- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Eşimin annesi kronik şeker hastası ve görümcem için gün aşırı evden çıkıyor görümcemin ikinci çocuğu oldu yardıma işini görmeye gidiyor.(eşiyle arabayla gidiyorlar 3 km falan)Nedendir bilmem bu aralar bize sardı eşime izninde gelmeyecek misin diye soruyor.Beni arıyor ne yapıyorsun canın sıkılıyor mu vs. soruyor niyetini tam çözmüş değilim şuan.Bugün beni aradığında birşeye ihtiyacınız olursa söyle dedi eşim geceye gittiğinde(gececi olunca olduğunda bende annemlerde kalıyorum dört gün boyunca) ramazanda iftar yemeğini sen yapar mısın dedim toplamda 11 gün iftarı işyerinde açacak sefer tasına yemek koyacak üç çeşit olur yaparım dedi.Pek ihtimal vermiyorum ama yapar inşallah.Umudum yok kara kara bunu düşünüyorum sözünden dönmez değil mi?...
Ben de kesinlikle anlamadım.
Eş iftarda eve geliyor sanırım, o zaman konu sahibi niye evinde durmuyor? Ben adam iş yerinde kalacak sandım öyle de değilmiş olay.
Mübarek günde adam gece çalışıp iftara eve gelecek, karısı gece yalnız kalamıyorum diye dört gün annesinde kalacak, sanırım böyle.
Ama kayınvalide ve hele hele diyabet + görümceyle bir ilişki kuramıyorum beynim eridi sanırım.
Ha bir de konu başlığı var tabi, orda kim evde kalıp kime sarmış
Daha dönmemis amaDert olan sözünden dönen biri olması...
Emin olun empatiyi yeteri kadar yapıyorum çok şükür benim annem öyle şeyler yapmaz benim annemin ne kadar iyi bir anne olduğunu eşimin annesini görünce anladım ne yazık ki bende anlam veremezdim bu meselelere insanların ne derdi olabilir ki derdim ama oluyormuş malesef...
Arkadaşlar bir travmam falan yok tek kaldığımda başıma gelen birşeyin sorumluluğu eşimde olur o bunun hesabını aileme veremez bu sebepten korku filmi falanda izlemem...
Neden kocanızda sorumluluk anlayamadım o kısmını hayatta her zaman bir tehlike var herkes kendinden mesul
adam çalışıyor keyfine yalnız bırakmıyor
Çözemedim bakış açısını
Bana fazlasıyla yanlış geliyor
Yetişkin bir birey kendinden mesuldür
Madde madde bir yorum yapacağım;
1)Eşiniz izinde(!) mi? Yoksa genel bir Corona olayı mı? Annesi şeker hastası ve ölüm oranlarına baktığınızda kronik hastalıklarda kalp ve şeker başı çekiyor. Gençler çoğu kez taşıyıcı konumda; esasen annenin sizlerle lüzum olmadıkça görüşmemesi gerekiyor.
2)Niyetini hala sorguladığınız birinden yemek beklemek? Kadının sıkılmak harici niyeti ne olabilir? Sizi yanına istiyor olması mı? Bunu açıkça söyleyebilecek biri değil mi? Ya da havadan nem mi kaparsınız genellikle?
Bunu istemiyorsanız anlarım ve fakat siz de yemek istiyorsunuz ya bir yandan. İlginç.
3)Sözün tutup tutulmayacağını, günü geldiğinde görürsünüz.
4)Evinizde kalsanız şu günlerde, sizinkileri de riske atmasanız hoş olurdu.
5)Tereliye konusuymuş pardon, haklısın haklı haklısın haklı:
GörürüzDaha dönmemis ama
Siz kendiniz dediniz gundelikci degilim diye
Dünyadaki tek fonksiyonunun erkeğe hizmet olduğunu zanneden bir insana laf anlatmaya calişmanız takdire şayan.Hala hayata kendi çerçevenizle bakıyorsunuz ne diyeyim evet kadının görevi o değil ok iyi günler
Napalim arkadasim bosluktanDünyadaki tek fonksiyonunun erkeğe hizmet olduğunu zanneden bir insana laf anlatmaya calişmanız takdire şayan.
Gecen diyordum tereliye nerede diye. Bu sefer de geleceğe odaklı, olmayan bir şeyi dert etmişsin kendine.
Senden önce aç ve sefilmiş kocacığın. Hatta ben ağaç kovuğundan çıktığını düşünmeye başlayacağım. Nasıl kötü bir kayın aile. Sonra da hayatına giren sen. Her yediği ve henüz yemediğini dert eden. Nasıl şanslı bir adam.
Allahım ne korkutucu birşey ve bundan haberin yokDusunsene tereliyenin kafasiyla yasadigini
Allah korusun
Kusa taksan ters ucar
Sorsan zaten çok aşırı dindar ama kalbi kapkaraBak kibir guzel bir sey degil
Kendi annesinin ne kadar sevdigini sen belirleyemezsin, bilemezsin de
Kalbini acip bakmadigina ya da elinde bir parametre olmadigina gore onu yaptilar bunu yapmadilar gibi eften puften seylere gore kafanda kurma
Doldurma kendini
İnsanlara da kendine de eziyet etme
Madem esini seviyorsun ona da sevilmeme fikrini empoze etme
Velev ki sevmiyor sen haklisin yine de karismaya hakkinin da haddinin de olmadigi bir konu bu
Esin senin esin. Cocugun degil
Akli melekeleri yerindeyse birak o dusunsun
Begenmiyorsan da boşan
Herkes bir olmak zorunda degil
Senin ailenin sana yapmayip ailesinin esine yaptigi seyler vardir, bunlari bilemezsin, bunlarla yargilayamazsin
Suizan etme, Allah basina bunlari unutturacak dert vermesin, herkesi sen kontrol edemezsin
Bana ne ve sana ne guzeldir
Bu laflari kat hayatina
Kendini gelistir, ucbin yil onceden kalma kenar mahalleli kadinlar gibi tek derdin k.valide gorumce olmasin
Esini sev kendini sev, ailesini de sevmiyorsan bile (elhamdullilah dedigine gore inancin oldugunu dusunuyorum) Allah icin kotu davranmayacagim, kotuluk aramayacagim de
Kimseyle bir de ahirette ugrasmayayim diye dusun
Kiskanma, haset seni yeyip bitirir
Kendini topla yazik gunah ya hu canina da.
Madem öyle üyelik iptali yaptırKalmasın lazım değil zaten teşekkürler
Sırf bu yalan yanlış konuyu bakın yapmadı diye açmadıysan hiç birşey bilmiyorum sen kıymayı dilencimiyim ben diye göndermemişmiydin şimdi kadının iftarlıklarınla işin ne otur evinde yap kocana yemeğiniGörürüz
Madde madde bir yorum yapacağım;
1)Eşiniz izinde(!) mi? Yoksa genel bir Corona olayı mı? Annesi şeker hastası ve ölüm oranlarına baktığınızda kronik hastalıklarda kalp ve şeker başı çekiyor. Gençler çoğu kez taşıyıcı konumda; esasen annenin sizlerle lüzum olmadıkça görüşmemesi gerekiyor.
2)Niyetini hala sorguladığınız birinden yemek beklemek? Kadının sıkılmak harici niyeti ne olabilir? Sizi yanına istiyor olması mı? Bunu açıkça söyleyebilecek biri değil mi? Ya da havadan nem mi kaparsınız genellikle?
Bunu istemiyorsanız anlarım ve fakat siz de yemek istiyorsunuz ya bir yandan. İlginç.
Bu çok iyi eşimle abimede yolladım videoyuMadde madde bir yorum yapacağım;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?