Evde kedi olur mu ya:(

Çiğ besleyecek arkadaşlar, shot hariç Çiğ eten her hangi bir parazit kapmaması için buzlukta donduruluyor genelde etler. Etten kastım bütün çeşitleri, sadece kırmızı değil. Kimi buzlukta durması da kesmez beni diyor ve 1 çay kaşığı sirke damlatıyor.

BARF dediğimiz sistemde amaç sadece etle beslenmesi değil. Öğünlerin içine sebze de ekleniyor, yumurta da yoğurt da.
Bütün bunları löp diye karıştırıp vermiyorsunuz ama. Evcilin kilosuna göre et miktarı değişiyor. Sebze ve et hep beraber. Yumurta, yoğurt haftalık beslenme düzenine göre.

Karışık gibi anlatsam da aslında çok yarım yamalak anlattım. Başta karışık geliyor, ama sonrası kolaylık. Buzdolabı poşetine paketleyip 1 aylık yemeği toptan yapanlar var.

Sorabilirsin tabi
Ben 3senedir bakiorum kedime tuvalet sorunu var yanii normalde 1ay gitmesi gereken kum 1hafta anca gidio 2gunde bir tuvaletini komple temizliorum tuvaletinde kum kalmio nerdeyse kalip gibi cikio çok kürek kırdım..neden böyle bilmiorum tuvaleti dolunca haliya isio önceden koltuklarima yapiodu haliyle sinirlenip bagiriodum..

Kedi titiz hayvandır, kirli kum sevmez
Kumda pislik varsa size derdini anlatmak için orta yere yapar
Kediniz tuvaletini yaptıktan sonra kürekle pisliği alıp atın ve topaklaşan kum kullanmayın, kalıp gibi çıkması o yüzden. Tavsiye edeceğim tek kum markası Alice dir

Kumla alakalı sorun yok herşeyi kullandım kısırlaştırdiktan sonra oldu ne olduysa.. erkek kedi suan da kiskancligindan kızımın besigine isio kumu temiz olmasına ragmen

Kumla alakalı sorun yok herşeyi kullandım kısırlaştırdiktan sonra oldu ne olduysa.. erkek kedi suan da kiskancligindan kızımın besigine isio kumu temiz olmasına ragmen

Kısırlaştırılmış erkek kedi ise böbrek problemi olması muhtemeldir
Bir veterinere götürün böbrek muayenesi yapılsın
Hasta olduğu için dikkatinizi çekmeye çalışıyor olabilir, kediler yapar bunu

Yaptık yaptık bi sürü testler yapıldı.bi uzmana gösterecek veteriner hekim o bile sokta ilk defa böyle birşey goruorum dedi yaa erken kısırlaştırma oldu ondan olabilir mi acaba diye düşünüyorum.

Yaptık yaptık bi sürü testler yapıldı.bi uzmana gösterecek veteriner hekim o bile sokta ilk defa böyle birşey goruorum dedi yaa erken kısırlaştırma oldu ondan olabilir mi acaba diye düşünüyorum.
Kediniz ne zamandır başka yerlere yapıyor tuvaletini, kısırlaştırma işlemi olduğunda bebeğiniz var mıydı?
Hiçbir sağlık sorunu yoksa size tepki olarak yapıyor olabilir, psikolojik bir durum gibi geldi bana, çünkü benimde terrierim vardı bebekliğinden itibaren baktığım, kızıma hamile kalınca kıskanmaya başladı, doğum sonrası da çok afedersiniz tepki olarak sağa sola istifra ediyordu, hiçbir sağlık sorunu yoktu, yaptığı tamamıyla bana tepkiydi zira bunu anlatacak hareketleri de vardı bebeğin patiğini, kıyafetlerini alıp kendi odasında saklamak gibi.

Hangi kum 1 ay gidiyormuş ya? Biz bir dönem silika kullandık taş çatlasa 2 hafta gidiyordu. Şu an normal kumdayız. O da 2 hafta gidiyor. Paşazade kirli kumu sevmez her gün temizleriz. 1 ay giden kum hiç duymadım.

ayyyy çok sevimli kıskanmış

Aldıktan altı ay sonra yapmaya başladı koltuklarıma ama kısırlaştırana kadar böyle bi sorunu yoktu. Hayır kizim daha 7aylık ve 3 kere isedi besigine. Ne yapicam bilmiorum şimdi de halima isemeye başladı çünkü iki günde tuvaleti full doluo isemekle oluo tabii

Hangi kum 1 ay gidiyormuş ya? Biz bir dönem silika kullandık taş çatlasa 2 hafta gidiyordu. Şu an normal kumdayız. O da 2 hafta gidiyor. Paşazade kirli kumu sevmez her gün temizleriz. 1 ay giden kum hiç duymadım.
1ay derken yarı yarıya kullanınca öyle oluo sürekli temizleyince yetiodu offf ne bileyim yaa kedimi sahiplendigim veteriner hekim le sorunlar yaşadık yanlış mi yonlerdi bilmiorum normalde 1yaşını dolduran kediler kisirlastirilirmis bu erkenden yaptı ben buna bagliorum ama bide kisirlastirildiktan sonra diyet mama kullanması gerekiomus ama onu da söylemedi..derdim hali falan değil kedimde ki sorun ne bilmiorum onun haline uzuluorum birşey var ki öyle yapio uzun süre tuvalette kalio anlamadim yaniii

kedi kesinlikle kokmaz, sadece tuvaletini yaptığı kumu balkona veya sürekli oturmadığınız bir odaya koymalısınız, aynı odada olunca kaka kokusu rahatsız edebiliyor. Zaten yaptığı zaman temizlerseniz kumdan, bir problem çıkmaz. Onun dışında bir de malesef koltuklarda çok tüy oluyor. koltuk, tezgah, masa evde ne varsa üzerine çıkıyor bunu göze almalısınız. sevmek için kucağınıza geldiğinde de kıyafetleriniz tüy olacak. AMA TÜM BU OLUMSUZ YANLARINA RAĞMEN EVE GELDİĞİNİZDE SİZİ KAPIDA KARŞILAMASI, AYAKLARINIZA DOLANMASI VE SEVİLMEYİ İSTEMESİ, OYUNCULUĞUYLA SİZİ EĞLENDİRMESİ, KUCAĞINIZDA YATTIĞINDA HİSSETTİĞİNİZ O HİS HİÇ BİRŞEYE DEĞİŞİLMEZ :)

Şimdi 2 güne bir dolması olayını tam anlamadım o normal olmayabilir. Ama kedinin dolu tuvaleti tercih etmemesi doğal. Tuvaletinin temiz ve dolu olmamasına dikkat etmelisiniz.
İkinci olarak da bir kere işedikleri bir yeri belirleyip daha sonra işeme yoluna gidebiliyorlar. Biz ne kadar yıkasak da tam o noktayı gene koklar gene ağzı açılırdı. Biz karbonatlı suyla, arapsabunu suyla ve koslalı suyla siliyorduk koltuğumuzu.

1 yıl diye düşünmeyin 6-8 aylıkken de kısırlaştırılıyor. Ve evet kısırlaştırdıktan sonra ona uygun mama olmalı. Bunu söylememesi büyük hata. Ankarada mısınız?

Beşik ve halıda kendi tuvalet kokusunu alıyordur, yer edinmiş kendine bu kötü olmuş, halınızı kaldırın bir süre, yıkatın kediniz bu huyundan vazgeçince yeniden serersiniz, sağlık sorunu yoksa kısırlaştırma operasyonu başarılı geçtiyse dediğim gibi psikolojik tepki ihtimali daha yüksekmiş gibi geliyor.

Birde kedi köpekler tuvalet yaptıkları halı vb ev eşyalarında biz ne kadar iyi temizlesekte tuvalet kokularını aldıklarından gidip oraya yapmaya devam ediyorlar, ki kediler aslında wc eğitime çabuk cevap veren evcillerdendir, köpeklerin eğitim süreci daha uzundur, birşey olmuş ve buna karşılık sizin dikkatinizi çekmek için yapıyor olabilir, yengemin bir kedisi de yengem 3-4 günlüğüne şehirdışına çıkınca tepki olarak tuvaletini her yere yapıyor, yengem kızıyordu kedisi öyle yapınca, e o da inadına gidip her yere yapmaya devam ediyordu, veteriner özlediği için psikolojik tepki veriyor, dikkat çekmeye çalışıyor, yapınca bağırmayın aksine sevin demiş, şimdi ne zaman şehirdışına gitse ve kedisi wc yapsa kucağına alıp seviyor en azından inat edip wc yapmaya devam etmekten vazgeçti.

Normalde cisini temizlerken top top alirdim şimdi kalip gibi çıkarıyorum nasıl anlatayım bilmiorum kii

Yaa
Yaa işte bende çok sinirleniorum bagiriorum üstüne yuruorum ve anlio zaten saklanıo yada hemen esime siginio .. en büyük sorunlardan biri de tuvalet öyle olunca cikio patilerine bulaşmış oluo ve her yer pati izi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…