileri boşaltıp doldurmak zaman ve efor kaybı olmaz mı ?

Hareket alanınız genişliyor.

Görüntü itibari ile daha iç açıcı, ferah bi ortam oluyor.

Canım valla ben şahsen evi temizleyip toparlamadan asla rahat edip oturamıyorum karmaşa dan nefret ediyorum herşey yerli yerinde olmalı düzenim bozulmamalı.. herkesin karakteri farklı yani çok öznel bi soru aslında 😊

Ben çok rahatsız oluyorum. Evi pis ya da dağınık görünce ne kadar hasta yorgun olsam da bi kuvvet geliyor bana ya da dağınıklık daha çok yoruyor galiba. Dağınık ev bana diken olup batıyor.

Ben kendimi rahat bir insan olarak tanımlarım ama galiba değilim,diyelim ki birikmiş ütü var,hiç abartmıyorum 2-ay boyunca hergün ama hergün kafamda yer işgal ediyor, günde en az bir kere aklıma gelip beni huzursuz ediyor, toplamda 2 saatimi ayırsam hiçbir sorun kalmayacak..Bunun gibi bir sürü şey bir araya gelince huzursuz bir insan olup çıkıyorum.İşte herşey düzenli,ev temiz olunca belki yorgun ama huzurlu oluyorsun.

Oturma odasında her yer oyuncak çocuk odasında her yer eşya. Biraz fazla ütü. Balkonda çamaşır. Yatak odasında konsol üstü toplanacak eşya dolu ama nem yatıyorum. Çünkü yapasım yok. Yaşanıyor mu evet çokta güzel yaşanıyor hiç sorun yok bence ne gereveğim kendimi bırak dağınık kalsın görmezden gel.

Ev toplu , temiz, mis gibi kokunca ben kendimi huzurlu hissediyorum. Dağınık tozluysa modum düşer.
Şu an zor bi hamilelik geçirdiğim için hiçbişey yapamıyorum,eşim yardım ediyor ama oda herşeyi bastan savma yapıyor.
Görmemeye çalışıyorum pisliği ,dağınıklığı fakat içten içe kemiriyor beni 😭

2 ay yerlesmemis bi odam vardi. Kapisini açtıkça icim daraliyordu. Esimden dolayi kalmıştı o kadar dolaplari monte etmedigi icin en son hepsini kendim yaptim yerleştirdim. Aşırı rahatladım. Mutlu oldum. O oda oyle durdukça kötü hissediyordum.

Az esyayi kontrol altinda tutmak daha kolay arada bi bana gelir torba torba esya cikaririim veririm. Evde herşeyin bir yeri vardir biseyi hic aramam herseyin yeri ve kutusu vardir o yuzdn toplamak cok kola oluyo. Eline gecen herhangi bisey neyse kenara koymadan direk yerine koy.benim iki cocugum var ikiside kucuk herseyi vaktind yapınca isler yigin hale gelmiyo. Misal aksam yemegi veya kahvalti yenince mutfaktan cikmadan hemen toplayip cikmak, bulasik makinasini hep bos tutmak :D cocugun ustu degisirken hemen cikanlari kirliye atma. Veya yikandiya hemen havluyu asma. Tabi her zaman boyle olmuyo ama derdi toplu oldugum gunleri bu vb sekillerde sagliyorum. Ama dediğim gibi dolaplarim hic tikis tikis degil ozellikle mutfak. Evdeki butun dolaplarimda icindeki esyalar kadar daha esya alicak yer var. Yani toplu olmak icin dagilmamak gerekiyor.

Ben titiz bir insan değilimdir hatta bazen üşengeçlik ederim ev işlerimi aksatırım. (Bu huyumu törpülemeye çalışıyorum.) Ama düzeni severim, dağınık ortamda dikkatim de dağılır rahat edemem. Bir de mutfak işini severim.

Herkesin karakteri, hayattan beklentisi farklı. Mesela kız kardeşim de benim aksime dağınık yaşar. O da öyle mutludur. 😊

Şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Misafirlikte hemen misafirin tabağını alan, daha misafirler evdeyken bulaşık yıkamaya, ev süpürmeye başlayan insanlara gıcık olurum ve evlerinde rahat edemem.
Gitmezsiniz o zaman

Yeni eve tasindim. Oglumun odasi bu evde daha kucuk oldugu icin gardrop ve kutuphanesi sigmadi. Haliyle odaya gore calisma masasi ve gardrop yaptirmaliyim ya da almaliyim. Yeni gardrobu gelene kadar da esyalarini benim giysi odama kutularin icine koydum. Bu bile beni rahatsiz ediyor. Duzeni seviyorum. Daginiklik insanin kafasini da yoruyor, ruhunu da.

mesela şöyle söyleyeyim

haftada bir evime yardımcı geliyor

o akşam eve bir giriyoruz her şey asker gibi duruyor yastıklar vs her şey dizili

ama evde yaşanmışlık yok mağaza gibi vitrin gibi

sonra mutfağa giriyorum yemek yiyoruz bırakıyorum tabağı çanağı gidiyorum salona oğlumla oyun oynuyoruz o oynamak istemiyorsa kediyle oynuyoruz topları çıkarıyorum bir sürü bir ona bir buna atlıyor

çay kahve içiyoruz elimizdeki fincan bitince bırakıyoruz sehpaya, masaya neresi denk gelirse muhabbete devam ediyoruz

örneğin o fincan tabak ya da her ne ise onun için neden yerimden kalkayım ki

ya da üstümdeki hırkayı çıkardım kalkıp yatak odasına götürüp katlayıp koymak benim için gereksiz bir iş

ve evimizde yataklar sadece o gün kapatılır mesela

yani ertesi sabah evden çıkarken bir önceki gün asker gibi dizilen evden eser kalmaz

mesela yatakları toplamak gibi bir kavram hayatımda yok

2005 ten beri annemle yaşamıyorum o tarihten beri yatağı kapattığım çok nadirdir

sabah kalktığımda yatağı düzeltmek için harcayacağım zamanı 10 dakika daha uyumaya ayırırım ya da ben kalktım eşimi hadi hadi kalk yatağı düzelteceğim diye dürtüklemek yerine başka şeyle ilgilenirim

gece olunca geliyoruz ve yine yatıyoruz zira

ben de aksine çok derli toplu evlerde rahatsız olurum aman ev sahibi bunun duruşunu bozduğumu düşündü mü acaba diye

ya da tabağım bitti sehpaya koydum sohbet ediyoruz

hemen o tabağı götüren insan beni gerer konuşuyoruz dursun tabak sehpada en son götürürsün olur biter diye geçiririm içimden

hep yazarım halam mesela daha evde misafir otururken misafirin bulaşığını yıkamaya başlardı

hayatta gördüğüm en saçma davranış bana göre zira misafir tabağa çanağa yemeğe değil evdeki insanlara gelir misafir oturacak o mutfakta iş yapacak bana göre değil

misafir varken de toplar koyarım tezgaha gittikten sonra yıkarım gece yıkarım acelesi yok ki

özetle bana temizlik, düzen vs değil insanlarla hoş vakit geçirmek lazım

Misafirin yanında paldır küldür işe girişmek gerçekten ayıp birşey.Biraz görgü meselesi aslında..

Az esyayi kontrol altinda tutmak daha kolay arada bi bana gelir torba torba esya cikaririim veririm. Evde herşeyin bir yeri vardir biseyi hic aramam herseyin yeri ve kutusu vardir o yuzdn toplamak cok kola oluyo. Eline gecen herhangi bisey neyse kenara koymadan direk yerine koy.benim iki cocugum var ikiside kucuk herseyi vaktind yapınca isler yigin hale gelmiyo. Misal aksam yemegi veya kahvalti yenince mutfaktan cikmadan hemen toplayip cikmak, bulasik makinasini hep bos tutmak :KK70: cocugun ustu degisirken hemen cikanlari kirliye atma. Veya yikandiya hemen havluyu asma. Tabi her zaman boyle olmuyo ama derdi toplu oldugum gunleri bu vb sekillerde sagliyorum. Ama dediğim gibi dolaplarim hic tikis tikis degil ozellikle mutfak. Evdeki butun dolaplarimda icindeki esyalar kadar daha esya alicak yer var. Yani toplu olmak icin dagilmamak gerekiyor.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Evde az eşya tutmayı istiyorum, çoğu şeyi atıyorum. Ama bir türlü düzenli olmayı alışkanlık haline getiremiyorum. Gün içinde bir kaç kez ev topluyorum, çünkü dediginiz gibi aldigim seyi yerine koymuyorum.

Evin dağınık ve kirli olması beni o kadar kötü etkiliyor ki. Küçük bir kızım var ve yalnızız, su an her istediğimde temizlik yapamiyorum. Kızım uyuduğunda da kendimde birşey yapacak enerji bulamiyorum. Sürekli üşeniyorum ve erteliyorum. Bazen temizliğe karar vermemin üstünden saatler geçiyor ancak başlayabiliyorum. Bazen de zaman bulamıyorum zaten.

Neden boyle bilmiyorum. Ama ev derli toplu ve temizken daha mutluyum ve daha rahatım. Evin kirli ve dağınık olmasi gercekten ruhumu kemiriyor çünkü ben o isleri zaten kafamin içinde 100 kere yapıyorum ve kafam yoruluyor. Ama bir turlu harekete geçemiyorum.

Bana tavsiyeleriniz var mi acaba? :KK43:
Bir daha konu açmayayım dedim insallah farkedilirim burada :)

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Evde az eşya tutmayı istiyorum, çoğu şeyi atıyorum. Ama bir türlü düzenli olmayı alışkanlık haline getiremiyorum. Gün içinde bir kaç kez ev topluyorum, çünkü dediginiz gibi aldigim seyi yerine koymuyorum.

Evin dağınık ve kirli olması beni o kadar kötü etkiliyor ki. Küçük bir kızım var ve yalnızız, su an her istediğimde temizlik yapamiyorum. Kızım uyuduğunda da kendimde birşey yapacak enerji bulamiyorum. Sürekli üşeniyorum ve erteliyorum. Bazen temizliğe karar vermemin üstünden saatler geçiyor ancak başlayabiliyorum. Bazen de zaman bulamıyorum zaten.

Neden boyle bilmiyorum. Ama ev derli toplu ve temizken daha mutluyum ve daha rahatım. Evin kirli ve dağınık olmasi gercekten ruhumu kemiriyor çünkü ben o isleri zaten kafamin içinde 100 kere yapıyorum ve kafam yoruluyor. Ama bir turlu harekete geçemiyorum.

Bana tavsiyeleriniz var mi acaba? :KK43:
Bir daha konu açmayayım dedim insallah farkedilirim burada :)
Bir donemdor canim. Cocuk olunca oyle oluyor. Benim esim cogunlukla evde oluyor. O evdeyken cocuklari verip islerimi hallediyorum bugun banyo dolabi ile baharat dolabini falan bosalttim mesela evi topladim. Sadece cocuklarla kalınca wc ye bile gidecek vakit bulamiyorum ama daginiklik beni de acayip rahatsiz eden bisey hatta esim oyleydi biraz simdi alisti oyuncak vs gorunce kaldiriyo oda. Bu buyuk bi nimet benim icin eş faktoru yani :) kizim tek iken duzenli ogle uykusu uyurdu usluyduda genel olarak. O uyurken islerimi hallederdim hemen normalde evde gezinirken bile atiyorum salona girdim yastik duzeltirim veya mutfaktan bisey mi alcam bardak mardak varsa makinaya atarim hemen yatak odasında kesin esya oluyo cikarilmis ya kirliye ya dolaba koyarim. Oglanin bezini aticam ya mesela banyoya girince hemen oralari toparlarim havluyu degisirim falan yani ev isini gunluk genele yayiyorum. Ama elin toplamada olmazsa biraz zor. Kendinide cok hirpalama ne yapabilirsen. Benimde 2 ay once falan ustumde bi uyuşukluk vardi ne yemek ne is surekli yatmak istiyodu canim agalayasim vardi hep. Sonra kendimi toparlamam gerektigini hatirlattim hep kendime ileride donup bugunlerimi kasvetli uyusuk hatirlamak istemiyorum diye esimi de baymaya baslamistim artim :D sabah kalkar kalkmaz hemen ustume şık bir ev elbisesi giyiyorum penye elbiseler bile cok şık artik ucuz buldukca aliyorum sacimi guzel toparlıyorum inan ki dogru durust giyinmek bile insanin motivasyonunu arttiriyo.bazen aksamdan biseyler kaldiysa kahvalti hazirlarken onlari toplamaya basliyorum makina doluysa onu bosaltiyorum. Esim evden cikana kadar ne yapabilirsem yapmaya calisiyorum :D

Bir donemdor canim. Cocuk olunca oyle oluyor. Benim esim cogunlukla evde oluyor. O evdeyken cocuklari verip islerimi hallediyorum bugun banyo dolabi ile baharat dolabini falan bosalttim mesela evi topladim. Sadece cocuklarla kalınca wc ye bile gidecek vakit bulamiyorum ama daginiklik beni de acayip rahatsiz eden bisey hatta esim oyleydi biraz simdi alisti oyuncak vs gorunce kaldiriyo oda. Bu buyuk bi nimet benim icin eş faktoru yani :) kizim tek iken duzenli ogle uykusu uyurdu usluyduda genel olarak. O uyurken islerimi hallederdim hemen normalde evde gezinirken bile atiyorum salona girdim yastik duzeltirim veya mutfaktan bisey mi alcam bardak mardak varsa makinaya atarim hemen yatak odasında kesin esya oluyo cikarilmis ya kirliye ya dolaba koyarim. Oglanin bezini aticam ya mesela banyoya girince hemen oralari toparlarim havluyu degisirim falan yani ev isini gunluk genele yayiyorum. Ama elin toplamada olmazsa biraz zor. Kendinide cok hirpalama ne yapabilirsen. Benimde 2 ay once falan ustumde bi uyuşukluk vardi ne yemek ne is surekli yatmak istiyodu canim agalayasim vardi hep. Sonra kendimi toparlamam gerektigini hatirlattim hep kendime ileride donup bugunlerimi kasvetli uyusuk hatirlamak istemiyorum diye esimi de baymaya baslamistim artim :KK70: sabah kalkar kalkmaz hemen ustume şık bir ev elbisesi giyiyorum penye elbiseler bile cok şık artik ucuz buldukca aliyorum sacimi guzel toparlıyorum inan ki dogru durust giyinmek bile insanin motivasyonunu arttiriyo.bazen aksamdan biseyler kaldiysa kahvalti hazirlarken onlari toplamaya basliyorum makina doluysa onu bosaltiyorum. Esim evden cikana kadar ne yapabilirsem yapmaya calisiyorum :KK70:

söylediğiniz doğru ben de zor zamanlar geçiriyorum şu an ama uzun zamandır böyleyim aslında. erteleme huyumdan vazgeçemiyorum :KK43:
inanın içim rahat etse hiç takmam, ama kendim sıkılıyorum. dediğim gibi beynimin içinde 100 kere yapıyorum yapmam gerekenleri kafam o kadar doluyor ve yoruluyor ki. oysa bir kere yapıp bitirsem rahat edeceğim.
verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim alışkanlık haline getirmeye çalışacağım ben de soylediklerinizi. derli toplu olmayınca evi toplamak temizlikten uzun sürüyor :)

Temizlik, özelikle de düzen yaşam kalitesini artıran bişey bence, dağınık pis oldupu zaman geriliyorum buda ev içi huzursuzluk demek😄 eşim de bu durumdan memnun çok şükür, motivasyonunu da mutlu olmamdan alıyorum evimi eşyalarımı eşimi sevmeden alıyorum zannımca

Back
X