Kızlar oğlum ve babası eve kedi istiyor. Ben de evde sevmem hayvan. Varmı evde kedisi olan sizler aklıma geldiniz. Kokmazmi bu hayvan ya
Okadar istiyorki off..
Aaa olurmu canım otobüse binince ölüm tehlikesi geçiriyoruz kokudan pislikten ama pis olan mis gibi kokan hayvanlarValla öyle tiksinç pis insanlar var ki tokalaşsam elimi yıkamak zorunda kalıyorum. Yanlarında durulmuyo ter kokusundan. Ama kedi öyle mi. Tüylerini hergün tarıyorum. Ev temizliğine de dikkat ediyorum. Sokakta yaşayanlar ne yiyip içiyor. Soğuk havalarda kar yağdığında falan napıyorlar. Hayat onlar için zor insanlar bakmazsa.
Kişisel algılamayın lütfen.mutlaka öylesiniz ama o tüy fobisi çok fena bendeki. Hele o pis insanlar için aynen katılıyorum sizeValla öyle tiksinç pis insanlar var ki tokalaşsam elimi yıkamak zorunda kalıyorum. Yanlarında durulmuyo ter kokusundan. Ama kedi öyle mi. Tüylerini hergün tarıyorum. Ev temizliğine de dikkat ediyorum. Sokakta yaşayanlar ne yiyip içiyor. Soğuk havalarda kar yağdığında falan napıyorlar. Hayat onlar için zor insanlar bakmazsa.
Bize de diyorlar
Bir de bebek olsa kediyi sevmezsin diyorlar
Ne sığ bir zihniyet
Yeni eve tasınınca onu götürme diyorlar
Ortağımın köpeği var yaşlı bir hayvan 11 yaşında mı neymiş...dede yani
Deri hastalığı var hem de yaşlı malum valla ağır kokuyor ama ona sarılmama asla engel değilKucakladığımda oğlum bu nasıl koku diyorum
Yapmayin yaValla oturur ağlarım çıkarsa.
Sizi rahatsız eden kedinin korkmasımı?Kızlar oğlum ve babası eve kedi istiyor. Ben de evde sevmem hayvan. Varmı evde kedisi olan sizler aklıma geldiniz. Kokmazmi bu hayvan ya
Okadar istiyorki off..
Ben çok severim 20 yıldır kedilerim oldu. Söyleyeceğim şey şu: sakın alma!
Çok zor ve ne kadar temiz bakarsan bak pis
Evde kedi olmaz..Hatta tüylü hiçbir hayvan olmaz.Hayvanlari severim ancak evde beslenmesi olayı oldukça tiksindiriyor beni.
Ne kadar temiz bakarsan bak sonuçta her yere kılı tüyü dökülecek,her dakika süpürdün diyelim mutlaka üstündeki kıyafetlerde kalacak. E bu işin mutfağı var,yemek yaparken öyle de güzel uçar ki yemeklerin içine o tüyler..
Ha bir de evinde hayvan besleyenler belli bir süre sonra titiz düşünemiyorlar;kedi ya da köpek kucagindayken kalkıp el vs yıkamadan mutfağa dalıyorlar,hayvan mutfakta geziyo,hatta bulaşık makinesinin kapağı açıkken kapakta geziniyo,tabaklari yaliyo filan ve bunlar hayvan besleyenlere normal geliyo.(çok arkadaşımda tanık oldum bunlara)
O yüzden kedi ya da köpek besleyenlerin evinde su bile içemiyorum..
Evde hayvan beslenmez net..
Nesi pis mesela bir kedi ne kadar pis olabilir? Ne pislik yapiyordu?
Aslinda yanlis yaptigimiz birsey var oda aklinda suphe olan insanlara, cocugu istiyor diye yada bi hevesle kedi alsam mi vs gibi sorularda hemen almasi icin yureklendiriyoruz oyle sevimli boyle tatli, bakimi cok kolay filan. Aksine boyle insanlara kedi aldirmamak lazim cunku sokaga atiliyorlar.
Size gelince...
Sizin gibi dusunen insanlaraysa öluyorum deseler bi kap su veresim gelmiyor zaten birak evime almayi. Yani sizin gelip gelmemeniz cokta birilerinin umurunda olmaz zaten. Surekli su icmem, onu yemem bunu yemem diye belirttiginiz icin soyleme geregi duydum yoksa beslenir beslenmez sizin fikriniz. Bu kadar pis hayvanlarla yasayip nasil saglikliyiz hayreeeeeetttt... simdiye mikroptan hasta olmam lazimdi.
Hala var kedim ve onu dünyalara değişmem. Ama ilk başta imkanım olsaydı almazdım. Sokağa terk edilmiş 8 kg civarında bir norveç orman kedisi. Üstündeki tüy değil kürk. Yelesi falan var. Her baktığımda güzelliğine hayran kalıyorum. Gel gör ki mevsim değişikliklerinde Teksas'ta çalı yumakları uçar ya öyle tüy yumakları oluyor. Sık sık tarasam bile bu böyle ki tararken üstüm başım ve etraf batıyor. Bu sebeple 3-4 ayda bir traş ettiriyoruz. Çok iri ve üstüne üstlük kilolu bir kedi olduğu için poposunu temizleyemiyor. Koyunların arkasına bulaşır ya bazen öyle bulaşmış ve kurumuş oluyor. Sürekli kesiyoruz. Tabiki kıyamet kopuyor o esnada. Kesmezsek evde bazen kurumuş kaka parçaları buluyorum. Gün aşırı kadın geliyor ona rağmen etrafta tüy ve kaka olması heleki yeni doğum yaptığımı düşünürsek beni rahatsız ediyor. Bir de halıları parçalaması var. Çok tırmanma tahtası, kedi ev denedim. Hiç biri halı gibi cazip değil. Pati değil resmen pençeleri olduğu için en sıkı dokunmuş halının bile ipliklerini çıkarıyor. Ayrıca tuvaleti de everclean marka kedi kumu kullanmama rağmen kokuyor. Yediği mama ile doğru orantılı kokusu ve piyasadaki en iyi mamayı alıyorum. Ayıptır söylemesi ama en iyi kasaptan et alsam kilosu daha ucuz olur. Bunun dışında bir pisliği yok evet :)Nesi pis mesela bir kedi ne kadar pis olabilir? Ne pislik yapiyordu?
Hayvan beslemek nasıl sizin tercihizse,beslememek ve besleyen kişilerin evinde bişey yiyip içmemek de benim tercihim. Bunda bu kadar sinirlenecek ne var anlayamadım?
Kedinin yaladığı tabaktan yemek yemek ya da tüyünün düştüğü ve o tüyü elimle çıkarıp o bardaktan su içmek benim midemin alacağı şeyler değil,hasta olup olmama değil burada mevzu.. Siz rahatsız olmayabilirsiniz tüylü hayvanlardan ben rahatsız oluyorum ve günlerce boğazımda tüy varmış gibi hissedip kendimi kusturup duruyorum. Rahatsız oluşum da siz dahil kimseyi bağlamaz. Ve tüm bunlar beni kötü bir insan yapmaz..
Son olarak; hayvan besleyen en yakın arkadaşım da olsa istem dışı olan bir durum nedeniyle bana sizin gibi bir tavır içine girecekse bi zahmet kenara çekilip kedisiyle kumda oynasın..
Mutlu günler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?