Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gitmezsiniz o zamanBen titiz bir insan değilimdir hatta bazen üşengeçlik ederim ev işlerimi aksatırım. (Bu huyumu törpülemeye çalışıyorum.) Ama düzeni severim, dağınık ortamda dikkatim de dağılır rahat edemem. Bir de mutfak işini severim.
Herkesin karakteri, hayattan beklentisi farklı. Mesela kız kardeşim de benim aksime dağınık yaşar. O da öyle mutludur.![]()
Şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Misafirlikte hemen misafirin tabağını alan, daha misafirler evdeyken bulaşık yıkamaya, ev süpürmeye başlayan insanlara gıcık olurum ve evlerinde rahat edemem.
Bir de aradigini kolay buluyorsun. Daginik olunca zamanini aramakla gecirip bir de bulamayinca sinir oluyorsun.İçsel bir huzur oluyor o kadar
mesela şöyle söyleyeyim
haftada bir evime yardımcı geliyor
o akşam eve bir giriyoruz her şey asker gibi duruyor yastıklar vs her şey dizili
ama evde yaşanmışlık yok mağaza gibi vitrin gibi
sonra mutfağa giriyorum yemek yiyoruz bırakıyorum tabağı çanağı gidiyorum salona oğlumla oyun oynuyoruz o oynamak istemiyorsa kediyle oynuyoruz topları çıkarıyorum bir sürü bir ona bir buna atlıyor
çay kahve içiyoruz elimizdeki fincan bitince bırakıyoruz sehpaya, masaya neresi denk gelirse muhabbete devam ediyoruz
örneğin o fincan tabak ya da her ne ise onun için neden yerimden kalkayım ki
ya da üstümdeki hırkayı çıkardım kalkıp yatak odasına götürüp katlayıp koymak benim için gereksiz bir iş
ve evimizde yataklar sadece o gün kapatılır mesela
yani ertesi sabah evden çıkarken bir önceki gün asker gibi dizilen evden eser kalmaz
mesela yatakları toplamak gibi bir kavram hayatımda yok
2005 ten beri annemle yaşamıyorum o tarihten beri yatağı kapattığım çok nadirdir
sabah kalktığımda yatağı düzeltmek için harcayacağım zamanı 10 dakika daha uyumaya ayırırım ya da ben kalktım eşimi hadi hadi kalk yatağı düzelteceğim diye dürtüklemek yerine başka şeyle ilgilenirim
gece olunca geliyoruz ve yine yatıyoruz zira
ben de aksine çok derli toplu evlerde rahatsız olurum aman ev sahibi bunun duruşunu bozduğumu düşündü mü acaba diye
ya da tabağım bitti sehpaya koydum sohbet ediyoruz
hemen o tabağı götüren insan beni gerer konuşuyoruz dursun tabak sehpada en son götürürsün olur biter diye geçiririm içimden
hep yazarım halam mesela daha evde misafir otururken misafirin bulaşığını yıkamaya başlardı
hayatta gördüğüm en saçma davranış bana göre zira misafir tabağa çanağa yemeğe değil evdeki insanlara gelir misafir oturacak o mutfakta iş yapacak bana göre değil
misafir varken de toplar koyarım tezgaha gittikten sonra yıkarım gece yıkarım acelesi yok ki
özetle bana temizlik, düzen vs değil insanlarla hoş vakit geçirmek lazım
Az esyayi kontrol altinda tutmak daha kolay arada bi bana gelir torba torba esya cikaririim veririm. Evde herşeyin bir yeri vardir biseyi hic aramam herseyin yeri ve kutusu vardir o yuzdn toplamak cok kola oluyo. Eline gecen herhangi bisey neyse kenara koymadan direk yerine koy.benim iki cocugum var ikiside kucuk herseyi vaktind yapınca isler yigin hale gelmiyo. Misal aksam yemegi veya kahvalti yenince mutfaktan cikmadan hemen toplayip cikmak, bulasik makinasini hep bos tutmakcocugun ustu degisirken hemen cikanlari kirliye atma. Veya yikandiya hemen havluyu asma. Tabi her zaman boyle olmuyo ama derdi toplu oldugum gunleri bu vb sekillerde sagliyorum. Ama dediğim gibi dolaplarim hic tikis tikis degil ozellikle mutfak. Evdeki butun dolaplarimda icindeki esyalar kadar daha esya alicak yer var. Yani toplu olmak icin dagilmamak gerekiyor.
Bir donemdor canim. Cocuk olunca oyle oluyor. Benim esim cogunlukla evde oluyor. O evdeyken cocuklari verip islerimi hallediyorum bugun banyo dolabi ile baharat dolabini falan bosalttim mesela evi topladim. Sadece cocuklarla kalınca wc ye bile gidecek vakit bulamiyorum ama daginiklik beni de acayip rahatsiz eden bisey hatta esim oyleydi biraz simdi alisti oyuncak vs gorunce kaldiriyo oda. Bu buyuk bi nimet benim icin eş faktoru yani :) kizim tek iken duzenli ogle uykusu uyurdu usluyduda genel olarak. O uyurken islerimi hallederdim hemen normalde evde gezinirken bile atiyorum salona girdim yastik duzeltirim veya mutfaktan bisey mi alcam bardak mardak varsa makinaya atarim hemen yatak odasında kesin esya oluyo cikarilmis ya kirliye ya dolaba koyarim. Oglanin bezini aticam ya mesela banyoya girince hemen oralari toparlarim havluyu degisirim falan yani ev isini gunluk genele yayiyorum. Ama elin toplamada olmazsa biraz zor. Kendinide cok hirpalama ne yapabilirsen. Benimde 2 ay once falan ustumde bi uyuşukluk vardi ne yemek ne is surekli yatmak istiyodu canim agalayasim vardi hep. Sonra kendimi toparlamam gerektigini hatirlattim hep kendime ileride donup bugunlerimi kasvetli uyusuk hatirlamak istemiyorum diye esimi de baymaya baslamistim artimBen de sizin gibi düşünüyorum. Evde az eşya tutmayı istiyorum, çoğu şeyi atıyorum. Ama bir türlü düzenli olmayı alışkanlık haline getiremiyorum. Gün içinde bir kaç kez ev topluyorum, çünkü dediginiz gibi aldigim seyi yerine koymuyorum.
Evin dağınık ve kirli olması beni o kadar kötü etkiliyor ki. Küçük bir kızım var ve yalnızız, su an her istediğimde temizlik yapamiyorum. Kızım uyuduğunda da kendimde birşey yapacak enerji bulamiyorum. Sürekli üşeniyorum ve erteliyorum. Bazen temizliğe karar vermemin üstünden saatler geçiyor ancak başlayabiliyorum. Bazen de zaman bulamıyorum zaten.
Neden boyle bilmiyorum. Ama ev derli toplu ve temizken daha mutluyum ve daha rahatım. Evin kirli ve dağınık olmasi gercekten ruhumu kemiriyor çünkü ben o isleri zaten kafamin içinde 100 kere yapıyorum ve kafam yoruluyor. Ama bir turlu harekete geçemiyorum.
Bana tavsiyeleriniz var mi acaba?
Bir daha konu açmayayım dedim insallah farkedilirim burada :)
Bir donemdor canim. Cocuk olunca oyle oluyor. Benim esim cogunlukla evde oluyor. O evdeyken cocuklari verip islerimi hallediyorum bugun banyo dolabi ile baharat dolabini falan bosalttim mesela evi topladim. Sadece cocuklarla kalınca wc ye bile gidecek vakit bulamiyorum ama daginiklik beni de acayip rahatsiz eden bisey hatta esim oyleydi biraz simdi alisti oyuncak vs gorunce kaldiriyo oda. Bu buyuk bi nimet benim icin eş faktoru yani :) kizim tek iken duzenli ogle uykusu uyurdu usluyduda genel olarak. O uyurken islerimi hallederdim hemen normalde evde gezinirken bile atiyorum salona girdim yastik duzeltirim veya mutfaktan bisey mi alcam bardak mardak varsa makinaya atarim hemen yatak odasında kesin esya oluyo cikarilmis ya kirliye ya dolaba koyarim. Oglanin bezini aticam ya mesela banyoya girince hemen oralari toparlarim havluyu degisirim falan yani ev isini gunluk genele yayiyorum. Ama elin toplamada olmazsa biraz zor. Kendinide cok hirpalama ne yapabilirsen. Benimde 2 ay once falan ustumde bi uyuşukluk vardi ne yemek ne is surekli yatmak istiyodu canim agalayasim vardi hep. Sonra kendimi toparlamam gerektigini hatirlattim hep kendime ileride donup bugunlerimi kasvetli uyusuk hatirlamak istemiyorum diye esimi de baymaya baslamistim artimsabah kalkar kalkmaz hemen ustume şık bir ev elbisesi giyiyorum penye elbiseler bile cok şık artik ucuz buldukca aliyorum sacimi guzel toparlıyorum inan ki dogru durust giyinmek bile insanin motivasyonunu arttiriyo.bazen aksamdan biseyler kaldiysa kahvalti hazirlarken onlari toplamaya basliyorum makina doluysa onu bosaltiyorum. Esim evden cikana kadar ne yapabilirsem yapmaya calisiyorum
![]()