- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
- 113
Aha sonunda kediler kanserojen madde de ilan edilmiş. Ulan bizim milletteki bu hayvan hazımsızlığı, hayvan düşmanlığı nedir ya... Dışarıda millet bebesiyle köpeğini birlikte yatırır neredeyse, bizdekiler de aksırığının, kanserinin bilmemnesinin faturasını bu garibanlara çıkarır. Sırf zararız be. Valla.
Ayyy çok tatlı yaa masaallah...annesi yok diye çok miyavliodur o şimdi
Bizde de iki kedi var. Öperken tüyleri dudaklarımıza yapışıp ağzımıza giriyor. Bazen ev halkı olarak ağzımızdan tüy ayıklıyoz resmen. İlla farketmeden yuttuğumuz da olmuştur. Biz de henüz kedi kanserinden gebermeden yaşıyoz, dur bakalım belki de kanseriz de haberimiz yok. :)Arkadaşlarımın çoğunun köpeği+bebeği var, bizim ilk köpeğimiz ben 2 yaşımdayken geldi, köpekler bizi yemeden büyüdük neyse ki
benimde vardı bitane yalnızca 3gün bakabildim susmuodu hiç daha bi kac günlüktu vee kedim hiç rahat vermedi ona veteriner e geri götürmek zorunda kaldim çok aglamistim yaa.Alisti gibi bisey.Dogdugundan beri annesi yok.Ebesi benimPlesentasini ben kestim.Yalniz kalinca basliyor viyak viyakk.Onun disinda ordek yavrusu gibi pesimizde :)
Bizde de iki kedi var. Öperken tüyleri dudaklarımıza yapışıp ağzımıza giriyor. Bazen ev halkı olarak ağzımızdan tüy ayıklıyoz resmen. İlla farketmeden yuttuğumuz da olmuştur. Biz de henüz kedi kanserinden gebermeden yaşıyoz, dur bakalım belki de kanseriz de haberimiz yok. :)
Abovv kedi ve köpek sahiplerinden daha pis birisini bulduk kızlar yırttıkSevmeyen insan evde evcil beslememeli.
Sevmeden bakılabilecek bir şey değil çünkü. Evimde 7 papağan 2 muhabbet kuşu var. Küçük bir odamız var boşta, oraya koyup temizlikten yırtabilirim ama ben salonun baş köşesine koyup ünde 3 kere koltuk süpürmeyi, haftada bir perde yıkamayı tercih ediyorum. Genelde dışarıda dolaşıyorlsr, dökülen tüyleri, evin bilimum yerlerine bıraktıkları dışkıları siz düşünün.
Çocukların hayvan sevgisiyle büyümesi çok önemli annemin titizlik hastalığı yüzünden bırakın eve evcil bir hayvan almayı sokakta dokunduk mu kafayı yerdi kadın, sonuç 4 kardeşiz dördümüz de hayvanlardan korkarız ( ben ünv. zamanı ilk defa bir kediye dokunarak az da olsa atlattım korkumu) 1.82 boyundaki kardeşim yaz tatilinde süs köpeği ona doğru gelince düz bi direğe tırmandıkız kardeşimin inanılmaz bir kedi fobisi var kedi gördü mü çığlık atıyor eğer gitmezse oturup sinirinden ağlıyor. Şimdi oğlumu farklı yetiştirmeye çalışıyorum pazar günleri beraber bisikletinin sepetine süt bırakıp kedi arıyoruz, süt veriyoruz, kedilere dokunuyor seviyor.
Eğer çalışmıyor olsaydım evime bi ponçik alırdım çok sevimli oluyorlarŞayet evde bakamayacaksanız sokakta dokunmasına sevmesine fazla müdahale etmeyin
Köpeklere çiğ et, kemik verilir hatta sadece çiğ beslenme üzerine kurulu beslenme sistemleri de vardır. Raw veya barf diye aratırsanız detaylı bilgi bulursunuz.Köpeklere misal sadece iliği olan büyük kemikler vermek gerekirmiş. İliği besin kemik kısımları da dişleri için. Zaten çiğ et vermemek gerekliliği bilinen bir şey.
Eminim kedi ve köpekten daha pislerdir zatenAbovv kedi ve köpek sahiplerinden daha pis birisini bulduk kızlar yırttık
(Şaka yapıyorum tabii ki. Papağanlarınız neler?)
Ay benim de kedi alırsam adını Schrödinger koymak gibi bir hedefim var.
Ama benden en fazla British shorthair veya Scottish fold sahibi olur. Köşe minderi gibi, koyduğum yerde kalsın
Köpeklere çiğ et, kemik verilir hatta sadece çiğ beslenme üzerine kurulu beslenme sistemleri de vardır. Raw veya barf diye aratırsanız detaylı bilgi bulursunuz.
Senelerdir köpeklerimi prey model denilen sistemle çiğ besliyorum, bir daha da kuru mama kullanmamaya kararlıyım.
Çiğ beslenmenin, kuru mama gibi, kendine ait riskleri vardır. Riskleri tartar, hangisi içinize siniyorsa onu verirsiniz. Ama "çiğ et vermemek gerekliliği" diye bir şey yok, aksine artık barfı destekleyen pek çok veteriner hekim var.
Köpeğe pişmiş kemik verilmez, ister tavuk ister dana. Hele ki pişmiş tavuk kemiği çok zararlıdır.
Köpeğe ağırlık taşıyan çok büyük kemikler verilmez çünkü inek, dana gibi hayvanların ağırlık taşıyan kemikleri fazla büyük olduğu için köpeğin dişini kırma, diş ve çene yapısına zarar verme ihtimali var.
UpssSüt ben de verirdim ama ne zaman kedim oldu aslında sütün kediler için çok da faydalı olmadığını öğrendim. Sindirimi çok zormuş, vermek durumunda kalırsak bile sulandırıp vermemiz gerekiyormuş. Süt yerine alacağınız azıcık bir kuru mama çok daha faydalı olur.
Kedim olduktan ve düzenli gittiğimiz bir veteriner olduktan sonra hayvanlar hakkında doğru bildiğim bir sürü yanlış olduğunu öğrendim. Misal tavuk kemiklerini falan hayvanlara verirdik. Bunun bir faydası olmadığı gibi çok çok büyük zararları olduğunu öğrendim. Sadece bir senede veterinerimde 3 köpek ölmüş. Bağırsağına ya da yemek borusuna takılan ve dişiyle kırdığı ince sivri taraflarının buraları yırrtığı kemikler yüzünden. Köpeklere misal sadece iliği olan büyük kemikler vermek gerekirmiş. İliği besin kemik kısımları da dişleri için. Zaten çiğ et vermemek gerekliliği bilinen bir şey.
Dökülen tüyler kansere kadar hastalıklara sebep oluyor. Kedi tüyü yutmak emin olun pekte iyi ssonuçlara yol açmıyor.
Oy sağlıkla yaşasınlar.Eminim kedi ve köpekten daha pislerdir zatenGünde 3 kere ev ve koltuk süpürme faslımız var eğer hiç dışarı çıkmazlarsa(!)
7 si de sultan papağanı:)Eki Görüntüle 1869464
Kız o ne biçim kedi adıMillet Pıtırcık, Pufy, Yumak, Köpük gibi isimler koyar senin ki bildiğin Alman amca ismi gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?