Evde kaldım! evde kalanlar buyrun:(

29 yaşındayım ve diş hekimiyim. Üstelik beğenilen de biriyim. İşim var evim var arabam var ama eşim yok. Yaşıtlarım çatır çatır doğuruyor benim hayatımda biri bile yok. Yani artık diyorumki Allah alnıma yazmamış herhalde birini. Böyle kısmetsizlik yok! Artık tanıştırma sitelerine falan üye olma düşüncelerinden alamıyorum kendimi. Tam anlamıyla bir umutsuzluk hali:KK43:(
Gelen hastalardan ve hasta yakınlarından hoşlanma durumu olan olmadı mı hiç?
Genç yetişkinlik döneminde başarılması gereken şeylerden biri de eş seçme aile kurmadır. Bu yüzden isteğiniz çok normal. Umarım karşınıza seveceğiniz biri çıkar. Lütfen durumunuzu evde kalmak olarak değerlendirmeyin

29 yaşındayım ve diş hekimiyim. Üstelik beğenilen de biriyim. İşim var evim var arabam var ama eşim yok. Yaşıtlarım çatır çatır doğuruyor benim hayatımda biri bile yok. Yani artık diyorumki Allah alnıma yazmamış herhalde birini. Böyle kısmetsizlik yok! Artık tanıştırma sitelerine falan üye olma düşüncelerinden alamıyorum kendimi. Tam anlamıyla bir umutsuzluk hali:KK43:(
ben de 28 yaşında evlendim..gerçekten kısmetimolmuyordu olacak iş bozuluyordu gelen gelmekten cayıyordu atanayımda bari belki atandığım yerden bulurum diyordum kpss den iyi puan aldım falan ne kadar dualar ediyordum bol bol fetih suresini ve mülk suresini oku bir arkadaşım eşimle tanıştırdı beni ailesi atanır memur olur diye de he dediler eşime sonra atanamadım diye çok sorun yaşattılar şimdiçocuğum olmuyor diye ama eşim çok iyi ALLAH RAZI OLSUN..
meslek seçimi falan yapıyor musun canım ille şu meslekte olsun şöyle olsun böyle olsun diyerek..

Bir de şu açıdan düşün, çok şükür kalacak bir evin var. Ya o da olmasaydı? 😁

Şaka bir yana 29 yaş nedir ki ben de 40 falan sandım. Okulu bitirdin, çalıştın, düzenini kurdun derken zaten 29 olmuşsundur. Akışa bırak, karşına çıkan fırsatları değerlendir. İstemekle olmuyor bu işler. Üzme kendini. Doğru zamanda, doğru insanla olsun inşallah.

tüm yorum yapan arkadaşların haklılık payları var ama ben mesela küçük bir ilçede yaşıyordum yaşım 28 de olunca akrabalarım bile birkaç sene sonra 40 küsür yaştakiler istemeye başlar demişti bana ...
gerçi hele kızları olup kendilerine göre iyi evlilik yaptırdıklarını da düşününce daha da üzerine geliyorlar benim babam da yoktu annem de rahatsızdı yani garip gibi gördüklerinden isteyen kim olur ki diyorlardı akılları sıra..
erkeklerinde evlilik düşünceleri de garip geliyor üniversitedeki arkadaşlarımda niceleri senelerce çıkıyorlar başkalarıyla evleniyorlar sankiilk görüşmede bile onlar kafalarında belirliyor evlenecek ya da eğlenilecekkız gibisine sanki kendileri çok birhaltmış gibi..
konu sahibi şu konuda şanslı eğitimli koca doktor kendine özgüveni daha fazla olursa oooo niceleri olur nasipkısmet bir yerde de ama ben ünv mezunu atanamadan ev kızı olrak yaşıyordum kimse de oralıolmuyorlardı..

Çoğunluğun tersine bir yorum yapacağım hadi bismillah. Lütfen beğenmedim demeden geçmeyin hatrım kalır.
29 yaşına gelmiş birinin evlenmek istemesi kabahat mi? Belli ki artık canına tak etmiş o yüzden evde kaldım tabirini kullanmış. Her zaman bu modda değildir diye düşünüyorum. Ben de konu sahibi gibiyim. Gezdim tozdum da, kariyer de yaptım, eee. Işte insan yalnız kalmak istemiyor. Bundan daha doğal ne olabilir ya. Çoğunuz kocisim ben tek evde kalamam korkarım diyordur burda kıza saydırıyorsunuz. Yine bir çoğunuzun hoşuna gitmeyecek ama kadınların da sekse ihtiyacı var. Hayatında birisinin olmasını istemesi evlenmek istemesi çok çok normal. Konu sahibi size önerim özellikle arayış içine girmeyin. Kısmet bu işler, biraz sabır. Gezmeye devam 😜

Bir erkek evlenmeyince "bekarlığa devam etmiş oluyor" ama mutlaka kendi iradesiyle bekar kalmış oluyor ancak bir kadın evlenmeyince evde kalmış, onu kimse beğenmemiş, alıcısı çıkmamış oluyor. En kötüsü de kadına erkek tarafından alınan babası tarafından satılan bir mal muamelesi yapan yine kadın... Bir kadın diyor bunu kendisine yakıştırıyor bir erkek tarafından alınmadığı için "evde kaldım" diyor. Çok ilginç... Dilerim en kısa zamanda bir alıcınız çıkarda sizi o kaldığınız evden alıp kendi evine götürür, nikahta kıyar böylece evde kalmamış nirvanaya ulaşmış olursunuz...

33 yaşında evlendim bana da evde kaldın falan diyor du eş dost birazda milletin gazına geldim keşke hiç evlenmeseydim demek istediğim aşık olmadan evlenmeyin
Amaaan iyi yapmişsin ben evlenmedim babama dert oldu adam sirf bundan mutsuz yani. Bosansam daha az uzulurdu yemin ederim ya

Ya yorumları okudum da evliliği helali istemek haram olmuş.Evlenmek mi istiyorsun ıyy yazık denmiş resmen.
Evlenmek istemek neden vizyonsuzluk oluyor anlamıyorum,isteklerimizi illaki harama bulaşarak mı yapalım?Hamile kalmadan evlenmek suç mu ?
Hayatın her aşamasında sorumluluklar var ama insanlar nedense konu evlilik olunca buna pis kaka diyor.

Başlığı açan arkadaş,Allah sana kadir kıymet verecek ,göz aydınlığın olacak hayırlı bir eşi tez zamanda karşına çıkarsın inşallah.

Ya yorumları okudum da evliliği helali istemek haram olmuş.Evlenmek mi istiyorsun ıyy yazık denmiş resmen.
Evlenmek istemek neden vizyonsuzluk oluyor anlamıyorum,isteklerimizi illaki harama bulaşarak mı yapalım?Hamile kalmadan evlenmek suç mu ?
Hayatın her aşamasında sorumluluklar var ama insanlar nedense konu evlilik olunca buna pis kaka diyor.

Başlığı açan arkadaş,Allah sana kadir kıymet verecek ,göz aydınlığın olacak hayırlı bir eşi tez zamanda karşına çıkarsın inşallah.
Mesele evlenmek istemek değil ki evlenmeyen kadınlara yapılan “evde kalma” ve “yaş” baskısı. Toplumun temeline bu fikirler inşa edildiği için kimse gelip bir şey demese bile belli bir yaşa ulaşan kadınlar üzerlerinde baskı hissediyorlar. Erkeklerde ise süreç aynı işlemiyor onlar evde kalmış olmuyorlar çünkü. Yoksa evlenmek istemekte ne var Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah🙏🏼

Mesele evlenmek istemek değil ki evlenmeyen kadınlara yapılan “evde kalma” ve “yaş” baskısı. Toplumun temeline bu fikirler inşa edildiği için kimse gelip bir şey demese bile belli bir yaşa ulaşan kadınlar üzerlerinde baskı hissediyorlar. Erkeklerde ise süreç aynı işlemiyor onlar evde kalmış olmuyorlar çünkü. Yoksa evlenmek istemekte ne var Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah🙏🏼
İyi de konuyu açan kişi bana böyle bir baskı yapılıyor ya da bana “evde kaldın” diyorlar demiyor ki.
Şayet başka insanlar ona böyle imada bulunsa ya da ona baskı yapsa haklısınız ama durum bu değil.
Oysa mesajların çoğunda da kadınlar evlenmek isteyen kadınları küçümseyerek “baskı” yapıyor.Kendinden utanmalısın diyor tabiri caizse.
Evlilik ataerki doğurmuyor insanlar ataerki doğuruyor.

Oww süper vizyon hamile kalmadan evlenmek suç kim dedi bu nasıl bir bakış acısı 🤦🏼‍♀️

Gerçekten diş hekimiysen lütfen kendine kıymet ver. Çünkü kıymetli bı mesleğin var. Ben ilkokul mezunuyum. 19 yaşında evlendim. Mutluyum çok şükür . Ama okusaydim muhtemelen on senelik evli olmazdım. Belki bı iki senelik olurdu. Önemli olan erken yada gec evlenmek değil. Doğru insanı bulmak. Ve yasin çok genç hala.

Yani bide şöyle düşün.
Tanışma sitelerinde artık çoğu erkek zengin bayan arıyor ev var, araba var, kariyerde var.
Adam parasını çatır çatır yiyebileceği birini istiyor olabilir.
Böyle düşünürsen kandırılmaya çok ama çok müsait olursun.
Bi bakmışsın; şeref yoksunu, mal, öküz, odun bi insanla evlenmişsin.
Evlenmek evlenmeyene hoş gelebilir belki. ama evlilik yapmak, çocuk sahibi olmak, çok övünülecek bi durum değil. çünkü çok çok büyük sorumlulukların altına giriyorsun.
O cicim ayı herkesin dediği gibi 3 ay hadi bilemedin 1 sene sürüyor.
Sonrası ciddi ciddi hayat arkadaşlığı olarak ilerliyor.

Back
X