Kendinizi ifade ettiğiniz mesajınızı okursanız insanların tepkisini anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.Güzel ifade ettin evde hayvan besleyenler belli bir süre sonra onu evin bireyi olarak gördüğü için onun hicbiseyinden rahatsız olmuyorlar ama bunun böyle olması eve gelen misafirin rahatsız olmaması gerektiği anlamına gelmez sizin de anlamadığınız nokta bu..
Ayrıca ben kimsenin evine gidip de"ıyy o pis bu pis" demem bu bir görgüsüzlüktür ve görgü kurallarına uyan bir insanım.Rahatsizsam da ya gitmem ya da gittiğimde bir bahaneyle bişey yiyip icmemeye dikkat ederim. Çünkü gerçekten ağzımın içi kıl yumağı dolmuş gibi hissediyorum ve psikolojim bozuluyor anlatabiliyor muyum?
Nasıl sizler bu konuda karşı taraftan anlayış ya da normal davranış vb bişey bekliyorsanız sizin de demeniz gerekir ki "evet rahatsız olabilir bu onun hassas olduğu birşey" ama yok hemen tu kaka ilan ediliyor bu konuda hassas olan insanlar,tuhafsiniz..
Canım benim de kendimi bildim bile kedim var ama bana bunlar hiç normal gelmiyor.
Sevdikten sonra hep elimi yıkarım.
Yak odasına girmez. Yatmadan önce ayaklarımı yıkarım.
Kendi mama kabından başka hiç bir şeyi yalamaz.
Masaya tezgaha koltuğa çıkmaz.
Tüyü uçuyor evet. Geçen gün bebeğimin emziğinde buldum ve hemen steril ettim. Görmediklerim de kesin oluyordur.
Misafirimin huylanmasını çok iyi anlıyorum. O sebeple geldilerinde odaya kapatırım. Zaten dışarıyı izliyor. Bana bu kötü bir şey gibi gelmiyor. Ben de eşimin arkadaşları gelince odamda oturuyorum. Evi çok iyi süpürürüm. Benim için kediyi görmeyen birinin evde keyi olduğunu anlamaması gerekir. Yoksa evet huylanır. Ben kendim bunlara dikkat etmeyelerinde evinde huylanıyorum. Ama hayvan bakan pis oluyor demeyelim lütfen
Kendinizi ifade ettiğiniz mesajınızı okursanız insanların tepkisini anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Kimse kedi köpek sevmek zorunda değil. Kedi köpek beslenen eve gitmek zorunda da değil. Bu sizin şahsi görüşünüzdür ve kimseyi ilgilendirmez.
Ama siz kendi görüşünüzü "evde hayvan beslenmez, net." olarak ortaya koyarsanız iş farklı noktaya gider.
Ben karşı taraftan anlayış beklemiyorum aslında. Ben köpeğimle yaşıyorum, bu konuda kimsenin bana anlayış göstermesi gerekmiyor. Beğenmeyen evime gelmez, benim için bu kadar basit. Evcil hayvan sahibi olmak çevreden anlayış beklenmesi gereken bir durum değildir.
Siz hayvandan rahatsız oluyorsunuz, biz olmuyoruz. Siz beslemezsiniz, biz besleriz. Durum bu kadar kolay. Bunu kalkıp "ben yiyip içemiyorum, evde hayvan beslenmez, net." diye ortaya koyarsanız insanlardan tepki almanız normal bence. Tuhafsınız.
Bu verdiğiniz örnekler çok uç =)) böyle pasaklı bakanlar var mutlak ama genellemeniz kötü olmuş
17 yıldır kedi besliyoruz, insanlar görmeseler anlamazlar evde kedi olduğunu, bir çok insanın çocuklarına özenmediği kadar bakıyoruz onlara. Evimiz kokmaz, havada tüy yumakları uçmaz, banyo ve tuvalet hijyenine dikkat edilir, kedilerin tuvaleti ayrıdır.
Evimizin dizaynı ona göredir, temizlik kuralları vardır, üstelik 11 taneler
Mutfakta gezinip tabak falan yalamazlar ama yıllarca ölen oğlumla aynı tabağı paylaşmışlığım vardır, kendi tabağımı değil onun tabağını =)) Bu bir duygu meselesidir. Evde hayvan beslenmez sizin görüşünüz, bence de hayvansız ev ruhsuz ev, hiç yaşanası değil. Bu arada sizin fikrinizde bir tanıdığım oldu, ayy su bile içemem dedi, kovmam üç dakikayı almadı, hiç bir misafir benim kedilerimden kıymetli değil onlar bizim hayat arkadaşımız. Mesajınıza cevap yazmamın nedeni de sevmemeniz falan değil, herkesin kendi tercihidir ama hayvan bakanları pis diye yaftalayarak ayıp etmişsiniz
E zaten demişim.Benim yaşam tarzıma uygun değil evde hayvan olması hayvan besleyenlerin de bunu anlaması gerekiyor sanırım; 'bize uygun gelen başkalarına uygun gelmeyebilir' derse kendi içlerinde pek de sorun kalmaz sanıyorum..
E zaten demişim.
"Kimse kedi köpek sevmek zorunda değil. Kedi köpek beslenen eve gitmek zorunda da değil. Bu sizin şahsi görüşünüzdür ve kimseyi ilgilendirmez."
Şunun tam olarak neresi anlaşılmaz acaba?
Ancak bu dediğinizi tam olarak siz yapmıyorsunuz. Size uygun gelmeyen başkalarına uygun geliyor diye demediğinizi bırakmadınız maşallah :)
Kendi görüşünüzü, kendi yaşam tarzınızı ifade etmekle bunu tek mutlak doğru gibi belirtmek arasındaki farkı anlayana kadar hoşçakalınız :)
Ahah ilahihani bende bebek gördüm ama hiç bakmadım ne yer ne içer bilmem aman sakın yapma çok pis kokuyor hep kusuyorlar da diyemem
doğum yaklaştıkça hep örnekler de öyle oluyor napıyımAhah ilahi
kokmaz ama tuy derdı cok olur...Kızlar oğlum ve babası eve kedi istiyor. Ben de evde sevmem hayvan. Varmı evde kedisi olan sizler aklıma geldiniz. Kokmazmi bu hayvan ya
Okadar istiyorki off..
11 taneye nasıl bakabiliyorsun? Benimki tek basina kök söktürüyor suan biraz rahatsız herseye inat ediyor, hicbi seyi begenmiyor tavuk ve pirinc haşlıyorum (veteriner soyledi yemesi gerek) begenmiyor yemiyor mamasini istiyor, ilacini icmek istemiyor, merhemleri surdurtmek istemiyor. 3 haftadır ömrümden ömür gitti. :/ rahatsizligina ayri uzuluyorum herseyi zorla yapiyoruz onu zorladikca ben ayrı darlanip, uzuluyorum.
kedim kayboldu bir gündür yokIyyy... Ben de bir ara baya niyet ettim, kedi alacağına çocuk doğur dediler bana da... Ne alaka yaa? Ayy bir de onu götürme demek nasıl bir vicdandır Allahım...
Hoş kitaplığıma bakıp, hele bir çocuk olsun bak bakalım kitaba zaman kalacak mı, sobada yakarsın artık bu kitapları da dediler. He dedim tamam, ben anladım sizdeki genel aurayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?