Evde kedi olur mu ya:(

Kendinizi ifade ettiğiniz mesajınızı okursanız insanların tepkisini anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Kimse kedi köpek sevmek zorunda değil. Kedi köpek beslenen eve gitmek zorunda da değil. Bu sizin şahsi görüşünüzdür ve kimseyi ilgilendirmez.
Ama siz kendi görüşünüzü "evde hayvan beslenmez, net." olarak ortaya koyarsanız iş farklı noktaya gider.

Ben karşı taraftan anlayış beklemiyorum aslında. Ben köpeğimle yaşıyorum, bu konuda kimsenin bana anlayış göstermesi gerekmiyor. Beğenmeyen evime gelmez, benim için bu kadar basit. Evcil hayvan sahibi olmak çevreden anlayış beklenmesi gereken bir durum değildir.

Siz hayvandan rahatsız oluyorsunuz, biz olmuyoruz. Siz beslemezsiniz, biz besleriz. Durum bu kadar kolay. Bunu kalkıp "ben yiyip içemiyorum, evde hayvan beslenmez, net." diye ortaya koyarsanız insanlardan tepki almanız normal bence. Tuhafsınız.

Hayvan bakanlar pis oluyor demedim ki belli bir süre sonra titiz düşünemiyorlar dedim bu aynı şey değil..Çoğu hayvan besleyen artik ona olan sevgisinden hiçbişeyi rahatsız etmiyor ve herşeyi normal gelmeye başlıyor bundan bahsettim yoksa ne diye pis diyeyim..

Evet bana göre evde hayvan beslenmez net..Neden bu düşüncemden rahatsız oldunuz?.. "Evinizde hayvan var, beslenmez atın onları dışarı,pislikten evinize girilmez" mi dedim de tepki alıyorum..
Benim yaşam tarzıma uygun değil evde hayvan olması hayvan besleyenlerin de bunu anlaması gerekiyor sanırım; 'bize uygun gelen başkalarına uygun gelmeyebilir' derse kendi içlerinde pek de sorun kalmaz sanıyorum..

İyi günler..

O kadar çok kişide rastladım ki bu anlattığım şeylere o yüzden dedim belli bir süre hiçbişeyleri rahatsız etmiyor filan diye.

Bir defasında köpek besleyen bi arkadaşımın evinde yemek yiyoruz (arkadaşım yanlış anlamasın vs diye yiyip içmisligim vardır ama sonraki 1 ayım kabus gibi geçti) köpeği masaya patilerini koydu masadaki herşeye burnunu soktu kokluyor patileriyle masanın etrafinda geziyor filan ve bu rahatsız etmiyor onları,çoluk çocuk gülüyorlar onun yaptığına.. Bu gibi yaşadığım örnekler çok var o yüzden dedim çok titiz düşünemiyorlar diye.. Kimseye pis demedim demem de bunu hepiniz anlayın artık lütfen..

Buarada hayvan seviyorum onlara karşı bir antipatim yok ya da korkmam da.Bahçeli bir evim olsa köpek besleme gibi bir hayalim var.. Evin içinde olduğunda huzursuz olduğumu ifade ettim ama düşüncem o kadar farklı yerlere çekildi ki şaştım kaldım..

Benim yaşam tarzıma uygun değil evde hayvan olması hayvan besleyenlerin de bunu anlaması gerekiyor sanırım; 'bize uygun gelen başkalarına uygun gelmeyebilir' derse kendi içlerinde pek de sorun kalmaz sanıyorum..
E zaten demişim.
"Kimse kedi köpek sevmek zorunda değil. Kedi köpek beslenen eve gitmek zorunda da değil. Bu sizin şahsi görüşünüzdür ve kimseyi ilgilendirmez."
Şunun tam olarak neresi anlaşılmaz acaba?

Ancak bu dediğinizi tam olarak siz yapmıyorsunuz. Size uygun gelmeyen başkalarına uygun geliyor diye demediğinizi bırakmadınız maşallah :)

Kendi görüşünüzü, kendi yaşam tarzınızı ifade etmekle bunu tek mutlak doğru gibi belirtmek arasındaki farkı anlayana kadar hoşçakalınız :)

olması olmamasından cok eşin oğlun kedi sevici olup bakımını senin üstüne yıkması.ne kadar korursan koru öğretirsen öğret hayvan sonuçta olmadık yerlere çişini kakasını yapabilir.

Ay sabah sabah içimi şişirdin ya lütfen laf kalabalığı yapma bana,alıntılayıp durma cevap hakkı doğuyor bana..

Ne yani şimdi güzel ve okkalı birşey dedin de ben de utanıp kenara çekilcem psikolojisi ile mi yazdın mesajını.. Boyun uzadı mı?

Söylenen şeylerdeki farkı anlayabilecek yeterlilikte bir zekaya sahip bir kişiyim o yüzden anlayıp anlamadığım senin diline düşecek bir durum değil..

Lütfen artık alıntılama mesajlarımı senin yüzünden ban yemek istemiyorum.

İyi günler..

evinde en fazla balık beslemiş insanların bu tarz konulara çat çut yorum yapma isteğini hiç anlayamıyorum. hani bende bebek gördüm ama hiç bakmadım ne yer ne içer bilmem aman sakın yapma çok pis kokuyor hep kusuyorlar da diyemem aman yap dünyanın en güzel hissi evde neşe oluyor da diyemem ( birkaç ay sonra anlatırım inşallah). bence dikkat çekmek isteyen insanlar var bu forumda da insanların hassas olabileceği konulara girip kışkırtıcı mesajlar yazıp sonra bu benim fikrim saygı duyun diyerek düşünce özgürlüğünü savunuyorlar akıllarınca

Evde kedi olur. Kopek zordur bakimi gezdirilmewi gerekir ama kedi cok guzel olur uyumlu sessiz temiz hayvandir. 6 yildir benimle eger siz temiz bir insansaniz sayet.gelen misafir evde hayvan olup olmadigini anlamiyor bile. Ne bi sikinti cikardi ne gelen kisi iyy pis dedi ki diyemez yani kedim evin ferdi. Kisaca evde kedi olur l.

Sevmeyen birisi için zor hatta bazen seven için de zor evcil hayvan. Ben çok severim, annemlerde iki tane evcil güzellik var ama kendi evime cesaret edemiyorum ana tatile gezmeye giderken bir yere emanet etme konusunda. Sadece çok istekli insanlara öneririm, siz fazlasıyla isteksizsiniz.

Evcil hayvan almak evlat edinmek gibi bir şey. Beslenmesi barınması bakımı ilgi ihtiyacı sağlık problemleri olacak. Düzeninizi ona göre ayarlacaksınız.
Maddi ve manevi yönden onun ihtiyaçlarını karşılamak zorundasınız. Buna gücünüz yeter mi? İyi araştırın.
Eve uygunluğuna gelirsek apartman hayatına benim bile tahammülüm yok. Bahçeli ev en güzeli onlar için. Ama imkan meselesi tabi. Yapacak bir şey yok. Apartmanda da besleyenler var. Demek ki bir şekilde hallediyorlar.

Bizimkiler yaşlandı artık, en küçüğü 7 yaşında, sakinler haliyle
Yaşlılık ve hastalık sorunları oluyor tabi, sürekli veteriner, ilaç takibi, tedavi takibi vs..
Bakımlarını ablam ve yeğenimle birlikte yapıyoruz, sürekli temizlik halindeyiz bazen çok yorucu oluyor ama pek de şikayetçi değiliz. Yaşlandıkça nazlı oluyorlar, herkesin maması ayrı, ilacı ayrı, huyu ayrı ama yaşam biçimi oldu artık bizim için, yük gibi gelmiyor. Hastalık ayrı bir mevzu çok sıkı iletişim istiyor, ölen oğlum böbrek hastasıydı on yıl baktım, çok özenli davranmak gerekiyor çünkü kediler inatçı hayvanlar. Geçmiş olsun meleğine umarım önemli bir şeyi yoktur

En illet olduğum insan grubu...ayyy kedinin tüyü kakası ıyy kokar oo...
Daha eve girmeden bi çığlık atmalar..he bizim kedi de şu kadın gelse de bi atlasam üstüne diyo...gelmeyin kardeşim..bizim evde kedi var gelmeyin!
Ne tüymüş arkadaş yok boğaza yapışırmış yok ciğere saplanırmış...tabi döner bıçağı ya bu saplanır falan...
Burda neler okuyoruz...eşi evde çıplak gezenlerin,dişlerini bornoza silenlerin,tuvaletten sonra el yıkamayanların derdini bile okuduk...ben nerden bilicem senin evinin hijyen olduğunu...aa ama bizde kedi var pisiz biz

kedim kayboldu bir gündür yok
kafayı yıyeceğim o kadar üzgünüm ki anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…