Kızınız kariyer dediğimiz şeyi yapmış,çocuk yapmadım kariyer yaptım dese anlardık ama devlette öğretmenlik yapan biri ben yıllarca kariyer yaptım demek yerine çalıştım dese daha doğru olacak gibi.. kızım 2,5 yaşındayken oğlum doğdu kariyerimede hiç ara vermeden devam etmekteyim:) çocukta yaparım kariyerde.Kesinlikle!!!
Benim kızımın alerji uzmanı Yard. Doc. Universitede 37 yasinda simdi ikinci kizini kucağına aldı. Kariyer de yapmis çocukta. Kariyerli biri olarak 50 yasinda abd de doğum yapan var da diyebilirdi ve bende inanirdim
Kizim değil onun doktoru yapti kızım 1.5 yaşındaKızınız kariyer dediğimiz şeyi yapmış,çocuk yapmadım kariyer yaptım dese anlardık ama devlette öğretmenlik yapan biri ben yıllarca kariyer yaptım demek yerine çalıştım dese daha doğru olacak gibi.. kızım 2,5 yaşındayken oğlum doğdu kariyerimede hiç ara vermeden devam etmekteyim:) çocukta yaparım kariyerde.
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Hatta olaya bakış açınızı yanlış buldum evlilik ve kariyer hayatı birbirine bağımlı değil sizin de dediğiniz gibi kacıncı yüzyılda yasıyoruz? Evlenen cocuk sahibi olan kadınlar kariyer yapamıyor olsa önerinizi yerinde bulabilirdim fakat ne alaka? Siz kariyerinize odaklanmışsınız, kimisi kariyerini bırakıp çocuklarını yetiştirmeyi seçmiş kimisi de ikisini birden yapıyor bu biraz öncelik meselesi. O yüzden başkalarının size evlilik önermesi ne kadar saçma ise, sizin de başkalarını evlilik yerine kariyere yönlendirmeniz o kadar saçma. Fark yok.
37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.
Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .
40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.
Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .
Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .
Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
[/QUOTE
Maalesef katılmıyorum herkesin evlilik hazır hissetme yaşı farklıdır tabi ama erken evlilikte geç evlilikte sıkıntılı durumlar. Ama istemiyorsanız da evlenmek zorunda değilsiniz kime ne kim ne de derse desin.37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.
Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .
40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.
Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Hakkaten ya öğretmen olup ne gibi bir kariyer yapmış oldunmerak içindeyim. Yüksek lisans doktora falansa en azından akademik kariyerin olmuş ne güzel37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.
Yanlış anlamayın ama kariyer yaptım diyince holdingte yönetim kurulu başkanı havası seziyorum ama kamuda öğretmenim diyorsunuz. Çalışıp kendi ayaklarınızın üstünde durmanız çok güzel, bu dönemde çoğunluk böyle düşünüyor zaten ama sizin mesleğiniz gereği kendinizi işinize verip evliliği erteleyecek bir ortamınız yok esasen. Keyfi bir tercih olmuş sizinki. Hayat kendi hayatınız, hazır hissetmediğiniz her yaş evlilik için size erken gelecektir. Ben burda sadece çocuk açısından düşünüldüğünde doğurmak için 35 i geçmemek gerektiğine inanıyorum enerji, tahammül ve araya çok fazla kuşak farkı girmemesi açısından.Bir de ben kariyer yaptım, kamuda öğretmenim kendi ayaklarımın üstündeyim . Burdan genç kızlara sesleniyorum kariyer yapın
Amh denen yumurta rezervi tam da öyle demiyor ama.siz her kadının yumurta rezervinin aynı olduğu varsayımı altında mı bu yorumu yapıyorsunuz? Keşke öyle olsaydı...20li yaslarinda rezervi tükenip erken menopoza girenler var.evlilik yaşı yükseldi ama 45 yaş üstüne tüp bebek merkezleri bile tüp bebek tedavisini etik bulmuyor.ancak yurt dışında başkasının yumurtasi yani donasyon ile olur rezerv tükenince.Fizyolojik gerçekler geride kaldı canım, artık 70lerde yaşamıyoruz , evlilik ve doğurganlık yaşı dünyada ve ülkemizde yükseldi . Hiç canını sıkma
Aldırmayın.Ben daha yirmi dokuz otuz yasinda degilim ama herkes bana bu imayi yapiyor ve neler soyluyorlar.
Komsu akraba cevre.
Yasamiyim oleyim istiyorlar galiba.
Bir tek olumle biticek bu is....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?