Size acısam mı kızsam mı bilemedim. Bu kadar sefil bi düşünce tarzı bu kadar zavallı bi hayat olamaz. İnsanlığınızdan gelen hakları cilveyle elde etmek, yazık yazıkDisarda biriyle muhattap oluncagi zaman evet esiniz daha onde olmali bence de. Kadin erkek esitligi olarak bakmayin. Erkek bence de bir adim onde olmali. Evlilik bir kaleyse kalenin komutani erkektir cunku. Siz de kalenin prensesi :) herkes rolunun hakkini vermeli.
Bir de akilli kadin nerede aptal rolu yapacagini bilen kadindir demisler. Sahsen ben pofpofluyorum sık sık. Bir seyde fikir verecegim zaman ama tabi sen daha iyi bilirsin deyip karari ona birakiyorum. Benim dedigim oluyor. Kontrolun onda oldugunu hissettiriyorum. Cilveyle biseyleri istedigim zaman da kontrolunu benim istegimi yerine getirmek icin kullaniyor
He biri aradiginda soylememesi ya da disari cikarken soylememesi de belki de hanimci olmak istemeyisindendir. Yani kendini oyle hissetmek istemiyodur. Ustunde hakimiyet kurmaya calismiyorum sadece seni merak ediyorum tarzi yaklasabilirsiniz bence
Yeri gelir senin dediğin olur yeri gelir onun. Güç savaşına çevirmenin baskın olmanın bir anlamı yok. Erkek bir adım önde olmalı diyenleri anlamıyorum. Niye yanyana yürünmüyor mu?
Zaten erkeklere bu kadar fazla ego pompalandığı için evliliklerde ilişkilerde sorunlar çıkmıyor mu? Her hakkı kendilerinde buluyorlar çünkü. Seçme şansımız olduğu halde erkek bir adım önde olmalı ne demek. Hem gülüyorum hem üzülüyorum. Yeri gelir onun istekleri olur yeri gelir benim demek neden bu kadar zor ki? İlişkilerde uyum harmoni ahenk olması gerekmiyor mu?bir de erkeklerin fıtratında var diyorlar. avrupalı erkekler erkek değil herhalde .türk kadını bu kadar ezik olursa kendisiyle ilgili en temel şeyleri bile söylemekten çekinirse onu ezen de çok olur.bir de anayasayla kadın haklarının güvenceye alınması kadın erkek eşitliğini sağlanması yaklaşık 1 asır önce olmuş ama kadınlar hala özgüvensiz sinik.kuzey avrupa ülkelerinde 70'lerde kadınlara seçilme hakkı verildiği halde kadınlar bunu içlerine sindirmişler ve özgüvenliler.bir de türk kadınına bakalım.ne yazık
Size acısam mı kızsam mı bilemedim. Bu kadar sefil bi düşünce tarzı bu kadar zavallı bi hayat olamaz. İnsanlığınızdan gelen hakları cilveyle elde etmek, yazık yazık
Erkek bir adım önde olmalı der.
Insanligimdan gelen haklardan bahsettigimi de nerden cikardiniz? Cok yonlu bir konuya tv lerden ogrendigi sekilde kaskati sekilde yaklasanlara uzuluyorum ben de. Bu sadece kocaya degil herkese karsidir. Hayatimizdaki her insani bir sekilde idare etmek durumundayiz. Is hayati da boyle okul hayati da aile hayati da. Erkekleri, onlara erkeklik taslayarak idare edemeyiz. Hicbir erkek eger pasif bir yapida degilse karsisinda erkek gibi esen gurleyen bir kadin istemez.
Ben kadina kadin gibi olsun diyorum. O dusuncedeyim. Kadina kadin muamelesi yapilmasina yazik diyorsunuz. Kompleks bu baska bir sey degil. Ben kendimi ezik hissetmiyorum. Insan idare etmeyi ogrendim binlerce insan taniyarak hepsi bu.
Umarim bu dusunce tarzinizla gercekten mutlusunuzdur.
Konuştukça küçülüyorsunuz. Hayat insanları idare etme sanatı değildir; kişiliğinizden ödün vere vere yaşanmaz. Ben buyum böyle düşünüyorum diye cilve yapmadan söylemek erkeklik taslamak değildir; kadınların da buna hakkı vardır. Ve evet pasif yapıda olmayıp karşısındaki kadının da kendisi kadar sözü olduğunu bilen kabul eden erkekler var. Siz böyleleriyle hiç karşılaşmadıysanız yazık gerçekten. Kadına kadın muamelesi yapmak nedir ayrıca. Garsona kendim sipariş vermem mi kimin anasına önce gidileceğini eşimin karar vermesi mi. Ben bu kafayla kendime saygı duyuyorum ve gayet mutluyum. Siz o kafayla mutluysanız kusura bakmayın ama bu kölenin mutluluğundan başka birşey değilInsanligimdan gelen haklardan bahsettigimi de nerden cikardiniz? Cok yonlu bir konuya tv lerden ogrendigi sekilde kaskati sekilde yaklasanlara uzuluyorum ben de. Bu sadece kocaya degil herkese karsidir. Hayatimizdaki her insani bir sekilde idare etmek durumundayiz. Is hayati da boyle okul hayati da aile hayati da. Erkekleri, onlara erkeklik taslayarak idare edemeyiz. Hicbir erkek eger pasif bir yapida degilse karsisinda erkek gibi esen gurleyen bir kadin istemez.
Ben kadina kadin gibi olsun diyorum. O dusuncedeyim. Kadina kadin muamelesi yapilmasina yazik diyorsunuz. Kompleks bu baska bir sey degil. Ben kendimi ezik hissetmiyorum. Insan idare etmeyi ogrendim binlerce insan taniyarak hepsi bu.
Umarim bu dusunce tarzinizla gercekten mutlusunuzdur.
Cinsiyetçi bir yaklaşım,kadının kadın gibi olması ne demek bir kere ? Kadın zaten kadındır,sizi kadın yapan şey biyolojik yapınız düşünceleriniz,davranışlarınız değil.İster ''erkek'' gibi davranın ( sizin deyişinizle yazıyorum bu kısmı ),ister ''kadın'' gibi sonuçta kadınsınız ! Azı veya çoğu olmaz.
Artık şu ''kadın dediğin şöyle olur'' kalıbından bir sıyrılalım lütfen,aynı şey ''erkek dediğin şöyle olur'' için de geçerli.
Konuştukça küçülüyorsunuz. Hayat insanları idare etme sanatı değildir; kişiliğinizden ödün vere vere yaşanmaz. Ben buyum böyle düşünüyorum diye cilve yapmadan söylemek erkeklik taslamak değildir; kadınların da buna hakkı vardır. Ve evet pasif yapıda olmayıp karşısındaki kadının da kendisi kadar sözü olduğunu bilen kabul eden erkekler var. Siz böyleleriyle hiç karşılaşmadıysanız yazık gerçekten. Kadına kadın muamelesi yapmak nedir ayrıca. Garsona kendim sipariş vermem mi kimin anasına önce gidileceğini eşimin karar vermesi mi. Ben bu kafayla kendime saygı duyuyorum ve gayet mutluyum. Siz o kafayla mutluysanız kusura bakmayın ama bu kölenin mutluluğundan başka birşey değil
Vallahi haklısınHanimefendi bu konuda diken ustunde olanlardan birisiniz sanirim. Hemen savunmaya gecmissiniz. Benim kafam cok rahat. Kadina kadin muamelesi yapilmali evet. Gunumuzde erkegin yapmasi gereken seyler bile kadindan beklenip yuku agirlastiriliyor. Kadina erkek muamelesi yapiliyor. Bundan bahsediyorum. Kadin kelimesi benim gozumde asagilik bir kavram degil ki. Niye o anlamda anliyorsunuz? Kadin sizin gozunuzde kotu bir sey mi demek?
Yazdiklarmdan cogu kisi sunu anlamis. Bizim hic soz hakkimiz yok erkek vursun ensemize alsin lokmamizi. Bu mu?
Aksine gecinmeyi ogrendik. Ben benden guclu erkeklere saygi duydum hep. Cunku cok erkeksi buyudum. Guclu bir kadin oldum. Kendimden asagida bir erkege saygi duymuyorum. Benden sert olmali. Bu benim istegim. Siz benim tarzim bir erkekle mutlu olamazsiniz ben de sizin tarziniz bir erkekle.
Ben ayni zamanda sert oldugu kadar da bana kiyamayan merhametli biriyle yapabilirdim. Cok sukur oyle de oldu. Bugune kadar her istegimi yapti. Ben de ona saygimdan sevgimden uzecek bir sey yapmiyorum. Gayet guzel anlasiyoruz masallah.
Bir ortamdayiz mesela. Onun yanindayken garsonla konusmam. Erkek o. Tabi ki o soylesin. Onun yaninda ben konusursam onu ezmis olurum.
Bu benim yetistirilis tarzim. Mesela bir buyugum varken de arabanin onune oturmam. Kac kere kayinvalideme teklif ettim one oturmasini. Ben ezik miyim? Hayir. Hurmetimden. Karsimda da iyi niyet var kadincagiz hic oturmadi.
Bunun gibi. Karsimda okuzun biri olsa canima okusa heralde oturup vur enseme yigidim diyecek halim yok. Kimseye oyle erkeklere katlanin demiyorum. Konu sahibi esiyle nasil gecinebilcegini sormus. Adamin hakli oldugu yonler oldugu icin ben de bana uygun gelen yontemi soyledim.
Tum bunlari da kac tane universite okumus 4-5 meslegi olan, yillardir hem calisip hem okuyan, annesinden babasindan harclik dahi almayi birakali nerdeyse 15 yil olmus bir kadin olarak soyluyorum. Ben is hayatini da ev hayatini da aile hayatini da cok iyi tecrube ettm ve vardigim sonuc bu. Ayni seyleri yasadiginizda eminim sizin de aynisi olur.
+1000Çok sakin bir kadın bile eşin gibi birini çekemez. Eşin bir adim önde olmayı bırak dedigim dedik çaldığım düdük bir tip. Siz de dominant yapıdaymışsınız evliliğinizin sürmesi bile mucize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?