- 26 Ekim 2015
- 8.468
- 20.459
- 348
mesela şöyle söyleyeyim
haftada bir evime yardımcı geliyor
o akşam eve bir giriyoruz her şey asker gibi duruyor yastıklar vs her şey dizili
ama evde yaşanmışlık yok mağaza gibi vitrin gibi
sonra mutfağa giriyorum yemek yiyoruz bırakıyorum tabağı çanağı gidiyorum salona oğlumla oyun oynuyoruz o oynamak istemiyorsa kediyle oynuyoruz topları çıkarıyorum bir sürü bir ona bir buna atlıyor
çay kahve içiyoruz elimizdeki fincan bitince bırakıyoruz sehpaya, masaya neresi denk gelirse muhabbete devam ediyoruz
örneğin o fincan tabak ya da her ne ise onun için neden yerimden kalkayım ki
ya da üstümdeki hırkayı çıkardım kalkıp yatak odasına götürüp katlayıp koymak benim için gereksiz bir iş
ve evimizde yataklar sadece o gün kapatılır mesela
yani ertesi sabah evden çıkarken bir önceki gün asker gibi dizilen evden eser kalmaz
mesela yatakları toplamak gibi bir kavram hayatımda yok
2005 ten beri annemle yaşamıyorum o tarihten beri yatağı kapattığım çok nadirdir
sabah kalktığımda yatağı düzeltmek için harcayacağım zamanı 10 dakika daha uyumaya ayırırım ya da ben kalktım eşimi hadi hadi kalk yatağı düzelteceğim diye dürtüklemek yerine başka şeyle ilgilenirim
gece olunca geliyoruz ve yine yatıyoruz zira
ben de aksine çok derli toplu evlerde rahatsız olurum aman ev sahibi bunun duruşunu bozduğumu düşündü mü acaba diye
ya da tabağım bitti sehpaya koydum sohbet ediyoruz
hemen o tabağı götüren insan beni gerer konuşuyoruz dursun tabak sehpada en son götürürsün olur biter diye geçiririm içimden
hep yazarım halam mesela daha evde misafir otururken misafirin bulaşığını yıkamaya başlardı
hayatta gördüğüm en saçma davranış bana göre zira misafir tabağa çanağa yemeğe değil evdeki insanlara gelir misafir oturacak o mutfakta iş yapacak bana göre değil
misafir varken de toplar koyarım tezgaha gittikten sonra yıkarım gece yıkarım acelesi yok ki
özetle bana temizlik, düzen vs değil insanlarla hoş vakit geçirmek lazım
Benim yardimcim yok ama şuanda yardimciya aslinda gerekde yok. 2 kişi olduğumuz icin fazla dağınıklık olmuyor.
Benim evim 7/24 bal dök yala değil ama genel anlamda temiz ve düzenli.
Her sabah yatak havalandirilir ve toplanir :) pijamalar katlanır.
Sabahları kahve bardaklari vs. Makineye yerleştirilir. Tezgah vs. Temiz olur. Ben genelde evi sabahlari süpürürüm ve duş aldiktan sonra hemen kabini ve lavoboyu/tuvaleti temizlerim :)
Akşamları yatmadan önce her odaya 5 dakika ayiririm...ortada ne varsa toplarim.
Genel anlamda evimde fazla eşya yok zaten.
Salonumda köşe koltuk...orta masa...sideboard ve 3 saksi çiçeğim var :) 40 sene toplamasam dağılamaz:)
Misafirim vs. Olunca masayi topluyorum (yemekden sonra) ve tabak çanağı makinaya atiyorum...cerez/ tatli yerken daha rahat oluyor. Misafir yaninda haril haril temizlik yapmiyorum ama ortalığı topluyorum.
Akşamları bende kahve keyfi yaparken ortada fincan/cerezlik oluyor ama yatmadan önce topluyorum.
Az eşyam var ve her objenin yeri belli. Sirf cimbizim ve aynam ortalikda gezer...:) Ben dağınık evde rahat edemiyorum.
Hatirlarim, cocukken yatmadan önce annem kasetden Musik acardi ve 1 şarkı bitene kadar tüm oyuncaklarimi toplardim. Alışkanlık galiba.