Ben de katılıyorum size. Hem çocuğu da düşünmek lazım hem de ortalama insan ömrü uzuyor olsa bile kadındaki yumurta ömrü ve kalitesinde bir değişim olmuyor.30 yaşındayım ve katılmıyorum.
Çocuk yapacak olanlar kendi kararları kadar çocuğun geleceğini de düşünmek zorundalar.
Yaş ilerledikçe insanın tahammülü, sabrı, fiziksel gücü yeterli gelmiyor.
Atıyorum anne 45 yaşında çocuk daha ilkokula başlıyor.
Bence bu çocuğa haksızlık.
Tabiki herkesin kendi fikri..
Çok saçma ve bencilce düşünceleriniz var. 40 yaşında çocuk yapacaksınız peki ya o çocuğun hayatı ne olacak siz 50 yaşında çocuk daha 10 yaşında olacak. Sizin tahammül ve sabrınız kalmayacak bi yaş. Çocuk deil torununuz gibi görünecek. Şu eskiden ömür 60 yaşa kadardı şimdi 90 diyenlere de hayret ediyorum. Eski topraklar dediğimiz annaannelerimiz şimdi 100 lerini görüyor. Şimdiki hormonlu insanlar 60 ı zor görüyor. Yapmayın Allah aşkınıza. Bence bu yaştan sonra evlenmeyin evlenecekseniz çocuk yapmayın yazıktır37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.
Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .
40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.
Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .
Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .
Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Tüp bebek tedavisi hem zaman ister ki özel sektör çalışanları için büyük kurumsallarda bile çok zordur bu zamanı yöneticilerden dilenmek.depresyon bu sürecin ayrılmaz parçası zaten.sadece hedefe odaklanildigindan başka birşey için eli kolu kalkmıyor insanınBen de 27 yaşına kadar evlenmeyi düşünmemiştim. Sonra iyi halt edip eşimle evlendim. Asla çocuk istemiyorum birkaç yıl derken evliliğin üçüncü ayında hamile kaldım. Hamileliğin sonuna kadar çalıştım. Sonraki iki yıl oğlumu kendim büyütmek istedim işe dönmedim. Sonra da oğlum tam gün kreşe hazır değildi erteledim. Ev hanımlığının dördüncü yılında iken artık bu yıl çalışmaya dönmek istiyorum. Ev hanımlığı tü kaka olduğu için değil, benim çalışmaya ihtiyacım olduğu için.
Yakın arkadaşım da yüksek lisans yapacağım, şunu da yapayım bunu da yapayım diyerek çocuk işini 5 yıl erteledi. Sonra çocuk yapmaya karar verdiğinde durumun sandığı gibi olmadığını öğrendi. Şimdilerde tüp bebek tedavisine başlayacak ve depresyonda olduğu için çalışmak ya da kariyer yapmak istemiyor artık.
Diyeceğim o ki, hayat planlandığı gibi ilerlemiyor. Bugün deli gibi savunduğun fikirler üç beş yıl sonra saçma geliyor. Oldum olası bu nasihat verme olayına sinirlenirim zaten. Sanki hayat herkese aynı imkanları sunuyormuş gibi. Konu sahibi de tutturmuş elli yaşında doğuruyorlar diye. Sanki tüm kadınların yumurta rezervi aynı. Yazılanların neresinden tutsan elinde kalıyor. Hani dese ki üremeye karşıyım bir nebze anlarım. Karşı da değil. Size tavsiyem elli yaşında doğurun diyor. Niye çünkü kpss ile atanın. Kariyer de bu.
Buna maalesef katılamıyorum. İnsan bedeni ile ilgili bir gelişme olmadı elbette. Sadece teknoloji ilerledikçe tıp da ona paralel olarak ilerledi. Ancak insan yumurtasındaki durum 80 lerde nasılsa şimdi de öyle. O zamanlar da 50 sinde doğal yolla hamile kalıp doğum yapan tek tük kadın olurdu. Ama yaygın değildi. Bilinmezdi çok fazla. Şimdi de çok farklı değil.Fizyolojik gerçekler geride kaldı canım, artık 70lerde yaşamıyoruz , evlilik ve doğurganlık yaşı dünyada ve ülkemizde yükseldi . Hiç canını sıkma
Tekrar okudum ve aynısnı söylüyorum. Yaşamadığınız şeyler üzerinden çıkarım yapmayın üzülürsünüz. 25te evlenemez iseniz buralarda çok konu açarsınız evde kaldım evlenmiyorum diye.Bilmiyorum ama öyle olmak isterim dedim 25 ten sonrası geç diyorum evlenmem demiyorum tekrar okuyun
37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.
Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .
40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.
Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .
Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .
Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Çağdaşlık Avrupa ve amerikadakilerin yaşam şeklimi oluyor. PehKusura bakmayın sizi kırmak istemem ama çok çağdışı bir düşünce yöntemi sizinkisi , Avrupa ve Amerikadaki doğumlar genellikle 40 yaş ve üzeri oluyor , Kadınlar orada kariyer yapıyorlar ve yaş ilerledikçe daha bilinçli anne oluyorlar .
Hahaha güldüm öyle bi şey yapmam kes canımTekrar okudum ve aynısnı söylüyorum. Yaşamadığınız şeyler üzerinden çıkarım yapmayın üzülürsünüz. 25te evlenemez iseniz buralarda çok konu açarsınız evde kaldım evlenmiyorum diye.
İstersem şimdi evlenirim sizi ve sizin gibileri ilginlendirmez neden yaşlıyken evlenmeyi istiyorsunuz anlamıyorum evlenemiyorsunuz bari evlenenlere karışmayınTekrar okudum ve aynısnı söylüyorum. Yaşamadığınız şeyler üzerinden çıkarım yapmayın üzülürsünüz. 25te evlenemez iseniz buralarda çok konu açarsınız evde kaldım evlenmiyorum diye.
Aynen ya insanlar ne kadar boş konuşmayı büyük konuşmayı seviyor. Hala öğrenememişler hayat bizim planlarımıza göre yürümüyor işlemiyor. Yok 25 yaş yok çoçuğun yaşını da düşünün bilmemne. Yazık gerçekten.Bu arada 30 yaşında evlendim ve o zamana kadar bi kaç kere evlilikten döndüm. 32 yaşında anne oldum. Sonra farkettim ki daha erken evlilik bana uygun değilmiş tam zamanında evlenmişim.
Bir küçük anım var bununla ilgili. Bir işyerinde çalışıyorum yaşım 25 diğer kız 21 22 yaşında evli. Benim bekar olduğumu duyunca ( işe yeri girmişti kız ben 4 yıllıl personelim) "aa sen ne zaman evlenecek anne olacaksın. O yaştan sonra sen o çocuğa ne verebileceksin" dedi bana. O şokla ne dedim hatırlamıyorum. Sonra işten ayrıldım ben. Bi kaç zaman sonra duydum ki çocuğu olmuyormuş. Demem o ki ne konuştuğuna dikkat edeceksin25ten sonra geç derken hiç evlenemeyebilirsiniz ya da çocuk için yaşın çok geç derken hiç çocuk sahibi olmayabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?