Evde kedi olur mu ya:(

Bu sitenin hatunları çok esprili canım çookk yıkılıyolar

Bazi insanlarda hayvan sevgisi yoj yapacak birsey de yok sanirim.
Dün ben her gun sabah aksam sokak kedilerine mama veriyorum dun yine bizim sokakta oturan bir bayan sanirim bayagi icerlemis olacak ki dun yum nefreti ni kustu. Yok iste sen mama veriyirsunda burayi kediler basti da. Dikkat et pire kapip eve de goturme
Bilmem ne o bayagi seviyesizlesmeye calisti hic uymadim teyzecim allah sana da hayvan sevgisi versin dedim.bitirdim konuşmayı. Polemige giremem kimseyle cunku anlamayacak icinde o sevgi yok

Çocukların hayvan sevgisiyle büyümesi çok önemli annemin titizlik hastalığı yüzünden bırakın eve evcil bir hayvan almayı sokakta dokunduk mu kafayı yerdi kadın, sonuç 4 kardeşiz dördümüz de hayvanlardan korkarız ( ben ünv. zamanı ilk defa bir kediye dokunarak az da olsa atlattım korkumu) 1.82 boyundaki kardeşim yaz tatilinde süs köpeği ona doğru gelince düz bi direğe tırmandı kız kardeşimin inanılmaz bir kedi fobisi var kedi gördü mü çığlık atıyor eğer gitmezse oturup sinirinden ağlıyor. Şimdi oğlumu farklı yetiştirmeye çalışıyorum pazar günleri beraber bisikletinin sepetine süt bırakıp kedi arıyoruz, süt veriyoruz, kedilere dokunuyor seviyor.

Eğer çalışmıyor olsaydım evime bi ponçik alırdım çok sevimli oluyorlar Şayet evde bakamayacaksanız sokakta dokunmasına sevmesine fazla müdahale etmeyin

Arkadaşlarımın çoğunun köpeği+bebeği var, bizim ilk köpeğimiz ben 2 yaşımdayken geldi, köpekler bizi yemeden büyüdük neyse ki

Evcil sahibi değilim .

Bu konuyu da meraktan okudum . Neden bu kadar sayfalarca konuşulmuş diye .

D denizim0 genel görüşe katılıyorum , şu an isteyen eşiniz/oğlunuz bir müddet sonra sıkılacak ve bakımı size kalacak . Ve endişe duyduğunuz her şeyin olmaması bakımla ilgili . Bence vazgeçseniz çok daha iyi olur .

Ya bir de sürekli kokudan bahsedilmiş , sanki yavrum kedi/köpeklere bir ön yargı var sadece . Bende hayatımda bir kaç gün temizlenmeyen kuş kafesi kadar berbat kokan bir şey görmedim mesela . (yalnız yaşayan babamda var) ya da suyu değiştirilmeyen akvaryum kokusuyla karşılaştınız mı hiç ?
Biri kafeste biri akvaryumda , evin içinde dolaşmıyor diye ... farklı kategoriye alınmışlar ama mevzu koku ise olay aynı .

O yüzden hijyeni , bakımı ile ilgilenirsen koku olmaz , yok ilgilenmezsen hepsi kokar .

Ha koku demişken , kumu değiştirsen de kakası kokuyor yaptığında denilmiş , yahu hangimizin kakası kokmuyoor ?

Evcil sahibi olmak , koşulsuz sevgi ister . Sevmeyen neden sahiplensin ki ? O yüzden bence anlık (bir çocuğun tutturması) kararla atılacak bir adım değil .

Arkadaşlarımın çoğunun köpeği+bebeği var, bizim ilk köpeğimiz ben 2 yaşımdayken geldi, köpekler bizi yemeden büyüdük neyse ki
Bizde de iki kedi var. Öperken tüyleri dudaklarımıza yapışıp ağzımıza giriyor. Bazen ev halkı olarak ağzımızdan tüy ayıklıyoz resmen. İlla farketmeden yuttuğumuz da olmuştur. Biz de henüz kedi kanserinden gebermeden yaşıyoz, dur bakalım belki de kanseriz de haberimiz yok. :)

Alisti gibi bisey.Dogdugundan beri annesi yok.Ebesi benim Plesentasini ben kestim.Yalniz kalinca basliyor viyak viyakk.Onun disinda ordek yavrusu gibi pesimizde :)
benimde vardı bitane yalnızca 3gün bakabildim susmuodu hiç daha bi kac günlüktu vee kedim hiç rahat vermedi ona veteriner e geri götürmek zorunda kaldim çok aglamistim yaa.

Sevde lütfen önce beni engelle sonra bu forumu terk et.

evde kedi olur ki benim 3 tane var. kedi kokmaz. kedinin tüyü iyi beslenirse çok dökülmez benim annem kedinin tüyünden değil benim saçlarımdan şikayet ediyordu. çok dökülüyor her yere diye. ama eğer istemiyorsanız almayın. hayvan bakmak sorumluluk gerektirir. öyle başımı alayım bir hafta eve gelmiyim diyemezsiniz. onlarda canlı yatağınıza çıkarlar. koltuğa zıplarlar hastlanırlar. hastalanınca kusabilirler. evdeki bibloyu düşürüp kırabilirler koltuğu tırmalarlar. bunları bilin. sonra o hayvancıkların sonu sokak oluyor. ve sokakta ölüyorlar. kendinize ileride bunlar zaten sokak hayvanı yalanını söylemeyin. eminim ve son kararım sokakta ölüyorlar. neyse ama isteyenlere söyle söyleyeyim. kedi bakmak çok güzel bir şey. çocuklara sorumluluk bilinci veriyor. sizi çok seviyorlar. insanı mutlu daha huzuzlu ve merhametli yapıyorlar. herkesin bakmasını tavsiye ederim ama bazı gerçekleri bilmek gerekiyor. sandalyelerimizi parçaladılar. gerçi parçalamasalarda o sandalyeler kırıldılar ve çöp oldular yani ömürleri o kadarmış. büyüyünce yapmıyorlar. kediler temiz hayvanlardır. kumdan çıkarken ayaklarını sallıyorlar kumlar dökülsün diye insanların çoğu ellerini yıkamıyor.

Sevmeyen insan evde evcil beslememeli.
Sevmeden bakılabilecek bir şey değil çünkü. Evimde 7 papağan 2 muhabbet kuşu var. Küçük bir odamız var boşta, oraya koyup temizlikten yırtabilirim ama ben salonun baş köşesine koyup ünde 3 kere koltuk süpürmeyi, haftada bir perde yıkamayı tercih ediyorum. Genelde dışarıda dolaşıyorlsr, dökülen tüyleri, evin bilimum yerlerine bıraktıkları dışkıları siz düşünün.

Abovv kedi ve köpek sahiplerinden daha pis birisini bulduk kızlar yırttık

(Şaka yapıyorum tabii ki. Papağanlarınız neler?)

Süt ben de verirdim ama ne zaman kedim oldu aslında sütün kediler için çok da faydalı olmadığını öğrendim. Sindirimi çok zormuş, vermek durumunda kalırsak bile sulandırıp vermemiz gerekiyormuş. Süt yerine alacağınız azıcık bir kuru mama çok daha faydalı olur.
Kedim olduktan ve düzenli gittiğimiz bir veteriner olduktan sonra hayvanlar hakkında doğru bildiğim bir sürü yanlış olduğunu öğrendim. Misal tavuk kemiklerini falan hayvanlara verirdik. Bunun bir faydası olmadığı gibi çok çok büyük zararları olduğunu öğrendim. Sadece bir senede veterinerimde 3 köpek ölmüş. Bağırsağına ya da yemek borusuna takılan ve dişiyle kırdığı ince sivri taraflarının buraları yırrtığı kemikler yüzünden. Köpeklere misal sadece iliği olan büyük kemikler vermek gerekirmiş. İliği besin kemik kısımları da dişleri için. Zaten çiğ et vermemek gerekliliği bilinen bir şey.

Köpeklere misal sadece iliği olan büyük kemikler vermek gerekirmiş. İliği besin kemik kısımları da dişleri için. Zaten çiğ et vermemek gerekliliği bilinen bir şey.
Köpeklere çiğ et, kemik verilir hatta sadece çiğ beslenme üzerine kurulu beslenme sistemleri de vardır. Raw veya barf diye aratırsanız detaylı bilgi bulursunuz.

Senelerdir köpeklerimi prey model denilen sistemle çiğ besliyorum, bir daha da kuru mama kullanmamaya kararlıyım.

Çiğ beslenmenin, kuru mama gibi, kendine ait riskleri vardır. Riskleri tartar, hangisi içinize siniyorsa onu verirsiniz. Ama "çiğ et vermemek gerekliliği" diye bir şey yok, aksine artık barfı destekleyen pek çok veteriner hekim var.

Köpeğe pişmiş kemik verilmez, ister tavuk ister dana. Hele ki pişmiş tavuk kemiği çok zararlıdır.

Köpeğe ağırlık taşıyan çok büyük kemikler verilmez çünkü inek, dana gibi hayvanların ağırlık taşıyan kemikleri fazla büyük olduğu için köpeğin dişini kırma, diş ve çene yapısına zarar verme ihtimali var.

Abovv kedi ve köpek sahiplerinden daha pis birisini bulduk kızlar yırttık

(Şaka yapıyorum tabii ki. Papağanlarınız neler?)
Eminim kedi ve köpekten daha pislerdir zaten Günde 3 kere ev ve koltuk süpürme faslımız var eğer hiç dışarı çıkmazlarsa(!)
7 si de sultan papağanı:)

Ay benim de kedi alırsam adını Schrödinger koymak gibi bir hedefim var.
Ama benden en fazla British shorthair veya Scottish fold sahibi olur. Köşe minderi gibi, koyduğum yerde kalsın

Kız o ne biçim kedi adı Millet Pıtırcık, Pufy, Yumak, Köpük gibi isimler koyar senin ki bildiğin Alman amca ismi gibi.

yeni bir şey daha öğrendim :) Ama gene de mesafeliyim. Bir araştırmak lazım.

Upss baya baya hatalı davranıyormuşum bundan sonra süt verdiğim zaman sulandırıp veririm hatta marketlerden mama almak daha mantıklı gibi. Yemekten arta kalan tavuk-et parçalarını da veriyordum bir de ben

Eminim kedi ve köpekten daha pislerdir zaten Günde 3 kere ev ve koltuk süpürme faslımız var eğer hiç dışarı çıkmazlarsa(!)
7 si de sultan papağanı:)Eki Görüntüle 1869464
Oy sağlıkla yaşasınlar.
Ben de jakoları pek seviyorum da apartman içinde gürültücü olabiliyorlar. Hele bir de köpek var, delirtir kızımı

Kız o ne biçim kedi adı Millet Pıtırcık, Pufy, Yumak, Köpük gibi isimler koyar senin ki bildiğin Alman amca ismi gibi.

Ya Schrödinger'in kedisi diye bir deney var, benim de anladığım yegane kuantum fiziği deneyi Hep zihnime işledi Schrödinger'in kedisi diye

Öyle bir kediden şöyle bir tip bekliyorsun değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…